Kıbrıs Cinsiyet seçimi

Sorgusuz yazdiklarina sonuna kadar katiliyorumm arkadasimmm ben allaha gece gunduz duaaa ettim her zaman allah evlat versinde o duyuguyu yasayim, karnimda bebgimin tekmenelerini hissedeyim, bende herkes gibi anne olayim ama saglikli evlat olsun kiz erkek ne fark eder mevlam nasip eylesinde kiz olsun bundan guzel onur varmi.. Sizinde yapmayi dusundunuz sey hem yanlis hem gunah arkadsim once saglikk diyin allah oyle bir erkek evlat verirki o kizlarinizi size mumla aratir, ama belki sizinde icinizde erkek evlat hasreti var onuda anlayabilirim ama her zman allahtan hayirli olani isteyin bence...

arkasaım aslında herkes fıkrınde hürdür..........tabıkı kızı olan erk oğlu olan kız ısteyebılır ama sanırım konu belkıde yanlış yerde............bır tane bebegı olsun dıye yıllarca uğrasanların yerı burası ve herkes huzunlu yetrkı ols da kız erk farketmez dıyelerın yerı bıkac defa olumsuz sonuç alıp yıkılmış bebege hasret dostların yerı bu tepkılerındede o yuzden haklılar................belkı senın gıbı bellı cınsıyetı ısteyenlerın alanına yazsan bu tepkıler olmazdı.................hayat zor ..............rabbım tum ısteyenlere hayırlı evlatlar versın ınş yureklere gore versın...............benımde tedavıyle bı oğlum var ıkıncu için kardesı ols dıye uğrastım sonra asla kız veya erk ols demedım............sımdıu üç kızım olucak ınş duyan herkes aaaaa barı bırı erk olsaydı dıoy hayır bız hıç öle duşunmedık rabbım ble taktır ettı ınş cok ıstıyoruz.............ama kızı olan erk oğlu olan kız ıster elbet bu duygu cok normal...........herkes ınş bırbırını anlar ...........rabbım kımseyı darda komasın.............

bu konuya baska cevap yazma fikrinde degildim
ama bana bir soru dustugu icin cevap vermek istedim
dedigim gibi herkes fikrini soyledi size uygun veya degil
ama diyecegim o ki ulkemizde birsuru din adami var
ben arapca bilmedigim icin ceviremiycem kurani sana
ama zaten herseyde kuran da yazmiyor hadisler var
iste o ulkemizde ki din adamlarimizin karari ile dinimize aykiri oldugu kabul edildi ve yasaklandi ulkemizde zaten cogu doktorda etik olarak buna karsi
sadece bunu soylemek istedim kuranda yaziyor yazmiyor kismini bir daha boyle bilmeden kullanirsak buna karsi cikarim
kimse sizi yargilamiyor sadece fikrini soyluyor
mesajlarda biraz daha dikkatli konusursak iyi olur bunlar hassas konular
evet simdi gerisi size kalmis ister yaparsiniz ister yapmaz

Ben yazdığım her kelimeyi çok iyi biliyorum asimira. Ama inan boş tartışmalara giremeyeceğim sizinle veya başkalarıyla.
El muallim, Allahım yavrularını sana bağışlasın, sağlıkla dünyaya gelsinler inşallah.

canım cok sagol amın ınş...............ınş yuregıne gore olur hersey .senınde...................

ya dinle ne alakasi var bunun anlamadimm kadin hayirlisiyla erkek evlat istyor ne var bunda bu kadar karistircak anlamadim almanyada dami din adamlari yasaklamis cinsiyet secimini yapmayin o bayan böyle bir im kan var sa sansini dener tabiki allah izin verirsede olur zaten bunu allah bilir BELKI OLUR BELKI OLMAZ

Teşekkürler Sevdakes, gayet iyi anlamışsın beni. Bazı insanlar sağolsun tartışma çıksında balıklama atlasınlar diye fırsat kolluyor. Aman neyse. Allah herkese hayırlı sağlıklı evlatlar versin.

Cinsiyet seçimi mi yapacaksınız yanii akannehir
10 tane kızım olsa 11inci doğumumu yapacak olsam da cinsiyetini ben seçmek istemem...
Rabbim neyin olması gerektiğini bizden daha iyi bilir.
Zaten cinsiyet seçimi gibi bişey doğru olsaydı doğada olurdu yani...

Allah hayırlı evlatlar nasip etsin... :Saruboceq:

arkadaşım bence sen sanki insanlara karşı tartışlmak için açmış gibisin neden insanların fikrine karşı çıkıyosun senin için normal sayılır benim için sayılmaz bende fikrimi söylerim diğer arkadaşlarda söyleyebilir burada herşeyin ilk önce hayırlısını isteyelim cinsiyetten önce her düşüncene karşı çıkan insana neden karşı cvb yazmak gereği duyuyosun illa senin düşüncene katılmayabiliriz ama bu illa tartışmak için değil sadece fikir amaçlı bunda u zatılcak bişeyde yok bence konu çok dışına çıkmış olayın herkes senin fikrinede katılmak zorunda değil yani katılanlar iyide katılmayanlar kötümü klava:

Kimse kimseye katılmak zorunda değil elbette, ama burada beni tanımadan kınamak, eleştirmek veya bilip bilmeden vicdansızca yorum yapmak kimseye düşmez, çünkü seninde dediğin gibi konu bariz saptırıldı. Ben nasıl kimseyi kırmıyorsam kimsede beni kıramaz diye düşünüyorum. Benim açtığım konuyla yazılanların çoğunun ilgisi yok. Ayrıca insanlar iyi veya kötü demek bana düşmez. Zaten artık kırıcı yazılara cevap yazmayacağım. Neyse artık...
Allah sanada sağlıklı doğum versin inşallah.

Arkadaşlar bana bu tartışma sanki cinsiyet seçimine karşı toplumun tepkisi nedir? adlı bir anket gibi gelmeye başladı...MYTWEETY adlı arkadaşımız sanki sadece bu soruyu sormak için kk ya üye olmuş...(ZATEN MSJ SAYISINDAN VE GıRıŞ TARıHıNDEN DE BELLı)...Sanki bizim burda yazdıklarımız arkadaşın fikirlerini değiştirebilecek mi....Ben şahsi fikirlerimi daha öncede yazdım....Birbirimizi kırmadan ve kendimizde sinir olmadan sadece sorduğu sorunun cevabını alabileceği arkadaşlar cevap yazarsa bu konuda daha fazla uzamadan kapanır gider....Mytwetty bence arkadaşlara yazdığın gibi sende Allahtan hayırlı evlat iste.....Saygılar...

Burada yumurta sperm donosyonu yaptıranları gördüm eyvallah saygıyla eğilirim evlat hasretidir dedim anladım ama burada bir sürü deneme yapıp randiman alamamış arkadaslar var onlara açıkcası saygısızlık diye dusunyorum ve size saygı duyamiyorum
Allah önce aqgliklisini versin bı tanıdımiz uç kızdan sonra erkek dye cemkirdi durdu kimisini aldırdı en sonunda erkek evlatları oldu ama sağlıklı degl omu boyu Bakima muhtaç Rabbim hepimiz için en iyisini dusunyorum şüphen olmasın

Bencede konu sahibi ne söylerse söylesin bu durum normal değil....

bu zamana kadar annelerimiz teyzelerimiz cevremiz komsumuz hamile kaldiklari zaman kizi olmayan insallah kizim olur oglu olmayan insallah oglum olsun bu sefer dediklerini cevrenizdede hic duymadik demeyin??? allah istemediktan sonra zaten 10 erkek cocuguda koydursan tutmaz ama olucagi varsa da olur ... artik bu konuda yorum yapmiyorum insanlar nasil mutlu oluyorsa onu yapsin

arkadaşlar bu erkek olsun kız olsun meselesi değil.ya arkadaşlar bu konu burada uygun mu sizce ya yapmayın Allah aşkına.Allahım binlerce insan var çocuk sahibi olmak isteyen.burası bunu yazmanın yeri mi*insanların acılarına tuz basıyosunuz resmen.içimi acıtıyorsunuz.evlat sahibi olmak zor..... 2 kere tüp bebek denedim maddi olarak çok zorluk çektim manevi olarak daha da fazla.insanlar istemediği halde bebek sahibi olurken benim içim kan ağlıyodu.hiçbir arkadaşımın yeni bebekleri olduğunda yanlarıına giDEMİYORDUM ağlıyodum sürekli..........BAZEN ALLAHIM DİYORDUM BİRİSİDE BENİM KAPIMA BEBEK BIRAKSADA BENDE ALIP ONU BÜYÜTSEM.UYKUMDAN KALKIPTA ANNE DİYE BİR ÇOCUK ÇAĞIRDIĞINDA ÇOCUĞUM BANA ÇAĞIRIYO DİYE PENCERELERE BAKIYODUM.BUNLAR ZOR YAPMAYIN YARALAMAYIN.BAŞKA BİR YER VARSA BUNUNLA İLGİLİ ORDA AÇIN BU KONULARI AMA BURADA OLMAZ

Şİmdi doğanın degesiyle oynamak etik mi ? Bence değil

Peki arkadaşlarımızın verdiği aşırı tepki gerekli mi? Bence değil

Fazla hassas davranmaya gerek yok bence olabilir istiyordur Kıbrısa tatile gittiğimde de bu tarz merkezlerin olduğunu duydum... Orda kumar gibi bu tarz işlemlerde yasal...

İki tarafta kusura bakmasın arkadaşımız aynı sizin benim gibi istediğini yazmakta özgür sizinde bu konuda hassas olmanız çok normal ama çift taraflı anlayış. empati işi çözer kanımca...

Canım yapma lütfenn :teselli:

gerçekten üzüldüm yazdıklarına...
Kendini bu kadar çocuğa endeksleme. durumun nedir ne değildir bilmiyorum ama ihtimal varsa zamanı geldiğinde verir yüce rabbim. lütfen üzme kendini... Şeniz

evet sana sonuna kadar katılıyorum sanırım bu tartışmanın istemeden ilk teplililerinden biri de ben oldum ama ne yapayım dışarda herke bizleri anlamazken, tek anlaşıldığımı düşündüğüm yer olan bu sitede de böyle yazılar görünce kırılıyorum ve inciniyorum.ha o arkadaş anlamak zorunda değil ama hele tedaviyle olmuşken keşke anlasaydı....... tabi herkese saygım var ama insanların hassasiyetlerinin göz önünde bulundurulması daha da saygı uyandıran bir davranış.

kim oldugunu simdi donup arastirmiycam benim demek istedigim sey kimsenin seni incittigi yok
ha sen birisi sana karsi dusuncede iken kiriliyorsan o zaman bu konuyu acmayacaksin cunku seninle ayni fikirde olanda olur olmayanda
ben sana basta sadece dusuncemi soyledim ve seni yargilamadim ama zaten sen boyle bir tepki almaya hazirlikli oldugun icin hemen atladin
ismimi kullandigin icin cevap yaziyorum yoksa hic bir konuya donupte millete laf yetistirmedim
ayrica kimsenin senin konuna(((en azindan benim)))mesajina dusuncene karsi cikalimda olay ciksin tartisalim uzasin falan diye bir dusuncesi,gucu,istegi,sabri,bos vakti yok bunu oncelikle bi anla
ve bu saatten sonrada artik anlamiyorsan diyecek bir seyim yok
ha yine bir seylere tersine giderse konu acmayi falan cok iyi biliyorsun nasil olsa profilden yada ozelden yazmayida biliyordursun oradan yaz oradan konusalim
kimin tartisma yaratmak istedigi o zaman belli olur
dedigim gibi son kez yine soyluyorum
kim ne yaparsa yapsin elestirmeye yada yargilamaya kimsenin hakki oldugunu dusunmuyorum
sadece konu actin ve herkesde kendi dusuncesini yazdi o kadar basit
herkes sana helal olsun evet evet surasi var surda yap burda yap diyecek degil.....

:içelim::içelim::içelim::içelim:

ben bu meseleye farkli bir acidan yaklasmak istiyorum musaadenizle:

cinsiyet secimi konusunun yerinin burasi olmamasina katilmiyorum. sonucta burasi tup bebek bolumu, cinsiyeti secilmis bebek de ancak tedaviyle yapilmis bir bebek olabilir. o halde konuyu acan arkadar burada degil de nerede sorusuna cevap aramaliydi emin degilim.

bu topikte bulusan herkes sozkonusu bebek olunca cok hassas, bunun farkindayim. ben de tup bebekle hamile kalmis bir kadinim ve herkesin neler hissettigini cok iyi anliyorum. ama incinecegiz, kirilacagiz, parcalanacagiz diye insanlara soru sormaktan cekinmeleri icin baski yapmayi dogru bulmuyorum. konu dahilinde oldugu muddetce herkes istedigini sorabilmeli bu forumda.

gelelim cinsiyet secimi konusuna. oncelikle belirtmeliyim ki bu konu sahibine yazilmis bir cevap ya da yapacagi islem hakkinda bir yorum degildir, ben konu hakkindaki genel fikrimi belirtmek istiyorum. cinsiyet seciminin dunyanin cogu ulkesinde yasak olmasinin ve kibris gibi dunyada cogu ulkenin tanimadigi bir ulkede serbest olmasinin bir nedeni var elbette. bu nedenin de dinle ya da bilimle alakasi yok. tamamen ahlaki olmayan bir secim olmasiyla ilgisi var.

pek cok dogu ulkesinde oldugu gibi turkiye'de de insanlarin "erkek cocuk duskunlugu hastaligi"na sahip oldugunu inkar edecek kimse yoktur oyle degil mi? evet durum eskisi kadar vahim degil ama hala sirf erkek oldugu icin oncelik sahibi olan cocuklar var ailelerde. erkek cocuk icin yanip tutusan, sahip olamayinca kendini eksik hisseden aileler var. demem o ki, cinsiyet meselesi maalesef sosyal bir sorun ulkemizde.

peki gunumuzde bir erkegin yapabildigi ama kadinin yapamadigi ne var bana ornek verebilir misiniz? bir erkek kadindan neden ustun olsun? neden oncelikli olsun? tek bir ornek verebilir misiniz? benim fikrim, insanlarin hala erkek diye delirmesinin tek sorumlusunun kadinlar oldugu yonunde... evin kadini boyle bir ayrima meydan vermese, kizlarini kiz gibi degil de dunyada yapamayacagi hicbir sey olmayan bireyler gibi yetistirse bugun bu konuyu tartisiyor olmayiz. maalesef bu hastalik yuzunden memleketimin kadinlari hep geride kalmaya, hep erkekten bir adim arkada yurumeye mahkumlar. bunu degistirecek tek cins kadinin kendisi ama uzulerek goruyorum ki durum o degil.

anne olarak bizlere dusen kizlarimizi ogullarimiza esit yetistirmektir. hicbir kiz cocugu sirf cinsiyeti yuzunden erkek kardesinden farkli olmamalidir. ne kizimin futbol oynamasinda, maclarda bagirmasinda sakinca gorurum ne de oglumun evde temizlik yapmasinda, mutfakta is yapmasinda sakinca gorurum. aslolan beyindir, dusuncedir, insandir. cocuklarimizi insan gibi yetistirelim, kiz gibi erkek gibi degil. baska turlu erkek cocuk hastaligi iyilesmeyecek.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…