- 15 Kasım 2011
- 1.299
- 526
- 323
- Konu Sahibi elizanelizan
-
Bu Sahip olduğunuz 3. Ev ise , çocuğunuz yok ise ve karı koca çalışan insanlar olsanız bile mi ?Ev sahibinin sucu yok her şey çok arttı haliyle adam evinde kirasını arttıracak...paramizin hicbir değeri kalmadi. Kuş kadar maaşlarla insanlar geçinmeye çalışıyor,bende evimde ederinden düşük fiyata oturtmak istemem. Piyasası neyse o fiyata veririm fakat eski kiraciya 1 tik daha uygun olabilir.
Benim ananemler de istanbulda 3 odalı deniz gören evlerini 2500e kiraya verdiler daha yeni (30+ yaşında bir ev) civardaki evler yine denen rakamlarda.
Bence en doğrusunu yaptılar. ben inaniyorum ki hakkın olmayan bir şeyi aldıysan o bir şekilde senden cikiyor. Hastalik olur, kaza olur, hırsızlık olur... Ortaokulda babamın cebinden fazla para alınca o gün paramı kaybetmiştim meselane zaman az çakallık yapsam hep gani gani zarara uğramışimdir. O yüzden çok korkarım, paralı tuvalette görevli göremesem bile bozuk paramı bırakırım,nolur nolmaz diye.
Yeni kiracıya istediğiniz fiyattan verin. Eski kiracıya yüzde 50 60 70 zam yapmak adilik olur. Evinizin de değeri artıyor zaten. O zaman banka da gelsin ev sahibine desin ki bu evi almak için 300 bin kredi çekmiştin şimdi piyasa arttı 800 bin ödeyeceksinEv sahibinin sucu yok her şey çok arttı haliyle adam evinde kirasını arttıracak...paramizin hicbir değeri kalmadi. Kuş kadar maaşlarla insanlar geçinmeye çalışıyor,bende evimde ederinden düşük fiyata oturtmak istemem. Piyasası neyse o fiyata veririm fakat eski kiraciya 1 tik daha uygun olabilir.
Enflasyonun suçlusu ev sahibiniz değil,herkesin bir yasam standarti var size yeten ona yetmez. Yasak konulara girdiği için değinmiyorum,kizacaginiz kişi ev sahibimiz değil yani...Yoksulluk sınırı 22 bin olmuş farkında mısınız,gerisi onun insiyatifinde istemiyorsa ve koşullar yasal olarak uygunsa çıkarır,zorla oturacak haliniz yok adamın evinde. Herşeye hazırlıklı olmak lazım. Neden bu fiyata veriyorsun diyemezsiniz serbest piyasa,devlet evin yaşına göre max ya da min sınır koysa bu sorunlar olmaz...Bu Sahip olduğunuz 3. Ev ise , çocuğunuz yok ise ve karı koca çalışan insanlar olsanız bile mi ?
hakkınız o evde tüfe oranına göre yapılacak zammı verip oturmak. Eğer ev sahibiniz size tahliye taahhüdü imzalatmadıysa hiçbir şeyden korkmanıza da gerek yok. ev sahibinizi duymazdan gelin, fırsatçılık yapmasına izin vermeyin her ay kirayı online olarak gönderip açıklamaya kira bedeli diye yazın. Hiçbir şey yapamazMerhaba hanımlar.
Benzer konular vardır illa ki bakmadım, sinirden bakamadım.
Geçtiğimiz sene temmuz ayında taşındık şuan oturduğumuz eve. Kiralarken zam meselesini konuşurken her sene tefe tüfe oranında zam yapılacak asla ne siz ne biz pazarlığa oturmayacagız bu konuda dedi ev sahibi . Kabul ettik.
(İstanbul'da oturuyoruz bu arada. Eşim memur 2600 lira kiramız.)
Bu sene zam zamanı yaklaşırken ev sahibinin hiç sesi çıkmadı. Biz de sormadık ne yapalım diye çünkü başta oran ne ise o kadar zam yapacagız diye konuşmuştuk. Eşim çıkan yasa gereği %25 zamlı yatırdı kirayı 3250 lira olarak.
Ev sahibinin yine sesi çıkmadı. Sorun yok diye düşündük Ve bugun eşimin aramış. Emlakçıklar aramış kendisini ve 8bin liraya kiraya verebileceklerini söylemiş. Bulunduğumuz sitede kiralar 8bine çıktı 1 yılda anlamsız bir şekilde. Civarda yapılan herhangi bir yenilik bir gelişme açılan bir şey vs de yok .
(Ev asla ederinde değil bu arada , küçük 2+1)
Emlakçı da adamı arayıp fişfiklemiş sağolsun.
Düzenleme yapalım demiş eşime ev sahibi. Eşim ama başta bu şekilde konuşmamıştık deyince piyasa artmış demiş ev sahibi. Aklından geçen en az 5 binmiş. Eşimde mümkün değil demiş öyle kapatmışlar telefonu.
Çok canım sıkıldı. 3 ay önce babamı kaybettim. 7 aylık hamileyim 2 . Çocuğuma. 1 yıldır anksiyete ile uğraşıyorum her şey üst üste geldi. Stres kaldıramaz durumdayım artık.
Haklarımız nedir ? Mahkemelik olup tatsızlık cıksın istemiyorum ama evden de cıkmak istemiyorum. Kızım 2. Sonofa yeni geçti okulundan memnunuz. Hem hamileyim dediğim gibi. Her yerde kiralar yüksek . Çok sinirim bozuk.
Nasıl bir yol izlemeliyiz yasal olarak hakkı var mı ev sahibinin piyasalar arttı ne yapalım demekle?
Tahliye taahhütnamesinin de kira sözleşmesinden sonra imzalatılması gerekiyormuş tarih olarak. Yoksa geçersizmiş. Uydurmuyorsam eğer. Düzeltir arkadaşlar.hakkınız o evde tüfe oranına göre yapılacak zammı verip oturmak. Eğer ev sahibiniz size tahliye taahhüdü imzalatmadıysa hiçbir şeyden korkmanıza da gerek yok. ev sahibinizi duymazdan gelin, fırsatçılık yapmasına izin vermeyin her ay kirayı online olarak gönderip açıklamaya kira bedeli diye yazın. Hiçbir şey yapamaz
olur mu hiç bu mantıkla gittiğimiz için her şey giderek pahalılaşıyor zaten. her şeyin yolu yordamı kanunu var. Ev sahipleri kafasına göre zam yapamasın diye belirleniyor Tüfe oranları. Ev sahibi (zaten malı mülkü olan görece varlıklı kişi yani) geçinebilsin diye, kendi evi olmayan başkasının evinde oturabilmek için para veren kiracı geçim sıkıntısına düşüp belki de evsiz mi kalacak? size göre doğru olan bu mu? Sanıyorum hiç kiracı olmadınız!!Ev sahibinin sucu yok her şey çok arttı haliyle adam evinde kirasını arttıracak...
Aynen öyle ama emlakçılar/ev sahipleri kiracılara kira sözleşmesi yapılırken tarihsiz olarak imzalatıp sonra üstüne ileri tarih yazıp, işleme koyuyorlar. bu nedenle bu tür işlemlerde önünüze konan her kağıda imzanın yanına imzayı attığınız günün tarihini yazmak önemli.Tahliye taahhütnamesinin de kira sözleşmesinden sonra imzalatılması gerekiyormuş tarih olarak. Yoksa geçersizmiş. Uydurmuyorsam eğer. Düzeltir arkadaşlar.
hiçbir ev sahibi 1 yıllık kiracısını yasal oran üzerinde zam yapmayı kabul etmiyor diye evinden çıkaramaz. Enflasyonun suçlusu ev sahibi olmadığı gibi kiracılar da değil. 22 bin tl olan yoksulluk sınırında insanlar asgari ücretle kira yetiştirmeye çalışıyor ama ev sahipleri sıkıntıya düşmesin diye 1 asgari ücret bedeli kira ödeyecekler. Bu ev sahibi ajitasyonu benim midemi bulandırıyor.Enflasyonun suçlusu ev sahibiniz değil,herkesin bir yasam standarti var size yeten ona yetmez. Yasak konulara girdiği için değinmiyorum,kizacaginiz kişi ev sahibimiz değil yani...Yoksulluk sınırı 22 bin olmuş farkında mısınız,gerisi onun insiyatifinde istemiyorsa ve koşullar yasal olarak uygunsa çıkarır,zorla oturacak haliniz yok adamın evinde. Herşeye hazırlıklı olmak lazım. Neden bu fiyata veriyorsun diyemezsiniz serbest piyasa,devlet evin yaşına göre max ya da min sınır koysa bu sorunlar olmaz...
Siz haklısınız, hem de sonuna kadar. Ev sahibiniz de asla mağdur değil. 10 yıllık kiracı olup aynı evde 800 tl kira vererek oturuyor olsaydınız evet o durumda şartlar tekrar gözden geçirilebilirdi ama şu anda yapılan aç gözlülük. hepimiz aynı gemideyiz, hepimiz geçnmekte zorlanıyoruz kimse kimsenin yükünü sırtlanmak zorunda değil. Ev sahibiniz Tüfe oranındaki zamla size lütufta bulunmuş olmuyor, siz de 5 bin tl vermediniz diye ev sahibinizin hakkına girmiş olmuyorsunuz.Bilmiyorum da ben ve eşim gayet iyi maaş alan , kendi evi olan ve ayrıyetten sahip olduğum 2 evden de kira geliri olan Biri olsaydım, asla ve asla gününde kirasını ödeyen henüz 1 yılı yeni dolmuş ,memur kiracımı böyle zora sokmazdım.
İnsiyatifimi sonuna kadar kullanırdım. Bu zalimce geliyor bana şuan. Üstelik evi benden öncekiler o kadar kötü kullanmıştı ki adam etmek için epey uğraştık. Balkonda klima için yapılmış bir boşluk var orda kuş güvercin beslemişti adamlar ya her yer yem ve pislik içindeydi. Kendileri de geldiler gördüler.
Evet yaşam zor ama bizim için daha zor . Tek memur maaşı ile geçinmeye çalışan 2. Bebeğini bekleyen bir aileyiz Ev sahibimizin şartları da ortada. El insaf minel vicdan
yasalardan haberiniz yok galiba. o sınır konuldu zaten eski kiracılar için. yasal olarak %25'in üzerinde zam yapamaz.Enflasyonun suçlusu ev sahibiniz değil,herkesin bir yasam standarti var size yeten ona yetmez. Yasak konulara girdiği için değinmiyorum,kizacaginiz kişi ev sahibimiz değil yani...Yoksulluk sınırı 22 bin olmuş farkında mısınız,gerisi onun insiyatifinde istemiyorsa ve koşullar yasal olarak uygunsa çıkarır,zorla oturacak haliniz yok adamın evinde. Herşeye hazırlıklı olmak lazım. Neden bu fiyata veriyorsun diyemezsiniz serbest piyasa,devlet evin yaşına göre max ya da min sınır koysa bu sorunlar olmaz...
Benim ananemler de istanbulda 3 odalı deniz gören evlerini 2500e kiraya verdiler daha yeni (30+ yaşında bir ev) civardaki evler yine denen rakamlarda.
Bence en doğrusunu yaptılar. ben inaniyorum ki hakkın olmayan bir şeyi aldıysan o bir şekilde senden cikiyor. Hastalik olur, kaza olur, hırsızlık olur... Ortaokulda babamın cebinden fazla para alınca o gün paramı kaybetmiştim meselane zaman az çakallık yapsam hep gani gani zarara uğramışimdir. O yüzden çok korkarım, paralı tuvalette görevli göremesem bile bozuk paramı bırakırım,nolur nolmaz diye.
yarın öbür gün düzgün kiracılardan vazgeçtiklerine pişman olacak çok ev sahibi var bence. bi anlık gazla eskiyi çıkarıp yenisini bilmem kaç katı paraya sokuyor daireye, adam 3 ay düzenli ödüyor sonra ödememeye başlıyor. kira ödemeyen adamı bile çıkarmak zor. ondan sonra uğraşsın dursun bakalım öylelerini çıkarmak ve alamadığı kirayı almak için. ödemeyen adam da ödemiyor yani, izini kaybettiriyor, iletişim numarasını kapatıyor, ikametgahı yok mesela hiçbir yerde.Bilmiyorum da ben ve eşim gayet iyi maaş alan , kendi evi olan ve ayrıyetten sahip olduğum 2 evden de kira geliri olan Biri olsaydım, asla ve asla gününde kirasını ödeyen henüz 1 yılı yeni dolmuş ,memur kiracımı böyle zora sokmazdım.
İnsiyatifimi sonuna kadar kullanırdım. Bu zalimce geliyor bana şuan. Üstelik evi benden öncekiler o kadar kötü kullanmıştı ki adam etmek için epey uğraştık. Balkonda klima için yapılmış bir boşluk var orda kuş güvercin beslemişti adamlar ya her yer yem ve pislik içindeydi. Kendileri de geldiler gördüler.
Evet yaşam zor ama bizim için daha zor . Tek memur maaşı ile geçinmeye çalışan 2. Bebeğini bekleyen bir aileyiz Ev sahibimizin şartları da ortada. El insaf minel vicdan
Kendileri de sorun yaşamışlar bizden öncekilerle . Tecrübe etmişler kötü kiracıyı. İnsanın aklı almıyoryarın öbür gün düzgün kiracılardan vazgeçtiklerine pişman olacak çok ev sahibi var bence. bi anlık gazla eskiyi çıkarıp yenisini bilmem kaç katı paraya sokuyor daireye, adam 3 ay düzenli ödüyor sonra ödememeye başlıyor. kira ödemeyen adamı bile çıkarmak zor. ondan sonra uğraşsın dursun bakalım öylelerini çıkarmak ve alamadığı kirayı almak için. ödemeyen adam da ödemiyor yani, izini kaybettiriyor, iletişim numarasını kapatıyor, ikametgahı yok mesela hiçbir yerde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?