Kilom ve özgüvenim

Kendimi ozguvensiz hissediyorum, aynaya bakmak dahi canımı sıkıyor. Yeterince iyi olmadığımı düşündüğüm için saklanma ihtiyacı hissediyorum. Gündüz ilişki isteği olursa geri çevirmek ve akşam loş ışıkta yakınlaşmak istemek gibi kaçınma davranışları sergiliyorum. 😕
İlişki isteği varsa eşiniz sizi istiyor demektir .

Haklısınız. Ben de ilk başta kabullenemesem de şimdi hem size hem de eşime hak veriyorum. Harekete geçme zamanım geldi de geçiyor. Ayrıca ben de alımlı halimi özlüyorum.
Alımlı demeyelim de sağlıklı diyelim kimseye güzellik fitlik vs borcunuz yok da gençsin güzelsin ne gerek var bu yaşta bu hammalığa iki dk koşsan terlersin kendi yükün kendine ağır gelir istersen boşa bu eşini kendin için kendine bak

Hamile kalmadan evvel de epeyce kilo almışsınız. Keşke 10 kilo fazlayla hamile kalmasaydınız ama olan olmuş.
Doğum sonrası içinde henüz her şey çok yeni. Eşinizin bu süreçte sizi beğenmediğini söylemesi acımasızca. Zaman olarak yanlış bir kere ve kilodan rahatsızsa bile şuan bunu söylemenin farklı farklı yollar var. Zaten bebekli hayat zor gelmiş birde fiziksel olarak kendinizi yetersiz hissettirilmenizin vakti değil. Kendisine üslubundan dolayı hak veremedim yoksa seven her şekilde sever gibi bir yerden bakmıyorum normalde ortada özel bir durum yoksa.
Bunun yanında emzirirken de kilo verebilirsiniz tabi. Abur cubur, hamur işi uzak duracaklarınızdan. Akşam belli bir saatten sonra yememek veya çok acıkırsanız bile bunun yine sağlıklı, az kalorili şeylerle geçiştirmek ve protein ağırlı beslenmek.. Otomatik birkaç kilo vermenize sebep olur. Ben her seferinde bu şekilde rahatça kilo veriyorum. Spor yapmak size şuan yorucu gibi gelebilir belki ama özellikle salona falan gidebilirseniz hem değişiklik hem kendinizi iyi hissetmenizi yardımcı olur. Eşinizin çalışma evde olduğu saatlere göre haftada 2-3 gidebilirsiniz.

Hamile kalmadan evvel de epeyce kilo almışsınız. Keşke 10 kilo fazlayla hamile kalmasaydınız ama olan olmuş.
Doğum sonrası içinde henüz her şey çok yeni. Eşinizin bu süreçte sizi beğenmediğini söylemesi acımasızca. Zaman olarak yanlış bir kere ve kilodan rahatsızsa bile şuan bunu söylemenin farklı farklı yollar var. Zaten bebekli hayat zor gelmiş birde fiziksel olarak kendinizi yetersiz hissettirilmenizin vakti değil. Kendisine üslubundan dolayı hak veremedim yoksa seven her şekilde sever gibi bir yerden bakmıyorum normalde ortada özel bir durum yoksa.
Bunun yanında emzirirken de kilo verebilirsiniz tabi. Abur cubur, hamur işi uzak duracaklarınızdan. Akşam belli bir saatten sonra yememek veya çok acıkırsanız bile bunun yine sağlıklı, az kalorili şeylerle geçiştirmek ve protein ağırlı beslenmek.. Otomatik birkaç kilo vermenize sebep olur. Ben her seferinde bu şekilde rahatça kilo veriyorum. Spor yapmak size şuan yorucu gibi gelebilir belki ama özellikle salona falan gidebilirseniz hem değişiklik hem kendinizi iyi hissetmenizi yardımcı olur. Eşinizin çalışma evde olduğu saatlere göre haftada 2-3 gidebilirsiniz.
Açıkçası ben de sizin gibi düşünüyorum. Zamanlama çok kötü ancak doğru zamanda yapılsa son derece haklı bir eleştiri. Hamile kalırken de aslında hemen bebek olmaz ben de kilo veririm. Hele bir deneyelim kafasında ilerlemiştim hata ettim.
Daha önce salona gitmiştim bana da iyi gelmişti ancak bu kadar parçalı uykum varken o tempoyu kaldırabilir miyim bilmiyorum. Ayrıca sezaryen yüzünden 6 ay ağırlıklı spor önermedi doktorum. Tendon gibi bağlar iyileşmesini 6 ayda tamamlıyormuş

Eşimle tanıştığımda 48 kiloydum. Sevgili olduğumuzda 52, evlendiğimde 55. Hamile kalmadan 65 Ve 3.5 aylık bebekli güncel halim 75.

Aşırı bir kilo alımım var. Ben de durumun farkındayım ancak nefsime söz geçiremiyorum. Ancak asıl konu açma nedenim eşimin beni eskisi kadar beğenmediğini söylemesi. Eşime kızanlar olabilir ancak ben hak veriyorum hadi evliliği baz alalım 55 nerede 75 nerede. Bir çeşit onu kandırmış gibi hissediyorum. Lohusa depresyonu yaşadım ve hala tam kurtulmuş sayılmam. Bebeğime karşı iyi bir anne olduğumu düşünüyorum ama kendimle henüz barışamadım.
Bir süredir eşimi özlüyorum arzuluyorum ancak bunu ona söylemeye cesaretim yok. Bu bedenle karşısına çıkmaya utanıyorum.

Açıkçası kendisi de ben aburcubur tüketirken sert bir dille biraz dikkat et diye uyardı. Ben de sinirlendim ve yiyeceğimi söyledim. Eleştiriye pek açık biri olduğum söylenemez. Streslenince yeme huyum var. O da rahatsızlığını dile getirdi. Kırmamaya çalışsa da bu konunun kendisi zaten ne kadar kırmadan konuşulabilirdi ki. Velhasıl 3.5 aylık sadece anne sütü alan bebeğim varken, bebişinde hakkına girmeden ben kilo verebilir miyim? Ne yapabilirim?
İnsansın, kocana ömür boyu 55 kilo kalacağım diye söz mü verdin?

Kendim de kilo vermek istiyorum, sadece eşim için değil. Yine de onun için üzülmeden edemiyorum. Benim yaptıklarımın sonuçları onu da etkiliyor. Bebek için de eşimi ben ikna etmiştim. Şimdi evde işten geldiğinde ağlayan bir kadın ve ağlayan bir bebek buluyor. Beni suçlamıyor ancak ben kendimi çok suçluyorum. Ne hayaller kurdum ama hayat beklediğim gibi ilerlemedi. Bebek konusunda gerçekten elimden geleni yapıyorum. Yapabildiğim bu kadar. En azından kilo konusunda bir şeyler yapıp onu memnun etmek istiyorum. Gerçekten birbirimizi çok severek evlendik. Hala onu ilk günkü gibi çok seviyorum. Eşim de buna layık birisi, zaman zaman tartışsak da bana genel olarak hep iyi davrandı
Bu sözlerle Kaldır poposunu hint kumaşının.Bu koca sana daha neler söyler, aynen devam et.

Eşlerinizin söylememiş olması sizi o şekilde beğendikleri anlamına gelmiyor arkadaşlar.Kimse 50 kilo tanıdığı kadının 100 kiloya dayanmasından hoşlanmaz.Sadece kırmak istemiyordur,kavga çıksın istemiyordur vs.
Lohusayken gerçekten insanın hayatı kayıyor ama artık 3-4 aydan sonra ufak ufak kendimize çeki düzen vermek, önce kendi motivasyonumuz ve mutluluğumuz için önemli.

Bu sözlerle Kaldır poposunu hint kumaşının.Bu koca sana daha neler söyler, aynen devam et.
🤷‍♀️ belki haklısınız belki de haksızsınız bilemiyorum ancak bunun onunla değil benimle alakası var. Birlikte olduğum kişinin rahatsız olduğu bir durum varken kendimi düzeltmeye çalışmam benim hayatımdaki kişiye verdiğim değeri gösteriyor. Ben çocukluğumdan beri iğneyi önce kendime batıran biri olduğum için gereksiz kendimi suçluyor da olabilirim bilemiyorum dediğim gibi.

Eşimle tanıştığımda 48 kiloydum. Sevgili olduğumuzda 52, evlendiğimde 55. Hamile kalmadan 65 Ve 3.5 aylık bebekli güncel halim 75.

Aşırı bir kilo alımım var. Ben de durumun farkındayım ancak nefsime söz geçiremiyorum. Ancak asıl konu açma nedenim eşimin beni eskisi kadar beğenmediğini söylemesi. Eşime kızanlar olabilir ancak ben hak veriyorum hadi evliliği baz alalım 55 nerede 75 nerede. Bir çeşit onu kandırmış gibi hissediyorum. Lohusa depresyonu yaşadım ve hala tam kurtulmuş sayılmam. Bebeğime karşı iyi bir anne olduğumu düşünüyorum ama kendimle henüz barışamadım.
Bir süredir eşimi özlüyorum arzuluyorum ancak bunu ona söylemeye cesaretim yok. Bu bedenle karşısına çıkmaya utanıyorum.

Açıkçası kendisi de ben aburcubur tüketirken sert bir dille biraz dikkat et diye uyardı. Ben de sinirlendim ve yiyeceğimi söyledim. Eleştiriye pek açık biri olduğum söylenemez. Streslenince yeme huyum var. O da rahatsızlığını dile getirdi. Kırmamaya çalışsa da bu konunun kendisi zaten ne kadar kırmadan konuşulabilirdi ki. Velhasıl 3.5 aylık sadece anne sütü alan bebeğim varken, bebişinde hakkına girmeden ben kilo verebilir miyim? Ne yapabilirim?

Eşiniz Brad Pitt falan mı acaba? 3.5 aylık bebeği olan hala lohusa sayılan bir kadını beğenme beğenmeme gibi bir durum nasıl olabiliyor acaba? Hamilelik boyunca yani 9 ayda değişen bir vücut tak diye nasıl eski haline gelebilir? Benim ikinci hamileliğimde fiziksel olarak toparlanmam 2 yılı buldu, kaslarımın yıpranması ise toparlanmadı. Hala göbeğim var, spor yapmaya bile anca başlayabildim (fiziksel ağrılarım nedeniyle yapamıyordum). Kaldı ki fiziksel ağrılarım bile tam olarak geçti diyemiyorum ne yazık ki. Her hamilelik öyle kolay geçen bir süreç değil. Kanlı canlı kanıtıyım. İlk hamileliğimde karnım büyümese hamile olduğumu anlamazdım. O derece rahattı. İkincisi ise oldukça zor geçti. Eşim gelip de daha 3.5 aylık bebeğim varken beni beğenmediğini söylese, bir şey yerken sert çıksa falan açıkçası pişman ederdim (ki eşim çok alıngan bir insandır, söylediklerimi hep seçerek söylerim, ona rağmen gereksiz alınmaları küsmeleri çoktur). Sizin kilonuzda ve görünüzde hiçbir problem yok. Yeni doğum yaptınız. Bunun getirdiği NORMAL olan süreci yaşıyorsunuz. Zamanla doğum kilonuzu da verirsiniz, hedeflediğiniz kiloya da inersiniz. Siz bebeğinize ve kendinize odaklananın, eşinizi boşverin. O önce kendisine baksın.

Buradaki esas sorun sadece anne sütüyle beslenen bir bebeğin annesinin abur cubur tüketmesi. Büyümenin en hızlı olduğu dönemlerin birinde bebeğinize bu kötülüğü yapmayın. Eşinizin abur cuburları sizin ve bebeğinizin sağlığı için ortadan kaldırması gerekirdi, bu şekildeki tavrı hoş değil. Bir de boy çok önemli, boyunuz kaç cm ?

Daha bismillah yeni doğum yapmışsın ne bu hemen kilo muhabbeti çok çirkin

Bende evlendiğim de 48 kiloydum.Hamilelik boyunca da oldum 63. Doğumdan 2 ay sonra doğum öncesine geri döndüm tek bir kilom bile kalmadı. Uzun yıllar 48-51 arası gittim geldim. Ne yapsam bi 55 olamadım. Ki bu konu beni üzüyordu çevremde hep çocuk gibisin falan diyorlardı 🤦‍♀️ bu sene bi ameliyat geçirdim. Amanın ne olduysa o süre zarfında oldu. 3 ay içinde ben oldum 65 🤣🤣 benim eşimde bana pehlivan diyordu evin içinde 🤭🤣. Aman neyse sonra iki kilo verdim istemsiz. Nasıl üzüldüm nasıl üzüldüm anlatamam. Hayatım boyunca zayıf olduğum için kilolu insanlar tatafından zorbalandım psikolojimi alt üst ettiler benim. Siz artık evli çocuklu bir kadınsınız eski fit zamanlara dönmek, hadi döndün bunu korumak kolay değil. Bebek biraz büyüsün profesyonel bir yardımla kendinizi en mutlu hissettiğiniz en sağlıklı kiloya inersiniz. Kilo nedir ya alınır da verilir de hiç üzme kendini.

Eşiniz maalesef haklı çünkü evlenmeden önce zayıfmışsınız o sizin zayıf halinize aşık olup evlenmiş hayatınızdan abur cuburu ve ekmeği büyük ölçüde azaltın yulaf süt artırıcı çaylar ve meyve falan tüketin bol su için

Buradaki esas sorun sadece anne sütüyle beslenen bir bebeğin annesinin abur cubur tüketmesi. Büyümenin en hızlı olduğu dönemlerin birinde bebeğinize bu kötülüğü yapmayın. Eşinizin abur cuburları sizin ve bebeğinizin sağlığı için ortadan kaldırması gerekirdi, bu şekildeki tavrı hoş değil. Bir de boy çok önemli, boyunuz kaç cm ?
Haklısınız, boyum 155 cm 😕

Bebeğe kanguru edinin, kahvaltıdan sonra parka yürüyüşe çıkın. Bebek arabasında duruyorsa oda olur. Kanguru daha rahat geliyordu bana🤭. Abur cuburu tamamen kaldırın.

Diyetisyene inanmıyorum demeyin. Tvdeki gibi olmuyor. Liste alın. Deneyin. Bazı nedenlerden dolayı gitmiştim. İstediğim kiloya geldim onun sayesinde. Beslenme şekini öğrendim. Az dağıtsam tekrar toparlayabiliyorum artık.

Kendinizi suçlu hissetmeyin bedeninizden insan cikarmissiniz bu bir kadın bedeni için çok zorlu bir süreç tüm vitamin depoları boşalıp hormonlar alt üst oluyor bir canlıya hayatınızdan hayat verdiniz hep böyle düşünün bence tatli bir anne ve eşsiniz . Ben öncelikle su miktarını artirmaniz odemler açısından iyi olur diye düşünüyorum. Su içiyor musunuz? Su miktarını artirdigim zaman kilo veriyorum ben . İyi bir diyetisyen ile ayda 5-6 kg zor değil sizi de üzmeden kilo verdirir. Madem kilonuzdan şikayetçi versin parasını diyetisyene göndersin beyefendi . O karısını eski halinde görmek için ne yapıyor mesela ??

Abur cubur yiyerek de bebeğinizin hakkına giriyorsunuz. Sütünüz aburcuburla ne kadar sağlıklı olabilir.
Özellikle yediklerimize dikkat etseniz bile (sağlıklı yiyeceklerden bahsediyorum) hem Sütünüz çoğalır hem de kilo verirsiniz.
Emzirirken enerji harcıyorsunuz o sayede kilo kontrolü de iyi oluyor.

Beden sizin bedeniniz tabi ki kimsenin tasaruffunda değil fakat 48 den 75 e bir anda çıkmak da siz için çok sağlıksız.

Velhasıl 3.5 aylık sadece anne sütü alan bebeğim varken, bebişinde hakkına girmeden ben kilo verebilir miyim? Ne yapabilirim?
Bebek yoruyor emzirmek acıktırıyor çok iyi biliyorum. Aslında emzirmek kalori harcatan bir eylem. Ben olsam diyetisyene giderim. Abur cubur yazmışsınız mesela, ben de çok yerdim emzirirken acayip ihtiyaç duyuyor insan ama bunun sağlıklı versiyonları mutlaka vardır.

Verirsiniz daha yeni annesiniz. Doğum eski bedene de veda cidden başka bir beden oluyor. Eşinizin yaptığı çok ayıp ve düşüncesizce. Yeni anne olmuş bir kadına bunları hissettirmek çok üzücü. Kendinizi hazır hissettiğinizde Spor ve diyet ile verirsiniz. Şuan emziriyorsunuz uykusuzluk vs var haliyle tek iyi aktivite yemek oluyor. Emzirmek de acıktırırıyor zaten.
Tavsiyem eşinizden ev işi çocuk bakımında mesai saatleri haricinde tam destek isteyin. Haftasonu bir saat de olsa şuan ona bırakıp tek dışarı çıkın. Kendinize zaman ayırdıkça kendinizde enerji bulursunuz. Ev işine zaten kesinlikle eşinizi katın. Tek tek yazın görevlerini gerekirse.
Aksi halde kadın o kadar yoruluyorki bebekle evde tek bakmaktan banyo yapmaya zamanı mecali olmuyor. Nasıl motive olup kilo verebilir ki bu durumda insan.

Ayrıca Bebek beş altı aylıkken bir anda sekiz on kilo gotmişti bende nasıl oldu anlamadım.

Sonrakileri de kızım dört yaşona geldi , bu sene kendimi hazır hossedebildim spora diyete bu sene veriyorum. Evde tek bebek bakmak çok çok zor bir iş bence. Bu da tabiki mentalimize yansıyor.

Abur cubur yiyerek de bebeğinizin hakkına giriyorsunuz. Sütünüz aburcuburla ne kadar sağlıklı olabilir.
Özellikle yediklerimize dikkat etseniz bile (sağlıklı yiyeceklerden bahsediyorum) hem Sütünüz çoğalır hem de kilo verirsiniz.
Emzirirken enerji harcıyorsunuz o sayede kilo kontrolü de iyi oluyor.

Beden sizin bedeniniz tabi ki kimsenin tasaruffunda değil fakat 48 den 75 e bir anda çıkmak da siz için çok sağlıksız.
Aburcubur tüketimi benim için bir rahatlama mekanizmasına dönüştü. Ancak haklısınız, söylediğiniz her şeye katılıyorum

Back
X