• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kim alır?

Muhtemelen kızın ekonomik özgürlüğü yok. Annesinden babasından para alarak alacak, aile de yokuşa sürüyor ceplerinden minimum para çıksın diye. Çünkü çok saçma daha bugün sordum 125 liraymış öldürseler 125 liralık şeyi istemem 🤣
89 liraya var ya çiçeksepetinde sakın 125 liralığı almayın ha kazıklanmayın

ikiniz de toysunuz daha. evlenene kadar daha cok gerilirsiniz sanirim..

annen öyle dedi okay .. ben alirim diyebilirdin veya adetlere gerek yok tepsinin lafi olmaz diyebilirdin annene.

hadi neyse onu yapmadin sevgiline anlatmissin. o da sacmalamis. kizlarin dedigi gibi alirim vs diyebilir senin cekindigini anlayarak seni rahatlatabilirdi ama ortami daha da germis :D

yaslar kac?

Ben kendim aldım zevkime göre. Çok onemli bir konu olduğunu düşünmüyorum. Hiç de duymamıştım kız mı alır erkek mi...

Konuyu açan kızcağız yazarken bile utandığını söylüyor,evleneceği kişiye söylerlerken de utanarak söylediğini düşünüyorum.Belli ki annesi baskı yapmış daha fazla utandırmamak adına tamam ben alabilirim denebilirdi.Erkek tarafınında kendince haklı düşünceleri olabilir tabi ufak bir sorun büyümüş hoş olmamış.
İşte bence evlenecek kadar olgunlaşmış olması beklenen birinin annesinin lafına göre böyle küçük bir şeyi istemesi hata. 🤔
Boşu boşuna karşılıklı ilişkileri yıpratıyorlar hiç lafı edilmeyecek bir şeyken.

Ben merak edip baktim fiyatina neymiş diye. 😂 90-100 lira civarlari birseyler var.

Bunlari okuyunca benim anam canim anam diyorum içimden. Asla git şunu iste bunu iste, demedi. 🙄
Boyle mevzular olmadan evlendik biz.

amaç birlikte yaşama adım atmak olunca zaten böyle şeyler sorun olmaz. Ama amaç kız vermek gelin almak olunca birbirine giriyor aileler.

Biz donumuza kadar kendimiz aldığımız için aileler etkisiz elemandı zaten 😂

İşte bence evlenecek kadar olgunlaşmış olması beklenen birinin annesinin lafına göre böyle küçük bir şeyi istemesi hata. 🤔
Boşu boşuna karşılıklı ilişkileri yıpratıyorlar hiç lafı edilmeyecek bir şeyken.
Benim anladığım kadarıyla konu sahibinin ekonomik özgürlüğü yok o yüzden annesini dinlemek zorunda kalmış olabilir ama boş şeylerden ilişki yıpratıldığı konusuna katılıyorum

Alt tarafı tepsi değil mi ya, kim alırsa alsın.
Sevgilimle aramızda para lafı yoktur. Ama annem kafama silah dayasa gidip böyle bir şey söylemem.
Ve sevgilim gelip herhangi bir şey için "bunu kız tarafı almalıymış. Annem böyle buyurdu" dese evliliği 100 defa falan gözden geçiririm.
Yetişkin insanlarsınız, bir ömür yaşamak istediğiniz insanı seçip evlenmeye karar veriyorsunuz. Ama nişan tepsinizi kimin alacağına fi tarihinde ilk nişan tepsisini alan insan ve anneleriniz karar veriyor :olamaz:

Ben öyle bir şey duymadım allah allah bakalım daha neler çıkacak dedi. Sorun değil ben de alırım dedim. Sıkıntı alması değil zaten dedi ben hiç böyle duymadım da neyse hayırlısı olsun dedi. Gerildim dedim o da ben de gerildim dedi.

Zorla mı evleniyor ki kendisi?

Muhtemelen kızın ekonomik özgürlüğü yok. Annesinden babasından para alarak alacak, aile de yokuşa sürüyor ceplerinden minimum para çıksın diye. Çünkü çok saçma daha bugün sordum 125 liraymış öldürseler 125 liralık şeyi istemem 🤣

Valla evlendikten sonra “anan bir tepsi bile almadı, aç karnını ben doyurdum” falan diye laf işitmesi kesin gibi bişey o zaman. Adamın verdiği tepkiden belli. İki taraf da arızalı.

Ben öyle bir şey duymadım allah allah bakalım daha neler çıkacak dedi. Sorun değil ben de alırım dedim. Sıkıntı alması değil zaten dedi ben hiç böyle duymadım da neyse hayırlısı olsun dedi.

Bu tarz şeyleri erkeklerin bilmesi çok garip. Kim neyi alır neyi almaz genelde annelerinden duyuyorlar ama o an nasıl hemen cevap verdi ilginç.

Önceden araştırmış mı erkek tarafı neler alır diye acaba.

Ben de buna şaşırdım bugün.

Annem de gelenek görenek işlerine takılıdır.
Evlilik sürecimde böyle ufak tefek şeyleri kendim alıp eşim aldı demişligim var 😄 ne onun laflarına maruz kaldım ne eşimle şu alınacak bu alınacak muhabbetine girdim.
Annenizin her dediğini yapmak zorunda değilsiniz.
Tepsi dediğiniz şeyi genelde kız evi hazırlar, süsler zaten benim bildiğim.

Arkadaşlar merhaba inşallah yakında.sozum olacak. Bu işler gerçekten çok yorucuymus. Daha başından böyle demeye başladım.
SOz tepsisi bakiyordum ki kendime annem sen neden bakıyorsun tepsiyi onlar getirecek usul budur dedi. Ablamda böyle olmuş. Bizim burada da tepsiyi erkek tarafı alır diyorlar. Ben baya çekinerek sevgilime durumu anlattım. Ben öyle bir şey duymadım allah allah bakalım daha neler çıkacak dedi. Sorun değil ben de alırım dedim. Sıkıntı alması değil zaten dedi ben hiç böyle duymadım da neyse hayırlısı olsun dedi. Gerildim dedim o da ben de gerildim dedi.

Yani bu konular çok utandırıcı benim için sevgilim de gerildi. Istemekle ayıp mi ettim ama annem sen almayacaksın diyor. Nedir bunun doğrusu? Sevgilimin tepkisi de moralimi çok bozdu. Nasıl yapsam davransam bilemiyorum..
Yüzükleri almaya gittiğimizde kuyumcu hediye vermişti.Adam sorun ettiyse siz alın verin onlar getirsin.Sımdıden sorunlar başlamasın 2 tarafta gergin olur zaten

Annem de gelenek görenek işlerine takılıdır.
Evlilik sürecimde böyle ufak tefek şeyleri kendim alıp eşim aldı demişligim var 😄 ne onun laflarına maruz kaldım ne eşimle şu alınacak bu alınacak muhabbetine girdim.
Annenizin her dediğini yapmak zorunda değilsiniz.
Tepsi dediğiniz şeyi genelde kız evi hazırlar, süsler zaten benim bildiğim.
benim annem bohça falan diyince yemin ederim böyle yaparsan evlenmez ölene kadar sevgili kalırım dedim de sustu 😂 aileyi idare etmek gerekiyor. her iki tarafında.

Ben maliyetine yapayım ne istiyorsa, ailenin bütün kızlarına yaptım 😂
kaliteli güzel minik tepsiler 150 200 ₺, süslesen 50 falan. 250 gidiyor 😅 en azından alır tepsiyi nişan sonrasında da kullanırım 😂😂😂 biraz da aile ekonomisi ahdhdjdjd.

kaliteli güzel minik tepsiler 150 200 ₺, süslesen 50 falan. 250 gidiyor 😅 en azından alır tepsiyi nişan sonrasında da kullanırım 😂😂😂 biraz da aile ekonomisi ahdhdjdjd.

pizza tahtası kullanıyoruz biz genelde, bazen de ağaç kütüğü. Jüt ipi, kumaş falan vardır evde zaten. Geri dönüşüm candır 😂

Back
X