- 27 Aralık 2012
- 1.984
- 440
- 373
yazının en can alıcı kısmı "yalvarırım mutsuzluğumu yenmeme yardım edin kızlar" kısmıdır. ve arkadaş da yardımcı olmuş "ay ben de benimkine kilo al diyorum".
hahahaha şuna koptum ya.Yalnız okuduysan fark etmiş olmalısın, onlar bile buradaki çoğunlukla aynı fikirde.
Yalnızca ilk mesajı okudum ve çok acımasızca buldum. Seviyorum aşığım diyen insan biraz olsun düşünmez mi sevdiğinin psikolojisini, özgüvenini?! Fiziksel anlamda sağlık kadar bunlar da önemli.. Ayrıca yarın bir gün evlendiniz, çocuğunuz oldu 20 kilo fazlan olduğu zaman adam da seni yerden yere vursa kendini nasıl hissedersin bi düşünmelisin bence
2 yıldır bi sevgilim var. Biz onunla internette tanışmıştık. Kilolu olduğunu anlamıştım fotoğraflarından. O da bana kilosunu boyunu tam söylememişti. Buluştuğumuzda gördüm ne kadar iri olduğunu. Hiç tahmin edememiştim ki. Şu zamana kadar gördüğüm en kilolu insan 90 kilodur. Boyu 1.90 kilosu 140 civarıydı sanırım o zamanlar.. Pek belli etmedim ona şaşırdığımı. Kendimi alıştırmaya çalıştım bu haline. O sıralar ciddi düşünmüyordum onunla. Dolayısıyla zayıfla demedim.
1 yılın sonunda ona gerçekten aşık olmuştum. Dünyanın en pamuk kalpli,en anlayışlı erkeği o. Bana o kadar değer veriyo ki. Hiç bişeyde gözümü koymuyor. '' Hadi bişey iste alıyım.'' ''Canın ne çekiyo söyle yoksa küserim.'' der her zaman. O da bana deli gibi aşık bunu biliyorum. Kilo vermen gerek yoksa bi geleceğimiz olamaz bu şekilde yapamam dedim. Söz veriyorum halledicem bende biliyorum mutsuz olduğunu dedi.
Yaz tatilinde 3 ay görüşmedik. Diyete ve spora başladı. O süre zarfında 21 kilo verdi! 3 gün önce geldi yanıma. Farkı gördüm. Ama hala istediğim düzeyde değildi. Bugün buluştuğumuzda etrafıma bakındım. Zayıf erkekleri gördükçe gözlerim doldu çok kötü oldum. Ona çaktırmamaya çalıştım. Yemek yerken bakamıyorum onun yüzüne. Vücuduna bakamıyorum. Bi kalabalıkta onun ne kadar göze battığını görüyorum. O masum bakışlarını gördükçe içim acıyo. 22 yaşında çocuk neden dikkat etmedi de bu kadar kilo aldı diyorum.
Onun 80-90 kilo olması için her şeyi veririm. İlerde hayatımda görmek istediğim tek erkek o. Diyorum ki bazen galiba hiç bişey dört dörtlük olmuyor.
Yalvarırım mutsuzluğumu yenmeme yardım edin kızlar.. Var mı içinizde benimle aynı durumda olan? Dertleşmeye çok ihtiyacım var.
Şuana kadar yazılmış en akılcı yorum bence budur. Yine cadı avı gibi kızcağızın üstüne çöreklenilmiş ama genç kız, niye sevdiği kişinin de diğer erkekler gibi sağlıklı, zinde ve fit olmasını istemesin ve bu yönde çaba harcamasınlar? Yahu kutup ayım, dombilim diye diye seve seve türk erkekleri tam bir ayı halinde geziyorlar. İzmir'den karşıya yüzün bi bakın erkeklerin vücutlarına, geri gelin tekrar buraya bakın. Malzeme aynı ama, adamlar çalışmış olmuş yani. Kendine bakan bir kadının yanında kendine bakan bir erkek istemesi kadar doğal bir şey olamaz. Bence kızlar siz yanınızdaki erkeklerin fit olmasından korkuyorsanız bu da sizin özgüvensizliğiniz tamamen.çok kilolu bir insanın, özellikle bir ilişkisi varsa, kilo vermeye çalışmaması bencilliktir bana kalırsa. karşısındakinin sevgisini kötüye kullanmaktır. çünkü bir insan sevdiği için elbette kilolu sevgilisinin/eşinin sorun ihtimalli sağlığına, hareketlerinin kısıtlığına göz yumar. ama kilolu taraf kilo vermeye çalışarak sevgilisine daha sağlıklı bir zaman sunmaya çalışmalı. beni böyle kabul etsin mantığı yanlış. o zaman alkolikleri de öyle kabul edelim, psikolojisi bozukları da, uyuşturucu bağımlılarını da. çünkü onlar da beni böyle kabul etsin diyorlar. yok öyle bir dünya. 100 kilo 140 kilo ne demek. obezite bir hastalık. tedaviye veya çözüme karşı durmak da psikolojik bir hastalık. yol yakınken zayıflamaya çalışmak en iyisi. herkes olaya dış görünüş olarak yaklaşıyor. kilolu bir insanla yürümek koşmak yemek yemek spor yapmak tatile gitmek dans etmek cinsellik sosyal hayat sağlık... neresinden tut sağlıksız. hadi hiçbirini umursamıyorsun yarın çocuğunun obez bir babası olacağını düşün. obez bir koca kabullenilse de çocuğunun obez bir babası olması psikolojisi bile kötü. bu kadar şeyi insanlar nasıl kabullenip hala yan gelip yatabiliyor anlamıyorum. kilo verebilen onca insan varken.
Yanında olun elbette ama bence kilo verme konusunda destekleyin, azmin elinden bir şey kurtulmaz.Vay be tam ibretlik bi yorum yazmışsın :) Peki söylediklerini uygulucam. Her fırsatta söylüyorum kendisine her şeye rağmen yanındayım diye. Artık daha sık söylerim ve o konuşmadan kilo konusunu asla açmam.
Hepiniz kıza yüklenmişsiniz ama hiç biriniz kendinizi onun yerine koyup düşünmemişsiniz.Çok sert eleştiriler yapmışsınız ağzınıza geleni yazmışsınız okurken ben bile sinirlendim kızcağız iyi tutabilmiş kendini.Ben bu siteye uzun zamandır bakıyorum dışardan.Özellikle bazı üyeler sadece laf sokmayı biliyolar.Yardımcı olmuyolar,hakaret ediyolar resmen.Günümüzde kilolu insan sayısı git gide artmakta.Bir bakın çevrenize.5 insandan 3ü kilolu.Şimdi bunun neden olduğunu anlayabiliyorum.Sizin gibi düşünenler yüzünden.
Sevgi karşındakini olduğu gibi kabul etmek değildir.Fedakarlık etmektir.Vazgeçtiğin kadar aşıksındır.Uyuşturucu kullananı,dayak atanı,kumar oynayanı da olduğu gibi mi kabul etmeliyiz?Belki de bu yüzdendir ölesiye dayak yiyip hala kocasına koşan kadınların beyimdir yapar demeleri.Hayır efendim yapamaz!Aşık insan sevdiği için her şeyinden vazgeçer.Onun istediği gibi olmak için çabalar.
Sorarım size.Eğer çocuğunuz obez olsaydı yine böyle beylik laflar edebilir miydiniz?Arkadaşları onu dışlasa,yalnız büyüse,içine kapansana.Hala ona çocuğum al makarna ye diyebilir miydiniz?Ya kocanız aşırı kilolu olduğu için çocuğunuz onun veli toplantısına gelmesini istemese?Anne herkesin babası zayıf benimki niye böyle dese?O zaman da kocacım ben sana her halinle aşığım diyebilicek miydiniz?Peki şişman kızınız mezuniyet töreni için üstüne göre kıyafet bulamasa ve bu yüzden gitmek istemese gel yavrum pizza yiyelim diyebilir miydiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?