KİM HAKLI

işte sorduklarında ne diycemi bilmiyorum hak geçiyo desem evli ablam küsücek hak geçmiyo desem diğeri bekar ablamda diyoki seninde evin yok borç ödüyosun o zaman seninde oturman lazım

Anladığım kadarıyla siz o evde oturmaya niyetlisiniz.
Yahu daha anne baba sağ. Ölmeden miras paylaşımına girmişsiniz. Ayıptır.
Hep söylüyorum, sağken hiç bir çocuğa mal vermemek lazım. Hatta çatır çatır yemek lazım malları.
Evlatlar oturmuş kendilerine ait olmayan mal hakkında kulis yapıyor, bir kardeş diğer kardeşi nasıl alt ederim diye taraftar toplamaya çalışıyor.

Hak mak yok, çünkü sizlere ait bir mal yok ortada.

Evde hak isteyen abla çalışmıyormuş babanız ve anneniz yılın büyük bir bölümü köydeymiş 6 ay olarak hesaplayalım bunu 6 ay boyunca abla evin temizliğini yapıyor, mutfak masrafını karşılıyor ve diğer bir takım ihtiyaçlarını karşılıyor fatura vs dir diye düşünüyorum kadın elinde gelenin fazlasını yapıyor bence.

Eger ablanız kira istiyorsa bence diğer ablanız o zaman evin masrafına yardım etmesin zaten ablanız kira masrafı kadar yardım yapıyor şahsen ben olsam bu konuyu açamazdım böyle ailesine yardım yapan birine.

asla oturmam çünkü zaten birbirleriyle kavga ediyolar sürekli ben oturmam diğer ablaın yerinde olsam zaten evim var deyip giderim çekmem çünkü herkezin ayrı bir sorunu var evde

asla oturmam çünkü zaten birbirleriyle kavga ediyolar sürekli ben oturmam diğer ablaın yerinde olsam zaten evim var deyip giderim çekmem çünkü herkezin ayrı bir sorunu var evde

Ablanız vicdanlı biri ki çekip gitmiyor. Yine anne babasının bakımını üstleniyor, alışverişlerini yapıyor, yemeklerini yapıyor. Kimse kolay kolay yapmaz bunu. Hiç sesinizi çıkartmayın ve ablanıza minnettar olun.

Yaşayan insanların mirası olmaz.Miras derdine düşen hep aradaki beceriksizler oluyor nedense. Cok itici konular bunlar. Babam öleli nerdeyse 20 sene olacak. Birimiz gidip annemize "Hakkımız nerde" demedik. Insan kendinden önce geride kalacak anne veya babayi düşünür.

Biri oturuyorsa diğerlerinin gözüne batar ya annenlere bir miktar kira ödemesi lazım ya da annenlere yardım ediyorsa kardeşlere ayda 100 er lira vermesi lazım

o evler sızın degıl
kım anneye babaya yetısıyorsa daha cok yardımı dokunuyorsa en yakınında o oturabılır anne baba yaslı yardıma ıhtıyacları var
anne baba hakkın rahmetıne kavusunca devlet esıt bolecek kaygısız olun
ortalıgı bulandırmayın bence

ben mi anlamadım

evde bekar kız var ama evin her işine evli olan koşturuyor

evdeki bekar kız neden hep o oturuyor biraz da sen otur ya da annemler kiraya versin diyor vs

bunlar da ev müteahhide verilecek yıkılacak yeniden yapılacak da sonra olacak

hele bir yıkım kesinleşsin, komşu olan abla taşınsın, kendi evine gider belki geri gelmez

ama ben ana baba olsam bunu diyen evdeki kıza sen de evlen kiracının yerinde de sen otur derdim

acıtır ama bu tarz insanlar hak eder

ya da siz de istiyorsanız oturmak

ev yıkılıp yapıldıktan sonra zaten kiracı çıkmış olacak başka eve o daireyi de siz rica edersiniz ana babanızdan

ama içinde oturduğunuz kendi eviniz varken ben de buraya taşınayım da kendi evimi kiraya verip kirası ile kredi ödeyeyim şahsen ben diyemem

Üstelik evin masrafları da evli olanın üzerinde. Bekar olana evli olan bakıyor yani. Bunun adı nankörlük bence.

Aynen öyle.
Nasıl böyle bir çırpıda yazıp bir de konu aç butonuna tıklıyorlar anlamıyorum.
Hiç mi okumaz insan dönüp ne yazmışım konuyu bilmeyen insanlar anlar mı diye?
Sorsan en az lise mezunudur ama Türkçe kuralı hakgetire..

Ne özne belli ne tümleç. Kim "razı değilim" demiş anlamadım mesela..

Bence artık adminler bir süzgeç icat edip "konunuzu okunur hale getirip sonra onaylayın" diye bir buton yapmalılar..

kusura bakmayın gerçekten o anda düşünemedim ama sizde maşallah türkçe öğretmenisiniz heralde madem anlamadın bişey yazma geç zaten sinirliyim bin türlü derdim var kusura bakma senin tatmin edemiycem çünkü yazdığına göre cahilim ben hadi canım hadi

Bekar ablanız akbaba gibi daha anne baba ölmeden mal derdine düştü ve sizde arada kaldıniz oyle mi? Ben ikinizi de men ederdim mirasimdan sağlığımda bunları düşündünüz diye anne yada babanız olsayd. Allah insana cidden hayırlı evlat versin. Ayrıca o evler sizin değil

Normal olanı budur zaten. Toplumda sadece yasalar değil gelenekler de işletilir. Hangi şehire giderseniz gidin anne baba hangi evladın yanında vefat ettiyse, bakımını kim üstlendiyse ev miras olarak ona kalır, geri kalan her şey kardeşler arasında paylaştırılır. Anne babanın tüm ihtiyacını,temizliğini,yemeğini, sağlığını ve dahi yaşlılığın verdiği huysuzluğunu bir çocuk üstlensin ama keyfinden ödün vermeyen diğer kardeşleriyle aynı haklara sahip olsun, adil mi bu sizce?

ya ablam annemle babama bakmıyo babam zaten köyde yaşıyo annem yılın yarısı yanına gidiyo ablamda diğer evimizden aldığı kira ile evi dönderiyo tabiki hakkı var çünkü o stresi o çekiyo ben olsam dayanamazdım ki bu ev yapılırken açıkcası babamın parası geçmedi eve biz çalıştık para verdik ev yapıldı babam erken emekli oldu köye ev yaptırdı orda yaşıyo yani bizi bile ayda bir arar sorar sıkıntılı durumlar işte

Ben bu cevabı başka bir üyeye vermiştim, size değil.

Bekar olan kızkardeşiniz ablanızın kira vermesini istiyor, peki anne babanın dairesinde bedavadan oturuyor olduğu gerçeğini de göz önünde bulunduruyor mu? Onun kira vermek gibi bir düşüncesi var mı? Ayrıca ben senin iyiliğini düşünüyorum ayağına birini gaza getirip fitne çıkaran ama aslında kendi kötü emellerine ulaşmak için başkasını basamak yapan bekar ablanız çok iyi niyetli ve adilse rahatsızlığını doğrudan muhattabı ile paylaşsın. Sizi piyon olarak kullanıyor.

Çok haklısınız ama keşke teyzem ananemle dedeme çok iyi baksaydı da diğer daireyide alsaydı.Dedem onların yüzünden öldü.Ananemin evine bi bez bile sürmüyolar belediyenin temizlik işleri gelip temizliyomuş ananemin evini.Haliyle annemler filan “madem bakmıyor o zaman niye daireyi aldı” kafasındalar..Aynı şehirde olduğumuz için yıllardır biz gelip giderdik her haftasonu ama hepsi unutuldu ne yazık ki...böyle mal mülk olayları için kardeşlerin küsmesi hatta mahkemelik olması çok üzücü.Anne babanın hayattayken adaletli davranması hepsinin hakkını koruması lazım.Biz ev alırken abim evin büyük bir kısmını kendi birikimiyle ödedi babamda abimin yarın bir gün hakkı yenmesin diye noter tasdikli bi kağıt yazdı.
Bi dizi vardı Aşk ve Mavi diye orda kardeşler,gelinler birbirine giriyodu daha babaları hayattayken adamın yüreğine iniyodu.

Ahahah kıyamam anne baba sağken miras derdine düşen ben değilim tabi sinirli olursunuz..

Türkçe öğretmeni değilim ama "her birey" gibi dil ve anlatıma önem vermek gerektiğini bilirim.
Açtığım konulara, yazdığım yorumlara bakın anlarsınız karşıdakine saygı duymak neymiş. Zira anlayışlı yazmak da okuyucuya saygıdır.

Aaa pardon ya sizin verdiğiniz cevaba göre de belli gerçi neye ne kadar önem verdiğiniz.
Para para para..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…