- 22 Mayıs 2016
- 83
- 60
- 88
- 47
yani sen oyle dusunebilirsin senin canin ve kanindan besleniyor fakat ben bu sekilde dusunemiyorum yapamiyorum yani tanimadigim bir kimsenin hucresini elimde degil yani kardesimide zaten zar zor kabul ettimBenim içimde benim kanımla beslenen artık benimdir ve benim hem genetiyim hem canımdı
Bu benim düşüncem
Birde ailemizin derinliyine kim çıka bilirki eğer sülaleyi komple araştırsak içimizde iyiside var kötüsüde
Bir annenin karnından çıkan çocuklar huyu suyu aynı olmuyor
Bende kardeşimin bağışını kabul etmezdim
Sonucda benim yiğenim olucak
En iyisi hiç görmemek donörü
Eskiden hep görmek isterdim ama şimdi tam ters
Güzel akıllı olsun yeter
Aklıda camalıda veren Allah
Birde görüyorsun iki çirkin anne babadan öyle güzel bir çocuk çıkıyorki-))
En önemlisi Rabbim hepimize hayırlı evlatlar versin...
bende katılıyorum, eşimden ve kardeşimden oluşmuş bir embriyoyu da ben kabul edemem. çeşitli düşünceler ve kabul etmeyen klinikler ne gibi düşüncelerle etmiyor bu da ayrı konu, demek ki olayın hukuki zor boyutları psikolojik boyutları da var. en önemlisi bu tür düşünceler burada farklı donor kullanan kişilerin bulunduğu ortamda bu düşünceyi paylaşmak gereksiz yararsız olmuş. herkesin gönlüne göre olsun ne diyelim.Merhaba Papatya öncelikle umarım herşey gönlünce olur ama sana bir sorum olacak. Bildiğin uzere burada birçok kişi anonim donorle hamile kalmaya calisip kimi mutlu sonuca ulaşıyor kimi ulasamiyor ve bu asamaya gelesiye kadar da bircok maddi manevi zorluklari aşıyor. Sen yukarida'yabanci birinin genetiğini vücudumda taşımak istemiyorum'cumlen biraz 'strong' olmus gibi geldi boyle bir forumda. Ne dersin cok mu hassasiyet gösteriyorum? Sonucta bunlar kişisel tercihler, ben de ablamin veya kardeşimin bağışını kabul etmem ama edenlere de hic yorum yapmam.Sevgiler bol şanslar..
Evet cicek yaprak, sana katılıyorum. ben burada doktora veya sisteme ait aksakliklari en direk ve kimseden çekinmeden yazabilirim ama insanların tercihi konusuna gelince olay cok hasssas ve burası bunu sorgulamak ve bu konuda görüş bildirmek için çok yanlis bir yer. çünkü bu konuya girersek ucunun nereye varacagi belli olmaz ve cok incitici olabilir. ben demem ama kalkip desem kardesinin yumurtası ile eşinin spermini ( ki bilmiyorum eşinin mi degil mi papatyanin,varsayalim eşinin) birlestirmek ahlaki olur mu? o senin yegenin bile olmaz..bu gelecekte eşinle kardeşini yakinlartirirsa ne olacak gibi abuk sabuk gelecek sorular sorsam nasil olacak. o nedenle bu forumda bu tercihi yapmis insanlara saygi adina ben başkasının genetiğini tasimam vs gibi uc yorumlara girilmesini hic beğenmedim hoşuma gitmedi ve bu konudaki görüşümü bildirmek istedim. begenen isteyen varsa varsın konuşsun. benden 'nokta'.bende katılıyorum, eşimden ve kardeşimden oluşmuş bir embriyoyu da ben kabul edemem. çeşitli düşünceler ve kabul etmeyen klinikler ne gibi düşüncelerle etmiyor bu da ayrı konu, demek ki olayın hukuki zor boyutları psikolojik boyutları da var. en önemlisi bu tür düşünceler burada farklı donor kullanan kişilerin bulunduğu ortamda bu düşünceyi paylaşmak gereksiz yararsız olmuş. herkesin gönlüne göre olsun ne diyelim.
Asagida Cicekyaprak a yazarken sana da cevap vermis oldum ama sana da tekrar yazayim. Oncelikle bunun organ nakliyle hic alakasi yok, kendini ikna etmek icin daha baska teoriler dusun derim.selam bahar amacim kimsenin tercihlerini sorgulamak degil benim sahsi fikrim ben tercih etmiyorum yani tanimadigim kimsenin genetigini tasimak istemiyorum ..kaldiki bunu organ nakli gibi dusunmek lazim ..
Merhaba Papatya, tabiki bu secim senin ozgur iraden, kiz kardesin sana donor olabilir.Bildigin gibi bu durum bir cok ulkede yasal deil. bunun bircok aciklamsi var elbette, birincil neden anne adayinin psikolojisi bu durumu kabullenme ve benimsemesi ve bircok sosyo-kulturel sebebler..ikincil neden donorun da bu durumu benimsemesi, iradesi, bilinci, egosu, sagligi vs...butun butunbunlar artisi ve eksi ile ele alinir. Dolayisiyla bircok ulke yasal olarak anonim uyguluyor. Ben sahsen tanidik donor etik bulmuyorum. Bilemezsin kiz kardesin seni uzmemek icin icindeki o genetik sevgiyi buyutebilir ve onune gecemeyebilr, bu bi olasilik...Zira tanidigin birine donor olmak insanoglunun yenilmez egosu icin pek kolay degildir. Ayni dna yi tasiyor olmaniz olacak cocugunla senin arandaki bagin, anonim dna dan daha guclu olacgaina dair bir garantisi olmaz. Zira donasyon sureci baslibasina kisisel bir degisimdir, saf sevgiyi, paylasimi olusturacak bir olgudur. Dna dediginiz nedir ki? genetik kod! atalari ayni degilmidir zaten! bugun 7 milyarlik bir dunyada saf irk da yoktur artik! biz o guzel duyguyu yasamak icin neyin hesabini yapiyoruzki! dna yi, kromozonu, hucreyi, besleyen protein ve enzimler, total cevresel faktorler butunbunlar dogacak cocugun dna si uzerinde ciddi etkiler yapiyor. Yani demem o ki donasyona karar veren bir kadin zaten baskasinin yumurtasinda olacak cocugu ile arasinda oncesinden bir bag olusturmustur. Bu bag saf sevgidir, katiksiz, umut ile yogrulan, genetik olmayan, senin urettigin bir sevgidir. Bunu daha iyi anlatmak icin size kucuk bir ornek vereyim;IVI ile gorustum fakat kardesimi donor olarak kullanamiyorum merkez super yasal prosedurleri izin vermiyor dolayisi ile bu merkezi elemek zorundayim cunku ben tanimadigim bilmedigim bir kimsenin genetik yapisini vucudumda tasimak istemiyorum simdi prag ile gorusme yapcam eger kendi donorumu goturme hakkimi kullanabiliyorsam merkezle uygun olan tedaviyi secmeyi yapicam ..
DİNİMİZE YASAK OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUMAsagida Cicekyaprak a yazarken sana da cevap vermis oldum ama sana da tekrar yazayim. Oncelikle bunun organ nakliyle hic alakasi yok, kendini ikna etmek icin daha baska teoriler dusun derim.
Cok acik ve net, bu insanlarin dogum tecrubesini de tatma adina evlat edinmeden onceki son tercihi ve kimi yerde yasak,dini inanca gore zaten kabul edilebilir birsey degil ve de cook zor bir süreç. Turkiye gibi yuzde 90 i musluman olan bir ulkede yasak oldugu icin de insanlar ordan oraya tasiniyor..
Dolayisiyla senin bu baskasinin genetigini taşımam gibi bir bakima gizli bir tiksinti iceren yorumundan son derece rahatsiz oldum ve o nedenle seninle hic muhatap olmadigim halde sana kibarca bunu hatirlatmak istedim papatya.
Eger genetikle şunla bunla sorunun varsa, inan bana kardeşinin yumurtasını kullanman bu konuyu daha ağır kılar ki diğer yorumda yazdim istemeyerek bunun sorularinin nerelere varabilecegini.
Bu konuda cook uzun yazabilirim ama ne haddime düşer ne de bunu burada detaylandirmak isterim çünkü cok nahoş olur.
Ben düşünce özgürlüğünu sonuna kadar savunan ve oldukca ozgür olan bir ulkede yaşayan biri olarak seni engellemeye çalışmıyorum. Sadece burasi uygun yer değil diye dusundum.
Ama dilersen papatya yeni bir başlık aç ve bunlari konuş, dileyen gelir katilir kimse de niye boyle yazdin diyemez..
Bol şanslar, x
Zaza kendin de Diyanet işlerinin fetvalarindan bulabilirsin ama ben sana alinti yaptim.DİNİMİZE YASAK OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM
AMA BU BENİM DÜŞÜNCEM
ANNE OLMAK NE ZAMAN GÜNAH OLDU
BİR İSTEĞİMİZ VAR ODA ANNE OLMAK
ALLAHIM BİZ KADINLARI YARATARAK BU HİSİDE İÇİMİZA KOYMUŞ
YERİİM ONU BENTeyzeleri benim minnak erkekmiş
EĞER BİRGÜN ALLAHIMIN KARŞISINA GEÇSEM VE BUNUN GÜNAH OLDUĞUNU BİLSEM İNANIYORUM BENİ VE BENİM GİBİLERİNİ RABBİM AFFEDER ÇÜNKÜ BİR İSTEĞİMİZ VAR ANNE OLMAKZaza kendin de Diyanet işlerinin fetvalarindan bulabilirsin ama ben sana alinti yaptim.
Birak yumurtayi, rahim nakli bile caiz degil eger hatirlarsan birkac sene onceki haberleri. Dinen zinaya giriyor o nedenle Turkiyede veya bazi ulkelerde yapilamiyor.Ama ben dini farkli yorumlayan biri olarak seninle ayni görüşteyim ama isin pratik gerçeği farkli maskesef. xx
Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı, ilişki ile gebeliğin mümkün olmadığı durumlarda başvurulan 'Taşıyıcı anneliğin' İslam dini açısından uygun olmadığını; nikahlı olmayan kişiler arasında başlayıp sonuçlamayan tüp bebek uygulamasının, insanlık duygularını rencide etmesi ve zina unsurlarını taşıması sebebiyle caiz olmadığını açıkladı.
Diyanet İşleri Başkanlığı'na ait, 'Fetva mercii' olarak işlev gören, ‘Dini Soruları Cevaplandırma Platformu’na, ‘Tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olmak caiz midir?’ sorusu yöneltildi. Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı, bu konuda 5 Ocak 2012 tarihinde kadın veya erkekteki ‘bir kusur’ nedeniyle, ‘Tabii ilişkiyle gebeliğin gerçekleşmesinin mümkün olmadığı’ durumlarla ilgili karar verdiğini hatırlattı. Bu kararda, "Döllendirilecek yumurta ve sperm, her ikisinin de nikahlı eşlere ait olması, yani bunlardan herhangi biri yabancıya ait olmaması; Döllenmiş olan yumurta, başka bir kadının rahminde değil de yumurtanın sahibi olan eşin rahminde gelişmesi; Bu işlemin, gerek anne, babanın; gerek doğacak çocuğun maddi, ruhi ve akli sağlığı üzerinde olumsuz bir etkisinin olmayacağı tıbben sabit olmak şartıyla tüp bebek yöntemine başvurmakta bir sakınca yoktur" denildiği belirtildi. Bu konuda verilen fetvanın sonunda, şu ifadeler yer aldı:
"Fiilen nikahlı olmayan kişiler arasında başlayıp sonuçlamayan tüp bebek uygulaması, insanlık duygularını rencide etmesi ve zina unsurlarını taşıması sebebiyle caiz değildir."
papatyacığım ne güzel inşallah hayırlısıyla kucağına almayı rabbim nasip etsin canım.Teyzeleri benim minnak erkekmiş
Hayırlı evlat olsun canımTeyzeleri benim minnak erkekmiş
amin canım Allah razı olsunHayırlı evlat olsun canım
cnm tesbitlerin dogru sanirim ben kabullenemiyorum baskasinin yumurtasini hazir degilim offffffff iyiki varsiniz yazdiklarimdan beni bu sekilde dogru analiz etmen beni mutlu etti ...ben yapamiycam bu donor olayini hicc hazir degilimMerhaba Papatya, tabiki bu secim senin ozgur iraden, kiz kardesin sana donor olabilir.Bildigin gibi bu durum bir cok ulkede yasal deil. bunun bircok aciklamsi var elbette, birincil neden anne adayinin psikolojisi bu durumu kabullenme ve benimsemesi ve bircok sosyo-kulturel sebebler..ikincil neden donorun da bu durumu benimsemesi, iradesi, bilinci, egosu, sagligi vs...butun butunbunlar artisi ve eksi ile ele alinir. Dolayisiyla bircok ulke yasal olarak anonim uyguluyor. Ben sahsen tanidik donor etik bulmuyorum. Bilemezsin kiz kardesin seni uzmemek icin icindeki o genetik sevgiyi buyutebilir ve onune gecemeyebilr, bu bi olasilik...Zira tanidigin birine donor olmak insanoglunun yenilmez egosu icin pek kolay degildir. Ayni dna yi tasiyor olmaniz olacak cocugunla senin arandaki bagin, anonim dna dan daha guclu olacgaina dair bir garantisi olmaz. Zira donasyon sureci baslibasina kisisel bir degisimdir, saf sevgiyi, paylasimi olusturacak bir olgudur. Dna dediginiz nedir ki? genetik kod! atalari ayni degilmidir zaten! bugun 7 milyarlik bir dunyada saf irk da yoktur artik! biz o guzel duyguyu yasamak icin neyin hesabini yapiyoruzki! dna yi, kromozonu, hucreyi, besleyen protein ve enzimler, total cevresel faktorler butunbunlar dogacak cocugun dna si uzerinde ciddi etkiler yapiyor. Yani demem o ki donasyona karar veren bir kadin zaten baskasinin yumurtasinda olacak cocugu ile arasinda oncesinden bir bag olusturmustur. Bu bag saf sevgidir, katiksiz, umut ile yogrulan, genetik olmayan, senin urettigin bir sevgidir. Bunu daha iyi anlatmak icin size kucuk bir ornek vereyim;
Anne-baba-kardes-aile-akraba sevgileri genetik sevgidir yani bu sevgi ile dogariz, ama saf sevgi oyle degil saf sevgi emek.ve umutla yogrulan guclu bir bagdir... ben buna inanirim...
Umarim donasyon konusunu saglikli bir sekilde irdeler ve seni illeride uzmeyecek bir sekilde cozumlersin arkadasim...
Saglicakla buyusun...Teyzeleri benim minnak erkekmiş
Papatya, emin ol ki herkes bu karari alana kadar ne badereler atlatiyor...bicare kalmak zor...ama eger gercekten cocuk ozlemi tasiyosan ergec bu karari alacaksin...ben "anne olmazsam bu hayat da ne isim var benim" dedim ve kendimi ise yaramaz amacsiz boslukta hissetim...artik yumurtam yoktu...ve hep en son care olarak bekletigim bu karari aldim ve huzurluyum...esim mutlu oldu bu da baska bi guzel....icini ferah tut...seninde gonlun senlenir...cnm tesbitlerin dogru sanirim ben kabullenemiyorum baskasinin yumurtasini hazir degilim offffffff iyiki varsiniz yazdiklarimdan beni bu sekilde dogru analiz etmen beni mutlu etti ...ben yapamiycam bu donor olayini hicc hazir degilim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?