- 24 Temmuz 2010
- 870
- 86
- 73
Kilo vermek adına hayatım boyunca en kararlı olduğum dönemdeyim ve açtığım şu konuda tek tek sorularımı sorup cevaplarımı aldım. Gördüm ki benim gibi bu dertten muzdarip bir sürü kişi varmış. Eee o zaman kilolardan kurtulacağımız bu dönemde benimle arkadaşlık etmeye ne dersiniz?
Öncelikle bir konuda anlaşalım.DİYET YAPMIYORUZ! Hayatımızdaki yanlışlıkları tek tek düzelteceğiz.
Şimdi bugünden itibaren yapacaklarımı sıralıyorum:
1. Kendime bir tartı alıyorum
(en büyük eksiğim bence ne kadar şişkolaştığımı kıyafetlerime bakarak anlamaya çalışmak)
2. fittingo.com a üye olarak içtiğim suya kadar herşeyi oraya not ediyorum ve kalori sayıyorum
3. İçtiğim su miktarını en az 2,5 lt ye çıkartıyorum
4. Günlük yürüyüş yapıyorum (Bunu iş-ev arası yürüyerek yapacağım)
5. Haftada en az bir gün 2 saat yüzüyorum (bunu başka bir sporla da değiştirebilir katılmak isteyenler bence )
6. Her gece uyumadan evvel mekik çekiyorum (10 ile başlayarak her iki günde bir tane arttıracağım)
7. Siyah çay yerine yeşil çay içiyorum
8. Hayatımdan bir çok beyazı ve tahılı bugünden itibaren çıkarıyorum (Şeker YEMİYORUM, beyaz ekmek YEMİYORUM, tuz AZALTIYORUM, hamurişi YEMİYORUM)
9. Yemek yerken TV seyretmiyorum başka işlerle uğraşmıyorum
10. Artık mutlaka ara öğün yiyorum. Kayısı, yoğurt, keten tohumu, kuru üzüm, elma ve birçok meyve artık en iyi dostlarım
11. Akşam 8'den sonra ağzıma yemek sürmüyorum. (Salata meyve vb. tercih edeceğim)
12. Mutlaka düzenli uyuyorum!!!
13.Sabahları bir bardak limonlu/elma sirkeli su içiyorum.
14. ABUR CUBUR ARTIK YOK!!!! Almıyorum evime. Çoğu da İsrail malı zaten. Oh mis
15. Karbonhidrat düşmanlığı yapıyorum, gördüğüm yerde dil çıkarıyorum, uzak duruyorum.
Bugünden itibaren her gün gelip ne yaptığımı, o gün neyi yapamadığımı buraya tek tek yazacağım. Katılacak arkadaşlar da öyle yaparsa en azından birbirimizin yanlışlarını düzeltir destek oluruz.
Her pazartesi tartılıp buraya kilomu yazacağım. Böylelikle nelerin değiştiğini de görmüş oluruz. Katılan arkadaşlar olursa çizelge bile yapabiliriz.
Hadi sadece 15 şeyi değiştirerek harika hatunlar olmaya var mısınız?
Öncelikle bir konuda anlaşalım.DİYET YAPMIYORUZ! Hayatımızdaki yanlışlıkları tek tek düzelteceğiz.
Şimdi bugünden itibaren yapacaklarımı sıralıyorum:
1. Kendime bir tartı alıyorum

2. fittingo.com a üye olarak içtiğim suya kadar herşeyi oraya not ediyorum ve kalori sayıyorum
3. İçtiğim su miktarını en az 2,5 lt ye çıkartıyorum
4. Günlük yürüyüş yapıyorum (Bunu iş-ev arası yürüyerek yapacağım)
5. Haftada en az bir gün 2 saat yüzüyorum (bunu başka bir sporla da değiştirebilir katılmak isteyenler bence )
6. Her gece uyumadan evvel mekik çekiyorum (10 ile başlayarak her iki günde bir tane arttıracağım)
7. Siyah çay yerine yeşil çay içiyorum
8. Hayatımdan bir çok beyazı ve tahılı bugünden itibaren çıkarıyorum (Şeker YEMİYORUM, beyaz ekmek YEMİYORUM, tuz AZALTIYORUM, hamurişi YEMİYORUM)
9. Yemek yerken TV seyretmiyorum başka işlerle uğraşmıyorum
10. Artık mutlaka ara öğün yiyorum. Kayısı, yoğurt, keten tohumu, kuru üzüm, elma ve birçok meyve artık en iyi dostlarım
11. Akşam 8'den sonra ağzıma yemek sürmüyorum. (Salata meyve vb. tercih edeceğim)
12. Mutlaka düzenli uyuyorum!!!
13.Sabahları bir bardak limonlu/elma sirkeli su içiyorum.
14. ABUR CUBUR ARTIK YOK!!!! Almıyorum evime. Çoğu da İsrail malı zaten. Oh mis

15. Karbonhidrat düşmanlığı yapıyorum, gördüğüm yerde dil çıkarıyorum, uzak duruyorum.
Bugünden itibaren her gün gelip ne yaptığımı, o gün neyi yapamadığımı buraya tek tek yazacağım. Katılacak arkadaşlar da öyle yaparsa en azından birbirimizin yanlışlarını düzeltir destek oluruz.
Her pazartesi tartılıp buraya kilomu yazacağım. Böylelikle nelerin değiştiğini de görmüş oluruz. Katılan arkadaşlar olursa çizelge bile yapabiliriz.
Hadi sadece 15 şeyi değiştirerek harika hatunlar olmaya var mısınız?