• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kim alır?

Bir tepsi için gelip siz alacakmışsınız diyen kızdan da soğumak gerek o zaman. Hatta önce kız yaptığına göre soğuma hakkı erkekte.
Ben bu tarz konularda erkek tarafının daha alttan alması gerektiğini düşünüyorum

Nisanlın ne tuhaf, alt tarafı tepsi. Sıkıntı yok gel secelim dese nolur tepsi aldı diye fakirler mı?
Tepsiye yatak odası muamelesı yapmis.
Kız daha tuhaf bence gidip nişanlısından istemiş siz almalısınız annem öyle diyoooğ diye. 😂
Normal bir kadın “ne diyorsun anne ya yüz liralık (rakamı attım) şeyin lafı mı olur” derdi...

Evde şık bi gümüş tepsi bi şeyiniz yok mu? İki ucuna birer fiyonktu çiçekti süstü tutturuverin tamam söz tepsisi oldu bitti. Çok gereksiz harcamalar bunlar ya, insanlar da ne yapacaklarını nereye para sıvayacaklarını şaştılar.

Kız daha tuhaf bence gidip nişanlısından istemiş siz almalısınız annem öyle diyoooğ diye. 😂
Normal bir kadın “ne diyorsun anne ya yüz liralık (rakamı attım) şeyin lafı mı olur” derdi...
Orası da ayrı haklısın. Tepsi yani, ne annenın ne nısanlının ne de dedıgın gıbı kızın lafını etmemesi lazım.
Arkadasına soylese arkadası hediye alır
Boyle boyle aıle ılıskılerını yıpratıyorlar iste.

Aynen bazen aileler görüldüğü gibi çok abartıyor burda iş kız ve erkeğe düşüyor. Alt tarafı bir tepsi ben alırım dese nolacak

Altı üstü bir tepsi alsanız ne olurdu hadi anneniz erkek tarafı alır dedi nisanliniz ne kadar gerilmiş hemen hemde gerildim diye belirtmiş bu ne cimrilik daha ilk baştan sanki çok mühim çok pahalı masraflı birşey gibi yüzüğü aldığınız sarraf bile hediye ediyor bazen anneniz de kocaman kadın takılmasa ne olur evdeki bir tepsiyi bile geçici olarak susleyebilirdiniz

Arkadaşlar merhaba inşallah yakında.sozum olacak. Bu işler gerçekten çok yorucuymus. Daha başından böyle demeye başladım.
SOz tepsisi bakiyordum ki kendime annem sen neden bakıyorsun tepsiyi onlar getirecek usul budur dedi. Ablamda böyle olmuş. Bizim burada da tepsiyi erkek tarafı alır diyorlar. Ben baya çekinerek sevgilime durumu anlattım. Ben öyle bir şey duymadım allah allah bakalım daha neler çıkacak dedi. Sorun değil ben de alırım dedim. Sıkıntı alması değil zaten dedi ben hiç böyle duymadım da neyse hayırlısı olsun dedi. Gerildim dedim o da ben de gerildim dedi.

Yani bu konular çok utandırıcı benim için sevgilim de gerildi. Istemekle ayıp mi ettim ama annem sen almayacaksın diyor. Nedir bunun doğrusu? Sevgilimin tepkisi de moralimi çok bozdu. Nasıl yapsam davransam bilemiyorum..
Adetini falan bilmem de alt tarafı bir söz tepsisi karşı taraftan istemeye utanır ya insan🤨

Arkadaşlar merhaba inşallah yakında.sozum olacak. Bu işler gerçekten çok yorucuymus. Daha başından böyle demeye başladım.
SOz tepsisi bakiyordum ki kendime annem sen neden bakıyorsun tepsiyi onlar getirecek usul budur dedi. Ablamda böyle olmuş. Bizim burada da tepsiyi erkek tarafı alır diyorlar. Ben baya çekinerek sevgilime durumu anlattım. Ben öyle bir şey duymadım allah allah bakalım daha neler çıkacak dedi. Sorun değil ben de alırım dedim. Sıkıntı alması değil zaten dedi ben hiç böyle duymadım da neyse hayırlısı olsun dedi. Gerildim dedim o da ben de gerildim dedi.

Yani bu konular çok utandırıcı benim için sevgilim de gerildi. Istemekle ayıp mi ettim ama annem sen almayacaksın diyor. Nedir bunun doğrusu? Sevgilimin tepkisi de moralimi çok bozdu. Nasıl yapsam davransam bilemiyorum..
istemede gumus tepsi icinde cikolata gelmisti nisanda da o tepsiyi kullandim ben.

Yüzük tepsisi biz aldık.

Onlarda bı tepsi çikolata getirdi.

Bir tepsisi de bu kadar verilmeyin.
Daha çok şey var.

Benim tepsım yoktu sımdı dusununce... Kendime de bir uzulmedım degıl.. Ne ıcıne koymustuk yuzuklerı acaba, enıstem takmıstı.. Avcunun ıcıne buyuk ihtimalle.

Kız tarafı alır. Ama kız tarafı-erkek tarafı olayını da geçtim erkek tarafının alması gereken bir şey olsaydı da ben istemezdim. Gider kendim beğenir alırdım. 100-200 liralık şey için istemek, utanacak duruma düşmek ayıp geliyor bana. Bizim milletten başka böyle evlilik ritüellerinde bu kadar sık para ve alışveriş mevzu dönenler var mıdır bilmem. Bu süreçte iki tarafın da küçük şeyler yüzünden birbirini yorması anlamsız bana kalırsa, hayat birleştiriyorsunuz tepsi dediğiniz nedir ki? Keşke söylemeseydiniz. Mümkünse gönlünü alın eşinizin.

Ablamda erkek tarafı kardeşimde kız tarafı almıştı.
Bende annemin yaptğı el işi olan benim için kıymetli bir tepsiyi kullanmıştım.
Sonuç annenizde sevgilinizde değişik. Iki tarafta bir tepsiyle tartışmanın fitilini ateşlemiş olmuşlar

Ben merak edip baktim fiyatina neymiş diye. 😂 90-100 lira civarlari birseyler var.

Bunlari okuyunca benim anam canim anam diyorum içimden. Asla git şunu iste bunu iste, demedi. 🙄
Boyle mevzular olmadan evlendik biz.

Kız tarafı mı alır erkek tarafı mı alır bilmiyorum ama bir tepsi için bu kadar laf eden erkekten soğurum.Tamam hayatım madem sizde adet böyle ben alırım demek bu kadar mı zor
Bilmiyorum ama bir de erkek tarafından düşünseniz? Alt tarafı bir tepsi onun bile lafını yapıp bizden istiyorlar diye düşünemez mi? Ben şahsen böyle küçük şeylerin bahsi geçse böyle düşünürdüm.

özellikle gidip en pahalısından en özelinden yaptırmaya gerek yok bi daha yüzüne bakmayacaksınız

Kardesimin organizasyon sirketi var. Haliyle tum organizasyonu kendisi hazirladi. Bana cesit cesit tepsi gosterdi, içlerinden begendigimi kullandi.

Mantik yurutunce demek ki diyorum, kiz tarafinda olmasi gereken bir sey.

Evlenirken kiz-erkek tarafi diye bir sey yapmadik. Bana ait seyleri ben, esime ait olanlari o yapti. Sadece gelinligi esim aldi, ben de onun damatligini.

Maksat yuva kurmak olunca insan detaylarda bogulmamali bence.

Muhtemelen kızın ekonomik özgürlüğü yok. Annesinden babasından para alarak alacak, aile de yokuşa sürüyor ceplerinden minimum para çıksın diye. Çünkü çok saçma daha bugün sordum 125 liraymış öldürseler 125 liralık şeyi istemem 🤣

Bilmiyorum ama bir de erkek tarafından düşünseniz? Alt tarafı bir tepsi onun bile lafını yapıp bizden istiyorlar diye düşünemez mi? Ben şahsen böyle küçük şeylerin bahsi geçse böyle düşünürdüm.
Konuyu açan kızcağız yazarken bile utandığını söylüyor,evleneceği kişiye söylerlerken de utanarak söylediğini düşünüyorum.Belli ki annesi baskı yapmış daha fazla utandırmamak adına tamam ben alabilirim denebilirdi.Erkek tarafınında kendince haklı düşünceleri olabilir tabi ufak bir sorun büyümüş hoş olmamış.

Back
X