• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KINA DÜĞÜN MESELESİ.

Kına adetlerimize göre kız tarafinin yapacagi bir törendir ,düğün ise erkek tarafinin ! Düğün takilarla ödenecek diyorsunuz, kınayi siz ? Sizin nisanliniz cok uyanik saniyor kendini ama önceden karakterini belli etmesi sizin icin iyi olmus.Karar sizin tabii.Hayirlisi olsun insallah.

İnannın almam gereken yapmam gereken her şeyi fazlasıyla yaptım. Bana ağzını açıp diyemez ki bunu senin yapman gerekiyordu yapmadın.
Anladım. Umarım her şey istediğiniz gibi olur. Kurnazlık yapmaya çalışmış ama hiç doğru değil. Eğer bu konuda ısrar ederse ve evlenirseniz altınları vermeyin, bir daha geri alamayabilirsiniz. Bankaya koyun ya da ne olursa tam bilmiyorum. Ama güzellikle halletmeye çalışın siz yine önce.

Arkadaşım, nişanlılık dönemi bana göre kadının da erkeğinde aşk dolu olduğu, özellikle erkeğin eş adayından başka gözünün birşey görmediği bir dönemdir.

Çok üzülerek söylüyorum, bu adamla evlenirsen hayatını mahvedersin. İğrenç biri, kendini akıllı sanan gözünü para bürümüş, üç kuruş için elli takla atan bir adam.

Babanız da rahmetliymiş, böyle bir durumda "Sen öde" diyeceği yerde, birazcık vicdanı olsa, senin altının sana kalsın ben hepsini öderim, diyebilmeliydi. Yapmasada olur, söylese bile yeter. Midemi bulandırdı.

Aynı şey bnmde başıma geldi . benimde dediğim siz salon parasını ödeyin takıyı karıştırmadan bende kına yerini ayrı ödeyim. İlla takıdan ödencekse sen takıdan ben cepten olmaz dedim ve takıdan kına yerini de tuttuk.

Bende evlenme arifesindeyim böyle demesi bence yanlış . nişanı biz ödedik düğünü o kendi birikimiyle ödedi. Bizde de nişan+düğün aynı yer. Takıları da direk bankaya vereceğim ileride borca düşersek kötü gün parası.
Ayrica bu dönem maddiyat sorun oluyor sadece sizde olan bişey değil üzülmeyin. Bende bana sürekli bunu siz mi biz mi alacağız diye sormasıdan bıktım. 🤣

Nişanlınız çok ama çok uyanık.şu zamanda altın almış başını gitmiş;anne-baba,Kardeş hariç kimsenin altın takacağı yok.Gelenler para takacak ve eş adayınız da parayı kendi hesabına alacak.bunu bile düşünmüş ki ‘altını sen,parayı ben alayım’ demiş

Hayatını bu adamla birleştirmek bir hata olur,ışık hızında kaç derim

Böyle biriyle mi evleneceksin gerçekten? Gençliğine yazık şimdiden takı parası hesap edip kınayı sen öde lafları yapıyor. Ayrıca o takılar senin hakkın vermek zorunda değilsin. Ben bazen birikimle ilgili konuşurken takıları da katınca eşim onlar sana özel takılar ben onları katmıyor diyor

Aaa şaka gibi valla kalmadı zaten öyle yeşilçam delikanlıları su zamanda😂 uyanıga bak sen bizde bu yollardan geçtik ve ayıp denen bisey var seninle hayatını birleştirecek kınayı kiz tarafı yapar hesabı yapiyor iste sana
Valla Ben bir nisan yaptim. Bir de bohça.. Düğünü de kınayı da esim yapti esime damatlık bile almadım yani. Zaten cok durumum yoktu olsa alır miydim. Bilmiyorum sanirim almazdim😂 üzülüyorum boyle işin icine para girdi mi insan soğuyor yani sen ilişkini gözden geçir bence

Evet haklısınız o kadar soğudum ki bu konulardan dolayı. Bana parasını verirsin o zaman bile dedi.
Siz bu adamla görücü usulü mü evleniyorsunuz ? Adam zenginleşmek için evleniyor farkında mısınız ? parasını verirsin ne demek , o para hangi keseye gidecek ?

Tarafsız yorum yapacak birilerine ihtiyacım var. Yakın zamanda düğünüm var. Kına ve düğün aynı salonda olucak. Ben de nişanlıma dedim ki madem ikisi aynı salonda ikisini de takıdan verelim. Salonda bunu kabul ediyor salonda konuştum. Ama nişanlım diyor ki onu benim ödemem gerekirmiş takıdan ödenmemeliymiş. Yani anlayamıyorum düğün salonunu ödüyorsak kına salonunu neden ödeyemiyoruz? Önceden o kadar iyi anlaşırdık ki işin içine maddiyat ve evlilik stresi girince ister istemez bi geri çekildim ona karşı soğuma hissediyorum sanki. Sizce haklı mı ben mi ödemeliyim? Sonuçta takı ikimizin parası olacağı için ben ondan ödenmesini makul karşılıyorum.

Yaptığı şeyin çirkinliği ayrı konu ama bunu hangi mantıkla söylediğini anlamadım.
O kadar geleneksel bakıyorsa takının kadına ait olduğunu biliyordur. Size ait takıdan size ait kına masrafını karşılayabilirsiniz, kendisini ilgilendirmez.
Ve o kadar geleneksel bakıyorsa düğün salonunun ücretini erkek öder, "düğün sonunda gelinin takısını alayım da ödeyeyim" demez.

Adam geleneksel mi modern mi belli değil. Mantık da yok, bir evliliği yürütmek için gereken bir olma, takım olma duygusu da yok.
Var olan tek şey takılarla ilgili planları herhalde.

Tarafsız yorum yapacak birilerine ihtiyacım var. Yakın zamanda düğünüm var. Kına ve düğün aynı salonda olucak. Ben de nişanlıma dedim ki madem ikisi aynı salonda ikisini de takıdan verelim. Salonda bunu kabul ediyor salonda konuştum. Ama nişanlım diyor ki onu benim ödemem gerekirmiş takıdan ödenmemeliymiş. Yani anlayamıyorum düğün salonunu ödüyorsak kına salonunu neden ödeyemiyoruz? Önceden o kadar iyi anlaşırdık ki işin içine maddiyat ve evlilik stresi girince ister istemez bi geri çekildim ona karşı soğuma hissediyorum sanki. Sizce haklı mı ben mi ödemeliyim? Sonuçta takı ikimizin parası olacağı için ben ondan ödenmesini makul karşılıyorum.
Soğunur bu konudan. Hani düğünü ailem ödeyecek falan dese belki ama yine soğurum ben. Belki ben tuhafım anacım

Niye ısrarla sizi zor durumda bırakmak istiyor? Ailenizin ödemesini mi istiyor?

Anladım. Umarım her şey istediğiniz gibi olur. Kurnazlık yapmaya çalışmış ama hiç doğru değil. Eğer bu konuda ısrar ederse ve evlenirseniz altınları vermeyin, bir daha geri alamayabilirsiniz. Bankaya koyun ya da ne olursa tam bilmiyorum. Ama güzellikle halletmeye çalışın siz yine önce.
Altınlarımı anneme bırakmayı düşünüyorum kesinlikle onlardan birine vermem böyle bir durumdan sonra.

Siz bu adamla görücü usulü mü evleniyorsunuz ? Adam zenginleşmek için evleniyor farkında mısınız ? parasını verirsin ne demek , o para hangi keseye gidecek ?
Görücü usulü değil biz birde çok emek verdik bu ilişki için son aylarda böyle oldu adama ne olduysa şaşırıyorum her hareketine artık.

Back
X