Kira Meselesi

size tahliye taahhütnamesinden yürüyecek muhtemelen. o olmasa hiçbir şey yapamazdı da o kötü olmuş. onu tarihsiz imzalatma sebepleri bu zaten, canının istediği bir tarihi yazacak.

Bu tahahütname 2 nusha mı yapılır. ?

aslında sormak istediğim eğer 2 nusha yapılırsa ev sahibi kendi kafasına göre elindekine tarih atarsa kiracınınkinde tarih kısmı boş olduğu için ispatlayamaz mı kiracı

doğru, dediğinizde haklısınız. normalde yapılırken altına kopya kağıdı konur, biri orijinal biri kopya olarak kalır. yani olması gereken o. bence konu sahibi bi avukata danışmalı.

doğru, dediğinizde haklısınız. normalde yapılırken altına kopya kağıdı konur, biri orijinal biri kopya olarak kalır. yani olması gereken o. bence konu sahibi bi avukata danışmalı.

Ne güzel bilgiler edindim sayenizde. Bir gün belki ihtiyacımız olursa (inşallah olmaz) aklımızın kenarında dursun.

tekrardan teşekkürler :)

Tahliye taahhüdü varsa çıkarır . Tarih aynı günse geçersizdir. Anlaşmaya bakın bence zaten buradan çıksanız kirabulamazsınız

İnsanımızın ne kadar aç gözlü olduğunu covid ve deprem dönemlerinde görmüş olduk.İzmir ,Antalya gibi şehirlerimizin de durumu farklı değil.

Wurstriacan, bugün şu haberi görünce aklıma sen geldin
Bence olacağı bu. Sırf kaziklamak için ne idugunu bilmedikleri insanlara değerinin üstünde evini veren herkesin başina aynı şey gelsin, bir gram üzülmem.
Belki böyle böyle olaylar yaygınlaştırsa ev sahipleri "daha uygun fiyata en azından çiçek gibi bakacak insanlara verelim" moduna girerler yine eskisi gibi

evet, özellikle yabancılara ev kiralamak büyük risk bence. bu meselelerde iki tane çok net konu var, birincisi, kiracısını sahiden çıkarmak isteyen ev sahibi ne yapıyor ediyor o kiracıyı çıkarıyor bir şekilde. en temizi evi başkasına satmak ve yasal süreçle 6 ay içinde çıkartmak. kılçıksız yani. ikincisi ise, kirasını ödemeyen kiracı allem ediyor kallem ediyor ödemiyor. ödemiyor kardeşim, adam izini kaybettiriyor, hadi yeri yurdu ortada mahkemeye verdi ev sahibi, napacak devlet bu adamın canını mı alacak? geçenlerde bir yetkili, mahkemelerin bu tarz davalarla dolduğunu ve takipsizlik kararı falan verildiğini ifade etti. en kötü ihtimal ev sahibi lanet olsun parasına da kirasına da der, lanet eder uğraşmaktan vazgeçer falan. benim çevremde evini boşta tutan ev sahipleri var. adamlar bıkmış artık kiracı derdinden. kirayı takması ayrı dert, evi kötü kullanması ayrı dert. o yüzden her zaman için insan kalitesine bakmak lazım. bizim ev sahibi kaç aydır binada yoktu, şehir dışındaydı. aidatları kendisi topluyor. 3-4 aylık birikmiş aidat vardı, kaç kez kapılarını çaldık yoklardı sonradan öğrendik ki şehir dışına gitmişler tatile. geçen gün bişey için gelmişler, evde olduklarını farkettim anında birikmiş aidatı götürdüm kapılarına. biz dikkat ederiz böyle şeye, yarın öbür gün geldiğimizi gördü ama aidatını vermedi, kaynattı demesin kimse. biz aidatı verdik, 2 saat sonra geldikleri gibi geri döndüler şu anda da yoklar mesela. güvenilir ve kaliteli kiracılar her zaman için paradan daha değerlidir. fahiş fiyata o evi tutan adamın şu an parası var ama yarın olmazsa ne yapacak? ama benim düzenli işim ve gelirim var, her şeyim belli. arada fark var yani.

Reactions: Sim
İcra takibi yaparak tahliye isteyebilirsiniz. Kiracı Tüfe oranında zam yapmak zorunda. Elinde annenizin zamsız kiraya onayını içeren bir yazı yoksa derhal icra takibi yapın.

Şu son dönemde kira uyuşmazlıklarından ötürü neredeyse cinnet geçirecek bir avukat olarak kendi görüşlerimi belirtmek isterim. Evet enflasyon dünyalar kadar ancak kira artış oranı yüzde 25 olarak belirlendi. Bence kiracı olanlar önce şunu düşünmeli: bu adam beni bu evden çıkarabilir mi? Elinde tahliye taahhüdü var mı, gereksinim sebebiyle tahliye edebilir mi( aynı bölgede başka evi varsa edemez) evi birinin üzerine devredip beni bu şekilde çıkarabilir mi. Eğer cevabınız evet ise makul fiyatta anlaşmalarını tavsiye ediyorum danışan kişilere. Tabiki sıfırdan giren bir kişi gibi ödeyin demiyorum ancak ev sahibine de yüzde 25i diretmeyi mantıklı bulmuyorum.
Bazen de hayret ediyorum, geçen sene zam yapmamış kişiler ev sahibi bu sene yüksek zam yaptı diye şikayet etmeye kalkıyor,madem kanunlara bu kadar uyan nizami bir vatandastin neden geçen sene ödemen gereken zammı ödemedin.
Kabul şuan sulh mahkemeleri kilitlenmiş durumda ve belki bir seneden önce tahliye saglanmayacak. Ancak yargılama gideri ile karşı vekalet ücretinin kiracınin üzerine kalacağını da göz önüne almalısınız. Hatta sürecin uzamasından ötürü tazminat dahi gündeme gelebilir.
Tabi şunu da belirteyim ev sahipleri eğer bir avukata danismiyorsa yüzde 70 yanlış zamanda ihtarname gönderiyorlar. Kanunda uyulması gereken bircok süre var. İhtarname çekmenin süresi var,davayı açmanın süresi var. Evet biliyorum bizim milletimiz avukata danışmanlık ucreti ödemekten hiç hoşlanmaz ancak böyle bir durumda elinizdeki mevcut sözleşme ve ihtar ile (sözleşmenin süresi bitse dahi) bir meslektasin kapısını calarsaniz boşu boşuna koştur koştur evi tahliye etmemiş olursunuz. Mesela geçen gün bir ev sahibi ile görüştüm, gereksinim sebebiyle kiracisini tahliye edecekti ancak ihtarnameyi yanlış zamanda çekmiş, şuan Şubat ayına kadar dava açması mumkun değil, ama bunu bilmeyen kiracısı belkide ihtardan korkarak yok zamaninda aceleyle evi tahliye edecek

Benim 5 yılım doldu. Ben de hamileyim. Eylülde netleşecek kiramız. Aklım çıkıyor şu an 5 yıl sonra istediğini yapıyor ev sahibi sanırım. Ama sizin 1 yıl olmuş daha, hiç bir şey yapamaz. Önünüzden geçmiş işte ne tutturursak diye. Allah vicdan versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…