Aynen öyle.. sonrada çiftelr bu mevzudan dolayıömür boyu tartışıyorlar..
çok şükür ne benim ailem abimlerden nede eşimin ailesi bizden 1 kuruş istemedi..
AABende ilk defa senden duyuyorum böyle bir şeyi , nişanda takılan altınlar gelin ve damadındır , para takıldı ise o paraylada ya salon ödenir yada kızın çeyizinde kullanılır , anan baba cebine atmaz bizim adetlerimizde... Düğünde de ne erkek tarafı ne de kız tarafı altınlara hiç dokunmazlar , herkes üstüne düşeni yapar , yapamıyorlarsa aileler kızla oğlan birlikte yapar.
Tamam da bunu karşılıklı yapmış oluyor bu kez , ee gelinle damata o zaman bir zahmette ev arabada alsınlar siz öyle altınlarınızı verin. Yeni evliler genelde sıfırdan başladıkları için altınlara dokunulmaz , neden dersen , evi yoktur , arabası yoktur bir miktar kenarda durur ki üstüne koyup bişi yapabilsinler diye. Kızına çeyiz yaptım diye parasını alıyorsa emdirdim diye süt parasıda istesinler o zaman. Sence bu mantıklı mı ??? Senin kendi evladına masraf ediyorsun ele değil , ha gücü yetmiyorsa o başka o zaman siz kendiniz altınlarınızı satıp borçlarınızı kapatırsınız. Takıları alıpda kasılan aileler var düğünü biz yaptık diye orda burda konuşurlar bir de , la nereye yaptın aldın ya parasını ne konuşuyosun. Günah kardeşim günah gelinle damadın takılarına el sürülmez, yapamıyorlarsa yapmasınlar, yapıyorlarsada karşılık beklemesinler, çocuk doğurmakla bitmiyor bu işler... Kimsede adet diyip arkasına sığınmasın..Yanlış anlaşılma olmasın anne baba cebine atıyor demedim ben . Düğünle kına nişanla ilgili masraflar için demiştim . çeyiziydi ödemesiydi . Hani yer salon falan tutulduysa eşya alındıysa o açıdan .
Tamam da bunu karşılıklı yapmış oluyor bu kez , ee gelinle damata o zaman bir zahmette ev arabada alsınlar siz öyle altınlarınızı verin. Yeni evliler genelde sıfırdan başladıkları için altınlara dokunulmaz , neden dersen , evi yoktur , arabası yoktur bir miktar kenarda durur ki üstüne koyup bişi yapabilsinler diye. Kızına çeyiz yaptım diye parasını alıyorsa emdirdim diye süt parasıda istesinler o zaman. Sence bu mantıklı mı ??? Senin kendi evladına masraf ediyorsun ele değil , ha gücü yetmiyorsa o başka o zaman siz kendiniz altınlarınızı satıp borçlarınızı kapatırsınız. Takıları alıpda kasılan aileler var düğünü biz yaptık diye orda burda konuşurlar bir de , la nereye yaptın aldın ya parasını ne konuşuyosun. Günah kardeşim günah gelinle damadın takılarına el sürülmez, yapamıyorlarsa yapmasınlar, yapıyorlarsada karşılık beklemesinler, çocuk doğurmakla bitmiyor bu işler... Kimsede adet diyip arkasına sığınmasın..
Kızlar bugun sizlerin yorumlarindan yola çıkarak bi karar aldım bunu nisanlimla paylaştım sizlerlede paylasayim. Bzm aile tutturdu kına saZı herşeyi onlar yapcak die şimdi bn gidipde hayir siz yapcaksiniz desem olmaz . O yüzden Bn çalışıyorum ztn mayısta işten ayrilcam ilk isim arabayı satmak olcak ve birazck da alabilirsem tazminat alicam . Bn karsiliyim dedm kına yerini sazını geri kalan da ztn erkek tarafına ait . Pazar günü bakmaya gidicez . bu sorun kalktı kafamdan ailemde onlar tuttu sanacaklar. ( bu arada nisanda takılan altınları nişanlımn ailesi aldı onların taktıklarıni annem de dio onlar aldıysa dugundede ben alicam die . Ama onlar takılan altinlarla bna künye yaptılar . Anneme laf anlatamıyorum . onlar yaptı dio baska bisey demio )
Sana bişi diyim mi , bu iki ailedende bi cacık olmaz, çok düşüncesizler hani...Kızlar bugun sizlerin yorumlarindan yola çıkarak bi karar aldım bunu nisanlimla paylaştım sizlerlede paylasayim. Bzm aile tutturdu kına saZı herşeyi onlar yapcak die şimdi bn gidipde hayir siz yapcaksiniz desem olmaz . O yüzden Bn çalışıyorum ztn mayısta işten ayrilcam ilk isim arabayı satmak olcak ve birazck da alabilirsem tazminat alicam . Bn karsiliyim dedm kına yerini sazını geri kalan da ztn erkek tarafına ait . Pazar günü bakmaya gidicez . bu sorun kalktı kafamdan ailemde onlar tuttu sanacaklar. ( bu arada nisanda takılan altınları nişanlımn ailesi aldı onların taktıklarıni annem de dio onlar aldıysa dugundede ben alicam die . Ama onlar takılan altinlarla bna künye yaptılar . Anneme laf anlatamıyorum . onlar yaptı dio baska bisey demio )
artık erkekler de avcunu açmadığına göre, bence ağlamalılar da.Erkek tarafının kınayla ne alakası var yahu?
Oldu olacak erkeği otutturun ağlatın bide eline kına yakın.
Yok yozgatliyim cnm tokatla snir köyümüz amakız tarafı sadece mekandan sorumlu benim bildiğim.
ama tokatta nişan bile erkek tarafınınmış mesela. memleket de önemli.
TOKAT LIMISN
Alandraa
Bncede katılıyorumSana bişi diyim mi , bu iki ailedende bi cacık olmaz, çok düşüncesizler hani...
ankarada erkek kınası olurmuş.benim nişanlımın annesi tutturdu kapı önünde kına yapıcam ben diye tamam dedik.aynen erkek oturtulcakmış hala anlamış değilim nasıl olacağını.Erkek tarafının kınayla ne alakası var yahu?
Oldu olacak erkeği otutturun ağlatın bide eline kına yakın.
ankarada erkek kınası olurmuş.benim nişanlımın annesi tutturdu kapı önünde kına yapıcam ben diye tamam dedik.aynen erkek oturtulcakmış hala anlamış değilim nasıl olacağını.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?