• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilolu hamile kalanlar. Zorlukları neler?

SoranBayan00

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2018
58
17
18
Ben 105 kiloyum. Ve 10 haftalık hamileyim. Dahada kiloluydum vermiştim biraz. Ama şuan hamile kaldığımdan beri keşke dahada verseymişim daha çok üstüne düşseymişim diyorum. Peki kilolu hamile kalmanın ne gibi zorlukları var. Hem hamilelik sürecinde hemde doğum esnasında?

Bende 82 ile kaldım şuan 87yim. Şeker tansiyon riski fazla. Çok dikkat etmen gerekiyor yediklerine. Nefesim kesiliyor bazen benim çabuk tıkanıyorum onun dışında fazla bi problem yok bende şükür

Ben 105 kiloyum. Ve 10 haftalık hamileyim. Dahada kiloluydum vermiştim biraz. Ama şuan hamile kaldığımdan beri keşke dahada verseymişim daha çok üstüne düşseymişim diyorum. Peki kilolu hamile kalmanın ne gibi zorlukları var. Hem hamilelik sürecinde hemde doğum esnasında?

Merhaba bende 6+4 haftalık hamileyim kalp atışlarını duymak için çarşamba kontrole gidicem fakat hep vajinal ultrasonla muayne edildim karından göremedi doktor kiloyla alakalı olduğunu okudum bir kaç yerden. Bende 95 kg sizin karından ultrasonla bebek görülüyor mu

Merhaba bende 6+4 haftalık hamileyim kalp atışlarını duymak için çarşamba kontrole gidicem fakat hep vajinal ultrasonla muayne edildim karından göremedi doktor kiloyla alakalı olduğunu okudum bir kaç yerden. Bende 95 kg sizin karından ultrasonla bebek görülüyor mu
Benim ilk iki ultrasonum vajinadandı fakat ilkinde çok başındaydı gebeliğin ve keseyi görmem lazım dedi doktor dış gebelik riski açısından. İkincide lekelenmem olmuştu bi kaç hafta sonra kese zede aldımı diye alttan bakmam lazım dedi. 3. Ultrasonda artık üstten baktılar. 8. Haftamdaydım o zamanda. Yani kiloyla ilgili demedi doktor. Bence yeni olduğu için olabilir.

Bende kiloluyum 12. Haftaya kadar vajinal devam ettik normal yani korkma bi zararı da yok.

Benim ilk iki ultrasonum vajinadandı fakat ilkinde çok başındaydı gebeliğin ve keseyi görmem lazım dedi doktor dış gebelik riski açısından. İkincide lekelenmem olmuştu bi kaç hafta sonra kese zede aldımı diye alttan bakmam lazım dedi. 3. Ultrasonda artık üstten baktılar. 8. Haftamdaydım o zamanda. Yani kiloyla ilgili demedi doktor. Bence yeni olduğu için olabilir.

Umarım benimde artık karından muayne olur saglıkla kucağınıza almayı nasip etsin allahım inşallah

Vajinal muayne oldugum günlerde 2 gün kasık agrısı çekiyorum umarım karından görebilir artık
Psikolojiktir yaşadığın yeter ki iyi görünsün, bebek sağlıklı olsun boşver karından daha zor benim de kaç gün ağrıyo ezik ağrısı gibi mesela görmek için çok uğraşıyo doktor

Psikolojiktir yaşadığın yeter ki iyi görünsün, bebek sağlıklı olsun boşver karından daha zor benim de kaç gün ağrıyo ezik ağrısı gibi mesela görmek için çok uğraşıyo doktor

Evet karından denemişti benimde çok ugraştı daha fazla zorlamk istemiyorum diyip vajinal muayne yaptı. Tabi saglıklı olsun yeter ki inşallah saglıkla kucagımıza almak nasip olur.

DOKTORUN DEDİĞİ DOĞRU AYNISINI SENELER ÖNCE BEN YAŞADIM HATTA İLK DOKTOR BEBEĞİ GÖREMEDİ... GEBELİK YOK DEDİ TEDAVİ GÖRDÜĞÜM DOKTOR ALTTAN BAKTI 5 HAFTALIK GEBEYDİM... BEN GEBE İKEN 18 KG VERDİM HERGÜN YÜRÜDÜM YEMEMEM DİKKAT ETTİM 3650 GR 51 CM BOYUNDA KIZIM OLDU. ŞİMDİ ELLERİNİZDEN ÖPER 12 YAŞINDA ÇOK ŞÜKÜR....

DOKTORUN DEDİĞİ DOĞRU AYNISINI SENELER ÖNCE BEN YAŞADIM HATTA İLK DOKTOR BEBEĞİ GÖREMEDİ... GEBELİK YOK DEDİ TEDAVİ GÖRDÜĞÜM DOKTOR ALTTAN BAKTI 5 HAFTALIK GEBEYDİM... BEN GEBE İKEN 18 KG VERDİM HERGÜN YÜRÜDÜM YEMEMEM DİKKAT ETTİM 3650 GR 51 CM BOYUNDA KIZIM OLDU. ŞİMDİ ELLERİNİZDEN ÖPER 12 YAŞINDA ÇOK ŞÜKÜR....

Maşallah ne kadar güzel allah bize de nasip eder inşallah. Kızınıza da allah hayırlı uzun ömürler nasip etsin inşallah. Bugün kontrole gittim doktor karından tekrar göremedi. Nedenini sordum bebek çok küçük ve göbek bölgende ki yağ katmanıda çok fazla bu yüzden görünemiyor ama 1 ay sonra ki muayne de bir daha alttan muayne etmiycem dedi. İştahım çok açık ama mide bulantılarından dolayı 3 kg vermişim keşke bende bu dönemde en azından veremesem bile kilo almadan gebeliğin sonunu getirebilsem

kafana takma ben diet ile değil vücut kendiliğinden o kiloyu verdi... sen sadece dikkat et ve yavaş yavaş durumun elverdiği sürece doğuma kadar yürüyüş yap Allah ın izni ile herşey güzel olur.... yürüyüş doğum sonrası içinde çok faydası var ben sezeryan yaptım ertesi gün yürüyordum doktor yürümenin faydasdı demişti...

Bende 82 ile kaldım şuan 87yim. Şeker tansiyon riski fazla. Çok dikkat etmen gerekiyor yediklerine. Nefesim kesiliyor bazen benim çabuk tıkanıyorum onun dışında fazla bi problem yok bende şükür
maşallah! bu kadar az kilo almayi nasil basardiniz? ben de 80 kilo ile hamile kaldim. 100kiloyu gormek istemiyorum dedim bugun doktora, o da yaklasik 15kilo bekleriz sizin durumunuzda dedi.

gebelikte saglikli beslenme ile ilgili bir grup var mi?

maşallah! bu kadar az kilo almayi nasil basardiniz? ben de 80 kilo ile hamile kaldim. 100kiloyu gormek istemiyorum dedim bugun doktora, o da yaklasik 15kilo bekleriz sizin durumunuzda dedi.

Bebeğini düşünüyosun şeker çıkmasın bişey olmasın düzenli beslenmeye geçince mi oluyo bilemedim ki bence su çok önemli normalde bu kadar su içmem ben. İdrar yollarım fln iltihaplanmasın diye suyu çok içince bence ya

benim doktorum çok takıntılı. İlk üç ay hiç kilo almadım mesela sonra ayda iki kiloyu geçme dedi şeker ilacını bırakınca ilk ay 3 kilo aldım diye kızdı valla sonra toparlandı vücut. Hamilesin diye zaten herkes sürekli bişeyler yediriyor zorla ondan kurtuldun mu çok kolay iş. Doğuma kadar iki üç alsam daha yeter

Benimde bı tanıdığım kilolu hamile kaldı arkadaşın dediği gibi hep alttan ultrasonla gorebilmis doktor...sonrada yüksek tansiyon çıktı ve erken doğum oldu pramature oldu bebek Allaha şükür şimdi ikiside sağlıklı...sende sağlıklı bı şekilde kucağına alırsın inşallah ..ama sağlıklı beslenmeye dikkat et bende zayıf hamile kalmadım ilk hamile kaldığım zaman diyetisyenle beraber 4 kilo. Vermistim sonra devam etmedim diyetisyene belki devam etseydim daha fazla verirdm

Bende kilolu hamile kaldım.Kan değerim 5000 olduktan sonra karnımdan görüldü bebek.Hamileliğimde 16 kilo aldım.Hiç bi sorun yaşamadım.Hamilelik şekerim falan da çıkmadı.Doğumum normal oldu.3.500 kglik bebek doğurdum.Onda da bi sıkıntı olmadı çok şükür.
Çok fazla kafaya takma.Böyle nasip olmuş.Emzirme döneminde daha çok kilo aldım.
Bebeğim 10 aylık olunca diyete başladım.Şimdi hızlıca kilo veriyorum.

Kizlar hamilelik nasil gidiyor bende kiloluyum ve hamile kalmak istiyorum tavsiyeleriniz neler?
16 + 3 üm. Valla Allaha şükürler olsun şuanlık bir sıkıntı yok. Ama önemli olan işte bundan sonrası. Doktorum hamileykende diyet yapılabilir demişti. Kilo alma şeker tansiyon sorunu olabilir doğumunda sıkıntı olabilir demişti. Kızdı hatta birazda kilo aldım çünki son zamanlarda. Ama bebeğim için mecbur dikkat etmek zorundayım.

Back
X