Kira Meselesi

Bu Sahip olduğunuz 3. Ev ise , çocuğunuz yok ise ve karı koca çalışan insanlar olsanız bile mi ?

Benim akrabagimin oturdugu semtde kiralar 6000 TL den basliyormus. Öyle lüks felan da degil. Kendisi asgari ücretin az üzerinde calisiyor. Yani evin bir gelirisinden fazlasi sirf kiraya gidiyor..so derece yalnis birsey. Insanlar kira mi ödesin, fatura mi ödesin, erzak mi alsin. Böyle para neye yetsin

Yeni kiracıya istediğiniz fiyattan verin. Eski kiracıya yüzde 50 60 70 zam yapmak adilik olur. Evinizin de değeri artıyor zaten. O zaman banka da gelsin ev sahibine desin ki bu evi almak için 300 bin kredi çekmiştin şimdi piyasa arttı 800 bin ödeyeceksin

Bu Sahip olduğunuz 3. Ev ise , çocuğunuz yok ise ve karı koca çalışan insanlar olsanız bile mi ?
Enflasyonun suçlusu ev sahibiniz değil,herkesin bir yasam standarti var size yeten ona yetmez. Yasak konulara girdiği için değinmiyorum,kizacaginiz kişi ev sahibimiz değil yani...Yoksulluk sınırı 22 bin olmuş farkında mısınız,gerisi onun insiyatifinde istemiyorsa ve koşullar yasal olarak uygunsa çıkarır,zorla oturacak haliniz yok adamın evinde. Herşeye hazırlıklı olmak lazım. Neden bu fiyata veriyorsun diyemezsiniz serbest piyasa,devlet evin yaşına göre max ya da min sınır koysa bu sorunlar olmaz...

hakkınız o evde tüfe oranına göre yapılacak zammı verip oturmak. Eğer ev sahibiniz size tahliye taahhüdü imzalatmadıysa hiçbir şeyden korkmanıza da gerek yok. ev sahibinizi duymazdan gelin, fırsatçılık yapmasına izin vermeyin her ay kirayı online olarak gönderip açıklamaya kira bedeli diye yazın. Hiçbir şey yapamaz

Tahliye taahhütnamesinin de kira sözleşmesinden sonra imzalatılması gerekiyormuş tarih olarak. Yoksa geçersizmiş. Uydurmuyorsam eğer. Düzeltir arkadaşlar.

Ya fırsatçı olan çok da cidden ev sahiplerini de anlamak gerekiyor bu konuda. Ailemin iki dairesi var kira aldığı. Babam insaflı biri olduğu için biri 6 yıllık kiracı olmasına rağmen emsal değere yükseltmedi. İkisi de %20-25 zamla devam ediyor. Ama eskiden çok rahat geçinen ailem şu an o kira fiyatları piyasa ile eş değer oranda artmadığı için biraz sıkıntıya girmişler belli. Babam çok hesap yapmaya başlamış. Eskiden hiç böyle değildi adam. Kalkın şuraya buraya gidelim derdi, şehir dışı günübirlik gider gezerdik, yer içerdik mesela. Artık bunları yapamıyor. Ki bunlar çocuklarını büyütmüş emekli insanlar. Bunun bir de çocuk okutanı, borç ödeyeni, ev geçindireni var.

Ev sahibinin sucu yok her şey çok arttı haliyle adam evinde kirasını arttıracak...
olur mu hiç bu mantıkla gittiğimiz için her şey giderek pahalılaşıyor zaten. her şeyin yolu yordamı kanunu var. Ev sahipleri kafasına göre zam yapamasın diye belirleniyor Tüfe oranları. Ev sahibi (zaten malı mülkü olan görece varlıklı kişi yani) geçinebilsin diye, kendi evi olmayan başkasının evinde oturabilmek için para veren kiracı geçim sıkıntısına düşüp belki de evsiz mi kalacak? size göre doğru olan bu mu? Sanıyorum hiç kiracı olmadınız!!

Tahliye taahhütnamesinin de kira sözleşmesinden sonra imzalatılması gerekiyormuş tarih olarak. Yoksa geçersizmiş. Uydurmuyorsam eğer. Düzeltir arkadaşlar.
Aynen öyle ama emlakçılar/ev sahipleri kiracılara kira sözleşmesi yapılırken tarihsiz olarak imzalatıp sonra üstüne ileri tarih yazıp, işleme koyuyorlar. bu nedenle bu tür işlemlerde önünüze konan her kağıda imzanın yanına imzayı attığınız günün tarihini yazmak önemli.
Tahliye taahhüdü kira sözleşmesi ile aynı gün olduğunda geçersiz oluyor çünkü.

5 yıl olana kadar yasal oran dışında arttırma hakkı yok ev sahibinin. işinize gelmiyorsa dava açabilirsiniz konuşup uzatmayalım diyin. çevremdekileri de böyle emlakçı gazıyla arıyorlar. bir de yeni moda, evi tutarken tahliye taahhütnamesi imzalamayı şart koşmaya başlamışlar

hiçbir ev sahibi 1 yıllık kiracısını yasal oran üzerinde zam yapmayı kabul etmiyor diye evinden çıkaramaz. Enflasyonun suçlusu ev sahibi olmadığı gibi kiracılar da değil. 22 bin tl olan yoksulluk sınırında insanlar asgari ücretle kira yetiştirmeye çalışıyor ama ev sahipleri sıkıntıya düşmesin diye 1 asgari ücret bedeli kira ödeyecekler. Bu ev sahibi ajitasyonu benim midemi bulandırıyor.
Barınma hakkını sömürmek bu, hak ve fırsat eşitsizliği ve bariz aç gözlülük.

Bilmiyorum da ben ve eşim gayet iyi maaş alan , kendi evi olan ve ayrıyetten sahip olduğum 2 evden de kira geliri olan Biri olsaydım, asla ve asla gününde kirasını ödeyen henüz 1 yılı yeni dolmuş ,memur kiracımı böyle zora sokmazdım.
İnsiyatifimi sonuna kadar kullanırdım. Bu zalimce geliyor bana şuan. Üstelik evi benden öncekiler o kadar kötü kullanmıştı ki adam etmek için epey uğraştık. Balkonda klima için yapılmış bir boşluk var orda kuş güvercin beslemişti adamlar ya her yer yem ve pislik içindeydi. Kendileri de geldiler gördüler.

Evet yaşam zor ama bizim için daha zor . Tek memur maaşı ile geçinmeye çalışan 2. Bebeğini bekleyen bir aileyiz Ev sahibimizin şartları da ortada. El insaf minel vicdan

Siz haklısınız, hem de sonuna kadar. Ev sahibiniz de asla mağdur değil. 10 yıllık kiracı olup aynı evde 800 tl kira vererek oturuyor olsaydınız evet o durumda şartlar tekrar gözden geçirilebilirdi ama şu anda yapılan aç gözlülük. hepimiz aynı gemideyiz, hepimiz geçnmekte zorlanıyoruz kimse kimsenin yükünü sırtlanmak zorunda değil. Ev sahibiniz Tüfe oranındaki zamla size lütufta bulunmuş olmuyor, siz de 5 bin tl vermediniz diye ev sahibinizin hakkına girmiş olmuyorsunuz.

Devlet 2023 temmuz ayına kadar olan süreçte artışı %25 belirledi. Yasalar kiracılardan yana. Mahkemeler zaten icra dosyaları dolmuş durumda. Ev sahibi çıkartmak için ihtar çekmeye çalışsa bile başarılı olamaz. Şu an kirasını aylarca ödemeyen ev sahipleri bile kiracılarını çıkaramıyor. 5 yıl dolunca da oturduğunuz semtteki emsal evler oranına yakın artış yapmak zorundasınız. 10 yıldan önce de sizi çıkaramaz. .
Sizin ev sahibi varlıklı olabilir. Ama sahip oldukları bir evden gelen kira ile geçinmeye çalışan emekliler de etkilendi bu sınırlamadan.
Ev sahibi siz evde oturmaya devam ederken satış yapabilir. Evi alan kişi de içinde oturmak istediğini beyan ederek sizi çıkarabilir. Bence aranızda sizin ödeyebileceğiniz miktarda anlaşmaya çalışın.

yasalardan haberiniz yok galiba. o sınır konuldu zaten eski kiracılar için. yasal olarak %25'in üzerinde zam yapamaz.

Anneannenin kiracısına imrendim , güle güle otursun. 5 yılımız doluyor. Emsallerine göre güncelleme yapmak istedim. Bir kaç ay önce eski kiracıyı çıkarıp , yeni kiracıya verdiği başka bir dairesi de mevcut. Çocuğum gelecek dedi. Ev bakıyoruz. İnşallah bize de anneanneniz gibi bir ev sahibine rastlamak nasip olur.

yarın öbür gün düzgün kiracılardan vazgeçtiklerine pişman olacak çok ev sahibi var bence. bi anlık gazla eskiyi çıkarıp yenisini bilmem kaç katı paraya sokuyor daireye, adam 3 ay düzenli ödüyor sonra ödememeye başlıyor. kira ödemeyen adamı bile çıkarmak zor. ondan sonra uğraşsın dursun bakalım öylelerini çıkarmak ve alamadığı kirayı almak için. ödemeyen adam da ödemiyor yani, izini kaybettiriyor, iletişim numarasını kapatıyor, ikametgahı yok mesela hiçbir yerde.

Kendileri de sorun yaşamışlar bizden öncekilerle . Tecrübe etmişler kötü kiracıyı. İnsanın aklı almıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…