Kime acisam başıma geliyor

Oglusumubekliyorum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2017
1.877
993
73
Aylar önce arkadaşım dogum yaptı farklı sehirdeydik. Ben hamile değilken bana annesinin rahatsızlığı nedeniyle evde aç kaldığını kimsenin bakmadigini anlatmıştı bende anneme anlatıp ah vah etmiştik! O dogurmadan ben hamile kaldım. Şimdiye kadar çok dikkatimi çekmedi eşim yardım ediyordu ev işine. Geçen ay bi kopukluk yaşadık bende kendim yapmaya başladım işlerin hepsini eşimde alıştı eskiye döndü hersey.ama suan çok zorlaniyorum. Kan degerim düsuk. Zaten riskliydi baştan beri bayilmisligim kanamam vs vardi ondan eşim yardım ediyordu. Şuan evi toplarsam yemek yapıp yemeye enerjik kalmıyor. Toplamasam midem kaldirmiyor yine yemek yapamıyorum. Bulaşık mak bile bosaltsam nefes nefeseyim. Ve annem... gelemiyor. Babamda seker çıktı çocuk gihi davranıyor geçen ilk kez alışverişe çıktık kaç aydır beraber döndük onlara babam sanki aç kalmış gibi küs şekilde uzanıyor. Trip atarak uyudu.meğer yemek yapmış annem gelmeden ve yemiş ama ben o gün çok kötü hissettim. Doktor 3 hafta kadar erken olur dedi dogum bizde bugün temizlik diye anlastik eşimde rapor alacakti anneme yardım için ama annem cami gezmesine gitti mahalle kadınlariyla. 5 te döner bana gelse 7 de belki. Babamda 5 te evde olur. Yani 2 saat idare edemez miydi. Eşim yarın izin alırsa beraber temizleyecegiz kimseye demeden ama en az 1 hafta yorgun olacağım. Oysa arkadaşım için ne kadar uzulmustu annem. Hatta kuzenimin evini annesi kız kardeşi varken annem temizlemisti lafta etmişti nasıl kızı tek bıraktılar diye. Bana sizin ev iyi esine dua et dedi ama bu aralar eşimin yapmadığını demedim hakkını yemesin diye. Eşimde akşam 9da eve geliyor sabah 7 de uyanip çıkıyor ona da kizamam. Temizlikciye para söz konusu bile değil maalesef. Şimdi doktordan geldim degerlerim dusuk diye ıspanak ye ciger ye diyor normalde fast food yiyen biriydim hamilelikten once calisirken. napicam bilmiyorum. Netten bakarım tarife ama mutfak iğrenç. Napicam bilmiyorum.bide sezeryan olucam kan kaybı daha çok olmaz mı?
Her an aglayabilirim bugün o yüzden bana annen bişey yapmak zorunda değil çocuk yapmasaydin diyenler Allah aşkına yazmasın.

Son düzenleme:
Zor cidden. Bir süre siz annenize gitseniz kan değerleriniz yerine gelene kadar uzansanız yeseniz içseniz ?

o kadar detaylı temizlik şart mı evde çocuk da yoksa haftada bir eşin süpürge tutsa, akşamları da mutfağı banyoyu halletse yeter. tamam sabah gidip akşam geliyor ama milyonlarca kadın o tempoyla çalışıp bi de akşam gelip yemek, temizlik yapıp çocuk bakıyorlar onların canı yok mu? bi de haftasonu kiloyla ciğer kavursun porsiyonluk paketletip atsın buzluğa çıkarıp yersin,

Ya ben anlamıyorum nasıl böyle karıştı diyorsunuz her şeyi birbirine...

Kan ilacı kullanmıyor musun zaten gebelikte rutin veriyorlar. Kansızlığına çözüm aranmadı mı?

Hadi o kısım fazla tıbbi. Geçeyim.

Arkadaşım ayarla ev yemeği yapan bi yeri, düzenli oradan al. Hani fast fooda paran varsa ona haydi haydi vardır.

Temizlik için de anlaş bi ablayla. Bi yarım gün gelsin üstten toplasın. Bi tam gün gelsin temizlik yapsın. Doğuma kadar düzene girer böylece.

Zor cidden. Bir süre siz annenize gitseniz kan değerleriniz yerine gelene kadar uzansanız yeseniz içseniz ?
Başta kaldım ama orası daha sıkıcı. Babama annem hasta muamelesi yapa yapa adamida simartti hep aynı muhabbetlerden daralıyorum. Mesela ben kalkamiyorum bazen basim dönüyor annem yemek getirse babam güya şaka yaparak bana yok mu diyor. Yada devamli ben ne yesem (şekerli tuzlu ) bende yiyim diyor annem de sende seker var diyor günde 10 kere aynı sakalari yapıp guluyorlar deli oluyorum.

Fast food ben calisirkendi. Şuan yok. Kan ilacına yeni basladim ilk 5 aydan fazla devamli kusmam vardı doktor ilacı kese bilirsin demişti vücut tolera edemiyor demek dedi. Şimdi geçen hafta başlattı çok düşünce degerim.

yok neden diyelim arkadaşım
Allah yardımcın olsun
eşinle taksit taksit yapsanız temizliği
Her an erken doğum olabilir dendiği için her boslukta eksikleri almaya (en uygununu aramaya ) vakit ayırdık. Temizlik birikti. Ve zaten çok geç geliyor bişey diyince tamam ben yemicem diyor oysa bende yemiyorum gündüz bişey eğer ev kötüyse onu algılayamiyor. Senden is beklemiyorum canın sagolsun diyor.

sızın elekt. borcunuz ne oldu? yada o uye sız mıydınız?

Anneniz mecbur degil temizlik yapmaya demeyecegim ama siz bebek yaptiysaniz saglikli beslenmek zorundasiniz hazir yemege para varsa temizlikci tutmayada vardir.

Biran once ispanak falan pisirmeyi ogrenirsiniz umarim bebek oyle hamburger pizzayla buyumez.

Kardes fazla alıngansın sanırım bu sakalar yuzunden kalmıyorsan annenlerde bişey diyemiycem..
Eşinizle konuşun gün içinde bişey yemediginizi söyleyin yani böyle içinizde yaşarsanız hiç bişey çözülmez

anladım çok titizsin eşin de aldırmıyor sanırım
kv ile aran nasıl görümce kendi kardeşin vs var mı

anladım çok titizsin eşin de aldırmıyor sanırım
kv ile aran nasıl görümce kendi kardeşin vs var mı
KV ile görüşmüyoruz. Görümce de yok kız kardeşte. Zaten yeni tasindik sayılır buraya kuzEnlerimde uzak ben zaten yakında olsak çok içli dişli biri değilim kendim gittim hep bebek alisverislerine elimden geleni de yaptım çalışıyordum o zaman param vardı. Elimden gelmese de temizlige de gittim evlenirken vs ama kendim için organize edemem hiç etmedim annem olmadan aileden kimseyi davet bile etmedim daha.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…