Bilgisi olmadığını düşündüğün insanların çoğundan kişisel mesajlar alıyorum. Demek ki bilgisi sahibi olan birçok arkadaş varmış.
Cinsiyet seçiminin yasak olduğu Kuranın hangi bölümünde yer alıyor? Ayrıca Rabbim istemedikten sonra hiçbirşey olmaz.
Sanırım beni yanlış anlamışssın. Ben evlat ayırmıyorum. Ben kızlarımdan sonra bir oğlum veya oğullarım olsun istiyorum, hiç çocuğum yokken cinsiyet seçimi yapmıyorum.
Kızlarım değilde oğullarım olsaydı aynen şu anda düşündüğüm gibi birde kızım veya kızlarım olsun isterdim. Şunuda son olarak belirteyim ben yavrularımı bin tane oğlana değişmem... Sanırım sorunun cevabını vermiş oldum arkadaşım.
Ben her zaman herkese dua ediyorum. Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın.
elbette doğanın dengesi var.. kız ve erkek bebek sayılarını rabbim oranlıyor..
aynı mantıkla bebeği doğal yollarla olmayanlar da bebek sahibi olmamalı mı yani?
zaten Rabbim nasip etmediyse mikroenjeksiyonda tutmaz aşılamada tutmaz
Biz olsun diye tıbba güvenirken ilk önce Allaha bırakıyoruz aslında
TEDBİR KULDAN TAKDİR ALLAHTAN
kızı olanlar oğlanın tadını oğlu olanlar kızın tadını yaşamak isteyebilirler. yada o bebekler tek bizim bebeğimiz de değil. Eşimizin bir erkek bebek sevgisi olabilir arzusu olabilir Allah nasib ederse bu şekilde bebek sahibi olurlar,,
Bazı merkezlerin cinsiyet seçtirme yapmaması şuna benziyor
İlk zamanlar estetiğe herkes karşıydı kaza geçirmemiş olduğu gibi burnu büyük ve çirkin olan biri ameliyat olmak istediğinde Allah böyle yaratmış karışamam ben deniyordu ama kaza geçirip böyle olduysa tamam deniyordu
bu işi yapmak ve yapmamak buna benzer aynı şekilde. şimdi herkes her amileyatı yapıyor kaza geçirmemiş olsa da
demem o ki böyle gelişmeler ilk etapta hep şüpheyle karşılanır baskı görür reddedilir sonra olağanlaşır. 10 yıl sonra toplu olarak bakış açımız değişecekse şimdi yaptırmayanlar geç kalınca üzüleceklerdir yaptırmadıklarına
bence iki oğlu olsa kız evlat için de bunu düşünebilir insan . olay kız yada erkek değil.. anneanne olmayı da babaanne olmayıda tatmak ve tattırmak. eşimizin ve bizim soyadımızı yürütmek
Teşekkürler Sevdakes, gayet iyi anlamışsın beni. Bazı insanlar sağolsun tartışma çıksında balıklama atlasınlar diye fırsat kolluyor. Aman neyse. Allah herkese hayırlı sağlıklı evlatlar versin.ya dinle ne alakasi var bunun anlamadimm kadin hayirlisiyla erkek evlat istyor ne var bunda bu kadar karistircak anlamadim almanyada dami din adamlari yasaklamis cinsiyet secimini yapmayin o bayan böyle bir im kan var sa sansini dener tabiki allah izin verirsede olur zaten bunu allah bilir BELKI OLUR BELKI OLMAZ
Teşekkürler Sevdakes, gayet iyi anlamışsın beni. Bazı insanlar sağolsun tartışma çıksında balıklama atlasınlar diye fırsat kolluyor. Aman neyse. Allah herkese hayırlı sağlıklı evlatlar versin.
arkadaşlar bu erkek olsun kız olsun meselesi değil.ya arkadaşlar bu konu burada uygun mu sizce ya yapmayın Allah aşkına.Allahım binlerce insan var çocuk sahibi olmak isteyen.burası bunu yazmanın yeri mi*insanların acılarına tuz basıyosunuz resmen.içimi acıtıyorsunuz.evlat sahibi olmak zor..... 2 kere tüp bebek denedim maddi olarak çok zorluk çektim manevi olarak daha da fazla.insanlar istemediği halde bebek sahibi olurken benim içim kan ağlıyodu.hiçbir arkadaşımın yeni bebekleri olduğunda yanlarıına giDEMİYORDUM ağlıyodum sürekli..........BAZEN ALLAHIM DİYORDUM BİRİSİDE BENİM KAPIMA BEBEK BIRAKSADA BENDE ALIP ONU BÜYÜTSEM.UYKUMDAN KALKIPTA ANNE DİYE BİR ÇOCUK ÇAĞIRDIĞINDA ÇOCUĞUM BANA ÇAĞIRIYO DİYE PENCERELERE BAKIYODUM.BUNLAR ZOR YAPMAYIN YARALAMAYIN.BAŞKA BİR YER VARSA BUNUNLA İLGİLİ ORDA AÇIN BU KONULARI AMA BURADA OLMAZ
arkadaşlar bu erkek olsun kız olsun meselesi değil.ya arkadaşlar bu konu burada uygun mu sizce ya yapmayın Allah aşkına.Allahım binlerce insan var çocuk sahibi olmak isteyen.burası bunu yazmanın yeri mi*insanların acılarına tuz basıyosunuz resmen.içimi acıtıyorsunuz.evlat sahibi olmak zor..... 2 kere tüp bebek denedim maddi olarak çok zorluk çektim manevi olarak daha da fazla.insanlar istemediği halde bebek sahibi olurken benim içim kan ağlıyodu.hiçbir arkadaşımın yeni bebekleri olduğunda yanlarıına giDEMİYORDUM ağlıyodum sürekli..........BAZEN ALLAHIM DİYORDUM BİRİSİDE BENİM KAPIMA BEBEK BIRAKSADA BENDE ALIP ONU BÜYÜTSEM.UYKUMDAN KALKIPTA ANNE DİYE BİR ÇOCUK ÇAĞIRDIĞINDA ÇOCUĞUM BANA ÇAĞIRIYO DİYE PENCERELERE BAKIYODUM.BUNLAR ZOR YAPMAYIN YARALAMAYIN.BAŞKA BİR YER VARSA BUNUNLA İLGİLİ ORDA AÇIN BU KONULARI AMA BURADA OLMAZ
Ben yazdığım her kelimeyi çok iyi biliyorum asimira. Ama inan boş tartışmalara giremeyeceğim sizinle veya başkalarıyla.
El muallim, Allahım yavrularını sana bağışlasın, sağlıkla dünyaya gelsinler inşallah.
arkadaşım bence sen sanki insanlara karşı tartışlmak için açmış gibisin neden insanların fikrine karşı çıkıyosun senin için normal sayılır benim için sayılmaz bende fikrimi söylerim diğer arkadaşlarda söyleyebilir burada herşeyin ilk önce hayırlısını isteyelim cinsiyetten önce her düşüncene karşı çıkan insana neden karşı cvb yazmak gereği duyuyosun illa senin düşüncene katılmayabiliriz ama bu illa tartışmak için değil sadece fikir amaçlı bunda u zatılcak bişeyde yok bence konu çok dışına çıkmış olayın herkes senin fikrinede katılmak zorunda değil yani katılanlar iyide katılmayanlar kötümüklava:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?