Kin ve nefret

valla ben en son hatirladigimda diger bir konunda hic de öyle degildi, kocami bi kere bosatmislar istedikleri dedikleri olmazsa benide bosatirlar diye susuyordun. kocanda mecbur susacan mecbur katlanacan tarzinda cevaplar veriyordu...
hmmm hani napim mecbur katalanacaz diyordu gecenlerede daha....
En son o duruma geldik ne yapsın ablaları yüzünden anasını evinden mi atsın ben şükür sorunlarımı aştım benim size yalan söylemeye ihtiyacım yok adam ablalarıyla kavga etti düzelmiyor ne yapayım yardım et dedi
valla ben en son hatirladigimda diger bir konunda hic de öyle degildi, kocami bi kere bosatmislar istedikleri dedikleri olmazsa benide bosatirlar diye susuyordun. kocanda mecbur susacan mecbur katlanacan tarzinda cevaplar veriyordu...
Ben sadece 1 bucuk senelik evliyim yaşadığım çok şey oldu ben size nie yalan söyleyim ki elbette bunların hepsi yaşandı o korkuyu benim içime verdiler ama şükür ki işler değişti insanın hayatında neler yaşıyor bumu size tuaf geldi ben 5 dakika içinde annemin sapa sağlam ölümünü gördüm ve ben aylardır görümcem öşöyle böyle yapıyor die yazdım mı

En son o duruma geldik ne yapsın ablaları yüzünden anasını evinden mi atsın ben şükür sorunlarımı aştım benim size yalan söylemeye ihtiyacım yok adam ablalarıyla kavga etti düzelmiyor ne yapayım yardım et dedi
Ben sadece 1 bucuk senelik evliyim yaşadığım çok şey oldu ben size nie yalan söyleyim ki elbette bunların hepsi yaşandı o korkuyu benim içime verdiler ama şükür ki işler değişti insanın hayatında neler yaşıyor bumu size tuaf geldi ben 5 dakika içinde annemin sapa sağlam ölümünü gördüm ve ben aylardır görümcem öşöyle böyle yapıyor die yazdım mı

iste düzelmiyorlarsa kv yi atmak zorunda degilsin, görümceleri alma evine yeter. kocana da madem yardim et dedi, dersin ki benimde yardimim bu, huzurumuzu bozanlari bizden uzak tutmak

iste düzelmiyorlarsa kv yi atmak zorunda degilsin, görümceleri alma evine yeter. kocana da madem yardim et dedi, dersin ki benimde yardimim bu, huzurumuzu bozanlari bizden uzak tutmak
Ben size anlatamadım galiba bişey eksik mi söyledim acep ben çok mutluyum karışanım edenim hamd olsun okuduğum hatimler kabul oldu bitti kötü şeyler ben içimdeki nefreti atamıyorum

Kolay kolay geçmiyor o nefret. Bende yaşıyorum çok ağır şeyler. Benim eşimde ablalarıyla enişteleriyle çok büyük kavgalar etti. Bizdeki kavganın sebebi anne figürü
Bende aşırı nefret ve kin doluydum. Aşmaya çalışıyorum. Aklıma geldikçe başka şeyler düşünüyorum. Oyalıyorum sürekli zihnini. Benim sizden farklı tek avantajım asla asla görüşmüyorum. Hatta gerekirse yardım alıcam.

Kolay kolay geçmiyor o nefret. Bende yaşıyorum çok ağır şeyler. Benim eşimde ablalarıyla enişteleriyle çok büyük kavgalar etti. Bizdeki kavganın sebebi anne figürü
Bende aşırı nefret ve kin doluydum. Aşmaya çalışıyorum. Aklıma geldikçe başka şeyler düşünüyorum. Oyalıyorum sürekli zihnini. Benim sizden farklı tek avantajım asla asla görüşmüyorum. Hatta gerekirse yardım alıcam.
Ya bugun ablası geldi anasını görmeye bende görmüyorum evin dubleks yüzünü bile götmedim yardımçı her işi yapıyor ama kadının sesinden bile nefret ediyorum kadının bişi yaptığı yok ama gelde içime sorr yardımı bende alcam galiba bugun resmen kendimden tırstım

Ya bugun ablası geldi anasını görmeye bende görmüyorum evin dubleks yüzünü bile götmedim yardımçı her işi yapıyor ama kadının sesinden bile nefret ediyorum kadının bişi yaptığı yok ama gelde içime sorr yardımı bende alcam galiba bugun resmen kendimden tırstım
Rest çekin. Annelerini görmek istiyorlarsa alıp evlerinde baksınlar. Ne iyi böyle annem annem canım annem. Bakmaya gelince gelin baksın. Ahh çok iyi anlıyorum. İnsan ne ederse kendine eder. Değer mi onlar için kalbini karartmaya ?

Resti. Zaten çektim gelip sadece 1 yada 2 saat gibi annelerinin yanında durup gidiyorlar bi etkileri yada zararları yok evimde hizmetçi olmasa sıkıntı ama var bide kuzum kimse anlamıyo kv ben bakmasam kadın ortada kalacak inan bakacak 4 evladı var ama hepsi istemiyorum diyor ve kesin bi dille yaşayan başına gelen bilir kapıya mı atayım atsam benim anamın mezarda kemikleri sızlar kıldığım namazlar neye yarayacak onlar benim ayağıma geliyorlar ben onları yok sayıyorum 60 yaşındaki kadına 36 yaşında bi kadın yapıyor daha büyük hakaret varmı onlara

Resti. Zaten çektim gelip sadece 1 yada 2 saat gibi annelerinin yanında durup gidiyorlar bi etkileri yada zararları yok evimde hizmetçi olmasa sıkıntı ama var bide kuzum kimse anlamıyo kv ben bakmasam kadın ortada kalacak inan bakacak 4 evladı var ama hepsi istemiyorum diyor ve kesin bi dille yaşayan başına gelen bilir kapıya mı atayım atsam benim anamın mezarda kemikleri sızlar kıldığım namazlar neye yarayacak onlar benim ayağıma geliyorlar ben onları yok sayıyorum 60 yaşındaki kadına 36 yaşında bi kadın yapıyor daha büyük hakaret varmı onlara
Tamam şahane işte hiç muhatap olmuyosun. Allah rızası için yapıyorsun ona da eyvallah. Bak hiç kimse için kin ve öfke duyup içini kararmaya değmez. Ben 2.5 yıllık evliliğimde çok çektim kaynana ve görümcelerden. Bi de maddi sıkıntılar felaketti. Sürekli kafa taka taka bitirdim kendimi. Evlat sahibi olmak istiyorum olamıyorum. Bunların hepsi stresten işte. Yapma kendine.

Tamam şahane işte hiç muhatap olmuyosun. Allah rızası için yapıyorsun ona da eyvallah. Bak hiç kimse için kin ve öfke duyup içini kararmaya değmez. Ben 2.5 yıllık evliliğimde çok çektim kaynana ve görümcelerden. Bi de maddi sıkıntılar felaketti. Sürekli kafa taka taka bitirdim kendimi. Evlat sahibi olmak istiyorum olamıyorum. Bunların hepsi stresten işte. Yapma kendine.
Allah bizim eşlerimize daha çok bize sahip çıkma ve bize sabır ihsan eylesin

Hislerimi karşı tarafa tek tek söylediğim gün,
İçime bir su serpildi,hafifledim.
İster inan ister inanmayın çok beddua ettim benim ne anam var ne babam 2 abim var ama onlarda hayırsız kendi hallerinde yararıda yok zararıda yok çok beddua ettim ağlaya ağlaya seccadem çok gözyaşı gördü yediğim lokma kan oldu ama ilahi adalet derler ya kızı evlendi görümcemin 3 hafta sonra damat anası evine iade etti kızı kıza çok üzüldüm ama eşimde dedi ben sana sabret demedim mi ki senin sahibin ilk allah yetimi öksüzü koruyan o oturdum bide o koza ağladım 1 hafta

İster inan ister inanmayın çok beddua ettim benim ne anam var ne babam 2 abim var ama onlarda hayırsız kendi hallerinde yararıda yok zararıda yok çok beddua ettim ağlaya ağlaya seccadem çok gözyaşı gördü yediğim lokma kan oldu ama ilahi adalet derler ya kızı evlendi görümcemin 3 hafta sonra damat anası evine iade etti kızı kıza çok üzüldüm ama eşimde dedi ben sana sabret demedim ki senin sahibin ilk allah yetimi öksüzü koruyan o
Tamam ama bu kadar öfke,kin onlara bir zararı yok ki. Tamamen size zararı var.
ya destek alın,yada hissettiklerini karşı tarafa söyleyin.
canınızın nasıl yandığını,içinizden atamadığınızı.

pek anlatmak istemiyorum ama,benzer şekilde çok zorlu bir süreçte ben geçirdim.
yüzlerine bakamıyordum,seslerini duymak işkence gibiydi.
tek tek yüzlerine söyledim.
herşeyi kustum kustum rahatladım.
ben öyle yapınca araya büyük bir mesafe girdi.
herkes haddini ve yerini bildi.

bazen insanın gözünü karartması gerekiyor.

Tamam ama bu kadar öfke,kin onlara bir zararı yok ki. Tamamen size zararı var.
ya destek alın,yada hissettiklerini karşı tarafa söyleyin.
canınızın nasıl yandığını,içinizden atamadığınızı.

pek anlatmak istemiyorum ama,benzer şekilde çok zorlu bir süreçte ben geçirdim.
yüzlerine bakamıyordum,seslerini duymak işkence gibiydi.
tek tek yüzlerine söyledim.
herşeyi kustum kustum rahatladım.
ben öyle yapınca araya büyük bir mesafe girdi.
herkes haddini ve yerini bildi.

bazen insanın gözünü karartması gerekiyor.
Gercekten bu olabilir ama uzun müddet yan yana gelme şansımız yok direk zaten bana yanaşmalarını eşim engelliyor en ufak bi şansta bunu yapıcam ama bugun net bi karar aldım destekte alıcam

Tehlikeli. Kin ve öfkenin size zarari olur. Kirginlik herkeste oluyor. Kendi isknize ve bakin baskalarini bosverin.

Gercekten bu olabilir ama uzun müddet yan yana gelme şansımız yok direk zaten bana yanaşmalarını eşim engelliyor en ufak bi şansta bunu yapıcam ama bugun net bi karar aldım destekte alıcam
Bence de açıkca yuzlerine soyle ne hissettigini. Ama once yardim al. Ben de benim kaynanadan o kadar cok nefret ettim ki artik nefret bile etmiyorum. Birak gormey8 duymayi icimden beddua etmek bile gelmiyor. Enerjimi onu dusunerek harcamak istemiyorum. Uzun tedavilerden sonra hamile kaldim ve kendi kendime dedim sadece bebegi dusunup bu gunumu guzel gecirecegim. Cok sukur hamileligim guzel gecti ama kadin dogumda yapti yapacagini hastaneye yatti. Esim bana mi bakacak anasina mi yoksa bebege mi perisan oldu. Hastaneye yatma sebebi de hic yemek yememek ve su icmeyerek vucudunu susuz birakmak. 2 gun hastanede yatip serumlarla eve döndü. Noldu ben dogumda üzüldüm kotu gecti gunum. Ve bende milat oldu bu durum. Artik dusunmuyorum.
Cidden bir psikologa git iyi gelir ama bunu gorumcelerine soyleme. Baktin laf mi carpitiyorlar hadi bacim evine git, sana bu kadar bile cok, cik disari diye kov gitsin. Hem benim eve gelecek hem de bana laf edecek, oldu canim. Daha da ustune gelecek olursa yazik kayinvalidenin duymayacagi sekilde al anani evine sen bak diye korkut gorumceni.
Bu nefret duygunu icinden atmak icin onlari dusunmemeye calis. Eger calismiyorsan hobi kurslarina git. Bana cok iyi gelmisti. Kafan dagilir.

Gün içinde neyle meşgulsünüz?
Kendinize bir hobi edinin, , durup kurmaya başladığınızda, aklınıza geldiğinde kısa süreli egzersizler yapın, nefes terapisi yapın, kitap okuyun, el işi yapın, yani boş kalmayın, aklınızı başka işlerle meşgul edin.
Aytette bile diyorki;
"Boş kaldın mı hemen (başka) işe koyul ve yalnız Rabbine yönel." İnşirah-7

Kırıldığınız noktada söyleyeceksiniz.
Sizde böyle böyle yapmıştınız hepsi akıl defterimde yazılı diyeceksiniz.
Ama durup dururken değil sırası gelince.
Ve size çok sıkıntı veriyorlarsa görüşmeyin.

Ölmüş annenize hakaret evde kalmış lafları ki ben anneme bakmak için evlenmedim bir tane bile ceyizde bişey yapmadıklar ne bohça bine bir çorap hiç bişey görmedim 1 bilezikle evlendim ama evime gelip bana emirler yağdırıpp köle gördüler aşağlayıp sahipsizim die ezdiler

Canim kusura bakma ama hem esim cok iyi diyorsun hemde kendi evinde sana yapilan haksizliklari anlatiyorsun. Kocan iyi bir eş olsa zaten bunlara göz yummaz. O insanlarida kendi aileside olsa evine sokmaz. Cünkü kendi aileside olsa adeletli olmali

görüşmeyin görümcelerinizle araya duvar çekin eşinizle muhatap olabilsinler sadece

Back
X