• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kim alır?

zynpov

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2020
184
79
48
Arkadaşlar merhaba inşallah yakında.sozum olacak. Bu işler gerçekten çok yorucuymus. Daha başından böyle demeye başladım.
SOz tepsisi bakiyordum ki kendime annem sen neden bakıyorsun tepsiyi onlar getirecek usul budur dedi. Ablamda böyle olmuş. Bizim burada da tepsiyi erkek tarafı alır diyorlar. Ben baya çekinerek sevgilime durumu anlattım. Ben öyle bir şey duymadım allah allah bakalım daha neler çıkacak dedi. Sorun değil ben de alırım dedim. Sıkıntı alması değil zaten dedi ben hiç böyle duymadım da neyse hayırlısı olsun dedi. Gerildim dedim o da ben de gerildim dedi.

Yani bu konular çok utandırıcı benim için sevgilim de gerildi. Istemekle ayıp mi ettim ama annem sen almayacaksın diyor. Nedir bunun doğrusu? Sevgilimin tepkisi de moralimi çok bozdu. Nasıl yapsam davransam bilemiyorum..

Kıyafet falan da bakıyorsundur şimdi 🤣🤣 beğendiklerini burdan da atsana ben beğenmiyorum bir türlü 😄😄😄

Arkadaşlar merhaba inşallah yakında.sozum olacak. Bu işler gerçekten çok yorucuymus. Daha başından böyle demeye başladım.
SOz tepsisi bakiyordum ki kendime annem sen neden bakıyorsun tepsiyi onlar getirecek usul budur dedi. Ablamda böyle olmuş. Bizim burada da tepsiyi erkek tarafı alır diyorlar. Ben baya çekinerek sevgilime durumu anlattım. Ben öyle bir şey duymadım allah allah bakalım daha neler çıkacak dedi. Sorun değil ben de alırım dedim. Sıkıntı alması değil zaten dedi ben hiç böyle duymadım da neyse hayırlısı olsun dedi. Gerildim dedim o da ben de gerildim dedi.

Yani bu konular çok utandırıcı benim için sevgilim de gerildi. Istemekle ayıp mi ettim ama annem sen almayacaksın diyor. Nedir bunun doğrusu? Sevgilimin tepkisi de moralimi çok bozdu. Nasıl yapsam davransam bilemiyorum..
Kız tarafı alır tepsiyi

Söz de ve nişanda tepsiyi kız alır, hazırlıkları kız yapari masraflar kıza aittir. Sadece pastayı ve kızın elbisesini bizim adetlere göre erkek tarafı alır. Ve kızın çeyizini tamamlamasına yardımcı olsun diye de takılan takıların hepsi kıza kalır, eğer nişanda erkeğe takı takıldıysa erkek kıza bırakır. Biz de böyle oluyor ve benim nişanımda da öyle oldu.

Normal de kız alır, ama benım kayınvalıdem cok heveslı oldugu ıcın kendı almıstı 🙈

Alti ustu bir tepsi yahu bunun da usulu bilmem neyi mi olur.
Boyle birseyi "erkek tarafi alir" diye asla gidip soylemezdim yerinizde olsam.
Bu işlerin bir doğrusu yok zaten herkes kafasina gore adet uydurup cikariyor, şehirlere göre de adetler değisik degisik oluyor.

Kimin aldığını bilmiyorum ama tepsi ya alt tarafı, annenizin erkek tarafı alir demesi saçma. Söz nişan bohça şu bu yapmadık kafamız çok rahattı. Iki taraf arasında en ufak sürtüşme olmadi. Düğün de yapmazdık da benim taraf eserekli o konuda. Düğün olmayınca evlenmiş saymiyorlar bizimkiler. Manyaklar biraz

normalde kız alır benımkını kayınvalıdem almıstı gonlu kırılmasın dedım kabul ettım
altı ustu tepsı kımse hatırlamayacak bıle o alır su alır muhabbetıyle germesın annenız sızı aynen boyle soyleyın
dumduz ahsap bır plaka parcayı bıle soz tepsısıne donusturebılecek kadar basıt bırsey bunun ıcın benı germe kucuk hesaplar ucun besın hesabını yapıp benı zor duruma sokma demelısınız bence
sevgılınıze hıc yansıtmamalıydınız

aslında bır yandan ıyı de olmus dusununce
allah allah daha neler cıkacak dedıgıne gore benzer baska seylerde olmus demek kı bu konuda oda sıkılmıs bunu anlamıs oldunuz

dugun zamanı sızı yorar annenız

Benim bildiğim kız tarafı alıyor hatta kız kendi tasarlıyor ya da netten alıyor . Alt tarafı bir tepsi sen alsan ne olur onlar alsa ne olur.

Kız tarafı mı alır erkek tarafı mı alır bilmiyorum ama bir tepsi için bu kadar laf eden erkekten soğurum.Tamam hayatım madem sizde adet böyle ben alırım demek bu kadar mı zor
Bir tepsi için gelip siz alacakmışsınız diyen kızdan da soğumak gerek o zaman. Hatta önce kız yaptığına göre soğuma hakkı erkekte.

Back
X