Kira Meselesi

Ev bir yatırım aracı değildir bu mantik ztn sistemi kilitliyor. Kiracılar patron değildir barınma hakkı temel haktır
Begenmiyorsaniz oturamazsıniz boş kalır

Geçen sene 1500 2000 olan kira bi senede 8bin olmaz ne oldu evin giderimi arttı

Kiramiz 2400tl idi, 3.yilimiz evde. Ev sahibi 4bin tl yapmak istediğini iletti ama biz %25 in yasal sınır olduğunu ve 3bin tl ettigini ama bizim 3500tl yapabilecegimizi ilettik. Watsapp yazismasi şeklinde ilerliyor her sey bu arada. Henüz goruldu olmadı, dusunuyor zaar bakalim ne olacak...

İnşallah kabul eder

Geçen yıl etmiyordu ama bu yil ediyor malesef arkadaşım 1.5 yil önce dubleksini satti 400 bin,alan 2milyona satışa koydu bu yıl,alıcısıda var.Bin pişman oldu ama iş işten geçti. Sadece ev değil araba fiyatları da çok katladı. Berbat durumdayiz.

Panik olmayın hiç birşey yapamaz ev sahibiniz.
Biz de Mart ayında iki kızı olan bir aile evimizi kiralamak istedi ama ederinden daha aşağıya biz de iki kızı var o civarda okula gidiyor mağdur olmasın diye istediklerinden de aşağıya verdik, depozitoyu da 3 e bölerek yatırın dedik. Tamam dediler depozitoyu yatirmadilar. 2 ay sonra sorduk diyor ki "beni stres ediyorsunuz"
Şimdi de kirayı geç ödüyor ama bir bilgilendirme bile yapmıyor, kusura bakma falan zaten yok.
Neyse sonuca geleyim biz bu adamı bile cikartamiyoruz normalde. Kiranizi düzenli hesabına yatırın hiç birşey olmaz. Yasalar tamamen kiracıdan yana.

Teşekkür ediyorum. Allah sizinde yardımcınız olsun

Yasal hakki yok, tahliye edemez sizi. İhtiyac sebebiyle tahliye davasi acip kazanmadikca, onun da sartlari var tabi. Her benim bu eve ihtiyacim var diyen kazanmiyor davayi, ayrica ihtar cekme suresi vs var.

Seneye de kendisi oturmayacaksa çıkartamaz kolay kolay. Siz de hata yapmışsınız kabul ederek. 5 yıl olmadan tefe tüfeden fazla zam yapamaz.

Yaptığı doğru değil. Arttıramaz yasal olarak. Haklarını bilmeyen enayi bulursam kandırayım diye düşünüyor.

Seneye de kendisi oturmayacaksa çıkartamaz kolay kolay. Siz de hata yapmışsınız kabul ederek. 5 yıl olmadan tefe tüfeden fazla zam yapamaz.
Ev sahibi üst katımızda oturuyor .
Adam açık açık kabul etmiyorsanız çıkın dedi, huzursuzluk olacak . Bu şekilde oturtmazdım ki

Eşim yeni geldi eve . Bi anlat dedim sen baştan sona o ne dedi sen ne dedin. Adam böyle böyle piyasa orda artmış avukatımla da konuşmak istemiyorum bir ayarlama yapalım demiş. Ben şok resmen. Ki benim eşim asla höt höt biri değildir. Haksızlık olsa dahi sükunetle hakkını aramaya çalışır hep . Ona rağmen daha konuşmanın başında aba altından sopa göstermiş adam. Çok sinirlendim. Ne demek avukatımla konuşmak istemiyorum.
Eşim yarın arayıp son konuşmayı yapacak. Biraz sert konus , haklarımızı bildiğimizi hissettir çok yumuşak konuşuyorsun dedim. Ama karakterinin dışına çıkamaz biliyorum :)
Bu arada tahliye taahhütnamesini bulup baktık herhangi bir tarih yok maalesef üstünde. Umarım bu onların eline koz vermez.

Ev sahibi üst katımızda oturuyor .
Adam açık açık kabul etmiyorsanız çıkın dedi, huzursuzluk olacak . Bu şekilde oturtmazdım ki
Sizinle aynı durumdayız .Oturduğumuz binadaki daireler tek bir kişinin üzerine o da alt katımizda oturuyor . Bize de yüzde 100 zam yaptı . Evet görece uygundu belki kiramız ama yine de kabul edilir gelmedi bize bu oran kaldı ki biz zaten yüzde 70 80 zam talep etmiştik . Herneyse çıkın oğlum ,kızım oturacak diyeceği için kabul etmek zorunda kaldık . Bize iki ay öncesinden haber verdi ki çıkalım da daireyi 6 7bine kira versin diye . Bunu niye anlatıyorum şimdi sadede gelemedim :) Ben istediği rakamı yatiracagim ama sözleşme yenileme evrakını gönderdiğinde imzalamayacagim . Bu zam oranları böyle sürerse de haksız kira artışından dolayı dava etmeyi düşünüyorum. Hukukçular daha iyi bilir ama böyle bir hakkımız umarım :)

Çıksak ev yok piyasada , taşınma masrafı da cabası
Kabul etmesek huzursuzluk olacak, mecburen kabul ettik.
Tekrar sözleşmemi yeniliyorsunuz , biz yenilemedik . Mesaj atmış ev sahibi bana

Çıksak ev yok piyasada , taşınma masrafı da cabası
Kabul etmesek huzursuzluk olacak, mecburen kabul ettik.
Tekrar sözleşmemi yeniliyorsunuz , biz yenilemedik . Mesaj atmış ev sahibi bana
Bizim kira zammı eylul ayında o yüzden henüz imza atmadık ama her seferinde bir evrak gönderiyorlardi bu sefer imzalamayacagim o düşünsun :) Sizinki mesaj atmış bizimki konuşmanın sonunda bizden borç istedi . O kişi kisimlari hiç anlatmayayim

Tahliye taahhütnamesinin tarih kısmı boş bırakılıyor ki ev sahibi çıkartmak istediğinde kendi tarih yazıyor. Zaten kiracıyı çıkartmak kolay olsun diye tahliye taahhütnamesi tarihsiz imzalatılıyor diye biliyorum. Bence siz hemen bir avukata danışın. O size en iyi yolu gösterir. Ben kendi evime geçeceğim halde kiracım çıkmak istememişti. Avukata danıştım mahkeme en az 2 yıl sürüyor antlaşmaya bakın dedi. Tahliye taahhütnamesi yoktu bende. Bundan 3 yıl önce taşınma kamyon masrafını ben karşılamıştım da öyle çıkmıştı. Size tavsiyem antlaşmaya çalışın yoksa huzurlu oturulmuyor maalesef. Ben de kiracıydım ev sahibi ile husumet huzursuz ediyor insanı. Kiraların bu kadar yükselmesine de, kiracıların evi sahiplenmesine de, ev sahiplerinin de açgözlülüğüne çok şaşırıyorum. Daha ne günler göreceğiz kim bilir. Geçen ay karşı apartmanımdaki 2+1 70 metrekare eve 6600 tl ilan konuldu. Ertesi gün tutuldu. Bodrum katları 4000 den başlıyor. Allah hepimize kolaylık versin. Umarım en kısa sürede siz de rahata erersiniz.

Yasal olarak öyle bi artış yapamaz. Ben oturacağım diye sizi çıkartabilir ama bu durumda da başka birine kiraya verdiğini kanıtlarsanız yine yasal olarak sizin lehinize döner iş. Olması gerekeni yatırmışsınız zaten hiç pazarlığa girişmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…