- 15 Kasım 2011
- 1.299
- 526
- 323
- Konu Sahibi elizanelizan
-
Merhaba hanımlar.
Benzer konular vardır illa ki bakmadım, sinirden bakamadım.
Geçtiğimiz sene temmuz ayında taşındık şuan oturduğumuz eve. Kiralarken zam meselesini konuşurken her sene tefe tüfe oranında zam yapılacak asla ne siz ne biz pazarlığa oturmayacagız bu konuda dedi ev sahibi . Kabul ettik.
(İstanbul'da oturuyoruz bu arada. Eşim memur 2600 lira kiramız.)
Bu sene zam zamanı yaklaşırken ev sahibinin hiç sesi çıkmadı. Biz de sormadık ne yapalım diye çünkü başta oran ne ise o kadar zam yapacagız diye konuşmuştuk. Eşim çıkan yasa gereği %25 zamlı yatırdı kirayı 3250 lira olarak.
Ev sahibinin yine sesi çıkmadı. Sorun yok diye düşündük Ve bugun eşimin aramış. Emlakçıklar aramış kendisini ve 8bin liraya kiraya verebileceklerini söylemiş. Bulunduğumuz sitede kiralar 8bine çıktı 1 yılda anlamsız bir şekilde. Civarda yapılan herhangi bir yenilik bir gelişme açılan bir şey vs de yok .
(Ev asla ederinde değil bu arada , küçük 2+1)
Emlakçı da adamı arayıp fişfiklemiş sağolsun.
Düzenleme yapalım demiş eşime ev sahibi. Eşim ama başta bu şekilde konuşmamıştık deyince piyasa artmış demiş ev sahibi. Aklından geçen en az 5 binmiş. Eşimde mümkün değil demiş öyle kapatmışlar telefonu.
Çok canım sıkıldı. 3 ay önce babamı kaybettim. 7 aylık hamileyim 2 . Çocuğuma. 1 yıldır anksiyete ile uğraşıyorum her şey üst üste geldi. Stres kaldıramaz durumdayım artık.
Haklarımız nedir ? Mahkemelik olup tatsızlık cıksın istemiyorum ama evden de cıkmak istemiyorum. Kızım 2. Sonofa yeni geçti okulundan memnunuz. Hem hamileyim dediğim gibi. Her yerde kiralar yüksek . Çok sinirim bozuk.
Nasıl bir yol izlemeliyiz yasal olarak hakkı var mı ev sahibinin piyasalar arttı ne yapalım demekle?
Hiç bir şey yapamaz.Merhaba hanımlar.
Benzer konular vardır illa ki bakmadım, sinirden bakamadım.
Geçtiğimiz sene temmuz ayında taşındık şuan oturduğumuz eve. Kiralarken zam meselesini konuşurken her sene tefe tüfe oranında zam yapılacak asla ne siz ne biz pazarlığa oturmayacagız bu konuda dedi ev sahibi . Kabul ettik.
(İstanbul'da oturuyoruz bu arada. Eşim memur 2600 lira kiramız.)
Bu sene zam zamanı yaklaşırken ev sahibinin hiç sesi çıkmadı. Biz de sormadık ne yapalım diye çünkü başta oran ne ise o kadar zam yapacagız diye konuşmuştuk. Eşim çıkan yasa gereği %25 zamlı yatırdı kirayı 3250 lira olarak.
Ev sahibinin yine sesi çıkmadı. Sorun yok diye düşündük Ve bugun eşimin aramış. Emlakçıklar aramış kendisini ve 8bin liraya kiraya verebileceklerini söylemiş. Bulunduğumuz sitede kiralar 8bine çıktı 1 yılda anlamsız bir şekilde. Civarda yapılan herhangi bir yenilik bir gelişme açılan bir şey vs de yok .
(Ev asla ederinde değil bu arada , küçük 2+1)
Emlakçı da adamı arayıp fişfiklemiş sağolsun.
Düzenleme yapalım demiş eşime ev sahibi. Eşim ama başta bu şekilde konuşmamıştık deyince piyasa artmış demiş ev sahibi. Aklından geçen en az 5 binmiş. Eşimde mümkün değil demiş öyle kapatmışlar telefonu.
Çok canım sıkıldı. 3 ay önce babamı kaybettim. 7 aylık hamileyim 2 . Çocuğuma. 1 yıldır anksiyete ile uğraşıyorum her şey üst üste geldi. Stres kaldıramaz durumdayım artık.
Haklarımız nedir ? Mahkemelik olup tatsızlık cıksın istemiyorum ama evden de cıkmak istemiyorum. Kızım 2. Sonofa yeni geçti okulundan memnunuz. Hem hamileyim dediğim gibi. Her yerde kiralar yüksek . Çok sinirim bozuk.
Nasıl bir yol izlemeliyiz yasal olarak hakkı var mı ev sahibinin piyasalar arttı ne yapalım demekle?
Merhaba.Öncelikle saglıkla gelsin bebeğiniz.Babanıza Allah rahmet eylesin basınız sagolsun.Haklarımız nedir ? Mahkemelik olup tatsızlık cıksın istemiyorum ama evden de cıkmak istemiyorum.
Bize de yüzde 50 yaptı.Sözleşmeniz var mı ?
Bu yıl bu şekilde oturursunuz ama seneye ihtar çekip çıkartabilir.
Yasal oran yüzde 25 ama ev sahipleri uygulamıyor malesef.
Bizde geçen yık taşındık, bu eve.
Buay bir yıl doldu ve ev sahibi yüzde 50 zam yaptı. Kabul etmiyorsanız cıkın diyor .
Mecbur kabul ettik
Benim ananemler de istanbulda 3 odalı deniz gören evlerini 2500e kiraya verdiler daha yeni (30+ yaşında bir ev) civardaki evler yine denen rakamlarda.Yasal haklarinizda arkadaslar daha iyi yardimci olur. Ama maalesef emlakcilarin bir cogu ev sahiplerini böyle fisekliyor..kayinpederimin kücük bir dairesi var. Fiyat sordu. Kücük eve 5000 Lira alabilirsin dedi emlakci. Kayinpederim reddetti ve daha düsük fiyata kiraya verdi. Gecim herkes icin zor ama bazilari daha da zorlastiriyor
2000’den 3500’e çıktı.Bize de yüzde 50 yaptı.
Kestik sesimizi oturduk aşagı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?