Kiracı Problemi

Valla biz de kiracı olduk zamanında ama çık deyince çıkarız yani kimsenin evinde zorla oturmaya gerek yok. Karşı taraf art niyetli de değilse üstelik.
Yok valla simdi herkes bi değişik burada konu açiyorlar bende cikmam diye yazıyorlar ben şok ya birisi seni evinde istemiyor o evde nasıl oturabilirsin annem babam hala kiracı hiç bu muhabbetleri anlamadim biz hiç bu şekilde gormedim bizimkilerden

Öyle bir hak yok diyenler de var on yılı geçmek lazımmış çıkartmak için. Sürekli olarak yenileniyormus deniliyor. Avukatla görüşücem dogruysa bu bilgi buyuk mağduriyet ev sahibi açısından. Temelde kiracıyı korumak amac sanırım keyfi tahliyelerin önüne geçmek için ama on yıl fazla uzun bir süre.
10 mu yıl yok yauv tabuyu verin direk belki ben satıp malimi yicem kime ne ya iyice delirdirler

Yok valla simdi herkes bi değişik burada konu açiyorlar bende cikmam diye yazıyorlar ben şok ya birisi seni evinde istemiyor o evde nasıl oturabilirsin annem babam hala kiracı hiç bu muhabbetleri anlamadim biz hiç bu şekilde gormedim bizimkilerden
Yani kiracilardan çektiğimiz kadar kimseden cekmemisizdir biz. Birgün kendi evim olursa asla kiraya vermiycem. Bi tane satmak zorunda kaldık zararına içini kullanılamayacak hale getirmisti. Ödemediği kiralar hâlâ icrada.
Kiracı ev sahibi iliskilerinde karşılıklı iyi niyet çok önemli. Çoğu kişi suistimal ediyor maalesef.

Bu ne saçmalık bir ev sahibi kiracıyı 4 ay önce uyarsa çıkarmısın diye o iş bitmiştir ister satar ister tekrar kiralar bu kiracılara verilen haklar çok saçma kiracı mağdur olmasın derken ev sahibi mağdur oluyor iki tarafında haklarının korunacağı makul kurallar konulsa olmuyor mu illa iki tarafta uğraşacak sözleşme vakti gelmeden çekin ihtar illa davalık edecekler insanları

Bu ne saçmalık bir ev sahibi kiracıyı 4 ay önce uyarsa çıkarmısın diye o iş bitmiştir ister satar ister tekrar kiralar bu kiracılara verilen haklar çok saçma kiracı mağdur olmasın derken ev sahibi mağdur oluyor iki tarafında haklarının korunacağı makul kurallar konulsa olmuyor mu illa iki tarafta uğraşacak sözleşme vakti gelmeden çekin ihtar illa davalık edecekler insanları
Bide başkasına kiraya verse suçmus hadi ya belki ben o kisiden hoslanmiyorum sozlesmem gelmeden önce ihtarı cekmisim gerisi kimi ilgilendirir valla malin olsa dert olmasa dert ama sorun insanların yüzsüzlüğü

Eylül gibi bitiyor. Annem havalar ısınıyor ev bakın gibilerden şimdiden söylemiş. Geçen yıl da aynısı olmuş kış geliyor önce söyleseydiniz bir yıl daha oturalım vs deyip geçistirmislerdi. Bu kez daha önceden hatırlatmak istemiş annem bu cevabı almış.
Ev sahiplerinin hiç hakkı yok mu bende bunu anlamıyorum. Avukat aracılıyla öğrenebilirsiniz sanırım neler yapılması gerektiğini umarım eve zarar vermezler

Öyle bir hak yok diyenler de var on yılı geçmek lazımmış çıkartmak için. Sürekli olarak yenileniyormus deniliyor. Avukatla görüşücem dogruysa bu bilgi buyuk mağduriyet ev sahibi açısından. Temelde kiracıyı korumak amac sanırım keyfi tahliyelerin önüne geçmek için ama on yıl fazla uzun bir süre.
Evi satacaksanız 10 yılı doldurma şartı yok. O sebepsiz kiracı çıkartanlar için. Geçerli sebep varsa 1 yıl sonra da çıkartırsınız. Ama ihtar çekin.

Bide başkasına kiraya verse suçmus hadi ya belki ben o kisiden hoslanmiyorum sozlesmem gelmeden önce ihtarı cekmisim gerisi kimi ilgilendirir valla malin olsa dert olmasa dert ama sorun insanların yüzsüzlüğü
İşte hoşlanmamak kiracı çıkartmak için sebep değil. Kiracıların hakları da korunmalı ki bu kanunların sebebi eften püften sebeplerle kiracı çıkartan ev sahipleri zaten.

Ev sahiplerinin hiç hakkı yok mu bende bunu anlamıyorum. Avukat aracılıyla öğrenebilirsiniz sanırım neler yapılması gerektiğini umarım eve zarar vermezler
Çıkmama sebebi tamamen kira ücreti aslında evi beğenmiyor ve kalabalık oldukları için sığmıyorlar. Şu an çıksa iki katı ödemek zorunda kalir aşırı derecede uyguna oturuyorlar. O yüzden çıkmak istemiyor. Kirasını düzenli ödediği ve eve temiz baktığı için biz de memnunuz aslında ama satma düşüncemiz var. Yani kendisine zamanında hiç zam yapmadan devam ettiğimiz süreçler bile oldu şimdi bu şekilde zorluk çıkarması ne bileyim işte insanın agirina gidiyor. Ev sahiplerinin pek bir hakkı yok genel düzenlemeler kiracı lehine maalesef.

Benim annem dedemden kalma evi sattı. Kiracıya tasinma parası filan verdi. Onlar da sorun çıkartmadı. Bir sene önce. Adam çok agriza çıkarttı, bir şekilde çıktı.

İşte hoşlanmamak kiracı çıkartmak için sebep değil. Kiracıların hakları da korunmalı ki bu kanunların sebebi eften püften sebeplerle kiracı çıkartan ev sahipleri zaten.
O yüzden sözleşmeden önce ihtar çekikip çikartıliyor ya mesela ben hayvanlara kötü davranan sevmeyen birini evimde oturtmazdim bence gayet hakli bir sebep :27::

neden uğraşıyorsunuz ki 5 sene sonunda kira tespit davasına göre kira emsallere göre yeniden belirlenir. yeni kira ona uymazsa çıkmak isteyebilir o zaman.

O yüzden sözleşmeden önce ihtar çekikip çikartıliyor ya mesela ben hayvanlara kötü davranan sevmeyen birini evimde oturtmazdim bence gayet hakli bir sebep :KK53::
İşte haklı sebep olmazsa o da işe yaramıyor. Hayvan sevmemek sebep sayılmıyor sanırım 😂

Merhabalar herkese öncelikle. Annemin bir kiracısı var beş yılı aşkın süredir evinde oturuyor. Sıradan kira sözleşmesiyle her yıl makul zamlarla yenilenerek oturuyor.

Annem kendisine şu anki sözleşme yenilenmeden yani geçen seneden beri evi satmak istediğini ve çıkmasını söylüyor kendisi ise bir yıl daha oturayım, zaten kış gelmek üzere vs deyip konuştu annem tamam dedi. Bu sene sonuna doğru çıkmasını beklediği için, karşılaşınca ev bakıyor musunuz diye sormuş. Kadın, ne ev bakması sözleşmemiz yenileniyor bizim de haklarımız var, kanun yanımızda diye çıkışmış.

Daha önce de kiralarını düzgün ödemeyen ve evi batıran, ısrarla çıkmayan kiracılardan çok çektik. Bu ise kirasını düzenli şekilde ödüyor ve kendisinden herhangi bir sıkıntımız yok. Tekrar başka birine piyasaya göre kiraya verme gibi bir düşüncemiz de yok yani onun için çıkarmaya çalışmıyoruz. Annem evi satıp bag evi tarzı bir şey almak istiyor.
Şimdi benim anlamadığım kanun yanımızda deyip bu şekilde bir tavır takinmasi doğru mu evi kiraladık diye üzerine mi yaptık kiracılardaki aymazlıktan ikrah geldi artık.
Kendisini de anlıyorum piyasa malum şu anda çok uygun fiyata oturuyor o yüzden de çıkmak istemiyor ama ne yapalım bizde tapuyu üstüne mi yapalim bu durumda. Günümüzde kiracı sorunu malinla rezil olmak başka bir şey değil.
Ben bu kira konularında insanların sözlerine güvenmemeyi öğrendim.
Çıkacağız diyorlar çıkmıyorlar son aylarda evi harabeye çevirip çıkıyorlar.
Her şey resmi yazıyla olmalı tamam çıkacaksınız ama ben ihtar çektiriyorum sizde 6 ay içinde evi bulursunuz demeli aslında

Evi satmak için kiracının çıkmasını beklemenize gerek yok ki.

Merhabalar herkese öncelikle. Annemin bir kiracısı var beş yılı aşkın süredir evinde oturuyor. Sıradan kira sözleşmesiyle her yıl makul zamlarla yenilenerek oturuyor.

Annem kendisine şu anki sözleşme yenilenmeden yani geçen seneden beri evi satmak istediğini ve çıkmasını söylüyor kendisi ise bir yıl daha oturayım, zaten kış gelmek üzere vs deyip konuştu annem tamam dedi. Bu sene sonuna doğru çıkmasını beklediği için, karşılaşınca ev bakıyor musunuz diye sormuş. Kadın, ne ev bakması sözleşmemiz yenileniyor bizim de haklarımız var, kanun yanımızda diye çıkışmış.

Daha önce de kiralarını düzgün ödemeyen ve evi batıran, ısrarla çıkmayan kiracılardan çok çektik. Bu ise kirasını düzenli şekilde ödüyor ve kendisinden herhangi bir sıkıntımız yok. Tekrar başka birine piyasaya göre kiraya verme gibi bir düşüncemiz de yok yani onun için çıkarmaya çalışmıyoruz. Annem evi satıp bag evi tarzı bir şey almak istiyor.
Şimdi benim anlamadığım kanun yanımızda deyip bu şekilde bir tavır takinmasi doğru mu evi kiraladık diye üzerine mi yaptık kiracılardaki aymazlıktan ikrah geldi artık.
Kendisini de anlıyorum piyasa malum şu anda çok uygun fiyata oturuyor o yüzden de çıkmak istemiyor ama ne yapalım bizde tapuyu üstüne mi yapalim bu durumda. Günümüzde kiracı sorunu malinla rezil olmak başka bir şey değil.
Sözleşme yenilenmeden 6 ay, 3 ay ve 1 ay kadar önce :-) (sağlama bağlamak adına 3 kez dedim) sözleşmenin yenilenmeyeceğine ve sözleşme bitince çıkmalarına dair ihtar çekin. Çıkmazlarsa hukuki yollarla çıkarırsınız.

Kontrat gününü takip edin günü dolmadan ihtar çekin. Kanunlar sadece kiracılar için değil ev sahiplerinin de yararına.. Anneniz sessiz kaldıysa kendince gözdağı vermek istemiş sözde uyanık geçinen kiracınız..

O yüzden sözleşmeden önce ihtar çekikip çikartıliyor ya mesela ben hayvanlara kötü davranan sevmeyen birini evimde oturtmazdim bence gayet hakli bir sebep :KK53::
Allahtan dinden imandan bahsedip iki lokma mamayı o canlara çok görenin evi olsa ne olur olmasa ne.. İnsanlıktan nasibini almayan yaratıklar.Ev kendi evim kedi mamasından rahatsız olan akrabalarımı sildim attım sırf bu yüzden.. Beter olsunlar..

Back
X