aleynacım, umarım daha iyisindir artık.. hitle görüşmeniz nasıl geçti? olmama sebebiyle ilgili mantıklı açıklamalar yaptımı? senin embriyolarının kalitesi kaçtı hatırlıyormusun canım? birde 2.deneme için ne kadar süre geçmesi lazım bununla ilgili bir şey söyledi mi ? benim 9.günüm hiçmi hiç umudum yok. 2. için plan yapmaya başladım, sorularım var ama merkezi aramaya çekiniyorum şimdiden..Aynen arkadaşım çok zor bu benim 3.ydü diger 2si başka merkezdi bakalım cumartesi hitle grşcez inşallah iyi olumlu konuşurda içime bi nebze su serpilir
Arkadaslar henuz hicbir asama kaydedememis olsam da hergun topigi takip ediyorum ve sizlerden cok sey ogreniyorum insallah hepimiz icin bol bebisli bir yil olur dualarim sizinleo bebisler gobuslere gelicek iyi dusunelim iyi olsun yilmak yok azmin sonu zaferdir
canım, yaşın çok genç ama çok zor şeyler yaşamışsın.. Allah bu yüzden belkide bizlere çok sabırlı,şefkatli eşler nasip etti. bende aynı şeyleri hissediyorum, hiçbir sorun yokken neden olmuyor?? yada olmayacaksa neden bu kadar uğraşıyorum??Çoğu kez yorum yapmasamda okuyorum yazdıklarınızı ve goruyorumki umutsuzluğa başlayan arkadaşlar var heycanla gününü bekleyenler var. 2 3 4 geçin bir yana psikolojik olarak bitmistim ben. Kelimelerle ifade edemiyorum bile size. Ve kendime koyduğum bir sınır vardı.5.deneme son denemem di oldu oldu olmadı artık kabullenecektim. Ve bu ihtimali düşündükçe nefesim daralıyor terör ettiriyordum heryerde. Öyle çirkin bir insan olmaya başlamıştım ki eşim sabırla en büyük destrkcim oldu. Ben onu acitip yaraladikca o daha sıkı sarıldı bana. Diğer bir deyişle adamın ağzına tukurdum :) hep isyan halindeyim.hep sorguluyorum.
Aklım almıyor du % 80 olur dedikleri şey bile olmuyorsa olmayacak işte boşuna çırpınışlarım diyordum. Ama ya sonra. Birden kafama odun yemiş gibi oldum..bir derginin köşesinde ramazanla ilgili yazıda "kûn feyekûn" yazıyordu. O an o kucucuk yaziya birsuru anlam yukledim ve farkettimki herşey bir vesile arada. Dinle çokta alakası olmayan ben bunları okuyarak arastirarak tevekkül ederek başladım tedaviye. .Yeterince istemedigimi farkettim ve..... en vazgectigim anda rabbim ondan istrmekten vazgeçmememi hatırlattı. Ben istersem imkansız yoktur dedi. Ve 4 ameliyat(ki bunlardan birinde yumurtaligim alındı. Kanser teşhisi ile uzun zaman once)4 transferin üstüne 5 sene sonra hayatımın ilk pozitifini gördüm. .
Olmazsa üzülun ama uzatmayin zehir etmeyin kendinize hayatı. Hiç istemekten vazgeçmeyin çünkü " kûn feyekûn " .....
Gozlerim doldu okurken ne güzel yazmışsın.. Sen hamis oldun diye bizi bırakma tamammı hep arada bize böyle sopa çekÇoğu kez yorum yapmasamda okuyorum yazdıklarınızı ve goruyorumki umutsuzluğa başlayan arkadaşlar var heycanla gününü bekleyenler var. 2 3 4 geçin bir yana psikolojik olarak bitmistim ben. Kelimelerle ifade edemiyorum bile size. Ve kendime koyduğum bir sınır vardı.5.deneme son denemem di oldu oldu olmadı artık kabullenecektim. Ve bu ihtimali düşündükçe nefesim daralıyor terör ettiriyordum heryerde. Öyle çirkin bir insan olmaya başlamıştım ki eşim sabırla en büyük destrkcim oldu. Ben onu acitip yaraladikca o daha sıkı sarıldı bana. Diğer bir deyişle adamın ağzına tukurdum :) hep isyan halindeyim.hep sorguluyorum.
Aklım almıyor du % 80 olur dedikleri şey bile olmuyorsa olmayacak işte boşuna çırpınışlarım diyordum. Ama ya sonra. Birden kafama odun yemiş gibi oldum..bir derginin köşesinde ramazanla ilgili yazıda "kûn feyekûn" yazıyordu. O an o kucucuk yaziya birsuru anlam yukledim ve farkettimki herşey bir vesile arada. Dinle çokta alakası olmayan ben bunları okuyarak arastirarak tevekkül ederek başladım tedaviye. .Yeterince istemedigimi farkettim ve..... en vazgectigim anda rabbim ondan istrmekten vazgeçmememi hatırlattı. Ben istersem imkansız yoktur dedi. Ve 4 ameliyat(ki bunlardan birinde yumurtaligim alındı. Kanser teşhisi ile uzun zaman once)4 transferin üstüne 5 sene sonra hayatımın ilk pozitifini gördüm. .
Olmazsa üzülun ama uzatmayin zehir etmeyin kendinize hayatı. Hiç istemekten vazgeçmeyin çünkü " kûn feyekûn " .....
Gozlerim doldu okurken ne güzel yazmışsın.. Sen hamis oldun diye bizi bırakma tamammı hep arada bize böyle sopa çek
canım, yaşın çok genç ama çok zor şeyler yaşamışsın.. Allah bu yüzden belkide bizlere çok sabırlı,şefkatli eşler nasip etti. bende aynı şeyleri hissediyorum, hiçbir sorun yokken neden olmuyor?? yada olmayacaksa neden bu kadar uğraşıyorum??
tek tesellim, belkide bunları yaşayarak daha büyük acılardan kurtulduğumu düşünmek..
Ne kadar doğru soylemısın aslında hersey kun feyekun ...Çoğu kez yorum yapmasamda okuyorum yazdıklarınızı ve goruyorumki umutsuzluğa başlayan arkadaşlar var heycanla gününü bekleyenler var. 2 3 4 geçin bir yana psikolojik olarak bitmistim ben. Kelimelerle ifade edemiyorum bile size. Ve kendime koyduğum bir sınır vardı.5.deneme son denemem di oldu oldu olmadı artık kabullenecektim. Ve bu ihtimali düşündükçe nefesim daralıyor terör ettiriyordum heryerde. Öyle çirkin bir insan olmaya başlamıştım ki eşim sabırla en büyük destrkcim oldu. Ben onu acitip yaraladikca o daha sıkı sarıldı bana. Diğer bir deyişle adamın ağzına tukurdum :) hep isyan halindeyim.hep sorguluyorum.
Kendını ıyı bak bızım 1 nolu hamısımız.sen bızım ıcın özelsın.bu kadar kısıye umut oldun.Estağfurullah arkadaşım :) ben hep buralardayım .belki ileride sık sık giremeyebilirim ama illaki girerim ana kraliceler :)
Evet oldu benım esım kararsızdı.zor bı süreç tabı.her turlu karara SAYGI duymak Lazım bence.zamanla insanların fıkırlerı degısıyor caresızlık karşısında.anlayıs gısterıp zamanla halletmek Lazım.Kizlar sizin hic esleriniz tedaviye baslayip baslamamakta ikilem yasadigi oldumu?
Kendını ıyı bak bızım 1 nolu hamısımız.sen bızım ıcın özelsın.bu kadar kısıye umut oldun.
Nemde nasıl istemiyorum diye tutturdu once maddi durumumuz buna uygun degil dedi cok kavgalar ettik ben hırpalanıyorum diye daha da cok istemedi normale sönmemiKizlar sizin hic esleriniz tedaviye baslayip baslamamakta ikilem yasadigi oldumu?
. Benim araştırmalarım sonucu öğrendiğim her hastanenin numaralaması farklıymış. Bazıları 6 ya kadar bazıları 4 e kadar numara veriyormuş. Sinem hemşirenin dediğine gore onlarda 4aa en kaliteli yani 1. Kaliteymis. Haftasonu benim döndürülmüşler ile ilgili Görüşmeye gittiğimizde hit bana kalanları 4bc 3aa vs. Olanlarda bile cinsiyet seçimi yapılacak kadar kaliteli oldugunu bunları ziyan etmeyelim dedi. Ama benimde dondurulmusların kalitesi daha dusuk diye içime sinmiyor. Kafam karıştı açıkcası. Ilk transferde 4bb verildi tutmadı. Simdi 3ler nasıl tutacak anlamadım.arkadaşlar aklıma takılan hatta biraz canımı sıkan bir durum var.. şimdi bize transfer günü embriyolar çok güzel çok güzel diyip durdular. ama verdikleri kağıtta 2side 4bc yazıyor. yabancı bir sitede okuduğum kadarıyla 4bc o kadarda iyi kalite değil, 4bc ye çok güzel deniyorsa 4aa yada 5aa ne oluyor ultra plus güzel falanmı?? birde geriye kalan 8tane donduruldu,onlarda böyleyse donmuş transferi hiç mantıklı olmayacak.. inşallah pozitifi görürümde diğerlerine gerek kalmaz..
bu arada bugün 8.günüm, ağrım yok ama sabahtan beri midem ağzımda gibi :)) bir taraftan sürekli yiyorum bi taraftan tiksiniyorum
Kizlar sizin hic esleriniz tedaviye baslayip baslamamakta ikilem yasadigi oldumu?
benim okuduğum yazıda 6ya kadar numaralanmıştı, baştaki 4 sorun değilde b ve özellikle c ye çok takıldım.. birde hit bir sonraki deneme için ne kadar zaman geçmesini önerdi? tekrar ne zaman düşünüyorsun?Nemde nasıl istemiyorum diye tutturdu once maddi durumumuz buna uygun degil dedi cok kavgalar ettik ben hırpalanıyorum diye daha da cok istemedi normale sönmemi
. Benim araştırmalarım sonucu öğrendiğim her hastanenin numaralaması farklıymış. Bazıları 6 ya kadar bazıları 4 e kadar numara veriyormuş. Sinem hemşirenin dediğine gore onlarda 4aa en kaliteli yani 1. Kaliteymis. Haftasonu benim döndürülmüşler ile ilgili Görüşmeye gittiğimizde hit bana kalanları 4bc 3aa vs. Olanlarda bile cinsiyet seçimi yapılacak kadar kaliteli oldugunu bunları ziyan etmeyelim dedi. Ama benimde dondurulmusların kalitesi daha dusuk diye içime sinmiyor. Kafam karıştı açıkcası. Ilk transferde 4bb verildi tutmadı. Simdi 3ler nasıl tutacak anlamadım.
ben anestezisiz cesaret edemedim. çünkü çok acı çekenler oluyormuş,özellikle tüplerde sorun varsa ağrıdan bayılanlar bile duydum.. çok korkarsan anestezili çektir canım.Benim esim hala kararsiz icime sinmiyor diyor ama ben bu yola ciktim artik.. mesela rahim filmi cektirecem haftaya birde cok agrili oldugunu soyluyorlar oylemi gercekten
Ben esimin ailesi ile gorusmuyorym yani sadsad ozel gunlerde, esim zaten kararsiz ve onlarin bu yolda destek olacaklarini dusunmuyorum o yuzden son anda hayir diyecek diye tedirginim hep
ben anestezisiz cesaret edemedim. çünkü çok acı çekenler oluyormuş,özellikle tüplerde sorun varsa ağrıdan bayılanlar bile duydum.. çok korkarsan anestezili çektir canım.
eşinin kararından emin olmadan tedaviye başlama bence, yarım kalması daha büyük hayal kırıklığı olmazmı? yumurtamı sperm donasyonumu sizin?
Transfer tutmayinca regly oldum ilaclari birakinca. Birsonraki regly de basliyca tekrar ilaclara dedi. 1 ay bekletiyor beni vucudunda hormon yukluyken hemen basliycaz dedi. Hayirlisi bakalim. Bana kalsa ben biraz ara verecektim.benim okuduğum yazıda 6ya kadar numaralanmıştı, baştaki 4 sorun değilde b ve özellikle c ye çok takıldım.. birde hit bir sonraki deneme için ne kadar zaman geçmesini önerdi? tekrar ne zaman düşünüyorsun?
Benimkide oyle oldu bebegimizi kaybettik biz 18 haftalikken alindi. Sonra ben cildirdim beni o durumda gorunce bidaha ayni seyleri yasamak istemiyorum diyordu. Aradan 1 yil gecti benim zorumla transfer yapildi tutmadi bu sefer konuyu tamamen kapatti hic istemiyordu. Bu yil subatta kendiliginden istedi hiti bulduk konusunca dahada ikna oldu ve inandi. Simdi benden cok istiyor esim. Bu surede ben baski yapmadim hic cunku yapinca cok buyuk kavgalar ettik bosanma noktasina geldik buyuzden son bir sene sustum ve konuyu acmadim taki o teklif edene kadar. Rabbim cok buyuk icine kendiliginden istek verdi. Hit de cok olumlu konustu onunla. Buyuzden gitmenizde beraber fayda var. Eslerimiz bizim durumumuzda bukadar cok kisinin oldugunu bilmiyorlar bizi tek saniyorlar ama dr. Anlatinca simdi bir suru insanin bu islemi yaptirigini biliyor esim ve bakis acisi degisti.Yumurta cnm bizimki ama bi yerden kendum icim baslamam lazim.. en azindan doktora bi gidelim doktorun anlattiklarini kendisi dinlesin istiyorum.. yani gecen sene asla istemiyorum diyordu 1 yil sonra oda degisti bu surec biliyorum en azindan doktora gidelim istiyorum belki kabullenmesi hizlanir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?