Kira hakkında

Purpplee

Herkes çok duyarlı😌
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
13.625
16.049
298
Merhabalar benim kiram 1300 TL.Ev sahibim aslında alzheimer hastası bir kadın,onun yerine yeğeni ile muhatabız kadını hiç görmedim bile ama kirayi kadının hesabına gönderiyorum,adamla da bir sorunumuz olmadi evde bir şey olsa kiradan düşün der yapıcı biri, neyse.

Evin çevresine mantolama yapıldı, senetleri evin gerçek sahibi olan kadının değil de bu adamın adına düzenlemişler bana diyor ki kira yerine ay ay senetleri öder misiniz tabi neden olmasın diye atladım.Sonra nihayet şunu sordum,kirayı senet ödeme yoluyla ödediğimi nasıl belgelendiriecegim ben peki ? Buggsbunny hanım bizim aramızda böyle bir sorun olmaz ama isterseniz senet ödediğinizin belgesini bana wp tan atabilirsiniz dedi.

Adamla sorun yaşamadık ama kadınin varisleri var mı kimler,onlar sıkıntı eder mi ,bizi ilgilendirmez kira aylardır ödenmedi diye cikisirlar mi bilemiyorum.

İçim çok huzursuz,arayıp vazgeçtim desem ayıp olacak,bir de zama kalmış 4 ay.Siz olsanız güvenip öder miydiniz ya da ne yapardınız ? Teşekkürler

Not : senetler iptal edilip kadının adına yapılabilir mi acaba?

Son düzenleme:
Ödenen kiradan niye ödeme yapmıyor da kendisine yatırılmasını istiyor ki?
Kadının kartı onda değil kadında da değil demekki diye düşünüyorum,alamaz sanırım yatırdığım ücreti

parayı kime teslim edecekseniz ödediğinize dair miktarıyla kağıt imzalatalabilirsiniz ama illa ki dekont yerine geçecek birşey elinizde bulunsun. Ve ek olarak açıklamada da kira bedelini dış cephe mantalomaya ödediğinizi bunu bu beyefendinin istediğini de yazın ve o beyefendiye de kağıt imzalatın eğer görecek mesafedeyseniz. Şimdi tedbirli olmak lazım

Parayı yöneten kim ise onunla muhatap olun derim ama kiradan düşebilirsiniz demiş önceden. Demek ki para kontrolü adamda. Neyse tecrübeli birileri el atar olaya. Ben adamla yine görüşürdüm, diğerleri açısından sıkıntı olur mu diye.

Merhabalar benim kiram 1300 TL.Ev sahibim aslında alzheimer hastası bir kadın,onun yerine yeğeni ile muhatabız kadını hiç görmedim bile ama kirayi kadının hesabına gönderiyorum,adamla da bir sorunumuz olmadi evde bir şey olsa kiradan düşün der yapıcı biri, neyse.

Evin çevresine mantolama yapıldı, senetleri evin gerçek sahibi olan kadının değil de bu adamın adına düzenlemişler bana diyor ki kira yerine ay ay senetleri öder misiniz tabi neden olmasın diye atladım.Sonra nihayet şunu sordum,kirayı senet ödeme yoluyla ödediğimi nasıl belgelendiriecegim ben peki ? Buggsbunny hanım bizim aramızda böyle bir sorun olmaz ama isterseniz senet ödediğinizin belgesini bana wp tan atabilirsiniz dedi.

Adamla sorun yaşamadık ama kadınin varisleri var mı kimler,onlar sıkıntı eder mi ,bizi ilgilendirmez kira aylardır ödenmedi diye cikisirlar mi bilemiyorum.

İçim çok huzursuz,arayıp vazgeçtim desem ayıp olacak,bir de zama kalmış 4 ay.Siz olsanız güvenip öder miydiniz ya da ne yapardınız ? Teşekkürler
senetleri bu adamın üzerine yapabildiklerine göre noterden aldığı vekaleti var? Yoksa nasıl senet hazırlıyorlar? O ev için yapılan bir harcamaya borçlu olan o kadın olur.Bu işte bir tuhaflık var

Girmeyin böyle bir riske borçlu çıkarsınız… kadının hesabına göndermeye devam edin.
Dürüstçede söyleyin

parayı kime teslim edecekseniz ödediğinize dair miktarıyla kağıt imzalatalabilirsiniz ama illa ki dekont yerine geçecek birşey elinizde bulunsun. Ve ek olarak açıklamada da kira bedelini dış cephe mantalomaya ödediğinizi bunu bu beyefendinin istediğini de yazın ve o beyefendiye de kağıt imzalatın eğer görecek mesafedeyseniz. Şimdi tedbirli olmak lazım
Adamı bir kez evi kirakarken emlakçida gördüm uzak sanırım buraya.İmza ile oluyorsa bir yerde görüşülür tabi ayni il sonuçta.

Ödediğiniz senetleri alıp saklayabilirsiniz. Biz de kirada otururken ev sahibimizin apartmana borcunu ödeyip kiradan düşmüştük. Ev sahibi bir yakınım da benzer şekilde kiracısına ödetmişti, yine bir sorun olmamıştı. Siz içinize sinmesi açısından bir avukata danışın isterseniz.

açıklama kisminada ne icinse o yuzden yazarsiniz montalama bedeli kiradan düsum gibi . banka odeme seklinede kiralari secin eft oyle yapin

Son düzenleme:
Elinizde whpt konuşması varsa kirayi buraya ödeyin diye ne olabilir ki .ama icinize sinmezse yine konusin size kira ödemesi eft yapmam sıkıntı dogurmasin diyin. Maliyeden ilerde hesaplariniz incelenirse gelir vergisi karsiniza cikar sorun olmasin kira kazancindan ötürü vs diyebilirsiniz bende herseyi banka kanali ile yaparim dersiniz karari o versin

Senetleri banka yoluyla ödeyecekseniz sorun olmaz. Dekontu alın hem ilgilenen kişiye atın kira bedeli yerine dış cephe kaplaması ücreti ödenmiştir diye, hem de kendiniz saklayın.

Elden ödeyecekseniz kabul etmeyin.

Elinizde whpt konuşması varsa kirayi buraya ödeyin diye ne olabilir ki .ama icinize sinmezse yine konusin size kira ödemesi eft yapmam sıkıntı dogurmasin diyin. Maliyeden ilerde hesaplariniz incelenirse gelir vergisi karsiniza cikar sorun olmasin kira kazancindan ötürü vs diyebilirsiniz bende herseyi banka kanali ile yaparim dersiniz karari o versin
Kirayı adama değil kadına gönderiyorum,adam sadece kira artışlarında ya da evde bir masraflik iş olursa devreye giriyor

Kesinlikle o topa girmeyin.
Muhtemelen o senetlerin parasını varislerden alamadığı için sizden talep ediyor.

Tekrar arayıp; "Ben kiramı aynı şekil göndermek istiyorum. Siz de o parayı alıp senetlerinizi ödeyin" deyin ve nasıl ödeyeceği onu ilgilendirir. Bir usulsüzlük var. Paranın yönetimi onda ise zaten kira parasını alacak olan o olurdu ve sizden bunu talep etmezdi. Diğer varisler ile ilgili bir sorun var mutlaka ama size sezdirmiyor.

Başınıza iş almayın, kimseye güvenmeyin derim naçizane tavsiye.

Bina için yapılan harcamalar kiracının sorumluluğu değildir. Kimsenin işini kolaylaştırmak gibi bir misyonunuz yok.
Benim başıma neler geldi iyi niyetin ve insanlara güvenim yüzünden. Sakın başka türlü hiçbir şeyi kabul etmeyin. Hiçkimse bize göründüğü kadar masum değil.

Buggsbunny hanım bizim aramızda böyle bir sorun olmaz ama isterseniz senet ödediğinizin belgesini bana wp tan atabilirsiniz dedi.
Bu söze güvenip sakın belgesiz yola çıkmayın. Çünkü herkesin yüzü işin sonunda çıkıyor. Ev sahibinin sözlerine güvenip mağdur olmuş biri olarak söylüyorum. Yerinizde olsam hiç bulaşmam arar " vazgeçtim, kirayla siz ödeyin" derdim.

Kesinlikle o topa girmeyin.
Muhtemelen o senetlerin parasını varislerden alamadığı için sizden talep ediyor.

Tekrar arayıp; "Ben kiramı aynı şekil göndermek istiyorum. Siz de o parayı alıp senetlerinizi ödeyin" deyin ve nasıl ödeyeceği onu ilgilendirir. Bir usulsüzlük var. Paranın yönetimi onda ise zaten kira parasını alacak olan o olurdu ve sizden bunu talep etmezdi. Diğer varisler ile ilgili bir sorun var mutlaka ama size sezdirmiyor.

Başınıza iş almayın, kimseye güvenmeyin derim naçizane tavsiye.

Bina için yapılan harcamalar kiracının sorumluluğu değildir. Kimsenin işini kolaylaştırmak gibi bir misyonunuz yok.
Benim başıma neler geldi iyi niyetin ve insanlara güvenim yüzünden. Sakın başka türlü hiçbir şeyi kabul etmeyin. Hiçkimse bize göründüğü kadar masum değil.
Evet başımı hiç agritmak istemiyorum,kira zammı olup geçmiş olsa hiç düşünmeden reddederdim zateb ams usullu bir yol bulamazsam yine reddederim

Peki o senetler iptal edilip kadının adına yapılabilir mi

Evet başımı hiç agritmak istemiyorum,kira zammı olup geçmiş olsa hiç düşünmeden reddederdim zateb ams usullu bir yol bulamazsam yine reddederim

Peki o senetler iptal edilip kadının adına yapılabilir mi
Canım güzel üye, bunlar sizin gündeminiz değil, derdiniz de değil.
Size gıcık olup fahiş zam yapma hakkı da yok. Lütfen rahat olun ve haklarınızı bilerek savunun.
Kimin adına senet yaparsa yapsın, ev sahibi adına bile olsa senetleri ödemeyin. Bunu kimse sizden talep edemez. Siz kiracısınız, kiranızı öder evi kullanırsınız.
Sonrasındaki kira gelirinin tasarrufu varislerin bileceği iş. Aralarında çözsünler.
İnanın bana, tüm samimiyetimle söylüyorum. Düşman olacak kişi, her koşulda düşman olur zaten.
Ben vazgeçtim, aynen kiramı göndereceğim, siz kendi aranızda çözerseniz sevinirim deyin ve kapatın konuyu.

Back
X