İsteseler neler yapabiliyorlar. Bunda neden dikkatli olmadılar? Çıkarlarına ne geliyorsa onu yaptılar çünkü her zamanki gibi.Belissa diyorum ya... Bilinçli bir şekilde yönetil"e"medi. 1.5 milyonun arasına sıkışıp gelenlerin kim oldukları ortada...
Sen bi avuç insansan karşında ordu varsa kaçmaktan başka çare olmadığına göre ?
Benim dediğim ile çelişmiyor bile söyledikleriniz , ışidte bir avuç pyd de bir avuç , halkı açık kapı bulunca kaçmayı seçti destek vermeyi değil. ışid denilen zavallılardan başkası değil yani bir ordu değil , bağımsız tank ı bile olmayan onun bunun ayak takımı , Türklerin geçmişine bak bakalım ayak takımına fırsat verilmiş mi? Şuanda veriliyor maalesef ki...
suriyelileri almamızın merhametli hükümetle bir alakası yok
nede aldık araştırsanız biraz da , sizde kılıçdaroğlu gibi merhametli hükümet deyip aynı gafa düşmeseniz
Siz benim yazdığımı anlamadıgınızı zaten ilk mesajınızda gösterdiniz.
Teşekkürler :)
Bilemiyorum o kadar derinlere inemedim henüz herkesin görüşü yorumu farrklı tabi sizde kendinize göre haklısınızdırBir hiç uğruna dediğim konu başka. Şimdi vatan için namus için tamam ama bazı savaşlar kime ve neye karşı verildiğini bile bilemeden yapılır.
Benim dedelerim Rusyaya göre teröristti ama biz çeçenelere göre bağımsızlık için savaşan mücahitlerdi
Kimin tarafından baktığına bağlı
Ama savaşan kadar kaçıp gelende vardı bende diyorum ki kaçanlar gerçekten vatan haini miydi?
Yoksa savaşın anlamsızlığı yüzünden mi kaçtılar ya da ailelerine yaşam imkanı sunmak için mi?
Her yönden düşünmek lazım vatan haini deyip geçmekle olmaz
Bilemiyorum o kadar derinlere inemedim henüz herkesin görüşü yorumu farrklı tabi sizde kendinize göre haklısınızdır
dedelerin çeçen mi senin yani yanlış anlamada
Anladım canım haklısın herkes bir yerden göçmüş gelmiş zamanında mesela bizlerde çok çok eskilerde orta asyadan gelmeymişiz ama işte şimdiki araştırmak sormak bilinmediğinden tam olarak bilinmiyor en önemliside türküz ya bu yeterEvet canım biz çeçen göçmeniyiz.. Arkadaşın cümlesi genel geldi bana bütün savaştan kaçanlar haindir gibi
Bende öyle değil aslında diye konuşmak istedim.
Ama herkesin görüşü farklı tabii bu konularda hassasım biraz .
Suriyelilerin kızları onlara göre normal ikinci ..3. eş olmak ailesine bakılması karşılığında koyun misali..3.5 bine imam nikahlı evlendiriliyor..çoğu sefili koca bekliyor mecbur..20 yaşındaki kıza 60 yaşında talip..pazarlanan kızlarda varmış kötü yola düşen..bunun şereflede haysiyetlede ilgisi yok düpedüz rezillik..Bir hiç uğruna dediğim konu başka. Şimdi vatan için namus için tamam ama bazı savaşlar kime ve neye karşı verildiğini bile bilemeden yapılır.
Benim dedelerim Rusyaya göre teröristti ama biz çeçenelere göre bağımsızlık için savaşan mücahitlerdi
Kimin tarafından baktığına bağlı
Ama savaşan kadar kaçıp gelende vardı bende diyorum ki kaçanlar gerçekten vatan haini miydi?
Yoksa savaşın anlamsızlığı yüzünden mi kaçtılar ya da ailelerine yaşam imkanı sunmak için mi?
Her yönden düşünmek lazım vatan haini deyip geçmekle olmaz
işıde kimler esadı devirmek hayali için destek vermiş bir araştırın bakalım..bir yanda işid bir yanda pyd ve arada kalmış insanlar..
tarih Türkiye Cümhuriyetini övgüyle anacak bu insanlara kucak açtığı için.
Kılıçdaroğlu ve bu kafada olanlara da " IRKÇI " diyecek.
İNŞAALLAH bizler de bir gün böyle kirli bir savaşın ortasında kalmayız...
Biz de bu insanların düştüğü duruma düşmeyiz..
abd olmasaydı daha neler yaşayacaktık adamlar canlı bomba olmaya bile razıydı..İsteseler neler yapabiliyorlar. Bunda neden dikkatli olmadılar? Çıkarlarına ne geliyorsa onu yaptılar çünkü her zamanki gibi.
O kadar yücelttikleri insanlar nasıl ilk fırsatta bindi tepelerine. Çıkarları uğruna ülke ne hale geldi 2 günde.
kimsenin vicdan muhakemesi yapmaya hakkı yok burada küçücük Suriyeli kızlar çöp konteynırının içinde hastalık diz boyu satılan kızlar dilenen adamlar..bu mu vicdan..ha kalkınmış ülke değilsin senin ülkenin adamı nın 100 de 50 si açlık sınırında..vicdan demek için reel bir şeyler yapmak gerek..Mültecileri etnik,dini veya siyasi kimliklerine göre ayırırsanız kusura bakmayın ama vicdanınızdan şüphe duyarım.
Pkk ile zaten savaşıyor bu devlet bu yeni bir şey değil ki. Buraya gelen insanların savaşta taraf olacak durumları mı var ALLAH aşkına? Gerçekten PKK/PYD li olsalardı orada bu örgütler adına savaşırlardı. Görmek istemiyorsunuz bu gerçeği herhalde.
desteği verdiler bir hayal uğruna..bu nasıl bir zihniyetse..işıd kobaneye saldırdı..sandılarki kökler kurutulacak..abd karşı çıktı..ha kolay değilmiş demekki..hayal ürünü projeler uğruna ülkede karışıklık çıktı..kobaneyi işıd deviremedi..bir yanda işid bir yanda pyd ve arada kalmış insanlar..
bir yanda işid bir yanda pyd ve arada kalmış insanlar..
Aldik da ne oldu? Adanlar ac susuz sokaklarda yatip kalkiyor cogu açlıktan suca yöneliyor. Eger alip multeci kamplarinda bakmak yerine nasilsa bunlara halk sahip cikar diyerek sokaklara salarsan her türlü karsi cikilir. Bu vicdansizlik değildirSuriyeli mülteciler PYD li olsalardı kalır savaşırlardı. Buraya gelmezlerdi.Zaten gelenlerin çoğu kadın-çocuk.
Umarım bir gün mülteci konumuna gelmek zorunda kalmazsınız.
EnSon ayn el araptan gelen suriyeli kurtlerin cadirlarindaki pkk bayrakları bu soylediginizin tam tersi olduğunu gösteriyorO insanlar örgütlere katılmayıp zulümden kaçtılar. Bilmem farkında mısınız ?
Gorunen o ki ırkçılık hakkinda hicbir sey bilmiyorsunuz. Hala sacma bir propaganda yapıyorsunuz. Eger bu insanlara " insan " gibi yasama şansı vermiyorsan kimse senden övgüyle bahsetmez.bir yanda işid bir yanda pyd ve arada kalmış insanlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?