Kiracımız salon parkesini değiştirmek istiyormuş 🙄

Yaptırmayın. Mutfaga ek bir dolap yaptirmak isteyen kiracının isteğini bile kabul etmedim.dolaplar kuçuk olmasına rağmen. Evi böyle tuttular. Kendi evleri olunca inşallah gönüllerince değişiklik yaparlar ama başkasının evinde olmuyor. Zaten eski kiracıların verdiği ücret piyasa ederinin altında oluyor. Onu da onlarin istediği dizayna harcarsak ne karimiz olacak. Evde bozulan demirbaş olur parke kabarır çok eskimiştir dökülüyordur o zaman olur. Tadilat pahalı kiralar ise ne evi ne masrafı karşılayamıyor

Ama evi tutarken farklı mıydı? Ben kiracıyken açıkçası çok da takılmıyordum normalde beğenmeyeceğim ayrıntılara. Çünkü ev benim değildi. Sonuçta gönlümüze göre başka evler var

Bende zamaninda mobilyama göre 2 odanın parkesini değişmiştim, hiç kullanılmamış sıfır evde üstelik. İkiside birbirinden farklıydı yine.
Diğer odaları değişmemiştim.
Farklı farklı olması neden sıkıntı?
Sırıtıyor demenizi anlamadım her oda ayrı olması neden sırıtsın.
Kirada olan evinizde değişiklik istemiyor olabilirsiniz ama sebeb odaların farklı farklı olması ise bence yersiz bir düşünce

Bence kiracının zevkine göre hareket etmek saçma 10 yıl sonra kendi malı gibi benimsemiş birde takıntılı ve mükemmeliyetçilik varsa kadın da
Bir tedaviye gitsin yolu psikolojiye doğru , demirbaşlar değişimini ev sahibi belirler kadın çok yüz bulmuş sizden

Ama evi tutarken farklı mıydı? Ben kiracıyken açıkçası çok da takılmıyordum normalde beğenmeyeceğim ayrıntılara. Çünkü ev benim değildi. Sonuçta gönlümüze göre başka evler var
Ben 8 senedir burdayim.Yani ben eskidim parkeler mi eskimesinBen insaat pisligini suan cekemeyecegim icin ev sahibime soylemedim.Yoksa mutfak fayansini ,duzenli olarak boya badanasini,kartonpiyerleri (tavanin ) degistirmis,kiradan duselim diye teklif bile etmemis kiraciyim.Benim ev sahibim kirayi alayim civi cakmayayim diyecej biri degil sukur.Soylesem degistirin,duseriz kiradan der.

Teklif etmeyecek ki. Direkt kiradan düşecek ; "ben size söyledim, siz de kabul ettiniz" diyecek.
İnsanların direkt kötü niyetli olduğunu düşüncesiyle yaklaşmak bana doğru gelmiyor. Kirada olduğu eve kendi isteği için masraf yapan ve karadan düşmeyen çok insan var.

Onun gönlü olacak diye siz niye rahatsız oluyorsunuz? Diğer odalardaki parkelerin farklı olmasını istemiyorsanız bunu söyleyeceksiniz.

İnsanların direkt kötü niyetli olduğunu düşüncesiyle yaklaşmak bana doğru gelmiyor. Kirada olduğu eve kendi isteği için masraf yapan ve karadan düşmeyen çok insan var.

Sözleşmelerin çoğunda "Mal sahibinden habersiz ve onaysız yapılan masraflar kiradan düşülemez" maddesi mevcut artık.

Kiracının kendi isteği için evde nasıl bir değişiklik yaptığı da önemli. Kiracının parayı cebinden vermesi , her istediğini yapabileceği veya yapmakta özgür olduğu anlamına gelmiyor.

Bazı evlerde , kiracı evden çıktıktan sonra; evi eski haline çevirebilmek için ciddi masraf yapılması da gerekebiliyor.

theblackswan ( etiketlemem de sorun yoktur umarım ) 'ın kiracısı ; yatak odası duvarına simle eşi ve kendisinin baş harflerini yazmış , duvar boyasına da sim boca etmişti mesela. Yeniden düzgün bir şekilde boya yapabilmek için, önce duvar zımparalanıp yer yer kazınmak zorunda kalmıştı. Normal mi bu ?

Merak edenler için : Evim yok , mal sahibi değil , kiracıyım.

Zevkler değişkendir. Birinin beğendiğini başkası beğenmez.

Ahahhahahahha bu ciddi mi, bu nasıl bir fantezi??

Ay ne alaka ya biz de kiraciyiz hiç oyle seyler demiyoruz bana çok anlamsız geldi
yapan var valla. maddi durumla ilgili sanırım. bir kiralık ev bakmıştık. bina 1.5 yıllık falandı. onlar girdiğinde sıfırdı. yerdeki fayansa kadar değiştirmişler. duvara ayna yaptırmışlar. ek dolap yaptırmışlar. kendi ceplerinden. o kadar masraf yapsam o evden çıkmazdım. bir de başka yerden kiralık ev tutmuşlar oranın tadilatı bitince oraya geçeceklerdi.

Cok şaşırdım cidden adamın evine masraf yapmak değerini artırmak çok garip veya kendi zevkine göre döşemek

Çıkınca ne olacak onu konuşun.Laminantsa çıkıyor bildiğim kadarıyla çünkü bir arkadaşın kiracısı sökmüş götürmüş çıkarken ben yaptırmıştım diye.

Tek oda değişimi çok sırıtır. Ben şahsen tercih etmem. Siz sonra gerekirse hepsini değiştirirsiniz ama tek oda yapmayın derim.
Parkenin modası 10 yılda değişmez. 50 yıllık binalar var orda bile iyi kullanılmışsa gerçek ahşap parkeler çok stil duruyor. Benim gibi klasik seven de çok mesela. Duvarları gri, yerleri açık renk parke yapıyorlar bana çok ruhsuz geliyor o evler. Sıcak tonlarda parke, beyaz duvarlar, yüksek tavan tercihimdir.

Bence yaptırmasına izin vermeyin. Beğenmiyorsa beğendiği bir eve çıkabilir. Zaruri bir şey olsa neyse. Bu kadar ev sahibi gibi davranması hoş değil bence. Seneye de açık mutfak yapalım demesin sonra.

O otururken siritsin O cikinca değiştirirsiniz Salonu eski haline getirirsiniz belki Bu kadar dert edecek bir sey yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…