KINADIĞINI YAŞAMADAN ÖLMEZSİN !!!

valla bu insanlardaki genel haset durumu bence. bencil, mutmainsiz ruhlar. yani kendi kötü bi şey yaşayınca, başkası da mutlu olmasın istiyor. belki eliyle bi kötülük yapmıyor ama kalben bunu düşünüp o da aynısını yaşasın istiyor içten içe. başka açıklaması yok. yoksa insan çektiği acıyı bilir de, inş sen yasamazsin der. öyle dua eder di mi? o yüzden ne iyiligimi ne kötü durumumu öyle asikar yaşamam ben. annen baban haricinde kimse senin kadar sevinmez, kimse senin kadar uzulmez.. şimdi neden öyle dedin, candan dostlar var kardeş var diyeceksiniz. evet ben de çok şükür onlara sahibim. ancak nenemin bi eski söz söyler. 'kardes, kardeşi sağ sever, var sevmez.'

Bende ayni sekilde. Zaten ben asla yapmam senin yaptığını demedim aklimdan bile gecmedi. Sadece okuldan konu acildi dedim zor olmadi mi senin icin evlilik çocuk aciktan okuyabilirsin yaparsın dedim. Duymadigim laf kalmadi.
Aman ne var canım o mana bulmuş. Benim bir arkadaşım 14 yaşında kaçtı ve hemen çocuk yaptı. Birkaç sene sonra ziyaretine gittim yolum onun olduğu şehre düştü o zaman da 17 yaşındayız :) Ah dedim keşke yapmasaydın biraz bekleseydin dedim, sorma Brenda keşke ama oldu dedi. Ne varmış ki bunda kötü niyet göremedim ben sende.

belki ilk kız her gelen yaşından ötürü "erken" vs dıyorsa yılmış olabılır. bi nevi otomatık cevap geliştirmiş olabılır.
"nasıl değişecek gör" demek bana biraz kötü niyetlilik geliyor. adamlar evet değişiyordur. burada da tonla konu görüyoruz "değişti" içerikli ama durduk yere böyle demek hoş değil bence :/

Ben lise sondaydım, komşum oğlunu evlendirmişti. Gelinle de yaşlar yakındı yani benden 1-2 yaş vs. büyüktü en fazla.
Bu sürekli beni evliliğe teşvik ederdi. Kendi 18'inde evlendi diye illa herkesi öyle olacak sanıyordu herhalde.
Bana sürekli bak gör, birini görür kapılır nasıl evlenirsin sen de şaşırırsın derdi.
Sonuç: Yaş 24, bekarım, hala evliliğe niyetim yok.
Milletin demesiyle olsaydı ohoooo diyorum. Boş ver ağzı olan konuşuyor işte.

1..si kinamiyorum, fikrimi söylüyorum de boylelerine. Önce okul bitmeli demen gayet mantıklı.

2. Evlen gör bak nasil değişir diyenlere, "valla sizinki değişti ve evliliginiz kötü diye, herkesinki kötü olacak diye bir şey yok" de.

öle bir laf yok kızlar,herkes hırsızları,eşcinselleri,sec içcilerini genelde kınarlar,herkesin eşcinsel olması lazımdı o halde,o lafa çok saçma

ben asla evlenmıcem derdim 12 yaşlarında,mıllet öle dıyenen korkcan ilk sen gitcen derdi,38 yaşındayım,halen bekar ve çok mutluyum

Tamamen hikaye olduğunu düşündüğüm bir laftır
Çok emin değilim ama bununla ilgili bir hadis ya da ayet var, çok insani durumlarda doğruluk payı vardır belki ama herkesin aklı var , fikri var. Ayan beyan yanlış bir şeye yanlış demenin kınamakla da ilgisi yok, insanlar bir tuhaf, işlerine gelmediği zaman bedduayı yapıştırıyorlar hemen, hiç de takmam kafama

Genellikle mantıksız insanlar söyler bu lafları. Aklı başında insan " aklını kullanarak seçimler yapmak, iradeli olmak" gibi şeyleri bilir çünkü. Her halta " kınadığını yaşamadan ölmezsin" lafını kılıf yapanlar, aklıyla değil, iç güdüleriyle hareket edip yaşayan insanlar oluyor. Metelik vermeyin, muhattap da olmayın bence.

Ama su da var; insanlar sinanmadigi seylerde rahat konusabiliyorlar.Sinandiginda belki o da hata yapar belki de daha iradeli cikar yapmaz belli olmaz..
Oluyor yani ben de yapmam dedigim seyleri yaptim...
Mesele karsidaki insani ego duygulariyla ;cok da gereksiz uzmemek..Empati yapmak..Sozu oyle soylemek...

Not;Boyle bir hadis var.Ama bazen insanlar bu soze siginiyor.

Su da var;ben yapsam yine de hatadir diyecegim seyler var.

Senin soyledigin sey kinamak degil ki . Her insan ayni dusunecek diye bi kaide mi var...

Ayy ben asla yapmam yaptigini , ayy ben senin yerinde olsaydim once okulumu bitirirdim deseydin ve atesli bi tartismaya girseydin kinama ornegine girebilirdi.

Buyuk buyuk konusanlarin kinadiklari seyleri yasadiklarini gorebiliyoruz da. Ben en cok nankorcu tayfanin basina ne geldigini merak ediyorum.

buyuk konusmadigin surece akil vermekden ne cikar anlamadim ben. keske biraz daha bekleseydin evlenmek icin demek kinamak degil ki o da belki yaptiginin dogru olmadigi vildiginden gelecek yorumlara karsi kendibi sartlamis ondan oyle soylemistir takilma bence her yorum yaptigimiz basimiza gelseydi oooo.

Ya velev ki kınadın dedin ki akla bak bu yaşta acelen neydi neden evlendin bir de üstüne çocuk doğurdun dedin, eee sihirli bir değnek mi geliyor göklerden uhyevi bir şekilde bu böyle birşey değil. İnsanlar hayatta seçimlerini yaşıyor eğer inancı olan bir insansan seni yaratan sana akıl veriyor seç ve yaşa diye he bazı şeyleri seçemezsin başına gelir işte onları eleştirsen derim ki söyleme böyle onun elinde değildi. Ama merak ediyorum aceleci bir şekilde evlenmek gerçekten elinde olmayan bir şey mi? Böyle düşünmeni öneriyorum

Ayrıca şimdi bakındım biraz o öyle söylenen bir şey değilmiş. İnanç boyutunda bunu söyleyenler (dini konuya girmek istemiyorum sadece oraya dayandıranlar var bu sebeple seni rahatlatmak adına söylüyorum)bu cümlenin anlamı insanların geçmişteki kusurlarını araştırmayın, bunları araştırıp yüzlerine vurmak için çabalamayın anlamında kınamaktan bahsedilmiş

o laf aslinda baska bir mesaj vermek istemis , illa ayni vakayi yasamadan ölmiyeceksin diye bisey mi olur? bunu ancak Allah bilir. o lafin icerigi ; birini kinamadan evvel düsünün, yarin kimbilir sizin basiniza ne gelecek'tir. siz zaten iyi niyetlisiniz , normal bi soru sormussunuz, verilen cevap kaba olmus kanimca. Siz kendiniz olun , istedigininiz soruyu sorun, akli pek basmayan o lafi cakarsa , sizde 'sen yanlis anlamissin o lafi' yi cak.

Canım o suçluluk psikolojisinden işte, bir nevi yaşadıklarım benim suçum değil kader böyleymiş, bak beni kınarsan sen de yaşarsın diye düşündürüp konuşturtmayacak seni güya. Aslında hayatından memnun değil pişman ama bunu başkalarından duymak hoşuna gitmiyor. Kaldı ki kınamamışsın sen.
Salla gitsin he he tamam de geç

Ya yok benim kinadigim şeyler buradan bagdata yol olur, hepsini yasasam ya da yaşayacak olsam şimdi burada bunu bile yazıyor olmamam gerek. Kim bilir nerde, başıma ne gelmiş olması gerek.
Evli olup eşini aldatan yorum yapınca, kınadığını yaşamadan olmezsin? Oldu canım baska. Ben bilmez miyim ne yaşayacağımı, ancak akıl sağlığını yitirmem gerek evli biriyle bilerek birlikte olmak için.
Aldatır eşleri ya nasıl birlikte olabiliyorsun deriz, başına gelince görürsün kınadığını yaşarsin. Ben eski esimi 1 kere eski sevgilisini aradı diye (kadin msj atmış, rahat vermemiş bu da ben varken msj atar diye aramış, kendi söylemişti ben itiraf ettirmedim yani bil diye söylemişti, aratanda ablası çıktı sonradan ortaya döküldü her şey ama benim midem bulanmisti bir kere ) iyice delirip bosamis insanım. Hani nerde yasayacaktim?
İnanmıyorum ben bu kinama-yasama olayına.

Amaanin:)Gercekten bunun icin mi bosandin?

Ay ne bilim ortalik cok kotu yaa.Nasil icin el verdi.Baska sorunlar da varsa bilemem tabi.

Aaa bilmiyor musun buranin en revacta lafidir o. Verecek cevabi olamayanlar hemen yapistirir kinamali meshur cumleyi. Alistik biz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…