- 9 Ocak 2015
- 19.902
- 82.700
- 798
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
kadin dedigin tertipli olur ,temiz olur ,yaptigi yemek yenir,yikadigi camasir giyilir,utuledigi pantolon belli olur ..
Kir pas icinde ,aksama kadar yayilip yatanlari hic anlamayacagim sanirim,canimda cok kiymetlidir aslinda ,ama hic temizlikten oleni duymadim once belki ondandir
Haklisin valla haklisin!Bende aynen sizin gibi düsünüyorum sanki bizim isimizi baskası yapıyor kaynananmda her kavgada ogluna senin karın temizligini bile yapamiyor diyormus bende dedim benim temizligimi kim yapiyor ben görende sanar evimi b. göturuyo bende aldirmiyorum benim ailemde auni sizin aile gibi eldem beter söylenirSabah bir uyandım.
Sabah dediğim öğleden sonra 3
Telefonum sessizdeydi 4 cevapsız arama.
3 ü annem biri ablamdan.
Üst üste ısrarla aramışlar diye.
Aklım çıktı birine bir şey mi oldu falan aklıma türlü türlü şey geldi.
Sonra hemen aradım tabi ablam açtı telefonu.
Ne oldu dedim direk korkuyla.
Bu bir çemkiriyor bana ama nasıl.
Ne oldu hanfendi rahatsız mı oldunuz?
Bile bile aradım evet uyan diye!
Öğlen 12 de ne uykusu?
Ne biçim kadınsın sen?
Kalk da bir işini yap, evini temizle.
Kaç gündür kar tatili diye evdesin.
Hani ne temizlik yaptın?
Akşama kadar uyumaktan ne anlıyorsun?
İyi ki kaynananlar uzak. İyi rahatsın..
Devamını duymadım artık attı tepem.
Ben başladım bu sefer.
Kime ne yahu?
Ev benim, uyku benim kime ne?
Kv için, misafir için, evin temizliği için, kocamın memnuniyeti için yaşamıyorum ben!
Yaşayanların da baş tacı edildiğini görmedim.
Annem dört dörtlük ev hanımı, hayatım mantar oldu diye geziyor.
Sen temiz cam, mutfak dolabı sile sile geziyorsun madalya mı taktılar?
Nerede yarım yamalak yemek yapan, gezen tozan, canının kıymetini bilen kadın var
baş tacı edilen o.
Çünkü kendisi kendine değer veriyor önce.
Siz daha devam edin kendinizi paspas etmeye ben etmiyorum!
Evimin pisliğini görmeye gelecek olan da gelmesin evime!
Çalışan kadınım ben tatilimde akşama kadar uyurum.
Temizliğimi de istediğim zaman keyfime göre yaparım.
Hadi laf edecek olan etsin, paşa paşa yol alır.
Diyerek sonlandırdım konuşmamı..
Haksız mıyım ama kime ne?
Bu da sizin fikriniz.Kadın kadına bu dayatmayı yapıyorsa erkekler çok da haksız değil bazı konularda.Kimse kocasının yemeğini yapmaya,çamaşırını yıkamaya,ütüsünü yapmaya mecbur değil...Ama toplum olarak fazla anaç ve fedakarız...
Siz yanlis anlamissiniz kimseye bir sey dayatmadim,yapacaksin demedim..Ayrica erkekler malak gibi yatsin ,kadin hem calissin hemde evde elektrik supurgesi gibi dolasssinda demedim..
Ama bu pasakliligi kronik hale getiren insanlar var,insan dedigin kadin erkek temiz olmali,e vucut temizligimize nasil dikkat ediyorsak ,yasadigimiz yerin temizligine de dikkat etmeliyiz.Sonucta aslan yattigi yerden belli olur diye bir soz var..Ya da vucudunu temiz tut olum gelir,eviNi temiz tut misafir gelir diye..
Yoksa ben de evin icinde ace ayse teyze gibi dolasmiyorum,ama ortaligi yag,kir,bulasik,camasir,sax ,kil,tuy,toz bulamisken dur ya bi dizi acayim aksama kadar yatayim da demiyorum ..
bayıldım bu cavaba hahahahaha seBen de her gün ev temizleyip bal dök yala kıvamında olanları anlamam. Ne gerek var?
Birnde gerçekten ev benim keyif benim istersem b.kumda boğulurum, beğenmeyen pis diyen gelmesin...
Ben de her gün ev temizleyip bal dök yala kıvamında olanları anlamam. Ne gerek var?
Birnde gerçekten ev benim keyif benim istersem b.kumda boğulurum, beğenmeyen pis diyen gelmesin...[/Q hahahahaha bayıldım bu cevaba aynı benim kafadansın
Temizlik, ev işi dışında her şeyi, insanları kafama çok takıyorum ama
ona ne diyorsun?
Allah tan bacimla ayni kafadayiz kahveleri alip telefonlasiriz ohh keyifcalisan kadinlar siz daha fazlasini hkediyosunuzz
Seni buradan kocaman öpüyorum,bebişini sağlıkla büyüt işallah.Ev hanımlarından böyle moral verici ve destekleyici sözler duymak çok güzel...
Allah razı olsun canım...hep kıymetiniz bilinsin inşallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?