Kına gecesi

Evet bencede ne anlamı var istemeye istemeye orada durmanın

Hayır kv ile hiç ilgisi yok asla benim yapımla alakaşı tamamen sevmem bu tarz şeyleri ve en başından ben kına yapmıycam diyodum zaten.
Düğünü erkek tarafı yaptığı için çok fazla karışamadım yani keske olmada ama olcak

Kesinle böyle düşünüyorum bende millet konuşcsk diye istemediğim bişeyi tapmamalıyım

Aynen öyle seni ne mutlu edecekse, ne yapmak istiyorsan onları yap, aklında bişey kalmasın yeter.
Herşeyi yapsan bile insanlar memnun olmayacak bişiyler bulurlar.
Benim kuzenimde senin gibiydi yapmak istemiyordu ama baskılara dayanamadı yaptı mecburen ne mi oldu kendi düğünlerinde onlar dışında herkes eğlendi :):) onlar sanki uzaylı gibi oturdular :)

o zaman kaynana ve kına ekibi geldiğinde evde olma aa biz yapmayacağız demiştik ya dersiniz süper olur ha

:)) sonuna kadar direncem:)

Kuzenim yapmadı, nikahla evlendi kız kıza ufak bir parti yaptık kona yok bir şey yok. O para ile en güzel yerde balayı yaparım dedi, Maldivler' gitti :)balayına. bende eğer kısmet olurda evlenirsem yapmayı düşünmüyorum. Bana da sıkıcı geliyor. Bütün gözler üzerinde alıyorlar ortalarına oynatıyorlar falan çok sıkıcı. Adetlerimizde olabilir ama ben adetlere uymak zorunda değilim.

önemli olan gelinin eğlenmesi değildir. önemli olan herkes için unutulmayacak bir hoşluk yapılmasıdır.
buna gelin de, gelinin arkadaşları da, akrabaları da dahildir.
herkes bir şeye ortak olmak için katılır bu tarz aktivitelere, gelini ya da damadı eğlendirmek için değil.

Ne güzel yapmış bende kısmetse mısıra gitmek istiyorum:) bencede sırf adet diye yapmak istemiyorum zorlama olur yani

Artık düğünle yetinirler:) çünkü eminim ki zorla yaparsam suratıma yansıycak sonra yok niye suratı asıktı diycekler vs vs

Ne güzel yapmış bende kısmetse mısıra gitmek istiyorum:) bencede sırf adet diye yapmak istemiyorum zorlama olur yani

Yani sırf adettendir diye istemediğin birşeyi yapmak çok saçma. Bende gitmek istiyorum Mısır'a Luxor Tapınağı, Giza Piramitleri, Krallar Vadisi ölmeden önce görmek istediğim yerler. :) İlkbaharda kısmet olursa gitmeyi düşünüyorum bakalım. Dediğim gibi neyi nasıl yapmak istiyorsan öyle yap. Boşver insanların ne düşündüğünü.

düğüne gitmekten de kına gecesine katılmaktan da nefreet ederim. (imza: nefret eden şirin :) ) bizim ailede de öyle bir gelenek yoktur. ne annem yapmış kına gecesi ne de başka bir akraba. annem istersen yap ama ben hiç anlamam da bilmem de diyor :) bizim adetlerimizde böyle bir gece yok ben de zaten pek sıcak bakmıyorum evlenirsem de yapmam zaten. alternatif yapmana da gerek yok. ailelere eşimle ben gerek görmüyoruz demeniz yeterli bence.

Artık düğünle yetinirler:) çünkü eminim ki zorla yaparsam suratıma yansıycak sonra yok niye suratı asıktı diycekler vs vs

dediğim gibi yaparsınız ya da yapmazsınız. hoşlanırsınız ya da hoşlanmazsınız.
ben de düğüne masraf etmeyi gereksiz bulurum örneğin.
benim söylemek istediğim konu başkaydı zaten.
tavrınız çok enteresan.
en başta da söylediğim gibi mecburlar, bana ne, önemli olan gelin ve son olarak da yetinme konusu.
insanlar size şenlik olmak mutluluğunuzu paylaşmak için gelecekler başka da bir şey değil.
diğer insanlarla ilgili düşünce şeklinizi garipsedim.
herneyse uzatmayayım, mutluluklar...

Saol cnm Anti kına gecesi direnişçilerii:))
Evt ya bi anlaşmazlık olmasın gerisi hijaye

çok antipatik gelmiyor bana aslında insanlar bu sebeple eğleniyorlar.
Bende olsam eğlenir ve eğlendiririm orası ayrı
Ama sizin istemediğiniz birşeye boyun eğmenize göz yumamıcemmm
mutlu olmayacaksanız yapmanızın bir anlamı yok zira

Tesadüfe bakın az önce annem arkadaşından geldi söylemiş kına gecesi yapmıycaz diye,hepsinin ağzı açık kalmış yapmadan olur mu diye annemi de nasıl etkilemişlerse gülcekler bana kızın kına yapmadan gidiyo diye bana sızlanıyo ya ne önemliymiş

ben kına gecesi yapmadım, arkadaş grubumuzla eğlenmeye gittik, kardeşim de kına gecesi yapmadı kız arkadaşlarıyla gelin hamamı yaptı.

Canınız nasıl istiyorsa onu yapın, evlenen sizsiniz, beğenen gelir eşlik eder, beğenmeyen gelmez. Ne kadar az, öz o kadar iyi bence. Herkes höndödö höndödö müzikler çatapatlar dumanlar eşliğinde salona girmekten, tüm dikkatin üzerinde olmasından hoşlanmaz, kılıçla pasta kesmek, son 3-5 senede moda olan bir dizinin karakterleri gibi kaftan giymek istemez . Herkes dans etmeyi de sevmez, başkaları için istemediğiniz şeylere sırf adet yerini bulsun diye katlanmak yerine neyden zevk alıyorsanız, kimi seviyorsanız onlarla beraber yapmanızı tavsiye ederim, gerekirse sadece 3 kişi olsun , gerekirse müzik ve kabarık gelinlik olmasın. Sanırım daha gençsiniz, o yüzden o ne der bu üzülür mü diye düşünüyorsunuz, 30lu yaşlardan sonra kim ne demiş, kim neye kırılmış insan takmıyor. Nişanlınızla beraber nasıl bir eğlence ile beraberliğinizi kutlamak istediğinize karar verin, beğenmeyen kendine kına düğün yapıp eğlenmekte özgür (özellikle anne babalara ve gereksiz akrabalara bu sözüm)

diren elifff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…