- Konu Sahibi AlerjikRinit
-
ahahaha valla doğduğumdan beri kiracıyım, tabii ki oturduğum yerde konforumu, keyfimi ve zevkimi düşünürüm ama ev sahibinin sorun edeceği şeyleri asla yapmam. öyle bir kültürüm yok. o yüzden bunlar bana garip geldi. avize pahalı bişey değil ki kendi zevkine göre alsın, taktırsın giderken yanında da götürebilir üstelik. avize için ev mi tutulurKendi isterse yaptırsın bizim için sorun olmazdı depozito falan da istemeyiz ama üsttede yazdım taviz tavizi doğuruyor maalesef
Ben birkaç gün sürekli tekrarlayıp gülmüştüm misafir için klima istemek kaçıncı seviye
Diğer kiracımız cam balkon istemişti mesela orda oturmak bir kısmını kiler gibi kullanmak istiyorlarmış
Avize vardı eve bakarlarken, avizeleri götürüceğimizi söyledik taşınırken
Sonra geldiklerinde aradılar bizi biz avizeleri çok beğenmiştik kalıcak sanmıştık onun için tutmuştuk vs dediler nerden tutsan elinde kalıyor
Diyorum bu ahir ömrümde daha neler duyabilirim ama şükür hep bir üstü oluyorahahaha valla doğduğumdan beri kiracıyım, tabii ki oturduğum yerde konforumu, keyfimi ve zevkimi düşünürüm ama ev sahibinin sorun edeceği şeyleri asla yapmam. öyle bir kültürüm yok. o yüzden bunlar bana garip geldi. avize pahalı bişey değil ki kendi zevkine göre alsın, taktırsın giderken yanında da götürebilir üstelik. avize için ev mi tutulurcam balkon da saçma geldi ya, dünyanın masrafı.
Sana katılıyorum
İnsanların kıçına rahat batıyor
Bende Mutfak dolabımı beğenmiyorum napayım ev benim değil kiracıyım kendi evim olsa isteğimi yaparım her gelen kiracı evi değiştirmeye kalksa ooooo ev evlikten çıkar sonra düzeltmeye uğraşırsınız
rüzgarı cam, pencere kesmiyor mu zaten? rüzgar kesmek için portatif çözümler var yalıtım bandı yapıştırmak gibi, söküp takmalı. onları deneyebilirlerdi.Diyorum bu ahir ömrümde daha neler duyabilirim ama şükür hep bir üstü oluyor
Bize denk geliyor galiba
Biz de kiracı olduk yapmak istediğim şeyler de oldu ama kimsenin evine zarar vermek istemem ya da başkası ev sahibine yaptırmak ister hiç öyle düşünmedik kendimiz karşıladık
Kiler konusu olmayınca bu defa önündeki odayı çocuk odası yapıcaz rüzgarı keser cam balkon dediler oyun sonu bütün tuşlara bastılar ama olmadı
Sizin gibi insanlar çok yok bencerüzgarı cam, pencere kesmiyor mu zaten? rüzgar kesmek için portatif çözümler var yalıtım bandı yapıştırmak gibi, söküp takmalı. onları deneyebilirlerdi.
bu insanlar ev tutarken hiç incelemiyor mu acaba? ben şu anki evi tutarken her şeyi hesaplamıştım evi daha ilk gördüğümde. şurası benim odam olur, burası bu, tv'yi şuraya koyarız, çamaşır makinesi buraya, bulaşık şuraya falan diye. 2 balkon var, küçük balkonu sigara balkonu yaparım diye bile düşünmüşlüğüm var. musluğu bile ev sahibine kitlemek isteyen oluyor.
Kiracı için bişey diyemem ama oturmayacagınız evde sırf uyumsuz diye değiştirmeyin bence diğer odaları boşa masraf yazık günah yeniymişArkadaşlar selam,
Bizim iyi bir muhitte kirada evimiz var. Kiracımızın 4. Senesi ve hiç bir problem yaşamadık. Kendisi zamanında öder kirasını bizde öyle faiş zamlar yapmadık devam ediyoruz. Şuan evim ederinin yarısına kirada ama hiç sorun etmedik eşimle.
Geçen kiracımız aradı, abla ben salonun rengini değiştirdim parkesi hoşuma gitmiyor değiştirmek istiyorum dedi. Bu arada ev 10 yıllık ama parkelerinde sorun yok kendi zevkine göre değiştirmek istiyor. Biz yaptıralım kiradan düşelim falanda demedi.
Aslında parke demirbaş ev sahibinin karşılaması gerek ama dediğim gibi zevke istinaden değişim yapılıyor.
Sadece salonun değişmesi biraz saçma geldi bana. Diğer odalar sırıtacak.
Yaptırma diyip gönlünü kırmakta istemiyorum çıkamadım işin içinden. Eşime diğer odaları da biz yaptıralım dedim.
Şuan bir sıkıntısı yok gereksiz masraf diyor.
Ne önerirsiniz nasıl bir yol izliyim. Bir haftadır cevap veremedim kadına.
Degisimi kendisi yapip size ucretle ilgili bi taleple gelmeyecekse degistirsin. Cunku zaruri bi degisim degil. Bi sorun olur ev sahibi karsilar ama keyfi olunca kendi yaptirsin derim benArkadaşlar selam,
Bizim iyi bir muhitte kirada evimiz var. Kiracımızın 4. Senesi ve hiç bir problem yaşamadık. Kendisi zamanında öder kirasını bizde öyle faiş zamlar yapmadık devam ediyoruz. Şuan evim ederinin yarısına kirada ama hiç sorun etmedik eşimle.
Geçen kiracımız aradı, abla ben salonun rengini değiştirdim parkesi hoşuma gitmiyor değiştirmek istiyorum dedi. Bu arada ev 10 yıllık ama parkelerinde sorun yok kendi zevkine göre değiştirmek istiyor. Biz yaptıralım kiradan düşelim falanda demedi.
Aslında parke demirbaş ev sahibinin karşılaması gerek ama dediğim gibi zevke istinaden değişim yapılıyor.
Yaptırma diyip gönlünü kırmakta istemiyorum çıkamadım işin içinden. Eşime diğer odaları da biz yaptıralım dedim.
kesinlikle. ben bir ev beğenmiştim ama mutfak çekmeceleri kırıktı. bildiğiniz kırmışlar yani bilinçli bi şekilde, kaza maza değil. önceki kiracı kırmış. emlakçı dedi ki, ev sahibi bunu yaptıracak, dert etmenize gerek yok dedi. ne zaman yaptıracak? dedim, yaptıracak konuşacağım dedi. halbuki tamir ettirip öyle kiraya vermesi gerekirdi bence :) bir de bir kiracı mutfak çekmecesi kırıyorsa onun altında bi husumet ararım ben. kim haklı kim haksız bilemem ama bi huzursuzluk dönmüş, belli. sonra mesela aynı evin internet altyapısı yoktu. ben bunu da anladım tabii ki çünkü çok inine dibine bakarım ve internet benim için önemli. tutsam eve internet bağlatamayacağım, düşünsenize. onu da sordum, emlakçı dedi ki başvuru yaparız altyapıyı kurarlar bilmem ne. ama o işler öyle olmuyor, altyapı gelmesi uzun sürüyor genelde. internet firmasında tanıdık var onunla görüşürüz falan dedi. bina 4 senelik, 4 senedir halledilmemiş bir internet sorunu var. hemen yan komşunun kapısını çalıp sordum interneti. "valla bayağıdır bekliyoruz, bize de lazım internet ama yapmıyorlar" dedi. anında vazgeçtim mesela. herkesin ev kiralarken kendince önemli gördüğü şeylere dikkat etmesinde yarar var. çünkü evi tuttuktan sonra ev sahibine de bir şey diyemiyorsunuz doğal olarak.Sizin gibi insanlar çok yok bence
Taşındıktan sonra yaptırırım diye bakılıyor olabilir
Yoksa normali zaten sizin yaptığınız insan ölçüp biçiyor ya da oldu ki bir şey değişsin istenildi girilmeden söylenir yani evi ona göre tutup sonra bir şeyler uydurmak tuhaf geliyor bana
Ben evimin parkesini değiştirmek için fiyat aldım 2-3 ay önce 80 m2 döşeme ve işçilik için 15 bin TL talep ettilerParke masrafını da kiradan düşmek isteyeceğinden emin olabilirsiniz. Önce sizden onay bekliyor.
Bundan 2 sene önce pandemi kapanmaları esnasında ; parke değişimi işi yapan esnaf komşu , "fiyatlar %100 arttı , o yüzden iş alamıyoruz artık" diyordu.
Tek oda değişince diğerleri de eski kalmaya devam edecek amaEski modası geçmiş diyemedi de.
Kibarca böyle dedi bence.
Ne kadar ince düşüncelisinizkesinlikle. ben bir ev beğenmiştim ama mutfak çekmeceleri kırıktı. bildiğiniz kırmışlar yani bilinçli bi şekilde, kaza maza değil. önceki kiracı kırmış. emlakçı dedi ki, ev sahibi bunu yaptıracak, dert etmenize gerek yok dedi. ne zaman yaptıracak? dedim, yaptıracak konuşacağım dedi. halbuki tamir ettirip öyle kiraya vermesi gerekirdi bence :) bir de bir kiracı mutfak çekmecesi kırıyorsa onun altında bi husumet ararım ben. kim haklı kim haksız bilemem ama bi huzursuzluk dönmüş, belli. sonra mesela aynı evin internet altyapısı yoktu. ben bunu da anladım tabii ki çünkü çok inine dibine bakarım ve internet benim için önemli. tutsam eve internet bağlatamayacağım, düşünsenize. onu da sordum, emlakçı dedi ki başvuru yaparız altyapıyı kurarlar bilmem ne. ama o işler öyle olmuyor, altyapı gelmesi uzun sürüyor genelde. internet firmasında tanıdık var onunla görüşürüz falan dedi. bina 4 senelik, 4 senedir halledilmemiş bir internet sorunu var. hemen yan komşunun kapısını çalıp sordum interneti. "valla bayağıdır bekliyoruz, bize de lazım internet ama yapmıyorlar" dedi. anında vazgeçtim mesela. herkesin ev kiralarken kendince önemli gördüğü şeylere dikkat etmesinde yarar var. çünkü evi tuttuktan sonra ev sahibine de bir şey diyemiyorsunuz doğal olarak.
Valla okurken ev kiralama hakkında hicbirsey bilmedigimi farkettimkesinlikle. ben bir ev beğenmiştim ama mutfak çekmeceleri kırıktı. bildiğiniz kırmışlar yani bilinçli bi şekilde, kaza maza değil. önceki kiracı kırmış. emlakçı dedi ki, ev sahibi bunu yaptıracak, dert etmenize gerek yok dedi. ne zaman yaptıracak? dedim, yaptıracak konuşacağım dedi. halbuki tamir ettirip öyle kiraya vermesi gerekirdi bence :) bir de bir kiracı mutfak çekmecesi kırıyorsa onun altında bi husumet ararım ben. kim haklı kim haksız bilemem ama bi huzursuzluk dönmüş, belli. sonra mesela aynı evin internet altyapısı yoktu. ben bunu da anladım tabii ki çünkü çok inine dibine bakarım ve internet benim için önemli. tutsam eve internet bağlatamayacağım, düşünsenize. onu da sordum, emlakçı dedi ki başvuru yaparız altyapıyı kurarlar bilmem ne. ama o işler öyle olmuyor, altyapı gelmesi uzun sürüyor genelde. internet firmasında tanıdık var onunla görüşürüz falan dedi. bina 4 senelik, 4 senedir halledilmemiş bir internet sorunu var. hemen yan komşunun kapısını çalıp sordum interneti. "valla bayağıdır bekliyoruz, bize de lazım internet ama yapmıyorlar" dedi. anında vazgeçtim mesela. herkesin ev kiralarken kendince önemli gördüğü şeylere dikkat etmesinde yarar var. çünkü evi tuttuktan sonra ev sahibine de bir şey diyemiyorsunuz doğal olarak.
Kendi evine istediği parkeyi yaptırsın siz müsade etmeyin. Tek odayı değiştireceksin,diğer odalar farklı olacak,onları da ben değiştirmeyi düşünmüyorum zira parkelerde bir sorun yok zaten şu an,kullanılabilir durumda,değiştirmeni istemiyorum diyebilirsiniz.İşte tam olarak benim zevkime uymuyor ayrı ayrı olması. İstediğini yap mı demeliyim doğrusu mu ?
çok dikkat etmeye mecbur kaldım diyelimValla okurken ev kiralama hakkında hicbirsey bilmedigimi farkettimgerçekten çok mantıklı hareket ediyorsunuz. ben 14 yıl evvel evi tutarken apartmandaki uydutv yi farketmeyip dsmart alan insanım mesela
Taşınsın o zaman ya da kendine ev alsınArkadaşlar selam,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?