Tüp Bebek Merkezleri Kıbrıs Halil İbrahim Tekin Hastaları Buraya

Hayirli olsun arkadasim.

Zaza msjini simdi okudum cok ūzgūnūm gercekten kontrolde mi sorun oldu ? Yoksa kan testimi negativ ? Bana özellikle transfer öncesi bol su icip gel demislerdi ve transfer esnasinda rahim cok gūzel ortada iyi su icmişsin dediler..

Hayırlı olsun Can'ım. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

Zaza bir sey diyecegim belki dusunmussundur bunu. Hani aydan hanim demis ya embrio kalitesiz, ilki tuttu ve dustu bilirsin dusuklerin %90 nedeni dogalda da tupte de embrio nun kotu olmasi. Burada ya spermde sorun var ya da yumurtada bunlarida unutma. Tabi kataterin seni acitmasi vs buda dusundurucu. Ve embrio kalitesini hit ve embriolog daha iyi bilir. Histeroskopi olmadan evvel hitle ve embriologla embrio kalitesini konus histereskopi dedigine gore demek ki adam embrioya guveniyordu.

Allah razı olsun pelincim
Deniycem canım heleki canımda can var deneyecem

Çiçek bu transferimde hiç sıkışık değildim hatta hiç
Sabahın köründe 6.30 transfere çağırdılar telefonum 1 saat geriye gitmiş geç uyanıp acele acele uçtum hastaneye

Zaza msjini simdi okudum cok ūzgūnūm gercekten kontrolde mi sorun oldu ? Yoksa kan testimi negativ ? Bana özellikle transfer öncesi bol su icip gel demislerdi ve transfer esnasinda rahim cok gūzel ortada iyi su icmişsin dediler..
Suyu içmeye vakit bırakmadılar malesef

Adamın umurunda bile değiliz bugün peşlerinden koşmaktan stresten yıprandım
Kaç kere aradım dönmedi yoğunmuş bey efendi yarın hemşire aratıracak
Transfer sırasında hiç sıkışık değildim kıza dedim ama merak etmeyin hoca lazım duysa kendisi mesaneyi enjektörle doldurur
10 dakika uğraştı müziyede bol ses vermiş bir duydum sabah transfere gelenler hiç su içmiyormu dedi
Başımı kaldırdım sorunmu var dedim
Dedi siz rahat olun
Sonra ikinci kateteri aldı eline rahim kavitesine canımı acıtarak girdi ve acaba rahim içi bitişiklikmi var içimi bulandırdı
Odaya aldılar popoma iğne vurdu hemşire
Makatan ilaç koydular
Pedimde kanı görünce bildim bu iş olmuycak
Transfer sırasında kanamalar başarısız tedaviye neden oluyor bunu biliyorum

Bugün gittim işini iyi bilen profesor Aydan Biri müane eti beni ve senin rahim içi kavitesi yay gibi yukarıya doğru bu senin anatomik yapındı
Transferde çok sıkışık ol ki bu rahimi uzatsın
Bu dr beni 2 ay önce histeroskopi yapmıştı
Ve rahim içi bitişiklik yok dedi
İnanın bu histeroskopi ve rahim filmlerinde midem bulanıyor
Yeten içime girmek istiyor
Belki 10 defa yapıldı
Bunlarında zararı var
Beni mahf etiler bu doktorlar

Eğer türkiyede yasak olmasaydı donasyon
Ve bu işi yapsaydılar inanın halili hiç umursamazdım
Çünkü ancak para peşinde
İlk denememde 5000 evroyu verene kadar peşimdeydiler
Şimdide ben onların peşindeyim
Ben şimdi umut kardeşimi anlıyorum
6 defa negativ aldı halilden kızı soğan gibi soydular

Zaza çok üzüldüm Allah gönlüne göre versin herşeyin hayırlısı inan çok dua ettim sana üzülmemek elde değil biliyorum benim tüp bebek negatif olduğunda sabaha kadar ağlamıştım çok zor sabret cnm, benimde kafama takıldı bende çok sıkışık değildim ondanmı tutmadı acaba hep kafam ona takıldı ama hemşireye bende söylemiştim sıkışık değilim diye pek önemsememişti...

Aylacım sıkışık olmamak tüp bebek tedavisine etki etmez rahat ol
Ben zor ve kanamalı transferden konuşuyorum
Bak bunlar tedaviyi etkiler
Benim rahim içi biraz farklı yukarıya doğru
Sıkışık olmam şart ki rahim zarı travm almasın
Birde sağlıklı embriyo dağdan taştanda geçib yapışır-))
Rabbime çok bağlı bir insanım ve sabrımla yola devam ediyorum
Kızlar lütven benim yazımdan etkilenip tedaviyi durdurmayın
Ben burda her şeyimi sizinle paylaşıyorum
İyi tarafıda kötü tarafıda
Ha desemki halil bey kötü dikatsiz
Vallahi öbürü doktorlar bundanda beter
Hepsi para peşinde
Dua edelim kızlar
Allahım bize hepimize isteyen her bir kadına hayırlısıyla evlat versin ve canımız bu doktorlardan kurtarsın

Yazdiklarinin hepsine katiliyorum zaza. Doktorlar konusunda cok haklisin biliyorlar oraya bir nevi muhtaciz artik duygulari kenara koymuslar. Belkide oyle olunuyor. Ben hiti transfer de gordum sonra kanamam vs oldu sorunlarim oldu asla aramadim aramakta istemedim. Cunku sifir ilgi. Bu beni daha cok sinirlendirirdi. Zsten aslinda onun isi transfer yapilinca bitiyor. Negatifte olsa pozitifte. Peki sen tekrar onunlami devam edeceksin firsevsi felan dusunmuyormusun ben ikisi arasinda kalmistim

Canim bende hic degildim inan. Ama hamileyim. Yani o cokta onemli deil inanki.

Merhaba Arkadaslar, epeydir yazmadim buraya ve bircok yeni arkadaslar yazmis. Yeni umitler yesermis, yeni uzuntulere yelken acilmis. En guzel haber de Esma Nur tabiki!
Zaza senin uzuntun uzerine birseyler yazmak istedim hepinize. Belki takip edenler hatirliycak ben bir kez gecen yil denedim ve basarisiz sonuclandi. Ve bu denemeden cok sey ogrendim, neleri benim kontrol edebilecegimi neleri edemeyecegimi anladim. Beklentilerimi ona gore ayarladim.
Ve ikinci denemeyi de yaptim HIT de fresh ile ve o da basarisiz oldu ama bu sefer arkamda cok fazla soru isareti kalmadi, merkez’e kizacak cok sey de birakmadim ufak tefek detaylarin disinda.
Yani karar ve kontrol,gizlilik disindaki konularda bende idi.
Size belki yarari olur diye yaziyorum bazi tecrube ve konusmalarimi.
Ilk gercek hicbir sorununuz olmasa bile sonucunuz olumlu cikmayabilir. Dolayisiyle cok buyuk bir beklenti ile gitmeyin. Ilk anda da tutar, hic de tutmaz,10. kerede de tutat,tutar ama devam etmez vesaire. O kadar cok senaryo olabilir ki. En iyi ihtimal yuzde 25, ki bu dogal hamileliklerdeki oran biliyorsunuz. Ama size ilk asamada boyle soylenmiyor.
Ilk gorusmemizde Dr Halil bana yuzde 70 sans verdi. Vay be, acayip bir oran dedim, inandim gozu kapalica, safca. Cunku insan inanmak istiyor ve pozitif umitlere daha cok sariliyor.
Sonra anladimki Halil bey ilk gorusmede farkli, basasiriz olunca farkli konusuyor. Hani ayakkabi veya zuccaciye esnafini anlarim da, Dr dan boyle bir tavir degisikligi epey sok edici idi benim icin. Bilimsellikten son derece uzakti. O denli kibar umitli birisi gitti,yerine sinirli ve temkinli biri geldi negative sonucun sonundaki konusmada.
Halbuki Halil Bey ilk gorusmemizde, basarisiz oldugu zamandaki gibi konussa idi ben belki de bu yola hic girismezdim. Tabi bunun da ticari bir merkez oldugunu anca tecrube edince anliyorsunuz. Oyle yapsa gidenlerin sayisi yariya iner.
Inanmiycaksiniz belki ama birinci denememde nerdeyse ameliyathane kiyafeti ile once muhasebeye odeme icin davet ettiklerinde, bunda israr ederseniz hemen burayi terk ederim dedim ve israr etmediler. Ikinci de ise transfer bitti, dinlendim giyindim kusandim ve o sekilde odemeye gittim.
Halil Bey basarisiz oldugunda bakti diyecek birsey bulamadi benim sorularim karsisinda, esinizin sperminde belki sorun vardi dedi. Ben de ‘hayir yoktu ki, ben ornek verdikten sonra analiz sonuclarina baktik ortalamanin ustunde sayi ve morfolojik yapi vardi’ dedim. Hic birseyi takip ettigi yok.Belki 10 kere gidenleri tanıyordur o kadar.
Ilk denememde benim donorun yumurtalarinin iyi kalitede olmadigini dusundum. 20 yumurtadan 9 tanesi dollendi ve 5. gune 3 tanesi ulasti ve kalitesi 3BC, 3CB.
Simdi hemsire veya biriniz bana ‘aaa 3CB ile de hamile kaldik diye gelirse’ bir dakika dur orada derim.
Siz kalmis olabilirsiniz ama ben kalmadim ve ben kendimi o kadar az bir ihtimale sigdirmak zorunda degilim. Biliyoruz ki burada kontrol edecegimiz ve edemeyecegimiz seyler var ve donor kalitesi bunlarin en basinda gelir cunku bunun icin para oduyoruz. En iyi embriyo ile sansimizi artirmak en dogal istegimiz/beklentimiz.
Ogrendim ki, benim donorun meger 4. yumurta verisiymis ve ben bunu bilmiyordum. Arastirmalarim sonunda bunun cok onemli oldugunu ogrenip ikinci seferde cok titiz davrandim, gerekti ise bekledim uygun donoru ve sonuc daha iyi idi geldi, besinci gunde 7 tane 4BA.
Hem de Dr un belki iyi degildir dedigi spermlerle,yine eşimle yani. Hamile de kaldim ama devam etmedi. Eyvallah ama en azindan buraya kadar kafam rahatti hic degilse. Iste bundan sonrasi icin ben sans veya kader dedim cunku elimizden gelen hersey yapildi.
Bu arada ikinci negatifin sebebi neymis diye sorarsaniz Halil Beye, bunun bir garantisi yoktu zaten, hersey normaldi ve bu kez de olmadi dedi. Peki napicaz dedim, ‘yeniden deniycez’. Peki protokolde degisiklik var mi? ‘Yok’ Peki olma sansi ne kadar ‘ Bilemem’ Kac Lira?, ‘Donmus 1000 Euro, fresh 5000 bu sefer’. Biraz midem bulandi bu konusmalardan doğal olarak.

Gelelim su fizyoterapi sacmaligina! Rahim kalinligi dusuk olanlara hemen 5 gun 250 Euro karsiliginda terapi oneriliyor. Hicbir yarari olmayan, hicbir tibbi dayanagi olmayan bir yontem. Doktor beyin kardesine cok kolay bir gelir kapisi sagliyor ve insanlarin umitsizlikleri birkez daha somuruluyor. Kesinlikle bunu kabul etmeyin. Eger zaten 5 gun kibrista olacaksaniz ve ucretsiz ise ne ala, rahatlatici birsey, yoksa inanin bu da para tirtiklama yontemi!
Bu yazim Dr Beyi sevenler tarafindan eminim hic hos karsilanmiyacak biliyorum. Ben bunu simdi 5 aylik hamile olsaydim da yazardim cunku benim hamile olmam bu yazdigim gerceklerin hicbirini degistirmez.

Dolayisiyla Sevgili Arkadaslar, donasyonu basarili olanlar sevinsin ve mutlu olsun ama yeni baslayacaklar cok iyi dusunsun cunku 5000 Euro yani 20 bin lira az para degil. Ayrica negatif sonucun psikolojik sonuclari cok agir. Aldiginiz onca ilac da cabasi.
Lutfen onca parayi bu umit yolculuguna dokmeden once cok iyi dusunun,buralari, baska forumlari cok iyi okuyun. ‘Biz neler gorduk, 3mm rahimle hamile kalanlar var’ ve benzeri laflari sizi ikna etmesin hemen.

Ve asla Dr un veya hemsirelerin karsisinda sessiz caresiz gibi durmayin. Ornegin Zaza sabahin korunde apar topar gitmek zorunda kalmis onca stresle. Bu cok Kabul edilebilir birsey degil. Neymis efendim Dr Istanbul ucagina yetisecekmis vesaire! Herseye bir cevaplari var.
Benim kanaatim Dr Halil’in sadece adi var, unlenmis, ondan herkes kendisine kosuyor, ben de ondan kostum. Cok hastasi oldugu icin elestiriler umrunda degil. Sonucta buralari kendisi de okuyor.Biliyor ki bu isi herkes gizli tutmak istiyor ve kimse yaygara yapmiyor afise olmamak icin. Yani devir onun devri.
Bence yumurta donasyonlu tup bebekte donor yumurta kalitesi, embriyolog ve iyi takip, iyi bir baslangic tetkiki cok onemli ve belki daha yeni klinikler daha iyi servis verebilir, lutfen arastirin.
Yani Dr Halil in adi var sadece bana gore, bir de cok gozunu budaktan sakinmayan muhasebecisi :)
Bu biraz da yilbasinda herkesin Nimet Abla’dan bilet almasi gibi. Niye millet ona gidiyor, cunku ona cok ikramiye cikiyormus. Tabi cikar cunku Nimet ablanin onlarca subesi var ve milyonlarca bilet satiyor dolayiyla sansli numarayi bulma ihtimali daha fazla.
Dr Halil de oyle. Daha cok hasta daha cok canli dogum orani! Yoksa inanin sihirli degnegi yok! Birseyleri duzeltmiyorlar, fiati dusurmuyorlar cunku bu bir arz talep meselesi.
Biliyorlarki insanlar bu umit ugrunda herseylerini verebilir.
Saglicakla kalin simdilik taa ki yine kendimi tutamayip birseyler yazana kadar.

ÇİÇEK PARAM OLSA HİÇ KENDİMİ YORMAM BUNLARLA
ANA PARA 5000 EVRO + DONMUŞLAR 1000 EVRO VE 250 DOLAR FİZİK TEDAVİSİ BİR SÜRÜ PARA VERMİŞİM ONUNÇİN PEŞLERİNDEYİM İNDİRİM YAPICAKLAR DİYE
FİRDEVSE GİTSEM 4800 EVRO VERİCEM DUR BAKALIM NAKADAR İNDİRİM YAPICAKLAR BUNLAR
İYİ İNDİRİM YAPMASALAR ZATEN ARTIK BU MERKEZİ BURAKICAM
FİRDEVSE BİNİM BİR ARKADAŞIM GİTİ KONUŞMASINI ÇOK BEYENMİŞ GÜVEN VERMİŞ İLGİ GÖSTERMİŞ
4800 EVRO TEDAVİSİ VE BU TEDAVİDE EN AZINDAN 10 TANE KALİTELİ EMBRİYO GARANTİSİ VERMİŞ
AMA HİÇ BİRİNE GÜVEN YOK HEPSİ PARA CEBE GİRENE KADAR GARANTİLER FALAN

Hepiniz haklisiniz arkadaslar. Inanin aslinda doktorlarin bir farki yok orda birbirinden. Neticede kimse bu isi hayrina yapmiyor fakat bazi insani duygulari kaybetmemek gerekiyor. Baharin dedikleride dogru ilk gorusme ve sonraki gorusme alakasiz. Yani adam otomata baglamis o kadar cok hastasi var ki. Allah bize yardim etsin.

BAHAR YAZDIKLARINA KATILIYORUM KARDEŞİM
BİR BU FİYAT KONUSUNDA BANA YARDIM EDİCEM DEDİ
BAKALIM BANA NE DİYECEK

Zaza donmusun kalmadi degil mi orda? Donasyon topiginde gecmis yillarda bazi arkadaslara indirim yapacagim diyip 500 euro indirdigini biliyorum. Yani cok fazla indirimi olmuyor. Hatta telde daha fazla diyip oraya gidince muhasebenin bunu kabul etmedigi ve hitle gorusulunce muhasebenin isine ben karisamiyorum dedigide olmustu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…