- 8 Şubat 2017
- 1.877
- 993
- 73
- Konu Sahibi Oglusumubekliyorum
-
Bugün doktor dayken aradım dedim akşam yaparım dedi. Ama once evin önce temizliği lazim aslında çok titiz değilim çabuk tiksinirim ama elimde bezle gezmem. Ama şu ara çık taktım kafaya elimde değil yerlerin silinmesi dolapların dip köşe çekilmesi lazım hep aklımda oralar varAnlamıyorsa anlat.. bu durumda benden iş beklememen normal de yemen gerekenleri ama yapamadıgını söyle yani
anladımKV ile görüşmüyoruz. Görümce de yok kız kardeşte. Zaten yeni tasindik sayılır buraya kuzEnlerimde uzak ben zaten yakında olsak çok içli dişli biri değilim kendim gittim hep bebek alisverislerine elimden geleni de yaptım çalışıyordum o zaman param vardı. Elimden gelmese de temizlige de gittim evlenirken vs ama kendim için organize edemem hiç etmedim annem olmadan aileden kimseyi davet bile etmedim daha.
Doğuma yakın büyük temizlik için düşünüyorum ama suan için olamaz.anladım
1 seferlik çağıramaz mısınız temizlikçi
bu arada fast food falan yemeyin
Aman ne olacak ki Allah can sağlığı versin. Babanız sağ anneniz sağ, espri yapsınlar gülsünler ne güzel. Gün gelir tatlı bir anı olarak kalır.Başta kaldım ama orası daha sıkıcı. Babama annem hasta muamelesi yapa yapa adamida simartti hep aynı muhabbetlerden daralıyorum. Mesela ben kalkamiyorum bazen basim dönüyor annem yemek getirse babam güya şaka yaparak bana yok mu diyor. Yada devamli ben ne yesem (şekerli tuzlu ) bende yiyim diyor annem de sende seker var diyor günde 10 kere aynı sakalari yapıp guluyorlar deli oluyorum.
+1Zor cidden. Bir süre siz annenize gitseniz kan değerleriniz yerine gelene kadar uzansanız yeseniz içseniz ?
O yüzden onlara bişey demeyip evimdeyim işte.Aman ne olacak ki Allah can sağlığı versin. Babanız sağ anneniz sağ, espri yapsınlar gülsünler ne güzel. Gün gelir tatlı bir anı olarak kalır.
Mak bosaltsa yeter beni kokusu mafediyir deterjanin.ve eğilip kalkmak. Neyse şimdi temizliğe başlıyorum bakalım gelince nolucakBiz eşimle aynı saatte çıkıp aynı saate giriyoruz işe, ikimizde memuruz. Ama o benden (fiziksel olarak) daha yoğun çalışıyor. O yüzden kıyamıyorum ona genelde. Ama sonra da olan bana oluyor ne yazık ki... Ben çamaşır atmasam aklına dahi gelmez, bulaşık makinesini çalıştırmasam tezgahta birikene kadar aklına gelmez gene vs vs söyleyince yapar ama ya sonra der yapmaz ya da benim de kalkıp başka iş yapmam lazım o esnada ya daa saatlerce iş yapmış olmam lazım... Her şeyi yapabilecek kapasitede olmasına rağmen ne yazık ki (tek suçlu benim) evde sürekli bir sorumluluk almaz. Ne annem yakınımda ne kayınvalidem. Kimseden de yardım beklemiyorum açıkçası. Yapamasam da yaparım ben bir şekilde. Bir gün süpürürüm, bir gün silerim, bir gün toz alırım. Aynı gün olmaz ama parça parça da olsa kendim yaparım, Alah sağlık sıhhat versin yeterki.
O yüzden sen de boşver anneni, gelemiyorsa he de geç. Boşuna üzme kendini. Ne olacak parça parça yaparsın, en kötü yapamazsın kalır öyle. Çok mu dert sanki :) millet nasıl evlerde yaşıyor, üç gün temizlemesek bir şey olmaz neticede.
Bir de ek olarak, aslında kıyamamak değil pek de güzel kıymak lazım ki derdimizi anlasınlar. Bence ufaktan ufaktan eşine tekrar iş yaptır. Geç geliyor olsa bile makine yerleştirmesi 10 dk, zor bir şey değil.
Başta kaldım ama orası daha sıkıcı. Babama annem hasta muamelesi yapa yapa adamida simartti hep aynı muhabbetlerden daralıyorum. Mesela ben kalkamiyorum bazen basim dönüyor annem yemek getirse babam güya şaka yaparak bana yok mu diyor. Yada devamli ben ne yesem (şekerli tuzlu ) bende yiyim diyor annem de sende seker var diyor günde 10 kere aynı sakalari yapıp guluyorlar deli oluyorum.
basarılı. cıger de olurds asıl dalak yemen lazım.Ödendi. Bendim evet o gün halledildi şükür.
Bi çaresıne bakmanız lazım doguma kadar böyle gitmez sonra hiç çıkamazsınız içinden..Bugün doktor dayken aradım dedim akşam yaparım dedi. Ama once evin önce temizliği lazim aslında çok titiz değilim çabuk tiksinirim ama elimde bezle gezmem. Ama şu ara çık taktım kafaya elimde değil yerlerin silinmesi dolapların dip köşe çekilmesi lazım hep aklımda oralar var
Merhaba canim oncelikle temizlik filan ustun koru yapmalisin cok onemseme sakın bak bende yanlizdim hamileligim boyunca esimde yrdim ederdi diymicem herseyi kendim yapardim kan degerim dusuk diyosun kendine bakmalisin bol bol siyah üzum ye ve incirr ye kesinlikle iyi gele vede sut yapio inciri sutle kaynat ve ye hurma ye birak isin kalsin kendine bakmalisinAylar önce arkadaşım dogum yaptı farklı sehirdeydik. Ben hamile değilken bana annesinin rahatsızlığı nedeniyle evde aç kaldığını kimsenin bakmadigini anlatmıştı bende anneme anlatıp ah vah etmiştik! O dogurmadan ben hamile kaldım. Şimdiye kadar çok dikkatimi çekmedi eşim yardım ediyordu ev işine. Geçen ay bi kopukluk yaşadık bende kendim yapmaya başladım işlerin hepsini eşimde alıştı eskiye döndü hersey.ama suan çok zorlaniyorum. Kan degerim düsuk. Zaten riskliydi baştan beri bayilmisligim kanamam vs vardi ondan eşim yardım ediyordu. Şuan evi toplarsam yemek yapıp yemeye enerjik kalmıyor. Toplamasam midem kaldirmiyor yine yemek yapamıyorum. Bulaşık mak bile bosaltsam nefes nefeseyim. Ve annem... gelemiyor. Babamda seker çıktı çocuk gihi davranıyor geçen ilk kez alışverişe çıktık kaç aydır beraber döndük onlara babam sanki aç kalmış gibi küs şekilde uzanıyor. Trip atarak uyudu.meğer yemek yapmış annem gelmeden ve yemiş ama ben o gün çok kötü hissettim. Doktor 3 hafta kadar erken olur dedi dogum bizde bugün temizlik diye anlastik eşimde rapor alacakti anneme yardım için ama annem cami gezmesine gitti mahalle kadınlariyla. 5 te döner bana gelse 7 de belki. Babamda 5 te evde olur. Yani 2 saat idare edemez miydi. Eşim yarın izin alırsa beraber temizleyecegiz kimseye demeden ama en az 1 hafta yorgun olacağım. Oysa arkadaşım için ne kadar uzulmustu annem. Hatta kuzenimin evini annesi kız kardeşi varken annem temizlemisti lafta etmişti nasıl kızı tek bıraktılar diye. Bana sizin ev iyi esine dua et dedi ama bu aralar eşimin yapmadığını demedim hakkını yemesin diye. Eşimde akşam 9da eve geliyor sabah 7 de uyanip çıkıyor ona da kizamam. Temizlikciye para söz konusu bile değil maalesef. Şimdi doktordan geldim degerlerim dusuk diye ıspanak ye ciger ye diyor normalde fast food yiyen biriydim hamilelikten once calisirken. napicam bilmiyorum. Netten bakarım tarife ama mutfak iğrenç. Napicam bilmiyorum.bide sezeryan olucam kan kaybı daha çok olmaz mı?
Her an aglayabilirim bugün o yüzden bana annen bişey yapmak zorunda değil çocuk yapmasaydin diyenler Allah aşkına yazmasın.
Aile hekimi karaciğer dedi ama kendi doktorum a daha gitmedim yarın inş.basarılı. cıger de olurds asıl dalak yemen lazım.
Nasıl incir kuru mu ?Merhaba canim oncelikle temizlik filan ustun koru yapmalisin cok onemseme sakın bak bende yanlizdim hamileligim boyunca esimde yrdim ederdi diymicem herseyi kendim yapardim kan degerim dusuk diyosun kendine bakmalisin bol bol siyah üzum ye ve incirr ye kesinlikle iyi gele vede sut yapio inciri sutle kaynat ve ye hurma ye birak isin kalsin kendine bakmalisin
Hazır yemeği almaya bile kalkamıyor musunuzBaşta kaldım ama orası daha sıkıcı. Babama annem hasta muamelesi yapa yapa adamida simartti hep aynı muhabbetlerden daralıyorum. Mesela ben kalkamiyorum bazen basim dönüyor annem yemek getirse babam güya şaka yaparak bana yok mu diyor. Yada devamli ben ne yesem (şekerli tuzlu ) bende yiyim diyor annem de sende seker var diyor günde 10 kere aynı sakalari yapıp guluyorlar deli oluyorum.
KV ile görüşmüyoruz. Görümce de yok kız kardeşte. Zaten yeni tasindik sayılır buraya kuzEnlerimde uzak ben zaten yakında olsak çok içli dişli biri değilim kendim gittim hep bebek alisverislerine elimden geleni de yaptım çalışıyordum o zaman param vardı. Elimden gelmese de temizlige de gittim evlenirken vs ama kendim için organize edemem hiç etmedim annem olmadan aileden kimseyi davet bile etmedim daha.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?