Kilolu sevgili.

benim eski sevgilim de okuyordur şimdi burayı
maselef öyle napalım...

Sadece ilk mesajınızı okudum. Son sayfaya da şöyle bir göz gezdirdim; sevginizden şüphe edenler olmuş sanırım. Ama bence o kadar samimi, o kadar sevecensiniz ki sevgilinize karşı.. Yüzümde bir gülümseme oluştu resmen Kilolu olmayan erkeklere baktığınızda gözlerinizin dolması, sevgilinizin kilolu olmasından dolayı onun, diğerleri kadar rahat hissedemediğini düşündüğünüzden, diye düşündüm ben :) Yani onu düşündüğünüzden, kendinizi değil.. İşte buydu beni gülümseten.. :)
Siz onun yanında olun ve gerçekten düşündüğünüz gibi anlatın ona, tabi kırmamak için ekstra çaba sarf ederek. Hatta kendinizde hoşunuza gitmeyen bir durumu da ona söyleyin. İkiniz birbirinize yardımcı olarak sıkıntılardan kurtulun :) Bol şans diliyorum..

zaten ekşi de dunyanın şeyini söyluyolar kk için bi bu konu eksikti yani seviyosan kilosu boyu vs önemli olmamalı bence oldugu gibi kabul etmiyosan etme zaten beraber olma zaten

Kollarını almayan Türk kızı diye her gün başlık açan ekşi sözlük yazarları hemcinslerine destek olmuşlar. Yalnız konu sahibinin anlatımı hiç hoş değil.

Yalnızca ilk mesajı okudum ve çok acımasızca buldum. Seviyorum aşığım diyen insan biraz olsun düşünmez mi sevdiğinin psikolojisini, özgüvenini?! Fiziksel anlamda sağlık kadar bunlar da önemli.. Ayrıca yarın bir gün evlendiniz, çocuğunuz oldu 20 kilo fazlan olduğu zaman adam da seni yerden yere vursa kendini nasıl hissedersin bi düşünmelisin bence

İyi niyetle söylemiş olabilirsiniz ama cümlelerinizden sevgilinizi beğenmediğiniz gibi anlaşılıyor maalesef.Haklısınızdır.Kilolu insanların kıyafet bulma sorunu var en basitinden.En önemlisi de sağlık tabiki.Ama ona acıyarak bakmanız tuhaf geldi.Allah göstermesin hızlı zayıflama ugruna yanlış yollara sapabilir ilaç kullanabilir.En iyisi zamana bırakmak.Sizin stres yaptıgınızı anlarsa daha fazla üzülecektir.Sizin sürekli ""kilo ver" yaklaşımınız bir süre sonra onu kendine güvensiz yapabilir.Sizin onu beğenmediginizi düşünebilir.Belki sert yorumlar gelmiştir okumadım hepsini.Kolay gelsin size ve sevgiliinize bu süreçte.

bir bayanın hamile olunca kilo alması ile 22 yaşında kumsalda kızların yureklerini hoplatması gereken bir erkegin 140 kilo olmasını neden aynı kefeye koydunuz ki ?

bir de sevgiliniz tesadüfen de olsa ekşideki betimlemeleri görse? Sosyal bir platform herkes görebilir sonuçta.Bu konu bir yerlerden mutlaka sevgilinize ulaşır.

bence sen o çocuğu sevdiğini sanıyorsun,ama sevmiyorsun.
yani tamam her insan sevgilisinin güzel olmasını zayıf olmasını falan ister birbirimizi yemeyelim şimdi.ama yemek yerken yüzüne bakamamak,zayıf erkekleri görünce gözlerinin dolması falan canım benim sen resmen sevgilinden tiksiniyosun ama haberin yok ya da kendine itiraf edemiyosun.çünkü ''yemek yerken ona bakamadım,kalabalıkta çok göze batıyor'' gibi cümlelerin başka izahı yok bence.ayrıca ''mutsuz'' olduğunu da belirtmişsin gerçekten aşık olsaydın kendini mutsuz hissetmezdin onun yanında kilosunu kafana takabilirdin ama mutsuz hissetmek? sanmıyorum.

Evet kilo saglikli degil bence de sevgilim zayiflasin.. ama senin konun saglik degil, sevgilinin dis goruntusundem rahatsiz oluyorsun..

Diyelim zayifladi, 90 kilo oldu, cok mutlusunuz... 10 sene sonra saclari dokulmeye basladi... bu sefer sen yine begenmemeye baslayacaksin... killanmaya baslar yine begenmeyeceksin.. kifayet tarzini begenmeyeceksin, konusmasini begenmeyecksin... vs vs..

Demem o ki bence sen bu cocugu sevmiyorsun... sevsen baska erkeklere bakarken gozlerim dolmaz... sevdigin erkek ne olursa olsun senin icin en yakisiklisi olur...

Ha bide tabi empati durumu var... sevgilin sana 'burnun cok buyuk, bu burnunla sevgili olamayiz, ya kuculttur ameliyatla yada ayrilalim' dese???

mutsuzum diyorsunuz ama karşı tarafı ne kadar mutsuz ettiğiniz farkında mısınız sonuç olarak tanıştığınızda allen delon değildi kendiniz söylediniz madem sorun edicektiniz niye başladınız duygularıyla oynuyorsunuz yazık ama empati yapın biraz anı durumda sizde olabilirdiniz ki sizi gerçekten seviyorki çaba gösteriyor kilo veriyor yanında olup destek olsanız belki daha fazla kilo vermesine yardımcı olabilir motive edebilirsiniz ilginçç :44:

Şuana kadar yazılmış en akılcı yorum bence budur. Yine cadı avı gibi kızcağızın üstüne çöreklenilmiş ama genç kız, niye sevdiği kişinin de diğer erkekler gibi sağlıklı, zinde ve fit olmasını istemesin ve bu yönde çaba harcamasınlar? Yahu kutup ayım, dombilim diye diye seve seve türk erkekleri tam bir ayı halinde geziyorlar. İzmir'den karşıya yüzün bi bakın erkeklerin vücutlarına, geri gelin tekrar buraya bakın. Malzeme aynı ama, adamlar çalışmış olmuş yani. Kendine bakan bir kadının yanında kendine bakan bir erkek istemesi kadar doğal bir şey olamaz. Bence kızlar siz yanınızdaki erkeklerin fit olmasından korkuyorsanız bu da sizin özgüvensizliğiniz tamamen.

Son düzenleme:
Yanında olun elbette ama bence kilo verme konusunda destekleyin, azmin elinden bir şey kurtulmaz.

Son düzenleme:
Kilo herşeyden önce kişinin kendisine zarar tabikide öyle seviyorsunuzdur erkek arkadaşınızı ama birde diger şeyleri düşünüyorsunuz gayet normal aslında arkadaşımız birazda bence sevdigi için istiyor üzülüyor gibi geldi bana hemen dış görünüşüyle begenmiyor yargısını kullanmayalım derim.Hisleriniz farklıysa bilemem ama ben kötü hissetmedim bence erkek arkadaşınızıda tebrik etmek lazım 21 kiloda gayet güzel bir kilo sizin için gayret gösteriyor aslında kendi için yapıyor kendi sağlıgı ve sosyal yaşantısı için herşey için sakıncalı sonuçta bizlerde 1-2 kilo aldıgımızda psikolojimiz bozuluyor hiçbirşeyi yakıştırmıyoruz üzerimize erkek arkadaşının psikolojisini nasıldır kim bilir.Yapmanız gereken şey igneleyici kelimeler kullanmadan bu gayretine destek olmak her zaman yanında oldugunuzu belirtmek içinizede dert etmeyin kötü şeyler getirmeyin aklınıza sevginiz herşeyin üstesinden gelecektir eminim

Konu sahiplerinin eski konularına bakmayı hiç sevmem ama bi bakayım dedim 7. ayın 24ünde konu açmış sevgilisiyle tatile gitmiş 8. ayın 13ünde tatilden döndüğünü yazmış yani şuan 9. ayda olduğumuza göre sevgilisiyle 3 ay görüşmeme gibi bir durum mümkün değil
Acaba biz mi çok safız böyle konu sahipleri mi zeki?
Siz karar verin...

Hepiniz kıza yüklenmişsiniz ama hiç biriniz kendinizi onun yerine koyup düşünmemişsiniz.Çok sert eleştiriler yapmışsınız ağzınıza geleni yazmışsınız okurken ben bile sinirlendim kızcağız iyi tutabilmiş kendini.Ben bu siteye uzun zamandır bakıyorum dışardan.Özellikle bazı üyeler sadece laf sokmayı biliyolar.Yardımcı olmuyolar,hakaret ediyolar resmen.Günümüzde kilolu insan sayısı git gide artmakta.Bir bakın çevrenize.5 insandan 3ü kilolu.Şimdi bunun neden olduğunu anlayabiliyorum.Sizin gibi düşünenler yüzünden.
Sevgi karşındakini olduğu gibi kabul etmek değildir.Fedakarlık etmektir.Vazgeçtiğin kadar aşıksındır.Uyuşturucu kullananı,dayak atanı,kumar oynayanı da olduğu gibi mi kabul etmeliyiz?Belki de bu yüzdendir ölesiye dayak yiyip hala kocasına koşan kadınların beyimdir yapar demeleri.Hayır efendim yapamaz!Aşık insan sevdiği için her şeyinden vazgeçer.Onun istediği gibi olmak için çabalar.
Sorarım size.Eğer çocuğunuz obez olsaydı yine böyle beylik laflar edebilir miydiniz?Arkadaşları onu dışlasa,yalnız büyüse,içine kapansana.Hala ona çocuğum al makarna ye diyebilir miydiniz?Ya kocanız aşırı kilolu olduğu için çocuğunuz onun veli toplantısına gelmesini istemese?Anne herkesin babası zayıf benimki niye böyle dese?O zaman da kocacım ben sana her halinle aşığım diyebilicek miydiniz?Peki şişman kızınız mezuniyet töreni için üstüne göre kıyafet bulamasa ve bu yüzden gitmek istemese gel yavrum pizza yiyelim diyebilir miydiniz?

Ben insan sevdiği kişinin kusurlarını görmezmiş diye duymuştum.Tabi herkes aynı düşünmeyebilir.Fakat kafanızda yarattığınız bedene ,aşık oldum dediğiniz kişinin ruhu girmiş .E şimdi ne olacak ?

burada kimse onu sevgilisinin zayıflamasını istediği için yargılamadı. cümleleri o kadar kaba ki.. empati yapmak istiyorsanız zayıfla diyen değil denilen tarafa yapın. ayrıca mesajı yeniden değiştirmesi 3 ay görüşmedik deyip bir ay önce sevgilisiyle tatile gitmesi neyi açıklıyor ben bilemedim

Yahu Allah askina bu soylediklerinizle konunun ne alakasi var hanimefendi??

Verdiginiz orneklerle damardan girmissiniz ama konuyla hic ilgisi yok sisman evlat yahut baba orneginizin.

Konu sahibi her ne kadar sonradan kivirsa da sagligindan endise ettigi icin falan zayiflamasini istememis ki sevgilisinin. Basbaya baska erkekler gibi olmasini istiyorum demis ve annesi dalga gectigi icin sikayet etmis. Yani sirf dis gorunusu burada hoslanilmayan.

Surekli empati kurun, ona yazik degil mi tarzinda konusmussunuz ama konu sahibinin sevgilisinin yerine neden koymuyoruz kendimizi?

Sonradan zayiflamazsan olmaz demedim, destek olmak istedim falan dedi ama konunun basinda gayet net sekilde bu sekilde bir gelecegimiz olmaz dedigini kendisi soyledi.

Kaldi ki; konu eksisozluk'e sizinca konu sahibi de ilk mesajini degistirme ve bazi kisimlari silme geregi duyduguna gore kendisi de farkinda tavrinin hos olmadiginin demek ki...

konuyu yeni okuyanlar varsa mesajın değiştirilmemiş halini tekrar paylaşmakta fayda gördüm!

2 yıldır bi sevgilim var. Biz onunla internette tanışmıştık. Kilolu olduğunu anlamıştım fotoğraflarından. O da bana kilosunu boyunu tam söylememişti. Buluştuğumuzda gördüm ne kadar iri olduğunu. Hiç tahmin edememiştim ki. Şu zamana kadar gördüğüm en kilolu insan 90 kilodur. Boyu 1.90 kilosu 140 civarıydı sanırım o zamanlar.. Pek belli etmedim ona şaşırdığımı. Kendimi alıştırmaya çalıştım bu haline. O sıralar ciddi düşünmüyordum onunla. Dolayısıyla zayıfla demedim.

1 yılın sonunda ona gerçekten aşık olmuştum. Dünyanın en pamuk kalpli,en anlayışlı erkeği o. Bana o kadar değer veriyo ki. Hiç bişeyde gözümü koymuyor. '' Hadi bişey iste alıyım.'' ''Canın ne çekiyo söyle yoksa küserim.'' der her zaman. O da bana deli gibi aşık bunu biliyorum. Kilo vermen gerek yoksa bi geleceğimiz olamaz bu şekilde yapamam dedim. Söz veriyorum halledicem bende biliyorum mutsuz olduğunu dedi.

Yaz tatilinde 3 ay görüşmedik. Diyete ve spora başladı. O süre zarfında 21 kilo verdi! 3 gün önce geldi yanıma. Farkı gördüm. Ama hala istediğim düzeyde değildi. Bugün buluştuğumuzda etrafıma bakındım. Zayıf erkekleri gördükçe gözlerim doldu çok kötü oldum. Ona çaktırmamaya çalıştım. yemek yerken bakamıyorum onun yüzüne. Vücuduna bakamıyorum. Bi kalabalıkta onun ne kadar göze battığını görüyorum. O masum bakışlarını gördükçe içim acıyo. 22 yaşında çocuk neden dikkat etmedi de bu kadar kilo aldı diyorum.

Onun 80-90 kilo olması için her şeyi veririm. İlerde hayatımda görmek istediğim tek erkek o. Diyorum ki bazen galiba hiç bişey dört dörtlük olmuyor.

Yalvarırım mutsuzluğumu yenmeme yardım edin kızlar.. Var mı içinizde benimle aynı durumda olan? Dertleşmeye çok ihtiyacım var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…