• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kira derdi

Bende şu görüşteyim havaya o kadar para gideceğine ev sahibi olup kira öder gibi kredi ödemek daha mantıklı değil mi. Ben bilemedim..
Bende bu dusuncedeyim. 1.500-2000 tl ye yakin parayi her ay bosa odemektense ev sahibi olmak ayni fiyatlara mumkun.
Misal biz.
Istanbulda kira verecegimize ev alalim dedik ve 10 senelik borctan geriye kalan son 6 ay sukurler olsun ki.
Yani bilemiyorum tabi ama herayda 1500 tl vermek kiraya cok bence ya. Biz her ay 1500 tl vererek bitirdik sayilir evin borcunu. Gecen senede arabayi sattik krediye yatirdik krediden 3 sene dustu toplamda. 7 sene her ay 1500 tl odendi. Kesinlikle bencede en guzeli kiraya verecegine eve vermek.:kahve:

Bu arada konu sahibi. Kirada oturacaginiza gore 3+1 yerine 2+1 daha makul fiyata ev bulabilirsiniz bence. Neticede yeni evlilik,hemen coluk cocuga karisir misiniz bilmem ama buyuk eve henuz gerek yok gibi. Kaldi ki hemen cocugunuz oldu diyelim 2 +1 olsa da size bir sure yine yetecektir. Ama semtin sitenin guvenli olmasi tabiki her zaman onemli biraz daha arastirabilirsiniz yine de si bilirsiniz.

hanımlar merhabalar. Bu yaza düğünüm var allah kısmet ederse evim de kira olacak fakat düşündüğümüz evin kirası 1100 ve 115 de aidat olacak. Yani bu çok mu fazla acaba diye düşünürken bulduk kendimizi birde kirada oturanların veya aranızda kiraya veren ev sahipleri varsa onların da fikirlerini almak isterim siz aylık ne kadar ödüyorsunuz ?

Evin durumunu soracak olursanız gayet nezih bir site içersinde temiz ve günümüze göre gayet geniş ferah kullanışlı bir ev. Sizce çok mu bu kira ?
nezih bir sitede geniş ferah tamam olması gereken tamda bu ama en önemlisi maddi geliriniz ortak bütçeniz ne kadar? bu kadar kira vermek sizi ne derece etkileyecek ona göre fazla yada az olduğu söylenebilir. yada bulduğunuz semt neresi neye göre fazla yada az diyeceğiz ki bilmeden.

hanımlar merhabalar. Bu yaza düğünüm var allah kısmet ederse evim de kira olacak fakat düşündüğümüz evin kirası 1100 ve 115 de aidat olacak. Yani bu çok mu fazla acaba diye düşünürken bulduk kendimizi birde kirada oturanların veya aranızda kiraya veren ev sahipleri varsa onların da fikirlerini almak isterim siz aylık ne kadar ödüyorsunuz ?

Evin durumunu soracak olursanız gayet nezih bir site içersinde temiz ve günümüze göre gayet geniş ferah kullanışlı bir ev. Sizce çok mu bu kira ?

Ev nerde hangi şehir? Bizde kira 1050 aidat 50x 2+1 üstelik.
Aidatınız biraz fazla geldi.

aslında yerinizde olsam şöyle yapardım... eşyaları hemen almazdım düğün takıları vs. artık ne varsa nakite dönecek peşinat yapar 1+1 de olsa bir ev alır eşyalarımıda o eve göre alırdım. hem kira ödeyeceğime kendi malıma yatırım yapmış olurdum. ilerde çocuk olsa ya evi satar yada kiraya verir (ki 1+1 lerin kirasıda öyle azımsanacak gibi değil ) başka bir semtte 2+1 eve geçer gelen kira ile öderdim.

2 kişiye neden 3+1 tutuyorsunuz?

1+1 tutun. Çoluk çocuk olunca, siz de zaten iş bulmuş olursunuz o zaman 3+1e kira ya da evi alarak geçersiniz. Nişanlınız öğretmen, sizin daha işiniz yok gelirinize göre bu kira çok fazla

Ben sürekli aynı şehirde oturacak olsam 1500e yakın kira parası vereceğime kenarda köşede param varsa ya da takılacak altın ve paraların üzerine birde kredi çeker ev alırım 2 bün taksitle ev öderim . Yani biz öyle düşünüyoruz:) belki fikir olur sizede

Eve ve yerine göre değişir. Benim kirada evim var 110 metrekare ve bahsettiginden çok daha yüksek kirası.

Bir rezidansta oturuyoruz
Evim 1+1 bir de balkonu var 70m2
Güvenlik ve kapalı otoparkı spor salonu ve saunası var
800 kira + 150 aidat ödüyorum + ısınma 125 tl geliyor ortalama
Büyükşehirdeyim burası için kiram uygun bu şartlarda

Sizin kaç oda? Şehrine göre de değişir sizin kiranın az ya da çok olması

Varsa daha uyguna tutabileceginiz bir yer araştırın orayi tutun. elinizde ne kadar fazla kalsa kardır, birikim yaparsiniz.

Bende bu dusuncedeyim. 1.500-2000 tl ye yakin parayi her ay bosa odemektense ev sahibi olmak ayni fiyatlara mumkun.
Misal biz.
Istanbulda kira verecegimize ev alalim dedik ve 10 senelik borctan geriye kalan son 6 ay sukurler olsun ki.
Yani bilemiyorum tabi ama herayda 1500 tl vermek kiraya cok bence ya. Biz her ay 1500 tl vererek bitirdik sayilir evin borcunu. Gecen senede arabayi sattik krediye yatirdik krediden 3 sene dustu toplamda. 7 sene her ay 1500 tl odendi. Kesinlikle bencede en guzeli kiraya verecegine eve vermek.:kahve:
İşte en başta peşinat yoksa?
Ben de ayda 2000 verebilirim krediye ama almak istediğimde Elimde en az 50000 peşin istiyolar
Bende de o para yok :(

Ayda 1500/2000 arası kira ödemesi olan bir evin satış değeri yerine göre 380.000/500.000 TL aralığında dir. Kira öder gibi evi al 10 yılda da ode diyen arkadaşlarım 7/8 sene önce ki ev fiyatına göre odeme planlarının oluşturulduğunu unutmasinlar.Su an aynı evi almaya kalksalar ödemeleri bambaşka olacak ve evin en az yüzde 25 ini de pesinat olarak istiyor bankalar

Adanada bir de yıllık ödersiniz kira konusunda cok saçmalayan bir şehir. Ev sahibim çok vicdanaız biriydi. Sonradan görmek suç değildi cahil bir kadının böyle değişik davranamsı cok zorumuza gitmişti. Güya adana da nezih semt nezih siteydi. Görmediğimiz rezillik kalmamıstı. Adanada yıllık ödediğiniz için daha da zor oluyor kiraları. O dediğiniz miktardan cok daha uygun evler var adana da. Siz çalısmıyorsanız tek öğretmene zor biz bir iki maaşa göre bile zorumuza gidereke ödedik. Havuzlu fln olması da giçbir avantajı yok.

Kayseri nin gözünü seveyim :KK66:
Para göz diye adımız çıkmış ayol... Saunası , spor salonu , binaya ait kreşi olan bir sitede 800 tl kiradayız.
Aidatı 100 tl...

Yaşadığınız şehire göre kıyaslama yaparsanız artı ve eksileriyle daha iyi görürsünüz...Şimdiden mutluluklar dileriimm...
Talas'ta 10.kat,3+1,güney cephe sıfır dairemizi 700'e kiraya verdik bu hafta.
İçim kıyıldı vallahi :)

Adana da yaşıyorum nezih bir yeri seçmişsiniz
Adana da kiralar malum
yazdığınıza göre söylüyorum bence iyi tutmuşsunuz

Back
X