Kim hakli

kaynanaya bak sen sanki kendi evine misafir çağırıyor. o evin hanımı sensen önce sana soracak. sana sormuyorsa laflarınla haddini bildireceksin ona. ikincisi 5 gün kalmak ne demek ya, anan değil baban değil bu ne yüzsüzlük. tavsiyem bir daha kaynanayı evine davet etme, kendi gelecekse de ıhh mıh mırın kırın yap soğuk yap. bu konuyu sakın unutma ve ilk fırsatta telefonla yada yüzyüze yüzüne çarp. üçüncüsü madem kocan misafir sevmiyorsun diye trip atıyor, kendi misafirine hizmeti o yapsın

Cnm. Haklısın elbet...
Fakat bu şekilde kendini üzüyorsun, bebeğin de etkileniyordur. Eşin de kızmış aslında belli ama tepkisi iyi olmamış, bundan sonra kv. İle güzelce konuşup bu tarz ani misafirlikler yerine haberim olsun deyin. Eşinize de bize dediğiniz gibi uygun bir şekilde, kalbimi kırmadan bu şekil desen daha doğru olurdu filan deyip, birbirinizin gönlünü alın, barışın. stres yapmaya gerek yok. yoksa haklıyım, haksızsın muhabbeti uzaar gider sakız gibi.
Kendinizi üzmeyin daha fazla...

Burada birbirimizin dertlerine destek olmaya çalışıyoruz. Birbirimizin hayatını kolaylaştırmamız lazım. Bunca imla hatasını normal karşılamanız gerçekten garip... Bir eğitimci olarak çocuklarımızı emanet ettiğimiz bir bireyden elbette imla kurallarına uygun ve anlatımı yalın bir yazı beklenir. Bu sebeple çok yazık. Sizde de çok yazık bunu normalleştirdiğiniz için...

Doğrusu yatılı misafir olur da habersiz gelmeleri çok garip.kv n çağırmış olsa dahi o insanlar gelince şaşırmış gibi davranmış.o insanlar nasıl rahat ettiler size karşı habersizmis gibi davranıldığı belli bu durumda.esinizin bildiğine emin misiniz o da habersizse ne yapsın o anda yapacak birşey yoktu.ama söylediği laf çok ağır olmuş hiç yoktan bu lafı duydunuz.kv çok mu iyi yaptı şimdi evde huzursuzluk yarattı.bunlar yanlış şeyler.

Birbirimizin dertlerine destek olunmaz,birbirimize destek olunur ,anlatım bozukluğu yapmışsınız. Lütfen bu kadar da abartmayın şu durumu. Insanlar derdini yazmaya korkuyor .surekli bir rencide etme durumu. Bız güveniyoruz ogretmenlerimize,siz ve sizin gibilerin çocuklarını ingiliz mürebbiyeler yetistirsin o zaman. Ayrica bir arkadaşın dediği gibi olur olmaz her cümlenin sonuna da üç nokta konulmaz !!!

Usul bilmeyen yeni üyesin. Canın sıkılıyor sanırım. Enerjini faydalı şeylere harca.

Usul bilmeyen yeni üyesin. Canın sıkılıyor sanırım. Enerjini faydalı şeylere harca.
Forum kurallarında yazım ve imla kurallarina usulü diye bir madde görmedim sayın editör hanım. Senli benli de konuşup ne yapacağımı da söyleyemezsiniz.

Kv böyle bişey yapamaz. Kendisinin misafir olduğu yere kafasına göre misafir cağıramaz. Ne demek "ha annem ha ben cağırmışım farketmez?" Orası anasının evı degıl, sende orada yaşıyorsun çok biliyırsa kendı gitsin anasının evıne orada agırlasın misafir. Seni yoksaymak yaptığı şey ve haklı hiçbir yanı yok.

2 konu dikkatimi çekti 5 gün kalmaları ve eşinize ben sana soracagım sözü. 5 gün yatıya kalmaları bana çok geldi. Normal olarak misafirperver bir toplum olmakla övünürüz ama 5 gün çok gibi.

Ben sana soracagım kısmı, ki bence önemli olan kısım bu. Eşinizle aranızı bozan bu uslubunuz ben sizde ya o an kızgınlıktan yada uslup olarak böyle bir insansınız yada çalıştığınız ve hamile olduğunuz için kendinizde bir çok hak görüyorsunuz. Fakat evlilikte ileri dönük tehditler iyi şeyler değil. Esiniz orada size karşı 1 çift ağır söz söylese tırnağınızı kıpırdatamazsınız.

Sonuç olarak: evinize misafiri eşinizde davet edebilir. Ama uzun süre yatılı misafir konusunda haklısınız. Bu konuyu kayınvalidenizle direk konuşun. Durumu izah edin. Ama eşinizle olan konuşma tarzınızı bir gözden geçirin

Ben asıl kv nin 2 ay kalmasına takıldım. Geçen hafta eşimin halası geldi bizde kaldı. 2 yaşında kızım var ve şu an izindeyim. Bizim bile düzenimiz karıştı. Kaldı ki çok tatlı bir kadın çok da severim. Ama dediğim gibi ev düzeni karışıyor. Çocuk şımarıyor vs vs.

Bir de evde başkası varken mümkün değil karı koca ilişkisi ben mi yanılıyorum?

2 ay kalmamış ki
2 ay önce gelmiş ve 10 gün kalmış.

Olay yeni değil, konu sahibinin kafasına takılmış, şimdi soruyor.

2 ay kalmamış ki
2 ay önce gelmiş ve 10 gün kalmış.

Olay yeni değil, konu sahibinin kafasına takılmış, şimdi soruyor.
Ok ben yanlış anlamışım ben kv 2 ay teyzeler 5 gün anladım. Meğerse kv 10 teyzeler 5 gün kalmış. Ben evde kalabalık sevmiyorum. Kv o kadar çok kardeşini görmek istiyorsa kendi gitseymiş kardeşine konu sahibinin evini düzenini altüst etmek çok yanlış...

ben başta haksız buldum ama sonunda 5 gün kaldılar diye okuyunca sonuna kadar sizi haklı buldum
bu ne ya
nasıl kalıyor bu millet başkasının evinde vallhi anlamıyorum ben

Siz haklisiniz. Bana ayni seyi kocam soylese , misafirlerin gitmesini bekler,o ozur dileyip sorana kadar hic konusmazdim. Duruma gore sonra hadi canim burasi senin evin oldugu kadar beninde evim , sana gule gule derdim. Hakliyim, o ozur dilenicek, yoksa konusmam. Kocam bildigi icin diler. Az cok esler birbirinin huyunu biliyor.

"bana dediki çık. Git annenin evine benim.benim.misafirlerim ha annemçağırmış ha ben ne farkedecek dedi"

"5 gün kaldılar. Düşünün yemek kahvaltı akşam. Çay meyve vb gece kızım. Uyumaz o halde okula.got geri gel.gezmek.istesinler.gezdir vb..."

"sen misafir sevmiyorsun saygısızsin bana sormaya gerek yokmuş ne farketdiyormus"

Misafirler onunsa, size sormaya gerek yoksa, kahvaltılarını, yemeklerini, meyvelerini, çaylarını kendi hazırlayıp, kızıyla uğraşıp, ondan sonra sevseymiş habersiz gelen misafirlerini.

İkiniz de çalışıyorsunuz. Bu işler adil biçimde paylaşılsın da sizi anlasın. Tatlı tatlı "Haklısın canım. Ben çok bunalmışım. Ondan böyle oldu. Bundan sonra kahvaltıyı ben hazırların, akşam yemeğini sen basit fırında bişeyler yaparsın veya dışarıdan söylersin, ben meyveleri ikram ederim, elektrikli semaver tipi çaydanlık alırız, sen onu kendi yanına hazırlarsın, oradan oturduğum yerden servis yaparsın. Kızı da bir gün ben uyuturum, bir gün sen. Benim yüküm hafifler, ben de daha rahat ve istekli davrananilirim" deyin ve bunu yapın. Ondan sonra bilerek konuşsun. Sizin de yükünüz hafifler hem. Eşiniz de neden habersiz gelinmemesi gerektiğini anlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…