Kime ne ki?

[QUOTE 38794570, member: 408887"]Sabah bir uyandım.
Sabah dediğim öğleden sonra 3
Telefonum sessizdeydi 4 cevapsız arama.
3 ü annem biri ablamdan.
Üst üste ısrarla aramışlar diye.

Aklım çıktı birine bir şey mi oldu falan aklıma türlü türlü şey geldi.

Sonra hemen aradım tabi ablam açtı telefonu.

Ne oldu dedim direk korkuyla.

Bu bir çemkiriyor bana ama nasıl.
Ne oldu hanfendi rahatsız mı oldunuz?
Bile bile aradım evet uyan diye!

Öğlen 12 de ne uykusu?
Ne biçim kadınsın sen?
Kalk da bir işini yap, evini temizle.

Kaç gündür kar tatili diye evdesin.
Hani ne temizlik yaptın?
Akşama kadar uyumaktan ne anlıyorsun?

İyi ki kaynananlar uzak. İyi rahatsın..

Devamını duymadım artık attı tepem.

Ben başladım bu sefer.

Kime ne yahu?
Ev benim, uyku benim kime ne?

Kv için, misafir için, evin temizliği için, kocamın memnuniyeti için yaşamıyorum ben!
Yaşayanların da baş tacı edildiğini görmedim.

Annem dört dörtlük ev hanımı, hayatım mantar oldu diye geziyor.
Sen temiz cam, mutfak dolabı sile sile geziyorsun madalya mı taktılar?

Nerede yarım yamalak yemek yapan, gezen tozan, canının kıymetini bilen kadın var
baş tacı edilen o.
Çünkü kendisi kendine değer veriyor önce.

Siz daha devam edin kendinizi paspas etmeye ben etmiyorum!

Evimin pisliğini görmeye gelecek olan da gelmesin evime!
Çalışan kadınım ben tatilimde akşama kadar uyurum.
Temizliğimi de istediğim zaman keyfime göre yaparım.

Hadi laf edecek olan etsin, paşa paşa yol alır.
Diyerek sonlandırdım konuşmamı..

Haksız mıyım ama kime ne?[/QUOTE]
Aynen yaaa kime ne? Tabi bunu anlat anlatabilirsen

Bende çalışırken böyleydim. Zaten 5 gün canım çıkardı sabah 6 kalkar eve gelip yemek derdi va. Haftasonu ya gezerdik yada malak gibi yatardık. Oh sefam olsun iyiki öyle yapmışım. Şuan 2 çocukla evdeyim istedemde uyuyamıyorum! Temizlik hak getire :)))

Bu da sizin fikriniz.Kadın kadına bu dayatmayı yapıyorsa erkekler çok da haksız değil bazı konularda.Kimse kocasının yemeğini yapmaya,çamaşırını yıkamaya,ütüsünü yapmaya mecbur değil...Ama toplum olarak fazla anaç ve fedakarız...Eşimize,çocuklarımıza sevgimizden ve muhabbetimizden yapmamayı kendimize yakıştırmıyoruz.

Aslında ,Ev ve eşyalara hizmet ediyor bazı hanımlar..Onların temizliği bakımı,aman tüylenmesin aman tozlanmasın.
Oysaki eşyaya olduğu kadar değer vermeli.Eşya hizmet etmeli insana!

Önce mutluluğun önce kendini iyi hissetmen..Önce nasıl hissettiğin önemli olan.uykunu alamamışsan evin ne önemi var.önce uykunu almalısın.güzel kahvaltını yapmalısın. Evin de ,biri geldiğinde dağınık olmayacak kadar toplu olsun yeter..

Çayın demli olsun biri geldiğinde hoş sohbetin,güler yüzün olsun yetmezmi..Artar bile..

Önce insana değer ,kendine değer, huzura değer vermeli insan. Gerisi boş,gerisi eksik,gerisi masal....

benim annemde ev toplu değilse misafiri asla istemez.ikramlar hazır,heryer pırıl pırıl olcka.ama her an öyle olmuyoki.bir arkadaşımın evine gittim ilk gittiğimde şok oldum.herşey dağınık bi şekilde o kadar rahatlarki.ben o halde eve misafir çağırsam annem kıyamet koparır.ama çok samimiydi onların ev ortamı giren çıkanın haddi hesabı yoktu zaten.hem annesinin hem ablasının hemde kendisinin misafiri eksik olmazdı.çok keyif alıyodum ben onlara misafir olmaktan.sizinkilerde anneniz ablanız zaten yabancı da değil.kime ne canım ister yatarsınız ister kalkarsınız.ne derlerse desinler.

Haklisin valla haklisin!Bende aynen sizin gibi düsünüyorum sanki bizim isimizi baskası yapıyor kaynananmda her kavgada ogluna senin karın temizligini bile yapamiyor diyormus bende dedim benim temizligimi kim yapiyor ben görende sanar evimi b. göturuyo bende aldirmiyorum benim ailemde auni sizin aile gibi eldem beter söylenir )

bende ev hanımıyım evimi şuan tabiri caizse b..k götürüyo.istemiyo canım yapmak zorla mı yapıcam hiçte yapamam.canım ne zaman isterse o zaman anca.gelen evime değil bana gelsin.

Ben de her gün ev temizleyip bal dök yala kıvamında olanları anlamam. Ne gerek var?
Birnde gerçekten ev benim keyif benim istersem b.kumda boğulurum, beğenmeyen pis diyen gelmesin...
bayıldım bu cavaba hahahahaha se

Temizliğin içeriğine bağlı biraz da. Fazladan birkac toz parçasinin kimseye zarari olmaz da bakteri yuvasi klozet ve lavabolara dokunamayip mide bulantisi yasamak apayri bir konu. Titizlik ve temizlik ayni degil. Ben titiz degilim ancak kisisel temizlige epey önem verdigimden mikrop ve bakterilerle kanka olmak da istemem. Kullanmak zorunda olduğum alanlarin pis olmasi rahatsız ediyor beni. Bu demek degil ki elimde toz bezi sabah aksam toz aliyorum.

Kime ne istediginizi yapar ya da yapmazsiniz. Lakin işin bir de saglik boyutu var. Iltihabi, enfeksiyonu, mantarı vs :)

Güzel konuşmuşsun.
Tatildeyken bir defasında eşimi erken uyandırdım o da bana, bütün sene erken kalkıyorum, tatilde uyumayacağımda ne zaman uyuyacağım dedi. Çok hak verdim.

Ne kız anneleri varmış şaşırdım hiç annem kalkta temizlik yap dediğini duymadım ama kaynananın dediğini biliyorum ki bundan dolayıda kavga çıktı şimdi onun birsürü sağlık sorunları var sanıyorlardı gençken hep sağlıklı kalacaklarını ,

Temizlik, ev işi dışında her şeyi, insanları kafama çok takıyorum ama
ona ne diyorsun?

Acaba sen benim yıllar önce kaybettiğim kızkardeşim misin?Şaka bir tarafa yazdıklarını okuyunca aynaya bakıyor gibi oldum.Seninle şöyle bir araya gelsek konuşacak ne kadar çok konu bulurduk...Tanımak isterim seni:) YÜRÜ KİM TUTAR SENİ KESİNLİKLE YAPANIN KIYMETİ BİLİNMİYOR...

Allah tan bacimla ayni kafadayiz kahveleri alip telefonlasiriz ohh keyif calisan kadinlar siz daha fazlasini hkediyosunuzz

Seni buradan kocaman öpüyorum,bebişini sağlıkla büyüt işallah.Ev hanımlarından böyle moral verici ve destekleyici sözler duymak çok güzel...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…