Kilolu hamile kalanlar

Kilo çok dert değil kızlar; sadece olduğunuzdan fazlasını akmayacaksınız o kdr... ilk 5 ay ayda 1 - 1,5 kilo sonraki aylarda 2 şer kilo alındığında oran kuruluyor sanırım ... ama hiç almadan geçtiğimiz ay kar kardır :)

Aynen katiliyorum kilo almadığımız her ay bizim icin avantaj ben sekeri ekmegi abur cuburu kestim bu ay 5 kilo vermisim mide bulantim falanda yok sebze meyve protein agirlikli besleniyorum aslinda su meyveyide azaltsam iyi olcak . hamile olunca diyetime daha cok dikkat ediyorum.

Merhaba kızlar
Okuyunca hayret ettim 1.60 boyla 70-80 kg kilo mudur?
Ben 1.55-1.60 civarıyim ve 110 kiloyum. Mayıs ayında gelişmeyen ve kürtajla sonlanan bi gebeliğim oldu ve ağustosta tekrar hamile kaldım. 10.haftadayiz şu anda. Hiç bulantı, kusma yok. Sadece düzenli beslenmeye çalışıyorum hala da kilo almadım. Umarım böyle devam eder.

Fazla kilo, obezite mutlaka hamile.kalma olasılığını düşürür buna lafım yok. Ama kötü diyetlere kısa sürede çok kilo vermek de yumurta kalitesini ve doğurganligi düşürüyor. Kiloluyken hamile kalinmaz diye bir şey yok. Moralleri bozmayin. Allahın izniyle ne zaman hayırlıysa o zaman olur.

Canım Slm,
Sende haklısın , bana kalırsa ben kilolu :) (1,60 - 80 kg) değilim ama şu ağna kadar 3 doktora gittim üçüde zayıfla kilo alma deyip durdu. Aslında olay senin yazdıkların gibi amaçları daha fazla kilo almamam, doktorlarımdan bir tanesi 120 kg hamile kalıp 121 kg doğum yapan bir hastası olduğunu söyledi kilo hamile kalmaya problem değil

Maaşallah sana. İnş bu şekilde devam edersin. Aslında benimde diyetisyene gitmem gerek

Maaşallah sana. İnş bu şekilde devam edersin. Aslında benimde diyetisyene gitmem gerek
Teşekkür ederim. Hayatımda ilk defa diyet yapıyorum.
Zor mu zor hele benim gibi yemek yemekten aşırı mutluluk duyan biri için :)
Doktorum alışverişe aç gitme , yememen gereken hiçbirşeyi satın alma dedi.
Dediklerine uyuyorum 76,4 kg geldim bu sabah hedefim 70 evet gebeyken diyet risk demek ama bebeğimin ihtiyacı olan herşeyi az ama sık sık yiyorum.

Süpersin böyle giderse gayet fit ve sağlıklı bir anne olacaksın. Zaten hamileyken dikkat aldığımız kiloları doğum yapınca gene vermek zorundayız. Kaçış yok

bayanlar selam :) nasıl gidiyor kilo alımları ben 21 haftama girdim ve 1 kilo aldım sadece doktorum çok iyi gidiyor dedi umarım bu şekilde devam eder etmez ise de çok da önemli değil sağlıcakla çocuğumu kucağıma alıyım ondan sonra onun derdine düşeyim :)

kızlar merhaba,,, ben 30 yasındayım 115 kg dum 6 ayda 13 kg verdım ve suan 102 kg yum ve ve 1 haftalık hamıleyım... DR.um dedıkı kg verıcez... saglıklı beslenıcez... spor yapıcaz... karbonhıdrat seker tuz uzak durucaz... hıc sıkıntı olmayacak dedı... hıc uzulmeyın kımseyıde umursamayın... benım arkadaşım hamıleyler 12 kg verdı ve bebegı 3800 gr dogdu cokda saglıklı ...

Slm,
Üzülmüyorum sadece hamile kalmadan keşke zayıflasaydım diyorum.
Hamile kaldığımda 80 kg idim şuan 77 yim. İnşallah çok kilo almam :)

Slm,
Üzülmüyorum sadece hamile kalmadan keşke zayıflasaydım diyorum.
Hamile kaldığımda 80 kg idim şuan 77 yim. İnşallah çok kilo almam :)

ee 3 kg vermısın ya masallah daha nolsun.. çok gusel haber hatta bana da gunluk ne yıyorsun ornek menu verırmısın???

ee 3 kg vermısın ya masallah daha nolsun.. çok gusel haber hatta bana da gunluk ne yıyorsun ornek menu verırmısın???
Diyetisyene gittim, hamileyim dedim enerjini kesemeyiz dedi.
Endüstriyel ürünlerden uzak dur dedi.
Bal,reçel,pekmez,hazır turşu,sucuk,salam,sosis,hazır satılan tüm gıdalar yasak herşeyini kendin yap ve ye dedi.
Sabahları haşlanmış yumurta,iki dilim tam buğday yada evde hangi ekmek varsa çeyrek ekmek,6 zeytin,3 ceviz,koca bir bardak süt.
Öğlen sıkıntılı çalışıyorum dışarıdan yemek zorunda kalıyorum ne yazık ki - herhangi bir çorba yada canımın istediği bir yemeği söyleyip beyaz yada kırmızı et yanındaki ekmek,pide vs çok az yiyorum.
Akşam genelde bir yada iki porsiyon sebze yemeği , bolca salata yine azıcık ekmek.
Ekmek konusunda doktor özellikle tam buğday dedi. Sadece onu yersen sana ve bebeğine faydalı olur dedi.
Gün içinde çay,kahve,bitki çayı hiçbirini içmiyorum. Sadece 5-6 kuru kayısı üzerine kaynar su doldurup çay gibi onu içiyorum.
Akşam üzeri 5 gibi bir kase yoğurt yiyorum.
Aslında bu kadar uzun yazdım ama doktorun kısaca kasdettiği şu, şekersiz,tuzsuz,unsuz(hamur işisiz yaşamak zor) bir hayat. Çikolata yasak aşırı kafeinden dolayı. Her öğünde sebze ye dedi, bol bol yeşillik tüket dedi offf çokk zorrr

hanımlar malum fazla kilolarla hamile kaldık belki bi çoğu kişi için erken ama doğum şekli olarak doktoruyla görüşen tavsiye alan yada sizin tercihiniz nasıl doğum yapmak normal mi sezeryan mı epidural spinal yada genel anestezi hangisi bizler için uygun merak ediyorum vede korkulu bi şekilde bekliyorum açıkcası

ee bu kolaymıs ben bunu doktoruma soylıyım... şeker tatlı hamur ısı sevmem kı ben :)

Korkmayalım
İnşallah bir solukda doğururuz bebeklerimizi,
ben doktorumla konuştum normal doğum ilk hedefimiz dedi, eğer bebek ters gelmezse, gelirse sezeryan.
İnşallah ters gelmez diye umut ediyorum, normal doğum yapan arkadaşlarım annem birkaç güne ayağa kalktı ama sezeryanlılar yıllar geçse de karnım ağrıyor diyor. Süreç sıkıntılı, zor bir süreç ama diyetisyene git istersen. Doktorumun 120 kg olan hastası diyetisyen kontrolünde 121 kg olarak tamamlamış 9 ayı. Bebek de 3,5 kg doğmuş.

Bu arada epidurali pek önermiyorlar ıkınmak problem oluyormuş. Normal doğum süreci uzuyormuş.

ee bu kolaymıs ben bunu doktoruma soylıyım... şeker tatlı hamur ısı sevmem kı ben :)
Diyetisyenin verdiği liste yanımda olsa atardım sana.
6 öğün 3 ara, 3 ana öğün
Yıllık izindeyken yaptım ben evdeyken çok kolay, ama çalışmaya başlayınca ne mümkün uymak.
Aslında gerçekten çok basit tamamen yediklerimize dikkat etmek ve az az sık sık yemek olay

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…