- 9 Eylül 2015
- 3.641
- 1.322
- 63
- Konu Sahibi elifff_____
-
Bende çok istiyorum görmeyi görnek kusmet olur inş:)Yani sırf adettendir diye istemediğin birşeyi yapmak çok saçma. Bende gitmek istiyorum Mısır'a Luxor Tapınağı, Giza Piramitleri, Krallar Vadisi ölmeden önce görmek istediğim yerler. :) İlkbaharda kısmet olursa gitmeyi düşünüyorum bakalım. Dediğim gibi neyi nasıl yapmak istiyorsan öyle yap. Boşver insanların ne düşündüğünü.
Ne güzelmiş öyle bizde de öyle olsa keske buralarda böyle şeylere çok düşkün insanlar,alternatifide brz kendimi suçlu hissettiğim İçin istedim galiba ama mantıklı düşününce ona da gerek yok.burada o kadar abartırlar ki kına gecesinde gelinin evine gidilip çay pasta yenir ve sabaha kadar oynarlardüğüne gitmekten de kına gecesine katılmaktan da nefreet ederim. (imza: nefret eden şirin :) ) bizim ailede de öyle bir gelenek yoktur. ne annem yapmış kına gecesi ne de başka bir akraba. annem istersen yap ama ben hiç anlamam da bilmem de diyor :) bizim adetlerimizde böyle bir gece yok ben de zaten pek sıcak bakmıyorum evlenirsem de yapmam zaten. alternatif yapmana da gerek yok. ailelere eşimle ben gerek görmüyoruz demeniz yeterli bence.
Acaba nişanlıma söylesem hani evdede yapmak istemediğimi annenlere söyle desem çünkü kına gecesi için gelirle çay pasta vs otururuz ama müzikmiş kınaymış yapmam onlarada hayal kırıllığı olur yaniİstemiyorsan yapma.
Kayınvalidenle açık açık konuş kına istemediğini.
Tavrım enteresan değil aslında çevremde ki insanların davranışlarına göre konuştum ben çünkü herşey istedikleri gibi olsun istiyolar.dediğim gibi yaparsınız ya da yapmazsınız. hoşlanırsınız ya da hoşlanmazsınız.
ben de düğüne masraf etmeyi gereksiz bulurum örneğin.
benim söylemek istediğim konu başkaydı zaten.
tavrınız çok enteresan.
en başta da söylediğim gibi mecburlar, bana ne, önemli olan gelin ve son olarak da yetinme konusu.
insanlar size şenlik olmak mutluluğunuzu paylaşmak için gelecekler başka da bir şey değil.
diğer insanlarla ilgili düşünce şeklinizi garipsedim.
herneyse uzatmayayım, mutluluklar...
mrb
Düğünüm yaklaşıyor ve ben kına gecesi istemiyorum, oynamayı seven biri değilim kimsede oynamasın istiyorum çünkü yaparsam çok sıkılcam eminim.
Zar zor herkesi ikna ettim edemediklerimde mecburen saygı göstercekler ki birde maddiyat yüzünden yapmadığımı düşünenler var ama asla öyle birşey yok o yüzden takmıyorum onları.
Sizce kına gecedi yerine alternatif birşey yapmalımıyım oyunsuz olcak ama,yada hiçbirşey yapmasam çok mu garip olur?
Millet o kadar meraklı ki abuk sabuk konuşmaya yok onların altında ezilirsin filan ne alakası var haksızmıyım,sonuçta biz üzerimşze düşen herşey yaptık yapıyoruzda
Bu arada eklemem gereken birşey daha var kv ben mutlaka kına görmek istiyorum dedi yani toplanıp eve gelneyi düşünüyorlar ama ben istemiyorum evde yapcak olsam yapardım zaten değil mi gelmek isteyene gelmede diyemezsin nolcak bilmiyorum alternatif isterken yemek gibi birşey tarzında sordum ama olur mu olmaz mı bilmiyorum
Valla sen bilirsin o zaman, ne denir ki. Hani bana burdan bakınca yapılmasının zararı yok denir gibi geliyor. Ben kırmazdım ailemi, annelerin ne de olsa beklentisi oluyor. Ama seni irite ediyor, olması negatiflik yaratıyorsa pek ala sen bilirsin. Gelin hamamı yap o zaman, modern konseptte. :)Fikir iyi ama soa filan kapatanayız biz sanırım bide kına da olmaz:)
İşte ankatamıyorum kendime içim kabul etmiyo gerçekten
O dahil olmayacak ki o geceye yani bazen damatta oluyo kına gecesinde ama yapsam nişanlım hayatta gelmez o da benim gibi, yani bu sadece benimle ilgili bir de zaten nilanlım 3 erkek kardeş eltilerimin kına gecesi oldu benimki de olmayıversin hevesleri kalmaz yani:)
Çokkk güzel açıklamışsınız tşkler her cümleye katılıyorum,içimizden geldiği gibi davranmak en doğrusuCanınız nasıl istiyorsa onu yapın, evlenen sizsiniz, beğenen gelir eşlik eder, beğenmeyen gelmez. Ne kadar az, öz o kadar iyi bence. Herkes höndödö höndödö müzikler çatapatlar dumanlar eşliğinde salona girmekten, tüm dikkatin üzerinde olmasından hoşlanmaz, kılıçla pasta kesmek, son 3-5 senede moda olan bir dizinin karakterleri gibi kaftan giymek istemez . Herkes dans etmeyi de sevmez, başkaları için istemediğiniz şeylere sırf adet yerini bulsun diye katlanmak yerine neyden zevk alıyorsanız, kimi seviyorsanız onlarla beraber yapmanızı tavsiye ederim, gerekirse sadece 3 kişi olsun , gerekirse müzik ve kabarık gelinlik olmasın. Sanırım daha gençsiniz, o yüzden o ne der bu üzülür mü diye düşünüyorsunuz, 30lu yaşlardan sonra kim ne demiş, kim neye kırılmış insan takmıyor. Nişanlınızla beraber nasıl bir eğlence ile beraberliğinizi kutlamak istediğinize karar verin, beğenmeyen kendine kına düğün yapıp eğlenmekte özgür(özellikle anne babalara ve gereksiz akrabalara bu sözüm)
yemeğe çıkabilirşz tani ama isterler mi bilmiyorum
Evt ya ama eve gelirlerse oturur giderler napiyimBende oynamayı sevmme, eşimde sevmezdi
Biz iki çiftetelli de göründük oturduk , milletin oynayası oluyo zaten kurtlarını döküyo sen araya kaynıyosun
Biz sadece dans müziği ayarlamıştık, onda tek çıktık bu kadar
İstemiyosan yapma derdim ama takan birisin yap kurtul, evine geleceklermişsin daha fazla huzursuz olacaksın gibi yapmazsan..
Bence müzik açıp oynarlarEvt ya ama eve gelirlerse oturur giderler napiyim
İşte bende ondan korkuyorum evde müxik öalar bilgisayar varsa yok etsem o akşam:)Bence müzik açıp oynarlar
Oturmaya geliyoruz dememiş ben kına istiyorum demiş çünkü
Bende oynamayı sevmem de başkalarının oynamasından rahatsızlık ta duymam açıkçası
Bence bi tatsızlık olacak gibiİşte bende ondan korkuyorum evde müxik öalar bilgisayar varsa yok etsem o akşam:)
Şaka bir yana söyliycem açık açık gelirseniz otururuz ama müzik oynama vs kesinlikle istemiyorum
Folklör ekibi mi:)))Bence bi tatsızlık olacak gibi
Kayınvalide gösterişi seven biriyse ille de oynamaya gelir kendi kankilerinden oluşan folklör ekibiyle
Demedi deme
Yok ben yapsamda oynamam yani otururum bitene kadar bu da çok sıkıcı olur,bu arada düğünde de oynamycaz bende nişanlımda o konudada rahatım:)Başkasınin kına gecesinde sklman gayet normal bence yap bende çok eglenmstm çok güzel oldu öyle düğünlerde oynamam ama kendi kına gecemde oynadm hiç otrmadm yapmasan bile düğünde mecburen oynicaksn sonra pişman olursn yapmadgna
Oynamayı sevenlerin bi ekibi oluyo illaFolklör ekibi mi:)))
Yok yok Alkah korusun nişanlım bu konuda yanmda olduğu sürece birşey olmaz inş
O zaman bisey diyemicem benm esimde hiç sevmez oynamayi zorla oynadi mecburen :) kayınvalidedi kırma gelsnler eve oynasnlar sana bi zararı olmaz smdiden kirmayin birbirniziYok ben yapsamda oynamam yani otururum bitene kadar bu da çok sıkıcı olur,bu arada düğünde de oynamycaz bende nişanlımda o konudada rahatım:)
Amacım kırmak değil tabi ama gerçekten isteyotum oyun olmasını otursunlar yiyip içelim beraber napalımO zaman bisey diyemicem benm esimde hiç sevmez oynamayi zorla oynadi mecburen :) kayınvalidedi kırma gelsnler eve oynasnlar sana bi zararı olmaz smdiden kirmayin birbirnizi
İnşallah kabul ettirebilirsin :))Amacım kırmak değil tabi ama gerçekten isteyotum oyun olmasını otursunlar yiyip içelim beraber napalım
Çılgın bir bekarlığa veda partisi düzenleyerek iyice şimşekleri üzerine çekebilirsin mesela
Fikir iyi ama soa filan kapatanayız biz sanırım bide kına da olmaz:)
İşte ankatamıyorum kendime içim kabul etmiyo gerçekten
O dahil olmayacak ki o geceye yani bazen damatta oluyo kına gecesinde ama yapsam nişanlım hayatta gelmez o da benim gibi, yani bu sadece benimle ilgili bir de zaten nilanlım 3 erkek kardeş eltilerimin kına gecesi oldu benimki de olmayıversin hevesleri kalmaz yani:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?