• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo ver diyen kv

Tabikide öyle ama sonuç itibariyle sporla desteklemesi gerekecek 7 ay daha beklenemiyecek bir kiloda degıl konu sahibi tabi bu surecte daha fazla almamalı.

Emzirirken yağdan verebilir , bu yüzden hiç beklemese faydasinadir.
Spor yapmadan , hafif yuruyuslerle , beyaz şekerden ve hamur işinden uzak durarak , 7 ayda 9 kilo verebilir en az.

Aynısını ben yaşadım hislerini anlıyorum bende beş ay oldu doğum yapali 70 kiloyum ama benim boy 1.57.... kv kaynim hatta Görümcem in kocası dahil kilolu sun kilo ver dediler ...herkes bir yana eniste çok sinir etti beni ...kendide kilolu bir göbek var üçüz taşıyor sanki ....tum akrabalarin içinde eşimin yanında kahvaltida az ye çok kilo almışsin sonra kocan zayıf kadinlara bakar onlara gider senden sogur dedi....üstüne bide karısıyla karşılaştırdi ayağı kalkin yanyana gelin sizi inceliycem dedi ben şok:KK57: sapikmidir nedir çok sinirlendim ...sana mı kalmış be adam kilom ...neymiş te onların binasında doğum yapan bayanlar çok zayıfmis di didi ....dondum kaldım gorumcem için sustum ama esiminde eniste ye bisey dememesinede sinir oldum neymiş şaka yapmış mis

"Hayırdır anne, gebelik falan mı var, bayağı toparlamışssın yanlardan? Pembiş pembiş olmuş yanakların.. Dikkat et biraz, senin yaşın var.." derim ben... Kilo vermiş bile olsa... Çünkü bana "Sen önce kendin kilo ver" demeli.. Bunu söyletmek lazım.. "Ben çocuk besliyorum, gerekirse yüz kilo olurum ama evladımın sütünden hiç bir vitamini mahrum etmem. Hiç mi anne olmadın, anlaman lazım, tuhaf... Takma sen bunları, ben alırım da veririm de, şükür gencim.. Sen dikkat et biraz ama".. demem lazım gelir zira...

Kadınin iyi niyetli olmadigini belirttiginiz icin takmaya gerek yok.
Bende 1.70e 50 kiloyum. bana da al diyor ama ben zayifim diye sürekli kizim vitamin ic sağlıgini kaybetme modunda..
Evet birilerinin karismasi asla hisumuza gitmiyor. bu çünkü baskalari ile ilgili değil direk kendimizle ilgili olan bir konu.
Eger siz de zamanla biraz kilo vermek istiyorsaniz suyu bol bol icin hem emzirmenizde helvadan daha faydalidir ;) zaten yeterince hareketli bir dönemdesini bir kac küçük tüyo ile fitlesirsiniz.

Kocan kac kılo sımdı , nasılda utanmadan bu sekılde konusuyor

şimdi kiloları verip tığ gibi olsan bu seferde çocuğu iyi besleyemez bu der bu kadın emin ol..iyi niyetli olmaması "sonra üzülürsün" sözünden bellidir aslında ..senin kayınvalidenin bir benzeri benim görümcem kendi 90-100 kilo aralığında gezer benim göbeğim çıkmışmı onu dert eder kendine

ben de nişanlıyım bana da müstakbel kv falan kilo ver kilo ver deyip duruyolar. ilk başta zoruma gitmedi çünkü kilo aldım ben de farkındayım iyiliğimi düşünüyolar dedim düğünde gelinliğin yakışmasını istiyolar dedim geçtim.

ama o kadar çok bu konu üzerinden konuşmaya başladılar o kadar gündeme geldi ki artık irrite olmaya başladım. her konuşmamızda bana kilo vermemi söylüyor telefonda. en sonunda da bi gelin programı varmışta nasıl güzel gelinler zayıf zayıfmış... yahu kilo nedir alınır da verilir de ömür boyu benle kalacak bi şey değil ki bu. kaldı ki sizene!!!

Kayinvalidem nisanliyken ilk evlendigimde kilo al cok zayifsin falan derdi.cocuk oldu dogumdan 1 gun sonra "ben zayif gelin isrerim.gelinlerim kilolu olmasin daha gencsiniz siz" dedi(eltimle pes pese dogum yaptik o da kilo almisti) :KK57:
Yani tutarsizlik diz boyu.kv yi tanirim kötü niyetle demedi o yüzden laf dalasina girmeyr gerek gormedim haaa bos durdum mu durur muyum? her gittigimizde(gurbetteyiz) aaa anne sen kilo mu aldin? bak dikkat yasin ilerliyor yaslilikta kilo coz zararli derim,iyi niyetle :KK39:
Ben kilo konusunda cok hassasim,kimseye kilo almissa bile soylemem belki rahatsiz olur diye ,soranlara bile ben anlamam tarti anlar derim sakayla.
Ayni hassasiyeti karsi taraftan da beklerim hele ki daha lohusayken..
Kv m ise bunu sorun gormez ya da benim hassas olduğumu bilmez öyle diyeyim ,bu saatten sonra onu degistiremeyecegimi bildigim icin onun telden caliyorum bende: )
Ama siz kötü niyetli demissiniz.
O halde yine tekrarlayacaktir.lafinizi verin ki haddini bilsin.emziren bir annenin damarina basmasin.ayrica kilonuz bence gayet ideal.

Aynısını ben yaşadım hislerini anlıyorum bende beş ay oldu doğum yapali 70 kiloyum ama benim boy 1.57.... kv kaynim hatta Görümcem in kocası dahil kilolu sun kilo ver dediler ...herkes bir yana eniste çok sinir etti beni ...kendide kilolu bir göbek var üçüz taşıyor sanki ....tum akrabalarin içinde eşimin yanında kahvaltida az ye çok kilo almışsin sonra kocan zayıf kadinlara bakar onlara gider senden sogur dedi....üstüne bide karısıyla karşılaştırdi ayağı kalkin yanyana gelin sizi inceliycem dedi ben şok:KK57: sapikmidir nedir çok sinirlendim ...sana mı kalmış be adam kilom ...neymiş te onların binasında doğum yapan bayanlar çok zayıfmis di didi ....dondum kaldım gorumcem için sustum ama esiminde eniste ye bisey dememesinede sinir oldum neymiş şaka yapmış mis
Gerçekten bende şok :KK57: görümceniz birsey demedi mi ben olsam o an cok ters bi bakış atardım kocama baş başa kalınca da sen milletin kilosunu mu tartiyon diye kizarim yani bende biara 7 kilo verdim eşimle hep gittiğimiz markette ki çocuk eşimle olan samimiyetinden dolayi ooo naptin yengeye iyi bakmamissin zayıflamiş dedi eşim çok ciddilesti birsey demedi ama eve kadar sövdü samimi olmasak döverim ya karimin kilosunu mu inceliyor dedi direk mesafe koydu adama :KK12:

Kayinvalidem esimede surekli zayifla diyor :) bir ara baya bozulmustu, esinin ( yani benim) yanimda yasli gibi duruyorsun dedi.
Biraz huzur istiyorsaniz hic takmayin, kv lere ozel bisey degil, konusabilen konusuyor iste. Zaten ayda bir geliyorlamis, kendinizi ve esinizi bosuna uzmeyin

annesi sonuçta sürekli görüşeceksiniz
yaşlılığına verin

hassas dönemdesiniz diye düşünüyorum çünkü sadece bu olay ise gerçekten yaşlılığına verin he deyip geçin

kv. kilolu mu?
benim de kendi annem bana çok söylerdi, kiloyu hiç sevmez, sağlıksız bulurdu. sezaryenle doğum yapmıştım, göbeğim zor toplanmıştı. sürekli göbeğime laf ederdi. ama maksadının benim iyiliğim için olduğunu bildiğimden sesim çıkmazdı.
İyi niyeti bilince sorun olmaz.. Ama biliyorum ki artniyetli. Onca yasanmislik var.

kv niz adsizlik etmiş doğru
ben olsam bende kırılırım yalan değil
bir daha diyecek olursa hazırlayın lafını ama
önüne çay kahve koymamak nedir o kadar abartmayın
o zaman saygısız olursunuz eşiniz de üzülebilir

siz saygınızı gösterin
Ben zaten ne yapsam da saygisiz oluyorum.. Esimde farkinda herseyin. Yaranilmiyo hicbi turlu.

Kendi anneniz deseydi bu hiç sorun olmazdı. Cok abartmissiniz eşinize kadar duyurup huzursuzluga ne gerek var ki. Ayrıca boyunuza göre 70 kilo çok fazla on onbeş kilo vermeniz sizin sağlığınız için iyi olur nacizane fikrim.. Ve beş ay olmuş doğum yapalı artık o moddan çıkmanizin zamanı gelmiş.
Annem bana diyebilir. Ama esim kiloluyken uyarmak anneminde haddine degildi. Ki oyle bir seyin sozu bile olmadi.

Bence sizin hormanlarda bir sorun olabilir çünkü emzirince baya bir kalori gidiyor günde 500 cal. Fazla. Yani siz vermeyip sürekli alıyor musunuz. Bir TSH degerinizi olcturun. Sorun yoksa da yediklerinizde sorun var demektir. Bir yeeiginiz şeyleri yazın börek baklava bal reçel kurabiye vs. Bunları çıkartın veya en aza indirin. Et türevi beslenin. Ben eski kiloma 3 ayda geri dönmüştüm. Gerçi hamilelikte de 12 kilo aldım. Hatta 15 idi doktorum hamileyken bana bu kadar çok kilo alma sagliksizlik göstergesi deyip kızdı bende 3 kilo falan verdim doğum sonrası da hepsi gitti aslında normali bu ama biz nasılsa emziriyoruz diyip vermiyoruz.
Bir de siz 20 kilo fazlanizdan şikayetçi değil misiniz yani 1.60 ve 50 kiloymussunuz fıstık gibi. Yani ben çok rahatsız olurdum. Hiçbir kıyafete sıgamiyorum s iken XL mi oldum diye. Zaten hamileyken de fit anneler çok hoşuma gitmistir.
1.68

Art niyet yok.Sizin iyiliğiniz için söylediğini düşünüyorum. Çünkü gençken kilo vermek daha kolaydır. Hele emzirirken daha kolay oluyor. Kilo her zaman ayaklara yüktür. Ayrıca sırf bu sebebten kayınvalidenizle ters düşmeyin.Çocuğunuzu da Allah bağışlasın.

Cok yiyorum demis miyim bilmiyorum. Zaten hep sut yapan seyler yedim ama.. Pek bi kilo gitmedi..

Gider sabret. Vücut yeni yeni toparlanıyor . Bu arada , ara ara şaşırt bunyeni. Mesela uzun bir süre beyaz şekeri kes. Bu bile fark eritiyor epeyce.

Ben hamilelikten önce 1.64 boyla 65 kiloydum gayet iyiydim çok zayıf olunca yüzüm çöküyor yakışmıyor bana 64 65 ideal mesela benim için. ona göre çok aşırı birsey yok sizde verirsiniz yani mahsur işi Kızartma yemeyin şekeri bırakın azcık yuruyusle emzirerek yavaş yavaş verirsiniz kaynanalar zaten öyle benim sevmediğim akrabalarim da öyle uyuzluk olsun diye kilo versem bile aaa ne kadar kilo almissin derler bi sene hep aynı kilodaydim her gorduklerinde almissin dediler bende yalan söylediklerini sadece moral bozmak için oldugunu anladım ve takmadim dalga geçtim bi senedir ayniyım sende her gördüğünde aldın diyorsun dedim amann salla valla

Back
X