- 1 Ekim 2010
- 21.740
- 53.880
- 798
- Konu Sahibi elizanelizan
-
Ev bir yatırım aracı değildir bu mantik ztn sistemi kilitliyor. Kiracılar patron değildir barınma hakkı temel haktırEv sahibinin sucu yok her şey çok arttı haliyle adam evinde kirasını arttıracak...paramizin hicbir değeri kalmadi. Kuş kadar maaşlarla insanlar geçinmeye çalışıyor,bende evimde ederinden düşük fiyata oturtmak istemem. Piyasası neyse o fiyata veririm fakat eski kiraciya 1 tik daha uygun olabilir.
Geçen sene 1500 2000 olan kira bi senede 8bin olmaz ne oldu evin giderimi arttıEv sahibinin sucu yok her şey çok arttı haliyle adam evinde kirasını arttıracak...paramizin hicbir değeri kalmadi. Kuş kadar maaşlarla insanlar geçinmeye çalışıyor,bende evimde ederinden düşük fiyata oturtmak istemem. Piyasası neyse o fiyata veririm fakat eski kiraciya 1 tik daha uygun olabilir.
ev doğurdu herhaldeGeçen sene 1500 2000 olan kira bi senede 8bin olmaz ne oldu evin giderimi arttı
İnşallah kabul ederKiramiz 2400tl idi, 3.yilimiz evde. Ev sahibi 4bin tl yapmak istediğini iletti ama biz %25 in yasal sınır olduğunu ve 3bin tl ettigini ama bizim 3500tl yapabilecegimizi ilettik. Watsapp yazismasi şeklinde ilerliyor her sey bu arada. Henüz goruldu olmadı, dusunuyor zaarbakalim ne olacak...
Geçen yıl etmiyordu ama bu yil ediyor malesefBizim ev 60 65m2 amerikan mutfak 10 yıllık yeni sayilır geçen sene bi bakim dedim ne kadara satabiliriz 230 250 arası gibi bir rakamdı buara 800 binler yaziyor burdaki evlerya siz delirdiniz mi benim evim 800 bin etmez arkadaş satanda değil sorun alanlarda ve kabul edenlerde
Panik olmayın hiç birşey yapamaz ev sahibiniz.Çok teşekkür ederim mesajlarınız için.
Sözleşmemiz var . Eşim de aksi gibi mesajlaşma düşmanı resmen. İlla herkesle telefonda konuşacak.
İhtar çekip ne diye çıkarabilir ki ? Satacağım çık diye mi ? Ay ne kadar saf kaldık bu konularda ya. Kalbimiz aklımız hinliğe çalışmıyor ki.
Teşekkür ediyorum. Allah sizinde yardımcınız olsunPanik olmayın hiç birşey yapamaz ev sahibiniz.
Biz de Mart ayında iki kızı olan bir aile evimizi kiralamak istedi ama ederinden daha aşağıya biz de iki kızı var o civarda okula gidiyor mağdur olmasın diye istediklerinden de aşağıya verdik, depozitoyu da 3 e bölerek yatırın dedik. Tamam dediler depozitoyu yatirmadilar. 2 ay sonra sorduk diyor ki "beni stres ediyorsunuz"
Şimdi de kirayı geç ödüyor ama bir bilgilendirme bile yapmıyor, kusura bakma falan zaten yok.
Neyse sonuca geleyim biz bu adamı bile cikartamiyoruz normalde. Kiranizi düzenli hesabına yatırın hiç birşey olmaz. Yasalar tamamen kiracıdan yana.
Seneye de kendisi oturmayacaksa çıkartamaz kolay kolay. Siz de hata yapmışsınız kabul ederek. 5 yıl olmadan tefe tüfeden fazla zam yapamaz.Sözleşmeniz var mı ?
Bu yıl bu şekilde oturursunuz ama seneye ihtar çekip çıkartabilir.
Yasal oran yüzde 25 ama ev sahipleri uygulamıyor malesef.
Bizde geçen yıl taşındık, bu eve.
Buay bir yıl doldu ve ev sahibi yüzde 50 zam yaptı. Kabul etmiyorsanız cıkın diyor .
Mecbur kabul ettik
Yaptığı doğru değil. Arttıramaz yasal olarak. Haklarını bilmeyen enayi bulursam kandırayım diye düşünüyor.Ev sahibinin sucu yok her şey çok arttı haliyle adam evinde kirasını arttıracak...paramizin hicbir değeri kalmadi. Kuş kadar maaşlarla insanlar geçinmeye çalışıyor,bende evimde ederinden düşük fiyata oturtmak istemem. Piyasası neyse o fiyata veririm fakat eski kiraciya 1 tik daha uygun olabilir.
Ev sahibi üst katımızda oturuyor .Seneye de kendisi oturmayacaksa çıkartamaz kolay kolay. Siz de hata yapmışsınız kabul ederek. 5 yıl olmadan tefe tüfeden fazla zam yapamaz.
Sizinle aynı durumdayız .Oturduğumuz binadaki daireler tek bir kişinin üzerine o da alt katımizda oturuyor . Bize de yüzde 100 zam yaptı . Evet görece uygundu belki kiramız ama yine de kabul edilir gelmedi bize bu oran kaldı ki biz zaten yüzde 70 80 zam talep etmiştik . Herneyse çıkın oğlum ,kızım oturacak diyeceği için kabul etmek zorunda kaldık . Bize iki ay öncesinden haber verdi ki çıkalım da daireyi 6 7bine kira versin diye . Bunu niye anlatıyorum şimdi sadede gelemedim :) Ben istediği rakamı yatiracagim ama sözleşme yenileme evrakını gönderdiğinde imzalamayacagim . Bu zam oranları böyle sürerse de haksız kira artışından dolayı dava etmeyi düşünüyorum. Hukukçular daha iyi bilir ama böyle bir hakkımız umarım :)Ev sahibi üst katımızda oturuyor .
Adam açık açık kabul etmiyorsanız çıkın dedi, huzursuzluk olacak . Bu şekilde oturtmazdım ki
Çıksak ev yok piyasada , taşınma masrafı da cabasıSizinle aynı durumdayız .Oturduğumuz binadaki daireler tek bir kişinin üzerine o da alt katımizda oturuyor . Bize de yüzde 100 zam yaptı . Evet görece uygundu belki kiramız ama yine de kabul edilir gelmedi bize bu oran kaldı ki biz zaten yüzde 70 80 zam talep etmiştik . Herneyse çıkın oğlum ,kızım oturacak diyeceği için kabul etmek zorunda kaldık . Bize iki ay öncesinden haber verdi ki çıkalım da daireyi 6 7bine kira versin diye . Bunu niye anlatıyorum şimdi sadede gelemedim :) Ben istediği rakamı yatiracagim ama sözleşme yenileme evrakını gönderdiğinde imzalamayacagim . Bu zam oranları böyle sürerse de haksız kira artışından dolayı dava etmeyi düşünüyorum. Hukukçular daha iyi bilir ama böyle bir hakkımız umarım :)
Bizim kira zammı eylul ayında o yüzden henüz imza atmadık ama her seferinde bir evrak gönderiyorlardi bu sefer imzalamayacagim o düşünsun :) Sizinki mesaj atmış bizimki konuşmanın sonunda bizden borç istedi . O kişi kisimlari hiç anlatmayayimÇıksak ev yok piyasada , taşınma masrafı da cabası
Kabul etmesek huzursuzluk olacak, mecburen kabul ettik.
Tekrar sözleşmemi yeniliyorsunuz , biz yenilemedik . Mesaj atmış ev sahibi bana
Tahliye taahhütnamesinin tarih kısmı boş bırakılıyor ki ev sahibi çıkartmak istediğinde kendi tarih yazıyor. Zaten kiracıyı çıkartmak kolay olsun diye tahliye taahhütnamesi tarihsiz imzalatılıyor diye biliyorum. Bence siz hemen bir avukata danışın. O size en iyi yolu gösterir. Ben kendi evime geçeceğim halde kiracım çıkmak istememişti. Avukata danıştım mahkeme en az 2 yıl sürüyor antlaşmaya bakın dedi. Tahliye taahhütnamesi yoktu bende. Bundan 3 yıl önce taşınma kamyon masrafını ben karşılamıştım da öyle çıkmıştı. Size tavsiyem antlaşmaya çalışın yoksa huzurlu oturulmuyor maalesef. Ben de kiracıydım ev sahibi ile husumet huzursuz ediyor insanı. Kiraların bu kadar yükselmesine de, kiracıların evi sahiplenmesine de, ev sahiplerinin de açgözlülüğüne çok şaşırıyorum. Daha ne günler göreceğiz kim bilir. Geçen ay karşı apartmanımdaki 2+1 70 metrekare eve 6600 tl ilan konuldu. Ertesi gün tutuldu. Bodrum katları 4000 den başlıyor. Allah hepimize kolaylık versin. Umarım en kısa sürede siz de rahata erersiniz.Eşim yeni geldi eve . Bi anlat dedim sen baştan sona o ne dedi sen ne dedin. Adam böyle böyle piyasa orda artmış avukatımla da konuşmak istemiyorum bir ayarlama yapalım demiş. Ben şok resmen. Ki benim eşim asla höt höt biri değildir. Haksızlık olsa dahi sükunetle hakkını aramaya çalışır hep . Ona rağmen daha konuşmanın başında aba altından sopa göstermiş adam. Çok sinirlendim. Ne demek avukatımla konuşmak istemiyorum.
Eşim yarın arayıp son konuşmayı yapacak. Biraz sert konus , haklarımızı bildiğimizi hissettir çok yumuşak konuşuyorsun dedim. Ama karakterinin dışına çıkamaz biliyorum :)
Bu arada tahliye taahhütnamesini bulup baktık herhangi bir tarih yok maalesef üstünde. Umarım bu onların eline koz vermez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?