KINADIĞINI YAŞAMADAN ÖLMEZSİN !!!

MerveOkanAsk

Sevişerek Aşktan Ölünür ☆
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2016
1.167
1.879
48
Merhaba kızlar sizin fikirlerinizi almak için açtım konuyu.

Artık gerçekten yıldım. Herkesin ağzında aynı laf " kinadigini yasamadan ölmiceksin". Birine bir şey demeye korkar oldum.
Aynı köylü tanıdığımiz var kiz 17 yaşında evlendi sonra hamile kaldi ayni yastayiz biz. Geçen görüştük bir yerde konustuk laf evliliklerden açıldı bende samimice dedim " keske daha bekleseydin okulunu bitirseydin zor olmadi mi senin icin " dedim.
Hemen karşı atağa geçti cok buyuk konuşmada kınama benide senin başına da gelicekte vs.
Artık bende sustum kalktım öbür odaya geçtim. ( bize misafirlige gelmişlerdi)

Birisi sorar ilişkin nasıl diye şükür iyi mutluyuz derim hemen " evlende sen görürsün nasil değişecek " diye başlarlar.
Diyorum ki herkes ayni hayati yasamak zorunda mi hemen "kınama sakin yasamadan ölmiceksin" lafini duyuyorum.

Insanlara agzimi açmaya korkar oldum adeta beddua ediyorlar.
Benimde iyice psikolojisi bozdular " başıma gelir mi ? tanıdıklarimin basina mi gelicek ilerde ? gercekten yaşıcam mi ?" Diye dusunmekten sinir oluyorun.

Icimi doktum kizlar Teşekkürler.

17 yaşındasın değil mi?
daha ne fesat sözler var ...alışırsın bir süre sonra kulak tıkarsın kısaca takma takılma bu sözlere:))

Artik bu lafi soyleyenleri samimi bulmuyorum. Gerçekten benimde başıma gelmesini istedigi için söylüyor. Cok cahilce.

düşünceni dile getirmekle, kınamak apayrı şeyler.
hani "ayyy bu yaşta da evlenilir mi oha üstüne bir de çocuk yapmışsınız yok artık" vb kınama olurdu
onlar yaptığın şeyi fesatlığa vurup vicdan meselesine döndürmeni ve onlara hiçbir laf söylememeni istemişler.
boş veeeeeer seviye ortada zaten :)

kınamakla konusmak arasında fark var,kınamadıgın sürece miiietin ne dedıgıne önem verme..
olumsuz eleştiri duymamak için kılıf olarak kullananlar var bunu

Asla öyle sey yapmam milletin hayatından banane. Ama konj açıldı bende kiza uzuldugum icin konuştum. Okulunu aciktan bitirebilirsin vs. Diye. Ama iyilik yaramaz. Sadece o olsa herkes ayni .

Bu söyledikleriniz kınamak değil ki. Bunu karşı taraf idrak edemiyorsa boşverin, kendilerince seni susturma çabasındalar. Kimin ne yaşayacağını yalnız Allah bilir de sustur

Bende sinirlendim dedim Allahtan 17 yasimi geçtim evlilik icin dedim. Bu sefer başladılar sen olmazsan yakinindan biri yaşıcak bunu diye. Iyice sinirlendim resmen beddua ediyorlar. Senin cahilligini bende yapicam diye bir sey mi var sanki.

Hayatımda duyduğum en saçma söz de bu

Bazı insanlar gerçekten zeki değil.
Onlara da bu cümleyi öğretmişler. Bunları söylüyorlar.

Misal 2. Kadınsın. Bunu kınamam. Bu hatadır. Hem dayak yiyorsun hem de ayy boşancaklar diye inanıyorsun. Var böyleleri.
İşte bunu kınamayı bırak, ağır dalga geçerim.
Kimse de kusura bakmasın.
Bir beynim var ve çalışıyor.

Çok kınadım. Ama neyi kınayacağımı da iyi bildim. Az bir zaman kaldı valla 3 onluklu yaşlara. Daha da ölmedim.

Ben 17 yaşında evlenmiş birine yüzüne karşı keşke okulu bitirseydin diyemezdim illaki o kişi bu laftan dolayı üzüntü duymuştur E kalp kırmanın sonucunda da iyi şeyler olmuyor

Benim bildigim insanlarin doğuştan bir kusuru olur. Elinde olmayan sebeplerden dolayidir. Yada maddi durumu yeterli olmayabilir. Insanin kendi tercihleri dışında olan durumlara kimse laf soylemez. " aa bak fakir çocuğu bu yazik " yada " " suna bak eli-kolu-bacagi ne bicim" gibi sozler benim icin kinamak.
Cahil kiz daha bir seyden haberi yok akil veriyorum ne kiskancligim kaldi ne fesatligim. Kocasini kiskanmisim da bebegi olcak onu kiskanmisim da. Ya daha ben 21 yasindayin zaten para verseler ustune evlenip cocuk yapmam neyini kıskancam ot gibi mi yasiyim. Cok sinirimi bozuyor bu kelime agzina vurasim geliyor diyenin.

Ben 17 yaşında evlenmiş birine yüzüne karşı keşke okulu bitirseydin diyemezdim illaki o kişi bu laftan dolayı üzüntü duymuştur E kalp kırmanın sonucunda da iyi şeyler olmuyor

Ama konuyu ben acmadim ki. Kendisi acti okullarda acilcak dedi onceden heycanlanirdim ilk okulda dedi. Simdi o heyecan kalmadı dedi. Bende dedim kii boyle zor olmadi senin için keske açıktan okusan yapabilirsin dedim. Ben onu gorur gormez keske okusaydin evlenmeseydin demedim ki.

cahille uğraşmayacaksın.
bırak ne hali varsa görsün.
aman sana ne.
öğrenmişler bişey
kınadığını yaşamadan ölmezsin.
insanların lafı ağzına tıkmak amaçlı kullanıyorlar.
ee kimse kimseye iki çift bişey söylemesin mi.
her söylenen de kınama değil ki.
bdv de de işleri sarpa sardıranların en başş cümlesidir.
denizdeki yılan misali sarılıyorlar:))

Bende ayni sekilde. Zaten ben asla yapmam senin yaptığını demedim aklimdan bile gecmedi. Sadece okuldan konu acildi dedim zor olmadi mi senin icin evlilik çocuk aciktan okuyabilirsin yaparsın dedim. Duymadigim laf kalmadi.

öyle her lafta olmaz ama kınadığnı yaşamadan gerçekten ölmezsin bunu defalarca yaşadım boşver yaşadığın herşeye olabilir insanoğlu yapar de şuan sadeece bunu diyorum ne duyarsam duyayım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…