Kına mı düğün mü sorunu

seamoms

Deniz koydum adını..🎈
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2015
1.754
6.288
158
herkese merhabalar.Haftaya kınam var aslında düğün de denebilir.Şöyle ki iki farklı şehirden olduğumuz için iki düğün yapacağız.İlk Düğünün sonunda kına da yakılacak nişanlımın memleketinde sadece düğün olacak.Sorun şu ki gelin alma olayı falan burda olacak.Kayınbabam otelde yer ayırtıyor.Burda kendileri için.Bana denilen de şu gelin alma olayı falan olacak sen o gece otelde bizimle kalmalısın evine geri dönmen hoş değil diye konuştu.Ben de sonuçta bu kına kız son gecesini evde geçirir ama onlar da davulla çıkacaksın o evde olmaz artık dendi.Sabah da yola çıkıcaz zaten.Şimdi soruyorum kim haklı?Bu arada nikahım da burda salonda kıyılacak.Nişanlımın da benim de arkadaş çevrem burada o Yüzden burası yoğun oluyor.Ben ne yapacağımı şaşırdım.Bir de onlarla otelde kalsam bile nişanlımla aynı odada kalmayacağız.Ama iş resmen inada bindi.Ben nerede kalacağım????

Evinde kalacaksin tabi otelde ne işin var sonuçta balayı değil birsey değil.
Çift düğün yapan tanıdıklarım var düğün den sonra kız kendi evinde kalıyor yine .

Nikah ilk düğündeyse otelde, ikinci düğündeyse evde.

Bu kadar güzel bir olayda detaylara takılınmasa aslında...

Bizim nikah yapıldı, bir hafta sonra düğün için başka şehre gidecektik. Ve ben nikah kıyıldıktan sonra kendi evimde kaldım.
Böyle saçma şeyde duymadım.

Baska sehre gitmis olsaydiniz ve otelde kalmak makul idi. Ki esinizle ayni yerde kalmayacaksiniz.. bizim buralarda nikah kina bir yapilir bazen. Ama gelinlik giyilmez. Bazen sartlara gore degisiklik gosteriyor. Ya nisanlinizla ayni odada kalin yada ailenizin yaninda..
yine de cok inada bindirmeyin hir ömür lafı sözü size kalir.

Nikah ilk düğünde kıyılacak.Valla benim aklımın ucundan dahi geçmiyordu.kayınbabamın ortaya Lafı atması.

Bizde de böyledir , evden Davulla zurnayla çıktıysan gelin alma olduysa Evlenip gitmiş sayılırsın, eşinle kalmalısın..

Kayınbabanız "kız alma" meselesine fazla takılmış sanırım.

Ne önemi var sanki.
O geceyi eşinizle geçirmek istiyorsanız otelde kalın bence.
Ben olsam anamın dizine yatar, "bu gece misafirim, koynunda yatır anne." türküsünü çığırırdım.

Ne yani? Kayin ailen ile ayni oda'da mi kalacaksin güya?

Sonucta yetiskin bir bireysin, gayette kendin karar verebilirsin nerede kalacagina dair. Onlara bu konuda söz hakkini tanima. Kendin nasil rahat hisediyorsan öyle davran canim.

Kendi evimde kalıyorum.Nişanlım konuşmuş babasıyla.Hey Allah ım acaba bir hafta kala daha ne Saçma şeyler ortaya çıkıcak

Otelde kalırsam zaten tek Başıma kalacaktım.Ne işim olur anasıyla babasıyla

Yani odam farklı olurdu otelde.Bir odada ben tek kalırdım ya da Yanıma bi kuzenimi falan alırdım.Ama çok şükür gerek kalmadı nişanlım halletti.Adam gariptir ya her şeyi kendi yönetmek ister akla gelmeyecek Şeyler düşünür.

öyle seymi olur canım tabi ki de evinde kalacaksin nisanlin ne diyor? yazdıktan sonra gördüm halletmenize sevindim hayırlı olsun cnm

kayınpederın nıye burnunu sokuyor kı?
nişanlına söyle babasıyla konussun bence.
evlenınce bu kayınpederın cok burun sokar dıyeyım
çok sorun yasarsınız bu adam yuzunden

Aynı durumda idim bi hafta ara ile yapılan iki düğün...
Ben otelde kaldım balayı odası ayarlandı vs ama erkek tarafı ile aynı otelde değil. Eşimle ayrı bir otelde.. Sonraki gün ise erkek tarafı gittiler biz iki üç gün daha benim annemlerde kaldık. Ordan geçtik diğer yere..
Senin keyfine kalmış bebce

Evinde kal canım sonuçta sizin taraf için düğün yapılmış olacak ama erkek tarafı için düğün olmamış olacak değil mi. Nikah kıyıp bir yıl daha ailesiyle yaşayanlar var. Bence kıstas yapılacak olan son düğündur o zaman eşinin yanında olman gerekir.
Ayrıca benim fikrim senin kp biseye kızmış da sinirini çıkarmaya çalışıyor gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…