Tüp Bebek Merkezleri Kıbrıs Halil İbrahim Tekin Hastaları Buraya

kızlar biraz önce 3. tüp bebek denememizinde başarısız olduğunu öğrendim maalesef..yıkıldım mahvoldum...eşim benden çok üzüldü doktorumuz yumurta kalitesinin iyi olmadığını bu yüzden oluşan embiyoların tutunamadığını söyledi..ben 34 yaşındayım ve annelik hayallerim bitmiş durumda..
yumurta donasyonu var dediler araştırdım bu forumu buldum..
yaptıran varmı??
bizi neler bekliyor??
başkasının çocuğunumu doğuracağız yani bir sürü şey var kafamda??
donörün iyimi kötümü olduğunu nerden bilicez??

bunları yaşayan arkadaşlar ne olur YARDIMMM (((

merhaba,öncelikle senın adına çok üzüldüm...çok geçmiş olsunnn
öncelikle biraz sakinleş,bende senin gibi 3 defa tüp bebek yaptırdım ve sonuç alamadım...Allah bi şekilde sabrınıda veriyor...kendini biraz toparla her yönden...
bu topigi takip et derim.. günden güne okudukça paylaştıkça ,sorularına cevap buldukça daha iyi olrsun...
burada aynı durumda olan o kadar çok insan var ki..tüp bebek yaptıranda var,donasyon yaptıranda..

evet canım beni anladığını tahmin edebiliyorum çeken bilir derler..inşallah toparlanırım..sen ne yaptın peki nasıl bir çözüm buldunuz canım??
soruma cvp verdiğin ve moral verdiğin için teşekkür ederim..

uzunca bir sure ara verdik 1 sene kadar..ben bir kere kendiliğinden hamile kalmıştım ama dış gebelik oldu.belki tekrar olur dedik.ne doctor araştırdık ne de tedaviden konuştuk..
baktık tık yok.eşim kıbrısama gitsek dedi sonrasında araştırırken bu siteyi buldum.yaklaşık bir buçuk iki aydır sürekli giriyorum.o kadar çok kişi varmış ki,baştan olurmu olmazmı dediğim şeyleri oluruna bıraktım.
her yöntemi denedik,kimden ne duyduysam yapmaya çalıştım...içmediğim ot,çöp kalmadı.gitmediğim doctor kalmadı.bir umut kapısı oldu bizim için...
ağutos ayında ön görüşmeye gidicez,bakalım kısmet içimize sinerse,doktor neyi uygun görürse son çara yaptırıcaz....
eşimle benim aramda.ailemize bile demiycez eğer donasyon olursa.

Anladım canım bizde düşünüyoruz. artık son çare görüşmeye git bakalım bizim de gitmemiz gerekiyor sanırım

Arkadaşlar merhaba ve hayırlı cumalar hepinize. bende bi süredir bu topiği takip ediyorum ve artık yazmaya karar verdim.
Bende geçen ay 4. tüp bebek sonucumu aldım ve negatif... artık direnecek gücüm kalmadı ne benim nede eşimin...
Donasyonu biliyordum ama Allah var sıcak bakmıyordum. bi ara annemlere bahsettik ve öyle büyük tepkiler aldıkki ne yapacaz bilmiyorum. sizler ne yaptınız, nasıl olcak en başı nedir bu işin hiç bilmiyorum

merhaba bende senin durumundayım hatta daha kötü. 4 tüp bebek denemem var bide yaşım 39.
yumurtalık rezervim iyice azalmış. olmuyor olmuyor olmuyor.. kafayı yememek elde değil.
bundan sonra anne olmak için ne gerekiyosa onu yapcam.
okuduğum kadarıyla donörden alınan yumurta ile eşinin spermi dölleniyo ve sana transfer ediliyo tüp bebek gibi.
yumurta başkasına ait olsada senin içinde büyüycek o çocuk bizim kanımızdan beslencek yani biz doğurcaz
o zaman bizim çocuğumuz olmuyo mu hem babanın spermiyle olcak. yani başkasını çocuğu olmayacak
bence o şekilde düşünürsek herşey daha kötü olur

Sevgili arkadaşlar; öncelikle aramıza hoş geldiniz. Sizi okuyunca benim iki yıl önceki halimi yeniden hatırladım. 4. tüp denemesinin de olumsuzlukla sonuçlandığı günü. Kendimi ne kadar üzgün ve çaresiz hissettiğimi.
İkinize de geçmiş olsun. Sizin de belirttiğiniz gibi çok zor bir süreç. İnanın bu siteye giren herkes ayni çaresizlik, üzüntü ve aynı zamanda bir umut arayışıyla giriyor. Sizin kafanızdan geçen bütün soruları bir panikle korkuyla kuşkuyla herkes birbirine soruyor.
Kafasındaki soruların cevaplarını buldukça, öğrendikçe okudukça kendi durumunu da anlamaya başlıyor. İlk anda hiç olmayacakmış gibi hatta korku veren uygulamalar bir süre sonra neden olmasın denemekte fayda var, 'sonuçta ben çocuk istiyorum ', 'anne olmak istiyorum' durumuna geliyor. Ve daha kolay kabulleniliyor.
Siz yalnız değilsiniz, bu forumda hemen hemen ortak dertlerimiz var. Donasyon kötü bir şey değil. Mukadds'in dediği gibi. Başkasının yumurtası ve eşinin spermi döllendiriliyor. Aynen tüp bebekteki gibi. Sonrada embriyo sana transfer ediliyor. Hamileliği ve doğumu yaşayan sen oluyorsun.
Size önerim sakin bir kafayla, paniklemeden not alarak forumdaki geçmiş bilgileri okuyun. çoğu sorunuza cevap bulabileceksiniz. hem yalnız olmadığınızı ve yapılabilecek şeyleri görüp kendinizi daha iyi hissedecek ve ilerisi için adım atmaya başlayacaksınız.

Bu arada umudumvarr belki sen kendi yumurtalarınla da deneyebilirsin gibi. Ama burayi iyice okuyun daha kolay karar verceksiniz.
Ha bu arada bende ikinci donasyonumu yaptırıcam yakında. 46 yaşındayım.

İkinize de bol şans, umarım hayat istediğiniz gibi şekillenir...

Merhaba umudumvar.
çok geçmiş olsun öyle hemen annelik hayallerim bitti falan deme (
ben sperm donasyonu ile hamile kaldım çok şükür şuanda 2 aylık hamileyim.
bende sizler gibiydim ilk zamanlar nasıl olcak, ne yapcaz, kaç kez kibrısa gitcez, ne kadar para ödicez işte
ne bileyim donör nasıl bulunuyor falan.kliniğe mail attım nevin hanımla görüşmüştüm o zaman.sagolsun aklıma takılanları sordum. eşimle konuştuk internetten uzun uzun araştırmalar yaptık. bigün kıbrısa görüşmeye gittik mutlaka rahim filmi isteniyor ama.
orda beni halil bey muayene etti.eşimin test sonuçlarına baktı. donör seçimini yaptık zaten spermler yurtdışından geliyomuş aklımıza takılanları orda konuştuk sonra tedavi sürecine girdik. tabi bunlar epey zaman aldı.
mutlaka bi ön görüşme yapın derim diğer türlü sorularınıza cevap bulmak gerçekten zor oluyo

merhaba, çok geçmiş olsun size tavsiyem kendinizi hazır hissettiğiniz zaman klinikle irtibata geçin onlar her şekilde sizi yönlendircek yukarda yazdım zaten bizde hiçbişey bilmiyoduk şuanda çok şükür hamileyim.
sizlere tavsiyem bu tedaviyi asla aile yada akrabalarınıza söylemeyin. biz söylemedik çünkü insanlar çok anlayışsız ve saygısızlar malesef

merhaba Helun,
Bende sperm donasyonuyla hamile kaldım. eşimde sperm olmadığı için tese ameliyatı geçirdi ama ameliyat sonucuda kötü çıktı
yani hiç sperm bulunamadı ve eşimi o kadar çok seviyorumki onsuz olmaktansa anne olmaktan vazgeçtim...
sonra bi şekilde donasyon ile tanıştık inanmıcaksınız ama ilk etapta ben istemedim bu durum eşim için zor olcaktı.
biz kadınlar daha dayanıklıyız bişeyleri daha çabuk kabullenebiliyoz ama erkekler daha farklı. ama eşim ısrarla ben istiyorum dedi
bizim bi bebeğimiz olmalı dedi hem deneriz olmazsa bi daha denemeyiz dedi. Allahıma çok şükür ilk denemede hamile kaldım.

sizlerde en kısa zamanda bebeklerinize kavuşursunuz inşallah.içinizde bi can daha olması öyle mucizeki sadece yaşamak gerek.
Allahım sizlerede yaşatsın bu mübarek günlerde inşallah.

Canım benim aynı şeyleri yaşıyoruz desene..benim yaşım 34 ama rezerv olarak 38 yada 40 görünüyormuşum..yıllarca düşünsem böyle bir şeyin başıma geleceğine inanmazdım..32 yaşında evlendim kariyerdir iştir derken 32 yi buldum.doktorum bana çok çocuk istiyor idiysen 22 de evlenecektin dedi..inanamadım..çöktüm..çevremde benim yaşımda anne olan o kadar çok insan varkii..durumumun bu kadar vahim olduğunu tahmin dahi edemezdim..neyse şimdi önümüze bakma zamanı..dün umutlarım tükenmişti ama bugün yeni günle beraber kendimi toparladım ve önüme bakıyorum artık..sende öyle ol canım..eşimle konuştuk şu sıcaklar geçsin kıbrısa gidelim diyoruz canım..yüce rabbim kaldıramayacağımız başka dert vermesin...

canım benim çok teşekkür ederim güzel sözlerin ve dileklerin için.
evet dün çok umutsuz ve perişandım bütün gece ağladım sabaha kadar kabus gördüm hatta eşimede geceyi zindan ettim..ancak bugün daha iyiyim ama neden iyiyim onuda bilmiyorum..
sizlerin yazdıklarını okudukça ümitlendim benimle aynı şeyleri yaşayanlarda varmış dedim..çünkü bu tip durumlarda insan kendini yalnız ve sanki tekmiş gibi hissediyor..allah razı olsun.
bizlere umut oluyrsunuz canım..
canım senin ne donasyonu?ikinci demişsin umarım ilki de tutmuştur

Amin canım amin...
zaten birçok kişi burda aynı sorunları yaşıyor emin ol. başkalarının hamile haberini okuyunca çok mutlu oluyorum demekki bir ümit varmış diyorum... benimde bigün çocuğum olcak inanıyorum yada öyle olmasını istediğim için umudumun sönmesini istemiyorum...

Bizde diyoruz bir gidip görüşelim ama kimseye söylemicez ailelere falan... zaten bu durumdan dolayı yeterince hor gözle bakılıyor bana. bide donasyon deyip ağızlarına laf vermem yani. siz söylicek misiniz peki

Allah razı olsun Helun yazdıkların için çok sağol. inşallah burdan güzel haberlerini alcaz seninde :) sizleri okuycam fırsat buldukça

yok canım kesinlikle söylemeyeceğiz..özellikle eşimin ailesi asla anlamazlar ve allah nasip eder çocuğumuz olursa onada değişik gözle bakarlar sonuçta donörün özelliklerinide taşıyacak..

zaten bu eşimle beni ilgilendirir geri kalan fasa fiso..

Allaha bin şükürki eşlerimiz anlayışlı ve sevgi dolu..yoksa bu nedenle biten o kadar evlilik var ki..siz ne zman gideceksiniz canım bir ön görüşme falan yaptınız mı??

Aynen canım okumuştum forumda boşanmalardan dönen çiftler var ne yazık ( sanki bu suç gibi kimse böyle olmasını istemediki. kimsenin tercihi değil yani bu durum ama anlayana....

ben mail attım sadece özlem coban diye hemşire sanırım dönüş yaptı rahim filmi çektirip merkeze gelin dedi.
Temmuzda gidemedik eşimin izni olmadığı için bayramdan sonrada doktor halil ibrahim bey yokmuş. eylülde gelcekmiş izinde olcak galiba öyle yani şimdilik eylül gibi görünüyor ama bilmiyorum hayırlısı. en azından bi gidip knuşalım muayene olayım istiyorum

evet evt aynen canım bende aynı şeyleri düşünüyorum canım..doktor yoksa elülden sonra gitmek lazım zaten ancak reglime düzene girmiş olur o zaman..

Canım, benimki yumurta donasyonu. Yaşımdan kaynaklı yumurtalarım kalitesi düşük. Ben geç evlendim. Daha önce kendi yumurtalarımla 4 tüp denemem var. Bir tanede yumi dons.var. Maalesef olumsuz. Şimdide inşallah bayramda orda olucam. İnşallah bu sefer olucak..

Canım sen Kıbrısla görüştüğünde senin özelliklerini ve seçmek istediğin dönörün özelliklerini senden alıyorlar. Daha sonra da senin isteklerin doğrultusunda sana alternatif (telefonda) sunuyorlar. Sende isteklerin doğrultusunda birini seçiyorsun. Onun yumurtalarını alıyorlar.
Yumurta donasyonu olduğunu kimseye söylemek durumunda değilsin. Bu eşin ve seni ilgilendiren bir durum. En yakınların dahi istemiyorsan bilmesi gerekmiyor. Zaten eşinden sperm alınacağı için genetik olarak yüzde elli eşinin özelliklerini taşıyacak.
Bizde en yakın bir kız arkadaşim biliyor. onun dışında kimse bilmeyecek. Zaten insanlar anlamazlar, bilmelerine de gerek yok zaten. Sen içini rahat tut canım.
bıraz olsun rahatlamana sevindim. Bilgilendikçe ve yalnız olmadığını gördükçe dahada rahatlayacak ve kendine uygun faaliyetlerde bulunacaksın.
İnşallah hepimiz pozitifi göreceğiz. Bu sıkıntılarımızın hepsi geride kalacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…