- 20 Haziran 2012
- 5.017
- 4.334
- 448
İlk 6 ayla bitmedi 20.aya girdik koltukta otururken gelip üzerimdekileri çekip emmeye başlıyor :)
babasının yanında açık açık mı emziriyordu örtüyle mi?Benim gorumce ben nisanliyken babasının eşinin nisanlimin ve ben varken öyle çıkarıp kocaman uçlarıyla emzirirdi. Ben utanır kalkar giderdim. Benim bebeğim emmedi ki ahhhhhhhhh emseydi keşke...
Ama eşim ablam annemin yanında rahat eder. Başka erkekle rin yanında emzirmez, bayanların yanında Ortu orterdim
Ben de 27 ay emzirdim ama en azından ek gıdaya geçince rahatsız olabileceğim ortamlarda başka gıdalarla takviye edebildik. Müsait ortamlarda yine günde 7-8 kere emziriyordum tabi ki 6. aydan sonra da. Bir de benim kızım hiç çok düşkün olmadı emmeye. Emzik bile emmedi hiç. Stres atmak için ya da keyfine hiç emmek istemedi beni. Sadece acıkınca isterdi. Öyle olunca 6. aydan sonra zorlanmadım pekİlk 6 ayla bitmedi 20.aya girdik koltukta otururken gelip üzerimdekileri çekip emmeye başlıyor :)
Ne ortusu kuzum.. Hayatta öyle meme ucu gormedim ben.babasının yanında açık açık mı emziriyordu örtüyle mi?
HahahaNe ortusu kuzum.. Hayatta öyle meme ucu gormedim ben.
Benim kızımın da emzikle işi yok. Hadi süt dediğimde gözleri parlıyor çocuğumun :) ya da bazen düşüyor vs.canı yanıyor hemen atlıyor kucağıma. Memeyi nasıl bıraktırırım diye düşündüğümde hafakanlar basıyor :))Ben de 27 ay emzirdim ama en azından ek gıdaya geçince rahatsız olabileceğim ortamlarda başka gıdalarla takviye edebildik. Müsait ortamlarda yine günde 7-8 kere emziriyordum tabi ki 6. aydan sonra da. Bir de benim kızım hiç çok düşkün olmadı emmeye. Emzik bile emmedi hiç. Stres atmak için ya da keyfine hiç emmek istemedi beni. Sadece acıkınca isterdi. Öyle olunca 6. aydan sonra zorlanmadım pek
Belli etmem anneye ama gozum takiliyor memelerine bakip durasim geliyor sonra sapik sanicaklae diye korkuyorum. :)
Ne ortusu kuzum.. Hayatta öyle meme ucu gormedim ben.
Ohh nihayet yalnız değilmişimben de bi gariplik var galiba diyodum
Ben 24 ayda memeyi bıraktırırım diyordum ama 3 ay sürdü tamamen bırakmamız. Önce ara öğünlerden vazgeçtik. Sadece öğle ve gece uykusunda emdi bir süre. Sonra öğle uykusunda vazgeçtik, 1 aya yakın da öyle sürdü. Sonra gece uykusunda bir süre emdi. Tamamen bırakmadan önce anlatmaya başladım kızıma. Bırakması gerektiğini, artık büyüdüğünü başka gıdalarla beslenmesi gerektiğini falan anlattım. Bu da 2-3 hafta sürdü. Sonra son hafta emmenin son haftası olduğunu söyledim. Birkaç gün sonra vedalaşıcaz tamam mı dedim. Sen artık kocaman bir kızsın, bebekler emerek besleniyor dedim. Zaten uzun süredir konuştuğumuz için ikna olmuştu. Son gün de bu son emmen, yarın yok vedalaşıyoruz artık tamam mı dedim, tamam dedi. Kutlayarak alkışlayarak vedalaştı memeyle. Ertesi gün biraz mızıklandı ama sorun çıkmadı fazla. Masal falan okuyarak uyuttum. Sonra da giderek kolaylaştı. Her çocuğun karakteri farklı gerçi ama aklınızda bulunsun, belki işinize yarayacak birşey çıkarırsınız benim yöntemimdenBenim kızımın da emzikle işi yok. Hadi süt dediğimde gözleri parlıyor çocuğumun :) ya da bazen düşüyor vs.canı yanıyor hemen atlıyor kucağıma. Memeyi nasıl bıraktırırım diye düşündüğümde hafakanlar basıyor :))
Teşekkürler uygulamada denerim. Benim kız gece kendi uyuyor yatağında vızıldana vızıldana. Gece uyanınca su veriyorum. Sabaha karşı uyandığı zaman illa memeyle dalıyor. Öğlen de ya emerek ya da pusette gezerek uyuyor. Ama alkışlamak vedalaşmak güzelmiş sevdim:) Zaten 27 aylık olduğunda kreşte olacak. Hatta bir ay kadar önce alışsın diye başlatacağım. Hem kreş başlama hem memeden ayrılma travma olmasın diye 24 aylıkken bitirsem iyi olur...Ben 24 ayda memeyi bıraktırırım diyordum ama 3 ay sürdü tamamen bırakmamız. Önce ara öğünlerden vazgeçtik. Sadece öğle ve gece uykusunda emdi bir süre. Sonra öğle uykusunda vazgeçtik, 1 aya yakın da öyle sürdü. Sonra gece uykusunda bir süre emdi. Tamamen bırakmadan önce anlatmaya başladım kızıma. Bırakması gerektiğini, artık büyüdüğünü başka gıdalarla beslenmesi gerektiğini falan anlattım. Bu da 2-3 hafta sürdü. Sonra son hafta emmenin son haftası olduğunu söyledim. Birkaç gün sonra vedalaşıcaz tamam mı dedim. Sen artık kocaman bir kızsın, bebekler emerek besleniyor dedim. Zaten uzun süredir konuştuğumuz için ikna olmuştu. Son gün de bu son emmen, yarın yok vedalaşıyoruz artık tamam mı dedim, tamam dedi. Kutlayarak alkışlayarak vedalaştı memeyle. Ertesi gün biraz mızıklandı ama sorun çıkmadı fazla. Masal falan okuyarak uyuttum. Sonra da giderek kolaylaştı. Her çocuğun karakteri farklı gerçi ama aklınızda bulunsun, belki işinize yarayacak birşey çıkarırsınız benim yöntemimden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?