• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimseye güvenemiyorum...

burcin_umut

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
184
2
96
Diğer
Ben hayatımın en büyük kazıklarını hep arkadaş bildiklerimden yedim bu yaşıma geldim daha yeni öğrendim kimselere güvenilmeyeceğini...Zor günlerinde hiç yalnız bırakmadım maddi manevi destek oldum işe yerleştirdim inanın cebimdeki son parayla simit alıp paylaştığım arkadaşlarım oldu... Sakın yanlış anlamayın bunlar söylenmez ama artık doldum...Geçen yıl canım dediğim dostum dediğim arkadaşım işşiz kaldı gittim patronumla konuştum defalarca ikna etmeye çalıştım bütçe yok dedi maaşımdan verin dedim çoluk çocuğu var dedim vs. neyse işe alındı peki noldu ilk işi eşimle uğraşmak oldu önce ona iftiralar attı sonrada bana ve biz dayanamadık işimizden isifa ettik bir sene işsiz kaldık tüm birikimimiz bitti o parayı biz çocuk sahibi olmak için harcıyacaktık... Peki ona ne oldu arkadaş işyerine ortak oldu şimdi oturduğu yerden para kazanıyor... Biz işşizken kimseler aryıp sormadı arkadaş dediğim insanlar ortalardan kayboldu...Sonuç olarak insanın doğasında bişilere güvenmek var onca geçen senememi yanayım çocuk hayallerimemi yanayım....Allah ailemizden razı olsun onlar bizi hiç yalnız bırakmadılar Allah onları başımızdan eksik etmesin... Kimselere güvenemiyorum haksız mıyım?
O şahsıda Allaha havale ediyorum Allah onu bilidiği gibi yapsın.......

Malesef genelde herkes kendini düşünüyor, kendine yapılanlarıda bir kalemde silebiliyor, vefa denen şeyde azaldı.

Ben kendi adıma, binlerce düşüncesizlik ve kazık görsemde, ilk defa karşılaştığım her insana sonsuz güveniyorum, güveneceğimde, taki o da güvenimi sarsana kadar. Eğer güvenimi sarsacak birşey yapmıyorsa, başkalarının hıncını ondan çıkaramam. Güvenmekten yanayım o zaman, güvenimi sarsacak birşey yapmadığı zamana kadar.

Güvenmek insanı ayakta tutabilecek önemli duygulardan biri. Biraz daha temkinli davranmakta fayda var ama, herkese de güvenilmez demeyelim en azından güvenmeye çalışalım derim ben.

Çünkü sadece ben kendime güveniyorsam, kendimi güvenilecek insan olarak tanımlıyorsam, demek ki güvenilecek bir insan var. Sadece kendim bile kendime güvenilecek insan olduğunu ispatlayabilirim bu durumda.

Artık insanlar eskisi gibi değil, artık iyilik eden iyilik bulmuyor. Malesef iyilikten maraz doğuyor... Siz bu kadar fedakarlık yapmışken onun yaptıkları yanına kar kalmicaktır zaten. Umarım karşınıza artık daha iyi insanlar çıkar, hepimizin karşısına daha iyi insanlar çıkar inş.

bence bu benim sınavım demelisin çünkü hakkaten insanlar çok nankör olabiliyor ben okurken eşimi aldı demeni bekliyordum daha kötüsü bu düşünsene belkide bu olay olmasaydı daha kötü seyler açabilirdi başına sabır et benimde başıma çok geldi aynen bir simiti paylaştım köseyi dönen beni unuttu hatırladıkça boğazımda koca bir yumruk oluyor ama ne yapasın :delphin:

Artık insanlar eskisi gibi değil, artık iyilik eden iyilik bulmuyor. Malesef iyilikten maraz doğuyor... Siz bu kadar fedakarlık yapmışken onun yaptıkları yanına kar kalmicaktır zaten. Umarım karşınıza artık daha iyi insanlar çıkar, hepimizin karşısına daha iyi insanlar çıkar inş.

Aminnnn canım inşallah...

bence bu benim sınavım demelisin çünkü hakkaten insanlar çok nankör olabiliyor ben okurken eşimi aldı demeni bekliyordum daha kötüsü bu düşünsene belkide bu olay olmasaydı daha kötü seyler açabilirdi başına sabır et benimde başıma çok geldi aynen bir simiti paylaştım köseyi dönen beni unuttu hatırladıkça boğazımda koca bir yumruk oluyor ama ne yapasın :delphin:

Herşeyde vardır bir hayır dedim zaten belkide dediğiniz gibi çok dertlenmek gidenin arkasından bu kadar üzülmek faydasız inşallah bu sıkıntılar hayatımıza daha güzel şeyler getirir...

tecrübe hayatta yaşadığımız kazıkların toplamıymış... bu hayatta kimse kimsenin iç yüzünü niyetini bilmiyor.. Allah dost bildiğimiz gizli düşmanlarımızdan bizi korusun, gerçek düşmanlarımızla biz savaşırız....

aslında rüyalar bizi uyarıyor bunu hissedebilirsiniz... ben mesale tehlikeli bir olay başıma gelecekse aslanlar, kaplanlarla savaşırım, o yüzden gördüğünüz uyarıcı rüyaları dikkate alın...

tecrübe hayatta yaşadığımız kazıkların toplamıymış... bu hayatta kimse kimsenin iç yüzünü niyetini bilmiyor.. Allah dost bildiğimiz gizli düşmanlarımızdan bizi korusun, gerçek düşmanlarımızla biz savaşırız....

Valla çok doğru tecrübe=kazık ama şöle bir gerçekte var bi kere yanıldın kazığı yedin aynı kişiden ikinci bir kazık yiyorsan bunu haketmiş oluyorsun karşındaki diyorki ben bunu yaptım bak sesini çıkarmadı o zaman yine yapabilirim diye düşünüyor.... Allah hainlerden ve ikiyüzlülerden herkesi korusun:Saruboceq:

Yeri gelir insan kendine bile güvenemezken.. Kaldı ki bir başkası

Son düzenleme:
Önceden eğer biri için yapabileceğim bişi varsa hiç düşünmeden yapardım sonra bi baktım hep kötü ben... Aslında iyilik falan yaparken beklenti içine giriyoruz sanırım hadi tamam eşdeğer bişey değil belki ama en azından kötülük beklemiyoruz sonra işte benim gibi başlıyoruz ben ona neler yaptım karşılığı bu muydu diye... Karşılık beklememek lazım galiba yada yaptığın her şey döner dolaşır seni bulur demeli insan... Kafam bu konularda cidden bu aralar karışık akannehir arkadaşlarımı gözden geçiriyor rehberden bir bir siliyorum bir psikoloğamı gitsem acaba bu normal mi bilemiyorum??? laelaelaelaelae

güvenmek snırım herkes bundan dolayı kazık yiyor ve ve canı beklemediği insandan yanınca daha çok acıyor

Kızlar o bahsetiğim arkadaşım varya beni sırtımdan vuran bu sezon işine son verilmiş ortaklığıda fesh edilmiş valla ne yalan söyleyeyim sevindim çok değil yaşadıklarımı birbir yaşasın istiyorum Allah herkesin gönlüne göre versin:Saruboceq:

Önceden eğer biri için yapabileceğim bişi varsa hiç düşünmeden yapardım sonra bi baktım hep kötü ben... Aslında iyilik falan yaparken beklenti içine giriyoruz sanırım hadi tamam eşdeğer bişey değil belki ama en azından kötülük beklemiyoruz sonra işte benim gibi başlıyoruz ben ona neler yaptım karşılığı bu muydu diye... Karşılık beklememek lazım galiba yada yaptığın her şey döner dolaşır seni bulur demeli insan... Kafam bu konularda cidden bu aralar karışık akannehir arkadaşlarımı gözden geçiriyor rehberden bir bir siliyorum bir psikoloğamı gitsem acaba bu normal mi bilemiyorum??? laelaelaelaelae

gecenin köründe aklıma geliyor bazen yediğim kazıklar bu insanları arayıp küfür etmek , hatta internette onlar adına hesap açıp rezil etmek falan geliyor içimden .. oysa bitmiş gitmiş ne yapsam boş ,birkaç tane arkadaşım kaldı kala kala onlara da güvenemiyorum artık,, ailemle sevdiklerimle kendimi avutamıyorum bana yapılanlar aklıma geldikçe deliriyor gibi oluyorum ..

gecenin köründe aklıma geliyor bazen yediğim kazıklar bu insanları arayıp küfür etmek , hatta internette onlar adına hesap açıp rezil etmek falan geliyor içimden .. oysa bitmiş gitmiş ne yapsam boş ,birkaç tane arkadaşım kaldı kala kala onlara da güvenemiyorum artık,, ailemle sevdiklerimle kendimi avutamıyorum bana yapılanlar aklıma geldikçe deliriyor gibi oluyorum ..

Aynen bazen ağız dolusu bi küfretsem inanılmaz rahatlıcakmışım gibi geliyor:içelim:

Back
X