Kira-gebelik-geçim sorunu

Çokmuş tabi. En fazla 1 milyonluk kredinin ödemesini yapabilirsiniz. 2 milyona genis bir 1+1 bulunmaz mi? Ev almaya bakin en önce yaşınız genc uzulmeyin 5 seneye yapsaniz da gayet olur yani. Para olmayinca eşinle tartismalar da baslar, cocuk komple huzursuz olur.

Bizim 7 göbek ailemiz İstanbul’da,bırakıp gitme düşüncemiz hiç olmadı çünkü burada doğduk büydük,ailelerimiz burada.

İş konusuna gelecek olursak aslında biz kendi işimizi yapıyorduk fakat işler iyi gitmediği için kapatmak durumunda kaldık. O noktada da çok para kaybettik. Şimdi ben asistanlık yapıyorum eşim ise okulda servis şöförlüğü yapıyor

Doğru söylüyorsunuz para maalesef her şeyin başı. Evet yasim genç ama sadece bu şartlarda devam edersek hiç bir zaman bir çocuğa yetemeyeceğiz kaygısı beni düşündürüyor.

Çocuk rızkıyla gelir biraz hurafe gibi geliyor bana herkes aynı şeyi söylüyor ama iyi bakamadıktan sonra anlamı kalmaz diye düsünüyorum
En azından mantıklı bir insansınız, rızkıyla gelmeyeceğini biliyorsunuz.

Şu şartlar altında ev almak uzak, ancak birikim yapmanıza engel değil. Yaşınızda gayet genç, 2-3 sene birikim yapın, kötü gün parası gibi düşünün, çocuğunuz olduğunda hala kiracı olsanız da bir güvenceniz olur.

Meslekleriniz nedir, kazancınız oldukça düşük. Kiranizda gelirinize göre çok yüksek. Sizin yerinizde olsam başka eve geçer, 1+1 ev bakarım. İstanbul'un hangi semtindesiniz bilmiyorum ama gerekirse iş ve semt değişikliği bile yapılır.

Şuan 700k paramız var ama hala düşündürüyor.

Eşim servis şöförü ben de asistanlık yapıyorum

Madem esiniz şoförlük yapıyor, dişini sıkıp tır ehliyeti falan alamaz mı? Zor bir meslek ama en azından kazancı iyi

Bu durum normal değilki onların normali bu olsun? Benim çevremde de akademik kariyeri olan insanların çocukları daha mutlu ve başarılı, ikimizin yaptığıda saçma bir genelleme çünkü hayat bizim çevremizden ibaret değil.
O çocuk şuan fanusun içinde ama okula başladığında bu durumu görüp bunun altında ezilecek malesef, ailesini suçlayacak. Sınıf büyüdükçe masraf artıyor.

Pardon da siz İstanbul'da mi yasiyorsunuz? Nasi oluyor bu? Ünlüler bile zorlanıyor orda. Bir an once baska sehre tasinmaya bakin. Benim merkez bankasinda ust duzeyde calisan kari koca arkadaşlarım toplam maaslari 400bin civari iken bostancida 70bin kira ne vericez diye sinirlenip döndüler Ankaraya. Bir kucuk cocuklari var 4 yasinda kreslerin yilligi almis basini gitmis. Vermediler vermek bile istemediler oyle soyliyim. Sadece gercek zenginlerin yasayabilecegi bir yer İstanbul. Cogu insan bogazi bile görmüyor senelerce. Ben anlayamiyorum bu israri.

Soyle bi basit kural var aslinda her ulkede gecerli; yasanilan evin kirasi, aylık haneye giren toplam paranin 4te 1inden fazlaysa eger o şehirde yaşamak sizin gelirinize uygun degildir.

Evet İstanbul’da yaşıyoruz. İstanbul’da doğduk büyüdük ailelerimiz burada yaşıyor.

Başka şehirden İstanbul’a göç etmedik burada doğduk.

Bizim 7 göbek ailemiz İstanbul’da,bırakıp gitme düşüncemiz hiç olmadı çünkü burada doğduk büydük,ailelerimiz burada.
bende doğduğum şehirden başka bir şehire taşındım ailem orda tatillerde görüşüyoruz hergün araşıyoruz. Maaşım asgari ücret ama burda kiraya, yaşamaya yetiyor orda kalsaydım ailemin yanında yaşamaktan başka birşey yapamazdım. Bazen kendi hayatımızı kurmamız, geliştirmemiz için konfor alanından çıkmamız lazım.

Tabi ki odasındaki eşyanın niceliği çocuğu yaşıtlarından başka bir kulvara sokmuyor. Ancak şu an küçük. Dağda, bayırda, parkta eğlemesi, aktivite yaptırması ucuz ve kolay. Bu çocuk kreşe gidecek, okula başlayacak. En ucuz kreş ya da devlet kreşi dahi olsa masrafı olacak. Hadi uygunundan, ikinci elinden ayarladı. En en az şımarık çocuk bile olsa illa ki bir şeyler isteyecek, çocuk çünkü. Tedbirli, tasarruflu olmayı anlarım ama bu mentalite çok sürdürülebilir değil.

Bana garip gelen, temel gıda da bile ailelere bağımlı olunması.
Yoksa kıyafetin, oyuncağın 2. El olması sorun değil.

Bana garip gelen, temel gıda da bile ailelere bağımlı olunması.
Yoksa kıyafetin, oyuncağın 2. El olması sorun değil.
Büyük konuşmak istemem ama temel gıdada dahi ailelere bağımlıysam çocuk yapmam. Anne baba olsa bile bir lafımla bana destek olmaktan vazgeçebilir. Parayı aile bile olsa kim veriyorsa kendinde söz söyleme hakkı bulur. Yarın öbür gün dönüp bana "Çocuğunun kefirine, avokadosuna kadar aldım, sen bana ne diyorsun?" minvalinde laf etse koskoca kadın ne yapacağım? Rest çeksem aç kalıyorum, çekmesem laf yiyip oturuyorum. Asla akıllı insan işi değil.

Kesinlikle bu İstanbul ısrarı neden anlamıyorum bende, çok ahım şahım kadrolu bi iş yoksa gelir düşük masraf çoksa ne gerek var diretmeye

Biz de Karı koca istanbulluyuz, kütüklerimiz eski İstanbul öyle diyim. Ama ekmek Kocaeli’nde çıktı , dört senedir Kocaeli’nde yaşıyoruz taşındık. Arkadaşlarımızı ailemizi bıraktık.
İstanbul’da zaten asgari ücretten hallice kazanıyorsunuz, servis şoförlüğü veya asistanlık yapmakta kararlıysanız da bunu başka şehirlerde yapmanız belki de sizin için daha doğrusudur ki farklı iş kapıları da açılabilir. illa İstanbul diye tutturmanın bence bir alemi yok. bizim gelirimiz sizin şu an toplam gelirinizin iki katından fazla ama İstanbul’a dönmeye totomumuz yemiyor o kiralara para yetiştireceğime burada oturur istanbula gezmeye giderim 1 saat zaten.Daha uygun bir şehirde evi de bakabilirsiniz peşinatınıza uygun.

Kesinlikle bu İstanbul ısrarı neden anlamıyorum bende, çok ahım şahım kadrolu bi iş yoksa gelir düşük masraf çoksa ne gerek var diretmeye
Hem bu sebepleri var hemde yorucu karışık bir şehir malın mülkün yoksa gerek yok bence bu sömürüye.

Kesinlikle ben de öyle düşünüyorum.

Hem bu sebepleri var hemde yorucu karışık bir şehir malın mülkün yoksa gerek yok bence bu sömürüye.
Şuan elde kalan para 35-36 kira artınca belki 25-30 kalacak, kıt kanaat bi geçim. Markete gir çık 1000 gidiyo poşet boş neye verdim diyosun. Kasap manav saymıyorum bile.
Ben konu sahibinin yerinde olsam başka şehirden küçük bi ev almaya bakardım.
Şuan karı koca memurlar bile istanbula zorunla tayin çıkıcak diye korkuyor nasıl geçiniriz diyorken ekonomi böyleyken bazı şeylere diretmek çok mantıksızca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…