• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kira derdi

Aylik gelirinize bagli burdan ne diyebiliriz biz :) biz aylik 600 lira ödüyoruz kira ve bizi oldukca zorluyor. Ama aylik geliriniz 10 bin ise sizi zorlamayacaktir bu kira :) veya aylik geliriniz 5 bindir bence yine zorlamaz. Ama tek maas ise o maas 2bin civarlarindaysa tabiki fazla olur.

Sauna yok ama yürüyüş parkuru, futbol sahası, basketbol sahası, spor salonu var 18 blok 6 güvenlik ve 2 tane de apartman görevlisi varmış ev 3+1 merkezi ısıtmalı
bizimde evimiz bu sartlara sahip ekstra olimpik havuzu var.evimiz 2+1 kirasi da 850 yaklasik 200 tl de aidat geliyor.bence kira iyiymis ama o imkanlari ne kadar kullanacaksiniz onu dusunun

Ben 2400 lira kira oduyorum
Bizim burda az bile bu kira
Sehre ve semte gore degisen bi durum kira konusu, odeyebilecek gucunuz varsa , ev icinize sindiyse bana gore kafaya takilacak bi meblag degil

Bizim aylık 10bin net gelirimiz var, 1350 veriyoruz ben daha da az olsun derdindeydim çünkü kira birikimin önündeki birinci engel. Daha makul bir ev tutsanız maddi sorun olmaz, huzur olur.

Sizin yaşadığınız yerin kirası ile kiyaslayin bence.Makul olup olmadığını ordan anlarsınız.

hanımlar merhabalar. Bu yaza düğünüm var allah kısmet ederse evim de kira olacak fakat düşündüğümüz evin kirası 1100 ve 115 de aidat olacak. Yani bu çok mu fazla acaba diye düşünürken bulduk kendimizi birde kirada oturanların veya aranızda kiraya veren ev sahipleri varsa onların da fikirlerini almak isterim siz aylık ne kadar ödüyorsunuz ?

Evin durumunu soracak olursanız gayet nezih bir site içersinde temiz ve günümüze göre gayet geniş ferah kullanışlı bir ev. Sizce çok mu bu kira ?
Bence o kadar kira odeyeceginize ev alın kredi odeyin o parayı ticari zeka :-)

Evet elbette çok doğru söylüyorsunuz ama işte bir umut insan bir yerden başka kişilerin ne kadar ödediğini öğrenip oma göre kıyas yapmaya çalışıyor :) ben şuan iş arayışındayım nişanlım öğretmen. Ben eğer iş bulup çalışırsam bu kira bize çol gelmez diye umuyorum. Ama işte düğün arifesi diye iş vermeyenler devam ederse de ne olur bu şekilde halimiz hiç bilemiyorum.

Tek bir öğretmen maaşına göre çok bence. Biraz daha hesaplı davranıp birkaç seneye kendi evinizi alabilmek için peşinat biriktirebilirsiniz. Ya da yiyip içip gezebilirsiniz :) Tabi yine de siz bilirsiniz. Nasıl beklentilerimiz olduğuna bağlı. Bir de Adana'daki kira piyasası da önemli. Benim şuan yaşadığım evin kirası 700 tl iyi sayılabilecek bir semtte, yeni sayılabilecek bir binada.Aynı semtteki sitelerde kira 1000civarı 150, 200 de aidatı var. Biz daha uygun olanını tercih ettik.

Kayseri nin gözünü seveyim ;)
Para göz diye adımız çıkmış ayol... Saunası , spor salonu , binaya ait kreşi olan bir sitede 800 tl kiradayız.
Aidatı 100 tl...

Yaşadığınız şehire göre kıyaslama yaparsanız artı ve eksileriyle daha iyi görürsünüz...Şimdiden mutluluklar dileriimm...

Valla biz 1500 veriyoruz merkezi sistem içinde bu tek elektrik ödüyoruz ev cokkucuk 80 metre kare yinede yapiyo her yer kameralı

Bu birazda aylık gelirinizde orantılı bir durum.Eğer geliriniz iyi ise 5000 tl.kira bile dokunmayabilir.Artık kiralar çok arttı.1100 Tl.de az para değil.Ama ben hep evim olmasaydı o kadar parayı kiraya vereceğime kredi ödeyip ev alırdım diye düşünüyorum.

hanımlar merhabalar. Bu yaza düğünüm var allah kısmet ederse evim de kira olacak fakat düşündüğümüz evin kirası 1100 ve 115 de aidat olacak. Yani bu çok mu fazla acaba diye düşünürken bulduk kendimizi birde kirada oturanların veya aranızda kiraya veren ev sahipleri varsa onların da fikirlerini almak isterim siz aylık ne kadar ödüyorsunuz ?

Evin durumunu soracak olursanız gayet nezih bir site içersinde temiz ve günümüze göre gayet geniş ferah kullanışlı bir ev. Sizce çok mu bu kira ?

Acikcasi bu soruya sadece adanadakiler cevap verse daha iyi olur. Esimin memleketinde bu fiyata tripleks havuzlu villa tutuluyor. Bizim yasadigimiz yerde bodrum kat tek oda bile 1500 tl. Hangisine gore kiyaslayalim ki?
Bir de ogretmen maasini bilmem ama cevremdeki ogretmenlerin yasamlarina bakinca sanirim bu bedel fazla oluyor.

Bana normal normal geldi. Sitede her şey dahil 1000e oturuyoruz ama bu evden çıkıp aynı sitede başka Eve geçsek 1200-1300 oluyo kiralar . Başka bi siteyi beğendik 1500dediler sadece kiraya :/ küçük şehirlerde- sıradan ilçelerde bile kiralar artık yüksek

Bence yeni evli bir çift için gereksiz büyük. 2+1 , kullanışlı, temizliği kolay, iyi ısınan bi ev olması daha mantıklı. Şuan çalışmıyorsunuz ve hemen iş bulamayabilirsiniz. Yada yeni evli çocuk yapar diye düşünen işverenlerle muhattap olabilirsiniz. Veyahut iş buldunuz ama bebeğimiz o oldu diyelim en güzel zamanlarinizda ekonomik buhran yaşamaya gebe bir durum. Nacizane yorumum :)

Moralim bozuldu yorumları okuyunca çok diyen olmuş epey iyi bir muhit iyi bir site ve imkanları var demiş arkadaş 1100 gayet uygun bu duruma göre, ben istanbulda yaşıyorum kızımla tek bu yüzden sıkı güvenlikli bir site tercihim vardı evim küçük 2+1 ve 2200 veriyorum 400 tl de aidat
Adanaya taşınsam gül gibi yaşarım demek

Back
X