Kınayacaksınız ama annemle anlaşamıyorum.

minik11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2012
71
2
48
Eskişehir
Şu an beni kınayacaksınız saçmalıyorsun diyeceksiniz ama öyle her zaman ben annemle uzlaşma yoluna gittim hepte ters tepki gördüm.
Babamı kaybettik diğer kardeşlerim benden yaşça çok büyük annem onlardan bile korkar kendini ifade edemez hep ezilen taraf olmuştur anneme her zaman derim anne lütfen bak ezilme kaç yasına geldin sende kendini savun bak kullandığın ilaçlardan olmuştur belki böyle bisey bi psikoloğa gidelim diye dinlemez. bu konuda hep onu kırmadan biseyler söylerim geçen otobüse bindik fazladan bileti olan var mıdır diye bile soramadı öyle seyler söyledi ki kimse anlamadı ben girdim devreye. Anneme gelen geçen nazını kaprisini yapar. çok üzülürüm. Ama annemde bi tek bana kötü davranır. tek kız çocuğu benim maddi manevi her seyinde onu anlarım ona yardım etmeye çalısırım ama o hep ters teper beni. dışarıda çok neşeli olduğumu söylerler çevremdeki tüm büyüklerim maşallah çok güler yüzlü çok tatlıdilli derler anneme ama annemle öyle çatışıyoruz ki annemde migren var başı ağrıyordu o gün önceden planlanan bi iftar vardı yanına gittim ilgilendim akşamda salatasını çorbasını bile yaptım çıktım evden. eve geldim baktım ki benim yaptığım salata ve çorba yenmemis kendince baska seyler yemis. onlarıda öyle çöpün yanına koymus. her anne gibi ev işi yap der yaparım hiçbir zaman eline sağlık kızım demez hep hiç elin yakısmıyo der ya da daha gitmediğim bi yer varsa orayı gider gösterir işte sen hep böyle yaparsın der. ben ters biri değilimdir sorumluluk sahibiyimdir birine söz verincede tutarım mesela bir arkadasımla anlasalım o gün iptal olsun artık anneme kendimle alakalı bahane söylüyorum çünkü ondan bile kavga çıkarıyor işte sen olsan iptal etmezsin o nasıl iptal etti bak kesin annesi izin vermemistir falan diyor halbuki annelerin bulusmaya izin vermeyeceği yaslarda değiliz. Anneme çocukluğumdan beri anne benimle ilgilen sor günümü okulumu sor benimle birlikte otur birlikte biseyler yapalım dediğimde daha nasıl ilgileneceğim paranı veriyorum işte der her seferinde istediğim para değil desemde anlamaz. İnanın hiç sorttur mini etektir falan giymem kilo probleminden dolayı göğüs dekolteside vermem rahatıma düşkünümdür ama normal boyuttaki yakalara bile bakınca sürekli ört sunu işte dul kadın büyüttüğü diyecekler sana falan diyor. her zaman alttan aldım ama artık anlamıyor. bende bıktım oturma odasına yanlarına gitsem sürekli biseylerden laf atar sonrada içeri odana gitsene der hayatım odamda geçiyor evde. bıktım artık alttan almaktan anlamaya çalısmaktan annedir ben yanlıs anlıyorum demekten bıktım. küçüklüğümde de hep annem yüzünden her yerde ezildim çünkü asla arkamda ailem olduğunu hissedemedim yasıtlarımla bisey yapınca hemen gizlemeye çalıştım biliyordum ki beni savunacak bi ailem yoktu bunuda her zaman derim ona o da o yüzden böyle çenesi düşük oldun der. inanın bunları yazarken bile boğazım düğümlendi çok bunaldım artık

Sanırım annenin gücü bir sana yettiği için stresini sende atmaya çalışmış/ çalışıyor
Bence bir yardım almalı ruh hali pek iyi değil
Yaptığın yemeği yememesi falan garip yani

Sanırım annenin gücü bir sana yettiği için stresini sende atmaya çalışmış/ çalışıyor
Bence bir yardım almalı ruh hali pek iyi değil
Yaptığın yemeği yememesi falan garip yani

İşte bunuda kabul etmiyor antidepresan kullanıyordu ananem aklını çeldi sen daha gençsin bunlara bağlı yaşama diye doktora falan danışmadan kendiliğinden bıraktı

İşte bunuda kabul etmiyor antidepresan kullanıyordu ananem aklını çeldi sen daha gençsin bunlara bağlı yaşama diye doktora falan danışmadan kendiliğinden bıraktı

Kusura bakma da o nasıl anneymiş evladı iyi olacak niye engel olmuş :/ Bence tekrar götür bir şekilde ikna et. Terapi filan alması gerekir belki. Annen hep içine atıyor sana patlıyor gibi

Kusura bakma da o nasıl anneymiş evladı iyi olacak niye engel olmuş :/ Bence tekrar götür bir şekilde ikna et. Terapi filan alması gerekir belki. Annen hep içine atıyor sana patlıyor gibi

İşte yaşlı insanlarda ilaç kullanmaya karsı bi tepki vardır ya öyle. ikna edemiyorum bende bunun için uğrasıyorumda

böyle anne veya babayla olan anlaşmazlıklar çok sıkıntı oluyor.
arkadaş olsa ilişiğini kesersin olur biter.
Sizin adınıza üzüldüm gerçekten. Sizden hiç memnun kalmıyor ve aranıza duvarlar örüyor anladığım kadarıyla..

Evet ne zaman biseylerde ona yakın olmak istesem geri tepiliyorum

olmaması gereken bir durum canım çok üzüldüm benimde aile yapım biraz sana benziyor paran var herşeyin var rahatsın diyip geçiştiryorlar/dı konusmayı denedim hep söyledim anneme ama anlamıyor nasıl oluyo bilmiyorum anne sonuçta içinden gelmesi lazım evladız biz.. hem babanızı kaybetmişsiniz daha yakın olmanız gerekirken olana bak hem sen elinden geleni yapıyorsun özellikle manevi yönden...senin anne destegine çok ihtiyacın vara bence anneninde sana çok ihtiyacı var zor dönemden geçiyor sen yine elinden geleni yap bence karşı çıkma annene o söylesin dursun sen sus baglarınız dahada kopmasın inşallah düzelir aranız

İnşallah canım ben evlatlık görevimi yerine getireyimde. seninde inşallah düzelme olur canım benim :)

İnşallah canım ben evlatlık görevimi yerine getireyimde. seninde inşallah düzelme olur canım benim :)

bizim evimizde giriş katta insanlar giriş katlara yada ne bileyim boyası badanası olmayan evlere tuhaf bakıyolar ne var sanki anlamıyorum kafamızı sokucak bi yer var diye şükretmemiz gerekirken bizi böyle düşüncelere zorluyorlar bende arkadaşlarımı eve çağırmaya utanıyordum mesela çok çekiniyodum bi gün geldiler ve hiç bi şey olmadı kimse ayıplamıyor yani bende çok çekinirdim

açık açık konuşmayı denediniz mi hiç ?

neden benden hiç memnun kalmıyorsun. ben elimden geldiğimce sorumluluklarımı aksatmıyorum seninle daha yakın olmak istiyorum ama beni uzaklaştırıyorsun falan..?

Denedim işim var simdi benim bi isimin ucundan tutan mı var diye kendine çeviriyo olayı ben elimden geleni yapıyorum işleri konusunda herkesle aynı seyleri yapıyor hatta temizliğe gidiyor insanlar onlarıda biliyor ama

Taa buradan hissettim sıkıntını..
Annedir sonuçta,en değerlidir. Ne denir bilemedim ki açıkçası.
Bir uzmana görünse annen onun için çok iyi olacak gibi. gitmiyorsa da ikna et,yada birisi aracı olsun.
Seninle konuşmak istemese bile sen anlat istediği kadar dinlemiyormuş gibi yapsın,illa ki başını yastığa koyduğunda düşünecek..Ve bol bol dua et hem kendin için hem annen için..
Rabbim kolaylık versin inşallah..

aynı benimki....kimin kime gücü yeterse ....beni yerden yere vururlar bizimkilerde...takmıycaksın başka çaren yok

''bende bıktım oturma odasına yanlarına gitsem sürekli biseylerden laf atar sonrada içeri odana gitsene der hayatım odamda geçiyor evde. bıktım artık alttan almaktan anlamaya çalısmaktan annedir ben yanlıs anlıyorum demekten bıktım. küçüklüğümde de hep annem yüzünden her yerde ezildim çünkü asla arkamda ailem olduğunu hissedemedim yasıtlarımla bisey yapınca hemen gizlemeye çalıştım biliyordum ki beni savunacak bi ailem yoktu bunuda her zaman derim ona o da o yüzden böyle çenesi düşük oldun der. inanın bunları yazarken bile boğazım düğümlendi çok bunaldım artık ''

aynı şeyleri yaşadım daha fazlasını..kavga dayak olmazdı ama annemle inatlaşırsam annemin gözü dönerdi dayağa kalmadan uzlaşmayı sağlardım yine bi şekilde..ailem hiç arkadamda durmadı benimde..kavga ettiğimiz zman bende gizlerdim söylemezdim..kardeşlerimin hepsi okudu,okuyolarda beni okutmadılar..dışardan okuyim dedim paramız yok dediler.(para durumumuz da iyi)ehliyet de aldırmadılar..şimdi ne okumak ne ehliyet istiyorum..sürekli evde annemle iş-yemek-düzgün giyin-beni millete mi konuşturcaksın-kız kısmı öyle parka gidemez vs. kavgasındaydık sürekli.ben bilmem bir günümüz şakara şikiri geçsin yok..sabah gözlerimi açar açmaz iş!!kalk iş yap nasıl kadın olucak senden evlenince geri getiriler seni felan fistan sabahın köründe..gece 3 4 de olsa o bulaşıkları halletmeden yatamazdım korkuma yaşım da küçüktü..daha neler neler.. çok şükür evlendim kurtuldum..eşimde çok iyi..kaynanamıda annemden çok severim herkezin tuhafına gider ama..en azından mesela kaynanam ben bisiklete binince bişe demez..annem olsa demediğini bırakmazdı...ailemi fazla özlemem..annemle evimiz arasında 2 sokak var sadece..gel demezlerse hiç gitmem..gittiğim zaman diken üstünde otururum..sarılmam öpmem..adımı yobaza çıkardılar..ne yazııki geçmişimi unutamıyorum.. çok çektim şuan rabbime şükürler olsun rahatım..rabbim sabır versin sanada cnm.allahım hayırlı insanlarla karşılaştırsın..

benzer şeyler söylemiş sürekli komşu kızları över durur ....ben hep kötüyüm herkes iyi ...doğumumda bile eve geldik 1 saat sonra gittiler ben kızımla kocamla kalakaldım dikişliyim yeni gelmişiz ..yarın geliriz dediler gittiler gitmeyin bırakmayın beni dedim ama gittiler nasıl unutacaksın ki bunları daha anlatmadıklarımda var.3 gün olmuş doğum yapalı daha iyileşmemişim soba almış kocam kurucaz ama birinin altındaki tablayı ayarlaması lazım geçtiler çekyata oturdular yanyana ben zorla eğildim düzelttim tabii kanamam oldu zorlandım .emzirmeyi bilmem etmem yol gösteren olmadı ben çabaladıkça mama parasından kaçıyosunuz dedi .doğum için bileklik aldılar parasını benim onlarda olan küçük altınımdan aldılar yaaaaa

ben daha oralara gelemedim..20 yaşında evlendim bana göre çook erken bi yaş ki anneme kalsa 15 16 ımda vericekti beni..öyle güzel yer bulmazmışım..evde kalıcakmışım böyle giderse..neyse bi şekilde evlendim ama hala hayatıma karışırlar ufaktan ufaktan..bebek yap baban torun sevsin felan der..bilmez benim bi sürü bebekle sorunum var..hem ben babam bebek sevsin diye evlenmedim..bütün deneylerini benim üzerimde yapıyolar..allahım sabır ver verrr ver..

bugün tekrar dedim ikimiz gidelim diye yine dinlemedi bende öyle düsünüyorum mutlaka bi gün anlayacaktır

Senide anlayabiliyorum Allah yardımcın olsun

Seninde Allah yardımcın olsun inşallah evladın hayırlı bi evlat olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…