Kira fiyatları bir taşınma mevzusu

Bence milletçe dengemizi yitirdik.
Asiye olayında veya cocuklara köpek saldırısı olaylarında çocuğu suclayanlar gibi ve horoz otuyor diye komsusunu sikayet edenler gibi uc noktalarda yaşıyoruz.
Katılıyorum
Yani konu sahibi kedisini evinden salmayacak, kimseyi rahatsız etmeyecek
İnsanlar da sokakta bahçede gördüğü her canlı için bunu buradan alın tiribine girmeyecek
Bu kadar kolay aslında.

İnsan gelirinin yarısını kiraya nasıl verir? Aidat ve fatura ödedikten sonra muhtemelen ekmek alacak paranız kalır sadece. Delirmiş olmalısınız.. Sizde çalışın ozaman olur işte.

yer eskişehir, gelip alıyorlar
evet gurur duyuyorum
pislik icinde yasamak zorunda degilim
Yoo hicte almiyorlar. Eskosehir sokak hayvanlari konusunda gayet basarili.Alsalar bile kupesiz kopekse asilayip kupeleyip birde ahsap ev yapip geri koyuyorlar. Sizin gibi hayvan dusmanlarini kac defa sikayet ettim. Ve hatta sistematik atan bir komsuma ceza bile kestiler. Simdi uzaktan bakip bakip kuduruyor bisey yapamadigindan. Sizde kudurun..

Ben belediye personeliyim tam tersi çok dikkatlice hareket ediyorlar hele ki kediler konusunda çünkü ufacık hayvanın uğruna bir sürü düşman edinmek siyasi sorun yaşamak istemezler istemiyorlar.

Ben belediye personeliyim tam tersi çok dikkatlice hareket ediyorlar hele ki kediler konusunda çünkü ufacık hayvanın uğruna bir sürü düşman edinmek siyasi sorun yaşamak istemezler istemiyorlar.
Kesinlikle oyle. Bu bir rant belediyeler icin artik.
Evinizden memnun degilseniz tasinin, ama oyle hayvan dusmani heryerde var. Gittiğiniz yerde de olacaktir. Sirf bu sebepten tasinilmaz.

Bu hayvan düşmanı konusuna bir açıklık getirmek istiyorum. Bugüne kadar evimde kedi köpek tavşan kuş balık ne varsa besledim. Hayvanları biz de en az sizin kadar seviyoruz yani. Şimdi bugüne kadar sözde hayvanseverlerle yaşadıklarımı anlatıyım. Eski evimde üst komşunun terrier cinsi köpeği vardı. Kadın sabah evden çıkıp işe gidiyordu ve o hayvan günde abartsız 8 saat kesintisiz havlıyordu ve kendi dışında tüm apartman köpeği dinliyordu. Resmen hayvan benim evimin içinde havlıyordu ve bu aylarca sürdü bundan rahatsız olduğumuzu söyledik diye selamı sabahı kesip küstü. İkinci olarak yan apartmanımızdaki adam APARTMANIN bahçesine köpek klübesi yaptı ve bir goldenı içine koydu. Bu arada hapşursanız 3 apartman ilerden duyulacak kadar dipdibe ve ekolu bir yerleşim alanı burası. O hayvan da tabii ki tek olduğu için de sabah 6dan itibaren havlamaya başlıyordu ve tüm gün sürüyordu gece uyku bile zor uyur hale geldik, hem hayvana acıdık hem sesten rahatsız olduk hayvan dışkısıyla aynı ortamda yaşıyordu. Bunu söyledik diye tüm apartman üstümüze saldırdı. Son olarak da yeni taşındığım yerde karşı komşu ısrarla bir kediyi apartmana sokuyor. Hatta hanselle gratel gibi merdivenlere mama koymuş evi bulsun kedi diye. O kedi sabah 7de kapının önüne gelip mama istemek için tüm gür sesiyle miyavlıyor kaç kere onun sesine uyandık. Neyse dedim çünkü sevimli ve komik bi kedi. Bu kadını birisi şikayet etmiş, geçen gelip bana soruyor siz mi şikayet ettiniz bir sorun olursa bana söyleyin diye. Hayır ben etmedim de yani senin zaten adam olsan nezaketen hani ben böyle bişi yapıyorum da biz de aynı katta yaşıyoruz komşuyuz siz acaba rahatsız olur musunuz korkar mısınız bir sorun olur mu diye bana sorup rızamı alman gerekirdi. Yüzgöz olmamak için hiç muhatap olmadım ama işte bu da sözde hayvanseverlerin gerçek yüzü. Kimseyi asla ama asla düşünmüyorlar ve saygı duymuyorlar. Bir şey söylesen üstüne saldırmaya hazırlar. Hayvanın özgürlüğüne ve iyiliğine saygı duyduğu kadar bir insan olarak sana asla saygı duymuyorlar ve her şeye hakları olduğunu düşünüyorlar ama senden sonuna kadar onların yaptıkları saygısızlık ve düşüncesizliğe susmanı bekliyorlar. Ben bu seviyedeki takıntıların da bir tür akli bozukluk olduğunu düşünüyorum çünkü gerçekten ileri seviyede bu işlerle kafayı bozmuşlar. Bir de şu başıboş köpeklerden rahatsız olduğunuzu söylediğinizde buna tepki göstereceğine yok çocuk tecavüzüne kadın cinayetine sen önce tepki göster diyen daha da sorunlu bir grup var, nerden biliyorlarsa acaba tepki göstermediğimizi. Neyse ona hiç girmemek en iyisi. Yani kısaca her şeye hakkınız yok. Başka insanları rahatsız etmediği sürece herkes ne hali varsa görebilir.

Bence milletçe dengemizi yitirdik.
Asiye olayında veya cocuklara köpek saldırısı olaylarında çocuğu suclayanlar gibi ve horoz otuyor diye komsusunu sikayet edenler gibi uc noktalarda yaşıyoruz.
Çünkü biz daha insanlara nasıl davranacağımızı bilmiyoruz ki, hayvanlara davranışı bilelim.
Kendimizden başka bir canlıya saygımız yok umurumuzda da değil, çocuklara ya da erişkinlere olan saldırılarda suç ne saldırıya uğrayanda ne de saldıran hayvanda, onları sahiplenip saldırgan yetiştirenler suçlu.

Pitbull ve benzeri ırkları sahiplenen sevgi şefkat dolu insanlar müstesna, genelde bu hayvancıkları sahiplenenler şiddete meyilli tipler, zavallı hayvancıkları agresif yetiştiriyorlar.

Saldırgan yetiştirilen hayvan ister istemez herkese zarar veriyor, hayvanlarda insanlar gibidir kimin elinde yetiştiğiniz önemlidir, ruh hastası birinin elinde yetiştiyseniz her şeyi herkesi tehlike olarak görürsünüz.

Hayvanların bu istemsiz saldırıları yüzünden resmen sahipleri değil hayvanlar cezalandırıldı, bazı ırk yasaklı listesine girdi ve bir takım önlemler alınması istendi, köpeklerini gerçekten sevenler borca girdi yine de yapılması gerekenleri yaptı ama diğerleri zavallıları ücra köşelere attı.

Ayrıca bu agresif ruh hastası insanlar yüzünden toplumun bir kısmı köpekleri insanlara zarar veren vahşi canlılar gibi görüp toplu katliamlara başladı.

Zaten pek sevilmeyen köpeklerin yaşam hakları, baktıkları hayvanları vahşi yetiştirip insanlara saldırması için komut verenler yüzünden hepten yok oldu.

Dobermanı herkes bilir değil mi? Dobermanlar doğduklarında uzun kuyruklu düşük kulaklıdır ama insanoğlu onları o sevimli halleriyle kabul edemediklerinden kulakların sarkan kısmını kestirip dik durmaları için sertleştirici aparatlar kullanırlar, kuyruğu da kesilir çünkü bu işlemler hayvana sert bir görüntü kazandırır ayrıca bu tip işlemler hayvanın kişiliğini de etkiler, bunun böyle olduğuna dair araştırmalar olduğundan bazı ülkelerde kulak ve kuyruklara yapılan cerrahi operasyonlar yasaklanmıştır.

Orijinal doberman:

Operasyon geçirmiş doberman:

Hayvanların bazıları karakter olarak agresif olabilir aynı biz insanlar gibi, kimimiz sakin, kimimiz sinirli mizaca sahibiz ama bugün yasaklı diye anılan ırkların dahi mizacını bozup onları saldırganlaştıran insanoğlunun ta kendisidir.

Onlara sevmeyi değil saldırmayı öğreterek, kulaklarını kuyruklarını keserek, itaat etmiyor diye döverek sözde hayvanseverlik adı altında ama aslında içimizdeki şiddet eğilimini tatmin etmek için olmadıkları bir karaktere büründürürüz.

Sonra biz aklanırız olan bu garibanlara ve saldırdıkları insanlara olur.

Bu hayvanlar yasaklanmak yerine, evcil sahiplenme ehliyeti diye bir şeyin çıkarılması daha iyi olurdu, herkes her ırkı elini kolunu sallayarak sahiplenememeliydi zira bu saldırgan insanların hayvanseverliği söz konusu dahi değil, onlar pitbull, dogo gibi ırkları hayvanseverlikten sahiplenmiyor şiddet dürtüleri ve tek başlarına beceremedikleri çevreye korku salma duygusunu köpekler üzerinden tatmin ediyorlar.

Yaaaa kıyamam içim sızladı ne kadar sevimliymiş -hayvan oğlu hayvanlar- yavrucağı ne hale getirmiş ben nöbetli calısmıyor ve bahceli evde yasıyor olsam bahcemi köpeklerle doldururdum o kadar cok seviyorum ki

İspanya turundayken ordan bir tanıdık kedi sahiplenme süreçlerini anlatmıştı, kendi yaşadığı yerde belediyeye evraklarınla gidip başvuru yapıyormuşsun maaşın evin vs , seni gelip inceliyorlarmış sonra barınaktan bir kediyi alıyorsun ardından yine gelip kontrol ediyorlar. ama bununla da kalmıyor hayvanın veteriner kontrolleri ve aşıları sistemsel kayıtlıymış, yaptırmazsan ya da ihmal edersen yine geliyolarmış.

Ay ben onun hobisini yeriiiimmm o nasıl akıllı öyle asansöre biniyor geri merdivenlerden iniyor çok sevimli geldi o halleri dayanamadım

Yaaaa kıyamam içim sızladı ne kadar sevimliymiş -hayvan oğlu hayvanlar- yavrucağı ne hale getirmiş ben nöbetli calısmıyor ve bahceli evde yasıyor olsam bahcemi köpeklerle doldururdum o kadar cok seviyorum ki
O da mutsuz olmuş o halinden önceki bakışları kalmamış zavallının

Keşke burada da aynı sistem olsa, doğayı ve hayvanları sevmek, tüm canlıların yaşam hakkına saygı duymak insani görevimiz aslında, korkuyor olmayı vb ayrı tutuyorum zira onun da müsebbibi yine insandır, küçük çocukları yerinde durmadıklarında, yemek yemediklerinde kedi-köpekle korkutmanın sonucudur çoğu hayvan fobisi.
Ya da bazı sözde hayvanseverlerin yanlarında gezdirdiği köpeği silah gibi kullanmalarıdır sebep.

O yüzden aslında evcil sahipleri denetlenmeli, bu ara çok haber yapılıyor, özellikle pitbull saldırılarıyla alakalı ve insanlarda ister istemez sadece pitbulla değil tüm köpek ırklarına karşı korku gelişti, önyargı oluştu.

Sevgiyle doğru ellerde iyi bir bakımla yasaklı listesine girmiş hiçbir köpek ırkı saldırganlık yapmaz, çoğu pitbull haberlerine dikkat edilsin köpek sahibinden komut alınca saldırıyor, ki normalde zaten köpeğinizin huyunu bilirsiniz biraz agresif bir yapıya sahipse tasmasız, ağızlıksız gezdirmemelisiniz, bunları bilmek için illa ki yasa çıkması da gerekmez lakin insan ırkı o kadar tehlikeli ki küçük ırk bir köpeği bile saldırı amacıyla silah gibi kullanabilir.

Keşke böylesi saldırgan yapıdaki insanların evcil bakmasına izin verilmese, hadi bir şekilde baktı denetlense ve hayvanı agresifleştirdiği tespit edilince o hayvancıklar kaderine terk edilmese de daha ehil insanların bakımına verilse, barınaklar yerine hayvanların doğal ortamda barınma, yemek ve sağlık taraması endişesi olmadan sere serpe yaşayabileceği alanlar oluşturulsa.

Belki bu sayede hem hayvanlara karşı önyargı, korku gibi duygular son bulur hem hayvanlar sokaklarda canice öldürülmekten kurtulur.

Biz insanız derdimizi dile getirebiliyoruz ama hayvanlar yaşadıklarını anlatamıyor, oysa onlarda bizler kadar işkence görüyor, öldürülüyor, tecavüze uğruyor, şiddet görüyorlar.

Böyle konularda genelde Kanuni Sultan Süleyman'ın Şeyhülislam'a karıncalarla ilgili sualini yazarım, bu sefer kestirmeden gideceğim:) madem insanız kendimizi tüm canlılardan üstün görüp kibirleniyoruz unutmayalım karınca bile bizden hakkını alacak.

Amanın bir de taşınma masrafını düşün ben güneyde bir ilçede yaşıyorum. Üç gün önce aynı apartman altıncı kattan üçüncü kata indim. 4 bin lira masrafım çıktı. Ki senin oraları düşünemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…