- 3 Eylül 2012
- 21.884
- 57.710
- 798
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
amin..belki senin evide temizlerdi aynı binada olsanız..sana kolaylık olurdu:)
Sonuna kadar haklısın.Benim annemin de hastalık
derecesinde bir titizliği var.Yalvarıyorum
kendini yorma diye.Varis dolu bacaklardan başka eline geçen bir şey yok.
Evimi bok götürüyor,ohhhhh sefam olsun..
dibine kadar haklısınSabah bir uyandım.
Sabah dediğim öğleden sonra 3
Telefonum sessizdeydi 4 cevapsız arama.
3 ü annem biri ablamdan.
Üst üste ısrarla aramışlar diye.
Aklım çıktı birine bir şey mi oldu falan aklıma türlü türlü şey geldi.
Sonra hemen aradım tabi ablam açtı telefonu.
Ne oldu dedim direk korkuyla.
Bu bir çemkiriyor bana ama nasıl.
Ne oldu hanfendi rahatsız mı oldunuz?
Bile bile aradım evet uyan diye!
Öğlen 12 de ne uykusu?
Ne biçim kadınsın sen?
Kalk da bir işini yap, evini temizle.
Kaç gündür kar tatili diye evdesin.
Hani ne temizlik yaptın?
Akşama kadar uyumaktan ne anlıyorsun?
İyi ki kaynananlar uzak. İyi rahatsın..
Devamını duymadım artık attı tepem.
Ben başladım bu sefer.
Kime ne yahu?
Ev benim, uyku benim kime ne?
Kv için, misafir için, evin temizliği için, kocamın memnuniyeti için yaşamıyorum ben!
Yaşayanların da baş tacı edildiğini görmedim.
Annem dört dörtlük ev hanımı, hayatım mantar oldu diye geziyor.
Sen temiz cam, mutfak dolabı sile sile geziyorsun madalya mı taktılar?
Nerede yarım yamalak yemek yapan, gezen tozan, canının kıymetini bilen kadın var
baş tacı edilen o.
Çünkü kendisi kendine değer veriyor önce.
Siz daha devam edin kendinizi paspas etmeye ben etmiyorum!
Evimin pisliğini görmeye gelecek olan da gelmesin evime!
Çalışan kadınım ben tatilimde akşama kadar uyurum.
Temizliğimi de istediğim zaman keyfime göre yaparım.
Hadi laf edecek olan etsin, paşa paşa yol alır.
Diyerek sonlandırdım konuşmamı..
Haksız mıyım ama kime ne?
üüüfffff ya sizdedemi var bu bende diyorum böyle şeyler hep bendemi, niye uyuyorsun,niye açmadın teli, nerdesiniz siz sorularına deli oluyorum, ya sen gece ben ne yaptım biliyormusun, misafirmi geldi, çocukmu uyumadı hastamı, kocammı uyutmadı , herşeyi açıklamak zorundamıyız, yok illa imini cimini kurcalıcaklar, kırmadan cvp lıyorum ama olan kendime oluyor. ben saldım kim nasıl görürse görsün evi relaxım annem söyleniyor bazen bende gayet rahat aç bi totoluk yer kendine otur aşa açmı bırakıyorum seni suratmı ediyorum yoook sen boşver gerisini diyorum :))Haklisiniz valla bazen annemde bana karisir ben de sinir olurum ki bugun geldi basima benim de bu olay dun gece kziim cok gec sate kadar uyymadigindn gunduz uyudu 11 e kadar oglumda uyumus yani aikecek uyuduk derken bi baktim esimin teli caliyo annem ariyor actim sabah sabah bi basladi niye telm kapalymis niye bu sate kadar uyuyomusum ha ama gece uyumadigimi bilmiyor.ki gecede uyusam gunduz de uyurum bu benim hayatm amaherkez bunu anlayamiyor malesef...
:))demek ki bitek benim annem degilmis boyle.üüüfffff ya sizdedemi var bu bende diyorum böyle şeyler hep bendemi, niye uyuyorsun,niye açmadın teli, nerdesiniz siz sorularına deli oluyorum, ya sen gece ben ne yaptım biliyormusun, misafirmi geldi, çocukmu uyumadı hastamı, kocammı uyutmadı , herşeyi açıklamak zorundamıyız, yok illa imini cimini kurcalıcaklar, kırmadan cvp lıyorum ama olan kendime oluyor. ben saldım kim nasıl görürse görsün evi relaxım annem söyleniyor bazen bende gayet rahat aç bi totoluk yer kendine otur aşa açmı bırakıyorum seni suratmı ediyorum yoook sen boşver gerisini diyorum :))
Bende o evi .ok gotururken,mutfakta bulasiklar,banyoda camasirlar yigiliyken,cam kapi pisken ooooooyyle iki seksen yatanlara hic anlam veremiyorum..Birde viledayi alip ordan oraya pisligi surusturup gecmeye temizlik yaptim diyenleri,birde amaaan canim ne yemegi deyip bi tas corba pisiremeyenleri..
Dizi mi patlar,elimi sinirden kopar bu kadari afaki ama, duzgun temizlenmeyen bir mutfakta ablam kardesim olsa yemek yemem,ki halamin evinden hep yemeden kalkmisimdir,her gun temizlenmeyen banyoda dus bile almam..
Cok sukur sinir hastasi degilim ama kadin dedigin tertipli olur ,temiz olur ,yaptigi yemek yenir,yikadigi camasir giyilir,utuledigi pantolon belli olur ..
Kir pas icinde ,aksama kadar yayilip yatanlari hic anlamayacagim sanirim,canimda cok kiymetlidir aslinda ,ama hic temizlikten oleni duymadim once belki ondandir
Ayda bir cam silemem,koltuk silemem demissiniz sanirim her gunu yagmurlu olan bir yerde yasiyorsunuz neyse..Viledayı alıp pisliği ordan oraya savuşturmak düşüncesini anlamıyorum ben işte :)
Önce bir güzel süpürge açıyorsunuz toz, pislik kalmıyor ki zaten.
Çamaşır suyu deterjanla güzel güzel sil sonra.
Hiç de pis olmuyor bana göre..
İlle parmakların kopana kadar bez sıkıp, yerlerde diz aşındırmaya gerek yok.
Neyse bu benim ablamla olsun annemle olsun hem fikir olamadığım bir konu zaten.
Herkesin katılmasını beklemiyorum.
Yağmurlu bir günde cam silmemek,
Yorgun bir günümde tek çeşit yemek yapıp onunla doymak da bana göre pasaklılık, tembellik değil.
Ayda bir cam silemem,koltuk silemem demissiniz sanirim her gunu yagmurlu olan bir yerde yasiyorsunuz neyse..
Vileda bana kuru yeri durduk yere islatmak gibi geliyor bu benim tercihim ,camasir suyu degil tuz ruhu katilsa o viladanin basligi hep kirli benim gozumde,birde bezi sikarken canini cikarmiyorum o yuzden parmaklarim saglam,tek cesit yapiyorsunuz demek orasini unutmusum pardon
Ayda bir tabi cam, koltuk silmem.
Üstünde hayvan mı oturuyor pardon?
Kusuyorlar mı s.çıyorlar mı yoksa?
Nedir bu yani ayda bir cam, koltuk silme sevdası?
Hiç bir zaman anlayamadım..
Neyse yine de her gün yapılan dağınıklığı toplama, tuvalet banyo temizliği dışında,
haftada bir balkon yıkayarak, toz alıp, süpürüp, silerek, çamaşır suyu, sirke, karbonat gibi
yardımcılar eşliğinde, evet çok yorgun olduğum günler yaptığım bir çeşit yemekle de kendimi yeterli görüyorum ben.
Başkalarının temizliğini yetersiz bulduğunuz gibi ablam gibi biri de sizin temizliğinizi yetersiz bulabilir tabi.
Temizlik göreceli bir kavram çünkü
Cam ya da koltuk silerken hic ben hayvan miyim diye dusunmedim,ya da daha once hic camin ustune kusmadim ,size de bu cumleleri hic yakistiramadim,cunku bi seyi temizlemek icin ustune .icmamiz gerekmiyor bunu belirteyim ..
Siz gunlerdir ertelediginiz icin cipsi yerken ortaliga doktugunuzu soylediginiz icin,esinizin temiz bir evden gelip sizinle evlenince soka girdigini soylediginiz icin ben haftada bir karbonatli sularla temizlik yaptiginizi dusunemedim ..
Beni elestiriler mi sanmam,cunku daha once kimse bana daha once size soylendigi gibi ne Pissin diyen olmadi ,Allahta soyletmesin..Iyi geceler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?