Kim hakli

Benim dayım yada teyzem gelse ve eşim böyle trip yapsa cidden bende çok kızarım. Evet çalışıyorsunuz kayın valideniz zamansız yatılı misafir çağırmış haklısınız ama eşinize tavır koymanız yanlış adam da zaten haberim yok demiş. Annenin evine git demek de ağır kaçmış. Bence özür beklemeyin .

Hepimiz hızlı yazıyoruz... Bu onca imla hatasına, en önemlisi onca noktalama işaretlerinin uygunsuz kullanımına bahane değil... Çok yazık öğrencilerinize ve bu ülkenin geleceğini emanet ettiği size...
Bi bitmediniz sizde yaa. Biri bir yazım hatası yapsa da yorum yapsam diye bekliyorsunuz sanki.konusma dili ve yazım dili diye birşey var. Bayan sorununu anlatiyor edebiyat yapmıyor burada. Yazık falan çok ayıp şeyler gerçekten

Sanırım konu sahibi gitsinler dememiş. Gitsinler de ben sana sorarım demiş.
Noktalama işaretlerinden dolayı yanlış anlaşıldı. Ben öyle anladım.
Evet bnde tekrar okudum tesekkurler duzeltmen icin. hele bi gitsinler demis zaten kusura bakma yorgun_86 yanlis anlamisiz.

Haklısınız. Eşiniz ne saygısız bir herif. Hiç saymıyor sizi. Ne demek "çık annenin evine git" ? Gitseydiniz madem.

Ev sizin o yüzden siz istemeden misafir gelemez. Hatta kv de fazla kalmış bana göre.

Evlilik böyle mi ya? İğrenç.

İstenmeyebilir. Ben istemem. Bir sebebi olması da gerekmez.

"Çık git annenin evine" çok basit bir laf mı? Niye gitmediniz ki?

bunu yazan da her cümle sonuna üç nokta konulmayacağından bihaber maalesef arkadaş ben de dikkat ederim imla kurallarına, bir kere tarzım değil öyle sallaya sallaya yazamam, ama sonuçta burada da kimse yazar değil ve kitap eleştirisi yapmıyoruz ki, bu kadar dikkat edip, konudan bağımsız bunlara takılıyorlar, "yazar burada de yi ayırmamış, Allah ım edebi bir eserde nasıl böyle bir yanlışlık olur" kafasına girmiyoruz. ben de azalarak bitmeleri umudundayım.

Belli ki arada kaliyor esiniz. Kayinvalide adina mi ozur dilesin. Oda sizin soylediklerinize bu sekilde tepki veriyor

tamam siz haklısınız burda oy birliği ile karar verdik ama bu mevzu ile ilgili eşinizi ikna etmek için yorumları mı okutacaksınız? nasıl bir yol izlemeyi düşünüyorsunuz?
çünkü belli ki geri adım atmaya pek niyeti yok.

Canım ilkten bir gece oturmaya gelecekler sanıp seni haksız buluyordum kiii 5 gün ve yatmalı kısmını görünce bende şok oldum ha ayrıca eşiniz tavrı hiç kaldırılacak gibi değil açık söyleyim ben olsam- a öyle mi peki çıkıp gidiyorum -deyip kzımı alır giderdim alsın otursun 5 gece 10 gece misafirleriyle çok ayıp etmiş eşiniz de kv dede

Ben olsam ne yapardım diye düşündüm.
Misafirler geldiğinde bir şey belli etmezdim.
Eşimi de arada bırakmazdım.

Eşimin ruhu bile duymadan kayınvalidemi kenara çeker "bak şekerim, burası artık SADECE oğlunun evi değil, aynı zamanda benim de evim. Sen bana sordun, ben de sana müsait değiliz dedim. buna rağmen neden misafir çağırıyorsun. Bu ilk oldu, birbirimizi tanımıyoruz, olabilir, ama bir daha olursa bunu burnundan fitil fitil getiririm, haberin olsun, sen bile zor girersin bu eve, bu ev sadece oğlunun sanıyorsan alırım çocuklarımı, kalırsınız başbaşa" derdim.

Mümkünse de eşime bir şey yansıtmazdım.

Amma velakin olan olmuş. Eşinizin çek git lafını yutmayın. Orası bekar evi değil. Sizin de eviniz. Bir daha habersiz misafir gelirse yatılı, kalkın annenize gidin. Eşiniz yapsın hizmeti.

herhalde kayınvalidem tüm sülaleyi bizim eve yığsa ben böyle bir cümle kuramazdım Allah dağına göre kış veriyor sanırım ki bizimkide kendi bile gelmiyor çalışıyoum diye

Yerinizde olsam eşim benim evim benim misafirim cek git dediginde ceker giderdim 5 gün boyunca kendi ilgilendirdi misafirleriyle.Lafı yutmuşsunuz bi ağırlığınız kalmamış.Yada misafirler varken eşinize bi şey demeyip kv ile konuşacaktınız.

Tamamen haklısınız ama tavırlarınız yanlış

Ne hamilelik ne de senin haksız olduğun ikiside değil. Basbaya eşin ve kv haksız. Öncelikle kv nin size danışmadan senin evine misafir getirmesi çok abes. İkincisi kocanın bunu ört bas edip seni sakinleştirmesi gerekirken sana misafir sevmiyorsun vs. demesi abes.

Eşinin olayda hiçbir kabahati yokki niye özür dilesin?? Sorunun kv ile. Eşini araya sokuyorsun hiç alakası olmadığı halde. Böyle yaparsan üzülürsün ki üzülüyorsun da. Sorunun kimle ise onla çözmeye çalış. Kv ne deseydin keşke "anne müsait olmadığımı söylemiştim niye emrivaki yapıyorsun? Bu defa evden kovacak değilim kimseyi ama tekrarı olursa üzülürüm " falan...

Not: eşinin çık git annenin evine demesini yeni gördüm. Ayıp etmiş.. kimi kimin evinden kovuyor?! Anneciğini de alıp kendi çıkar böyle bir laf ederse eşim...

Kocanızın haberi yokmuş suçu yokmuş siz onu kenara çekip "onlar gitsin ben sana göstericem" diyorsunuz adama. Niye? Suçlu kv. Siz hırsınızı kocanızdan çıkarıyorsunuz. Kocanız da size annenin evine git diyor. Hatayı ilk siz yapıyorsunız ama ardından eşinizin direkt sizi "postalamaya" çalışması iğrenç, çok çirkin. O da suçlu.

O yüzden ben olayda haklı kimse göremedim. İkiniz de oturuğ konuşun hatalarınızdan ders çıkarın ve yolunuza devam edin. Uzatmayın. Bir daha benzer bir şey olursa da derdinizi kv ye anlatın

tabikide siz haklisiniz. tipik kv. ve titpik anaci koca. birdahaki sefere duyacaklari sekilde konusun . onlarda ev sahibi davet etmedigi surece gidilmeyecegini anlamis olurlar.

Haklısınız ama bu çözüm getirmiyor . Eşini bir daha git dersen diye gözdağı verin ama yapabileceklerinizi soyleyin 2 gun sonra onunuze cikmasin hani ne oldu diye. KV deyede bir daha habersiz misafir helede 5 gün yatılı misafir getiremeyecegini vurgulayarak söyleyin . Konuyu uzatmak size sadece zarar getirir cogu erkek bu tür olayları onemsemez onlar için misafir geldi gitti olur siz sadece sorun çıkaran taraf olursunuz. KV ye net ve kararlı olun .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…