• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kinimi yenemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynı şekilde uzun bir süre duymamazlıktan geldi eşim de, bunları konuşmak istemiyorum dedi ama baktı ben kararlıyım iş boşanmaya varacak, özür diledi, sözler verdi. ve evet bir türlü unutulmuyor, insanın içini kemirdiği gibi her şey düzelse bile ilişkiyi de kemirmeye devam ediyor.insanların ne dediğini umursamam ben, istedikleri gibi düşünüp istedikleri gibi görebilirler, lakin ben onca değişimden sonra ayrılmak istemiyorum ama unutamıyorum da umarım bir çaresini buluruz.siz de ben de.
O insan müsvettesi kaynananızla yüzleşmeden ona öfkenizi kusmadan bu kin bitmez bacım.

Çünkü yaptıkları yanına kar kalmış müsvettenin! Ne kadar kocanız özür dilese de aynı şey değil

İnsanlıktan nasibini almamış yaratık, ay bin kat el olduğum halde okuyunca ben bile kinlendim!!!! Sizin durumunuz çoooook normal

O insan müsvettesi kaynananızla yüzleşmeden ona öfkenizi kusmadan bu kin bitmez bacım.

Çünkü yaptıkları yanına kar kalmış müsvettenin! Ne kadar kocanız özür dilese de aynı şey değil

İnsanlıktan nasibini almamış yaratık, ay bin kat el olduğum halde okuyunca ben bile kinlendim!!!! Sizin durumunuz çoooook normal

Yüzleşmiş kv denen saçma insanla ama yine aynı unutulmuyor işte inanın ne yaparsanız yapın unutamazsınız bilmiyorum niye ama içinde kalıyor insanın sadece üzerini kapatıyor ama en ufak şeyde gün yüzüne çıkıyor işte

Malesef bnde öyleyım :/ esımle en ufak tartışmada bile gönlümü almayana kadar konuşmuyorum .senelerce kırgın olup kus kaldığım insanlar var hep başkasından adım beklıyorum. Yapılanları bnde unutmuyorum. Konuyu takipteyim.

Konuya uzmandan başka bir çözüm gelmedi aklıma. Geçmişi elbette silemezsiniz ama o sayfayı kapatmak için yardımcı olabilir.

Söylemeden geçemeyeceğim; ne güçlü bir kadınmışsınız. Lohusalık, küçük bebek, ayağı kırık bir eş, yok olasıca bir kaynana... Hepsine göğüs germişsiniz. Helal olsun.

Verdiği sözleri tuttu, gerçekten gözle görülür şekilde değişti, annesiyle uzun süredir hiç görüşmüyorum zaten.Yaptığı şeyleri vurdumduymazlıktan yaptığını düşünmüyorum.Kasıtlı bana eziyet etmek ve hatta belki de zarar gelmesi için yapılan şeylerdi bunlar.Bundan adım gibi eminim, eskiden arka arkaya iki erkek bebeği olsun istemiş, ama olmamış, eşimden sonra doğan bebek ölmüş, benim hayatım olması gereken şeyi sen yaşıyorsun dedi açık açık.Ve biliyorum ki o an ona benim ölmemi isteyip istemediği sorulsa çok eminim ölmemi isterdi.O denli kinle hareket etti.Hasta numarısı yapıp öksürüp durdu, eşim de arkasında gezdi anneciğim iyi misin diye, olanlardan sonra kendi kendime söylendim diye, beni ağlattı annesinden adaletsizcesine özür dilememi sağladı.Hep bunlar aklıma geliyor unutabilsem keşke, onca değişimi bunları telafi etse ama etmiyor.sanırım bir uzmana gitmem gerekecek.
Annesinden adaletsizce özür dilememi sağladı
Bu cümlen yüreğimi daralttı aynısını yaşadım eşime kinlendim benim konumda konusmustuk annesi tüm doğumumu lohusalıgımı rezil edip gittikten ertesi gün sonra eşim kızımla fotografına annesinin sizi cok sevıyorum diye ses kaydına bizde seni çok sevıyoruz annecim diye cevap vermişti
Unutamıyorum
Kadın torunlarını görüyor mu?
Eşin nasıl görüşüyor annesiyle ?

Aynı şekilde uzun bir süre duymamazlıktan geldi eşim de, bunları konuşmak istemiyorum dedi ama baktı ben kararlıyım iş boşanmaya varacak, özür diledi, sözler verdi. ve evet bir türlü unutulmuyor, insanın içini kemirdiği gibi her şey düzelse bile ilişkiyi de kemirmeye devam ediyor.insanların ne dediğini umursamam ben, istedikleri gibi düşünüp istedikleri gibi görebilirler, lakin ben onca değişimden sonra ayrılmak istemiyorum ama unutamıyorum da umarım bir çaresini buluruz.siz de ben de.
Şöyle düşün eşin yaptiği hatalarin farkina varmiş ve bircok şeyi düzeltmek icin çaba gostermis bence bu affetmen icin buyuk bir sebep ya tam tersi olsaydi kendini ve annesini hakli gösterip birde üstüne seni suclasaydi ki bu özellik emin ol cogu erkekte var... yasadigimiz travmalar unutulmuyor evet ama surekli kafanda seni rehin almasına izin verme. Benzer seyleri bende yaşadım dogum yaptigimda israrla ben kalıcam yaninda dedi sirf geline baktim demek icin sabaha kafar uyudu bebegimi bile hemsireler emzirmem icin verdiler kucagima sezeryanliydim ve baska bircok sey hatta esimle ayri kaldigimiz dönemde benim kocama göre masum annesi ayrilmamiz icin elinden geleni yapti esimi doldurup durdu ben bunlari unutmadim ama unutmus gibi davraniyorum. Ve benim esim annesi icin hicbirzaman hatali demedi neyapayim atamam satamam benim annemde boyle dedi. Sonuc olarak ictenligimi samimiyetimi ve kendimi o evin kizi olarak görmememe sebep oldular şuan mecburi giderim birkac saat oturur gelirim hicbir şeyimi paylaşmam eşime gelince de evimuze cocuklarimuza bana sadıktır o yüzden huzur icin bircok seyi unutmus gibi davraniyorum

Tekrar dogum yaparsam esimin ailesine söylemeyeceğim. Hicbirini görmek istemiyorum

Onu da yaptım, oturttum koltuğa, tek tek sordum yaptıklarını, önce bir atarlandı "aaa mahkeme mi burası ayol gidiyorum ben" dedi, koştum kapıyı kilitledim gitmeyeceksin sorduklarıma cevap vermek zorundasın diye mecbur oturdu, hiçbir soruma cevap veremedi doğru dürüst ben zaten yaşlıyım hastayım deyip ağlamaya başladı.alt komşusu vardı çok fitne fesat bir insan onunla mı planladınız bu yaptıklarını diye sordum, yatağımı nasıl alabildin bu nasıl bir vicdan dedim dedim de dedim bağırmak çağırmak istedi ben daha yüksek bağırınca kesti sesini soruların cevabından tatmin olmayıp ardı ardına sorular sorunca da ağladı sızladı.Kinim geçmedi geçmiyor, o gün konuştuğumda kasıtlı olarak bunları yaptığına iyice emin olunca daha fazla öfkelendirdi bu beni.Genede birkaç ay sonra eşim sızlanıp annemlere gidelim, ben yapayalnız kalıyorum tek başıma gidince deyince üzülüp tekrar gittim, gittiğimde kadında bir gram değişme yoktu, aynı şekilde bana laf sokup eşimin karşısında küçük düşürmeye çalışıyordu, hatta memelerin sarkmış dedi eşimin yanında.oradan geldikten sonra kanamam başladı bir ay boyunca hiç durmadan devam etti, kanser oldum sandım, rahimden parça alınmaya kadar gitti olay.baktım benimki benden gidiyor bundan sonra ne yüzünü görürüm ne adım atarım dedim.üç çocuğum var annesiz kalsınlar istemiyorum.İlginçtir sorunum bu kararı verdikten sonra bitti, daha o gündür hiç adet sapması dahi yaşamadım.
Offf offfff okudukça sinire kestim.Kusura bakma sana da gaz vermek istemiyorum.Eşiniz bence sadece rol yapıyor şu anda.İşler yoluna girmiş , çocuklar büyüyor , siz iyileşmişsiniz.Şu anda iyi koca olsa ne olmasa ne?Sizi kaybedeceğini anlayınca da etekleri tutuştuğu için algım kapalıydı filan gibi süslü cümlelerle kendini aklamaya çalışıyor.Ben eşinizin samimi olduğunu düşünmüyorum , sadece sizin gönlünüzü etmek için özür diliyor gibime geldi.Bu sebeple de unutamamanız ve affedememeniz çok normal.

Bir de bacak kırılması çok mu büyük bir olay , evet zor ama aşırı abartmış gibi geldi eşiniz.Sanki yatalak kalmış da bir daha kalkamayacak gibi davranmış.Bacağı kırılınca insanın algısı nasıl kapanır onu da anlamak mümkün değil.Asıl insan öyle zamanlarda daha iyi görür eğriyi doğruyu."Düş de gör." der eskiler.Yani zor duruma düşünce kimin ne olduğunu daha iyi anlarsın demek istiyorum.Eşinizin söyledikleri maalesef inandırıcı değil ve bu açıklamalar sizi tatmin edemediği için affedemiyorsunuz.

Kizlar bide şunu yorumlayin yerimde olsaniz ne yapardiniz.......
Esim birgun isyerinde kendini iyi hissetmeyip isyerinin hastanesine gidiyor kalp ritminde bozulma oldugu icin riske atmayip sevk yapiyor hastane. Esim panik yapmamam icin iki cocukla o panik anıyla araba surmemem icin arkadaslarina esimin haberi olmasin diyor. Ve erkek kardesini ariyor sevk olundugu hastanede esim anjio oluyor. Anjiodan sonra beni arıyor canim ben iyiyim böyle böyle oldu paniklememen icin aramadim diyor hernekadar kizdiysamda birşekilde dusuncesine saygi duyup büyütmedim simdi araba gönderiyorum hazirlan hadi gel dedi. Tmm dedim. Hastaneye gittiğimde ise bir baktimki esimin nerdeyse tüm sulalesi hastanede. Kaynana herkesi aramis ve hepsi orda.. kayinvalidem gilin evinden hastaneye gidis yolu bizim evin istikametinde. Ama ben aranmadim hadi senide alalim denmedi !!!!!!! Hastaneye gider gitmez kimseye slm vermeden esimin yanina koştum ve en az 1 saat yanindan ayrilmadim cok sukur iyiydi.. aksam oldu eve geldik hiçbirşey demedim neden beni aramadiniz diye üstüne k.v bana kavgami ettinizde oglum boyle oldu dedi. Ölürmüsün öldürurmusun???? Ne alakasi var ya dedim ne demek istiyorsun!!!! Sonrasinda neden aramadin dedim bana savunma olarak sunu dedi benim aklim yerinde degildi birde sen cok paniksin cok korkarsin diye demedim dedi YALANCII. tum sülaleyi ararken aklin yerindeydi ama

Kizlar bide şunu yorumlayin yerimde olsaniz ne yapardiniz.......
Esim birgun isyerinde kendini iyi hissetmeyip isyerinin hastanesine gidiyor kalp ritminde bozulma oldugu icin riske atmayip sevk yapiyor hastane. Esim panik yapmamam icin iki cocukla o panik anıyla araba surmemem icin arkadaslarina esimin haberi olmasin diyor. Ve erkek kardesini ariyor sevk olundugu hastanede esim anjio oluyor. Anjiodan sonra beni arıyor canim ben iyiyim böyle böyle oldu paniklememen icin aramadim diyor hernekadar kizdiysamda birşekilde dusuncesine saygi duyup büyütmedim simdi araba gönderiyorum hazirlan hadi gel dedi. Tmm dedim. Hastaneye gittiğimde ise bir baktimki esimin nerdeyse tüm sulalesi hastanede. Kaynana herkesi aramis ve hepsi orda.. kayinvalidem gilin evinden hastaneye gidis yolu bizim evin istikametinde. Ama ben aranmadim hadi senide alalim denmedi !!!!!!! Hastaneye gider gitmez kimseye slm vermeden esimin yanina koştum ve en az 1 saat yanindan ayrilmadim cok sukur iyiydi.. aksam oldu eve geldik hiçbirşey demedim neden beni aramadiniz diye üstüne k.v bana kavgami ettinizde oglum boyle oldu dedi. Ölürmüsün öldürurmusun???? Ne alakasi var ya dedim ne demek istiyorsun!!!! Sonrasinda neden aramadin dedim bana savunma olarak sunu dedi benim aklim yerinde degildi birde sen cok paniksin cok korkarsin diye demedim dedi YALANCII. tum sülaleyi ararken aklin yerindeydi ama
Benim de basima buna benzer bişey gelmisti

Eşim trafik kazasi gecirmiş araba takla atmiş ve kullandigi araba hurdaya çıktı düşünün ve bana söylemedi
Hangi kafayla söylenmiyo anlamiyorum.öyle yada böyle duyulacak zaten zamaninda haber versenize

Aynı sey size olsa ve panik yapma diye haber vermedim deseniz ne hissederler acaba
Bende bunu anlatmak istedim.aklima gelince sinirlendim yine

Benim de basima buna benzer bişey gelmisti

Eşim trafik kazasi gecirmiş araba takla atmiş ve kullandigi araba hurdaya çıktı düşünün ve bana söylemedi
Hangi kafayla söylenmiyo anlamiyorum.öyle yada böyle duyulacak zaten zamaninda haber versenize

Aynı sey size olsa ve panik yapma diye haber vermedim deseniz ne hissederler acaba
Bende bunu anlatmak istedim.aklima gelince sinirlendim yine
Aynen öyle...

O zamanda olsaydınız boşan derdim ama affetmişsiniz ve eşiniz verdiği sözleri tutmuş ;) geçmişte kalarak hayat geçmez önünüze bakın veya boşanın ikinizede yazık

Yaşadıkların zor ve seni anlıyorum..
Ama inan unutmuyorsun yardım almak ıyi gelebilir..
Ama hafızandan silinmez gerçekten insan unutamıyor rafa kaldırıyorsun ama en ufak rüzgarda ne var ne yok iniveriyor aşağı içindeki öfke çıkıyor..
Neden? Soruları
Kafanın içindeki o kin duyduğun insana zamanında yapamadiklarina senaryolar üretip şunu yapsaydım bu deseydim...
Bitmiyor...
Şöyle düşün bu kin,öfke kırgınlık hissettiğin ne ise bir kutuya koy ve bunu 7 katlı bir yere kilitle öfke anında çıkarmaya çalıştığında her katında değer verdiğin şeyleri getir aklına
Çocukların
Eşinin güzel davranışı
Güzel geçirdiğiniz bir zaman....

Belki ise yarar umarım herşey senin için çok güzel olur..❤
Çok teşekkür ederim bu yöntemi deneyeceğim, umarım başarırım.

Seninle ayni durumdayiz aradan 1 senedrn fazla zaman gecti seninki telafi etmis yine benimkinin umrunda degil ne ozur dilemek ne telafi etmek ustune suclu olarak beni goruyor gun gun soguyorum hala.Ne diyebilirim ki kelin ilaci olsa kendi basina surer.
Soğumamak elde değil, benim eşimde ilk zamanlar suçlu beni gördü, sen hastasın her şeyi çok farklı yorumluyorsun, annem dünyanın en iyi insanıdır, yardım etmek istedi suçlu oldu falan filan bir sürü savundu durdu.Baktım olmuyor ben bununla mı uğraşacağım dedim ayrılma noktasına vardırdım olayı.Bir süre ayrı kaldık, o annesinin yanına gitti aradığında her şeyi anlamış olduğunu söylüyor ve özür diliyordu, umarım sizin eşiniz de gerçekle yüzleşir.çünkü bir kadın için çok zor çok iyi biliyorum, hayat arkadaşı dediğiniz kişiye güvenmemek çok zor.

Peki yüreğiniz ne diyor bu duruma? Siz eşinizi gerçekten içten affettiniz mi yoksa özür dilediği için vicdanen, sırf bir zamanlar sevip evlendiğiniz çocuklarınızın babası olduğu için şans vermek adına affetmiş gibi mi hissediyorsunuz?
Özür dilemiş telafi edeceğim diyen bir adamı neden geri çevirdin denmesin diye mi dilinizle affedip yüreğinizle affedemediniz.

Uzman yardımı almanız şart ama çözüm sizde, eşinizi affedecek kadar seviyor ve sayıyor musunuz yoksa o artık yalnızca çocuklarınızın babası mı sizin için? Sevdiğiniz adam değil sadece bir baba olarak görüyorsanız üstüne sünger çektiğiniz tüm geçmiş en ufak bir olumsuzlukta gün yüzüne çıkıp daha büyük kavgalarla kendini gösterecektir çünkü.
Bunlar aklıma gelmediği ya da tetikleyici bir etken olmadığı zamanlarda eşimi seviyorum.Geçmişini değerlendirerek olaya yaklaşıyorum açıkçası, eşimin ikinci evliliğiyim ve diğer eşiyle evliyken hep anne babasıyla birlikte yaşamışlar, sorumluluk almamış, eski eşi zaten küçükmüş ve muhtemelen kv nin onu yönetmesi ya da kendine benzetmesi zor olmamış, o kadının da ben evlilikten bir şey anladığını sanmıyorum, çünkü onca zaman kendine ait bir evi bile olmamış, eşimde sorumluluk almamış ve evde herkes sustuğu eşime yansıyan bir şey olmadığı için annesini kendi kafasında tasarladığı şekliyle görmüş.Şimdi benim bireysellik çabalarım eşimde farklı bir etki yarattı muhtemelen.Sanki daha ilk evliliğiymiş gibi her şeyi tek tek anlatmam gerekti ona, bu da epey bir zaman ve enerjimi aldı açıkçası.Eşim bu noktaya gelene kadar birey olmanın ne demek olduğunu sorgulayana kadar çok emek verdim, şimdi verdiğim emekten vazgeçmek zor geliyor.Bir de evet hala onu karşı cins olarak, eşim olarak görebiliyorum bunları kaybetmedim.O yüzden dediğiniz gibi yardım alacağım artık.Başka çarem kalmadı.

Kocanı arayıp çocuğu hastaneye götürcem 3 günlük sezeryanlı halimle anan hastaneye yardıma gelmiyor bu kadın niye geldi diye telefon ettiniz mi
Hastanede bebekle doktorun yanında girip çıktıktan sonra kv yi bulamadım.O halimle tüm hastaneyi aradım, belki ben görmedim bilmiyorum ama bebeğim kucağımda kadını aramak çok zoruma gitti.O esnada eşimi aradım annen çıldırdı sanırım hiç yardım etmiyor üstelik bir de eziyetini çekiyorum şuanda dedim." ne yapayım, ben de arada kaldım, neden böyle yapıyor bilmiyorm, herhalde hastalığından" dedi.Bebeğimin sarılık değeri yükselmişti ve ben oturmuş ağlıyordum, yedi kat el hastanede teselli verirken gülümseyerek bana bakıyordu kadın.

şu yazdıklarınıza kişiler farklı olaylar benzerini yaşadım.
ikimizinde ailesine yakın otıruyoruz ama hiç birinin faydası olmadı.
bir dönem unutmadım onlarla arama mesafe koyarak görüşmeyi azaltarak aramayarak yaptım.
hayatımın çizgisini çekip şimdi UNUTABİLİRİM dedim .
unuttum mu hemde bir çogunu sizde aynısını yapın UNUTUCAM komutunu beyninize verin.
sık sık dışarı çıkın yanlız kalmayın.
onların istedigi bizim mutsuz olmamız ogullarından ayrılmamız .
mutlu mu olacaklar bilemem ama ben daha fazla mutlu olup ekmeklerini yag sürdürmemeyi planladım.
sizde yaparsınız hemde daha fazlasını siz benden güçlüsünüzdür.
ben inanıyorum mutlu olarak onları mutsuz edin
Çok teşekkür ederim, bunu da deneyeceğim, belki kendi kendime telkin bana iyi gelebilir.

Aman Allahım vijdan hiç.mi yok üç günlük sezeryanla yaşayan bilir zordur yaa çok üzüldüm arkadaş ben bile unutmak diye birşey yok hayatta .sadece kabul etmek var ve onun hata yaptığını kabul edip affedeceksin bu kadar

Bence ve ben bunu kesinlikle yargilamadan söylüyorum: Sizin esinize karsi olan güveniniz gitmis bu olaylar yüzünden. Yani sizi gerekirse koruyamicagini da anladiniz. En zayif zamaninizda (ve lohusalik cok hassas bir dönem) sizi düpedüz manevi olarak yapayalniz birakti. Siz esinizi aslinda hic affetmediniz bu yüzden. Aslinda bir imkaniniz olsa belki ayrilirdiniz bile. Mesele hicde basit degil .uzman yardimi almak istersiniz belki,ama faydasi olur mu bilemedim
Ben de çok emin değilim faydasından ama belki olaylara farklı bakabilmeyi öğretir umudundayım.evet eşime güvenim gerçekten gitti, en zor zamanımda eee diyor başka ne zaman.Bir de bebeğimi sarılık nedeniyle sürekli emzirmek zorundaydım, sabaha kadar emzirmek için uğraşıyordum, kadın başını kaldırıp bitmedi mi daha ışığı kapat uyuyamadım filan diyordu, eşim bunları duymuyordu ama ne zaman ben tek bir cümle etsem uykusundan uyanıp sen anneme ne diyorsun diye kavgaya başlıyordu.Gerçekten düşündükçe her detay daha çok boğuyor beni.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X