Kiracısı olduğumuz evi satın almak isteyenler varmış: (

Saytılabiliyor sanırım, yeni ev sahibi de kendisi oturabiliyormuş eğer aynı ilde başka evi yoksa 6 ay içinde bizim çıkmamızı talep edebilirmiş.
Taşınırken 25 bin tllik ne masraf etmiş olabilirsin ki?
6 kişiyiz evde, 5 tane yatak+baza, koltuk takımı, yeni ev için perde dikimi, boya vs gibi hatta minimum 25
25 bin zarar niye, onu anlamadım. Aynı eşyaları başka evde de kullanabilirsiniz. İçinde kiracı varken de ev satılır ama sözleşmeniz devam eder.
Aynı eşyaları kullanamayız işte çünkü şuan 6 odalı bir ev tuttuk, ve bu civarda bu ev gibi bir ev bulmamız imkansız. 1.5 yılda bulduk yani bu evi düşünün. Başka ev bulsak eşyaları koyacak yer bulamayacağız.
Afedersiniz ama suanki oturduğumuz ev baya eski ve haliyle eşyalarımız da eski. Yani yattığımız yataklardan tutun koltuklara kadar. Almasak olmazdı yani. Bu evi bulmamız 1.5 yıl sürdü maalesef ve suanki ev 6 odalı dediğim gibi, burda bu büyüklükte bir ev yok bize o büyüklükte bir ev bulana kadar zaman vermeli
Evet ama o eşyalara uygun ev bulamazsak ve bize çıkın derlerse eşyalar sığmayacak yeni eve. Eşyaları ödesin demiyorum tabi ki de ben, eğerev bulursak ve eşyalar sığmayacak olursa eşyalar sığmayacak sığmayan eşyayı da geri vermemiz gerekir verebilirsek.
Arkadaş (neden bilmiyorum ) kendi şahsına aldığı eşyaları da hesaplamış.Yoksa daha taşınma eylemi bile gerçekleşmemiş
Ama bir yıllık kontrat imzalanmış, faturalar üzerimize alınmış. Şahsi eşyalar evet ama ev standart bir ev olmadığı için o eve alınan eşyalar başka bir eve sığmaz maalesef. Ayrıca ev sahibinin satma niyetini bize söyleseydi biz ona göre geçici esya alırdık. Adam gelen kiracı bir yıl duruyor çıkıyor dedi, biz de uzun süre oturacağız zaten dedik de anlaştık.
Aslında öyle bir niyetimiz yok, sadece ev sahibi uzun süreli kiracı istediği için biz de ayni şekilde uzun süreli oturmak istediğimiz için eve masraf yaptık biraz. Ve standart bir ev olmadığı için de(büyük) eşyaları ona göre seçtik, hani başka aynı büyüklükte en bulursak ne ala ama bu evi bulmamiz bile 1.5 yıl sürdü çünkü bizim civarda 6 odalı ev yok
Teşekkür ederim, benim istediğim yorum buydu aslında. Yani eğer hemen çıkın derse bu büyüklükte bir ev bulmadan çıkamayız, küçük ev olursa da aldığımız eşyalar sığmaz. Kullanmadığım eşyanın parasını öderim yani boşuna onu bile geçtim nereye koyacağım derdi var yeni eşyayı

Iyi de o zaman bana diyecekti ev sahibi bu evi satmaya niyetim var ona göre oturun, o zaman tutmazdık yani. Ayrıca kendisi dedi gelen kiracı 1 yil duruyor çıkıyor diye aa ne güzel biz de en az 3 4 yıl otururuz zaten hatta belki daha fazla da olur demiştik ve anlaşmıştık. Aldığımız eşya evet şahsi eşya ama şu kadar zaman içinde çıkın derse ve bu büyüklükte bir ev bulamazsak çöpe mı atacağız sığmayanları? 1 yıl içinde çıkaramazsa sıkıntı yok. Ama hemen çıkın da diyebiliyorlarmis ondan bahsediyorum. Hemen çıkın derse aldığımız eşyalar büyük ev bulana kadar nerde duracak o bile belli değil.
Tadilat mi yapildi acaba? Banyo dolabı filan dedi ya belki o dur .
Yok aslında şöyle ki herkes şahsi eşya demiş. Biz kalabaligiz evde o yüzden büyük ev aradık. 5 tane yatak, 5 tane baza, o eve özel perde(başka türlü perde olmazdı), boya, banyo dolabı, koltuk takımı, kira, emlakci komisyonu falan. Şimdi diyorlar ki başka evde de kullanırsınız, ama bu kadar eşyayı alabilecek çok ev yok etrafta,ha bulursak tamam ama bulamazsak napacağız ki? Üstelik adam bize uzun süreli oturtmak istediğini belirttiği icin biz bu kadar özendik. Yoksa başka eve başka türlü esya alıp çözerdik durumu.

Belkide sirf siz o evi tutmayin diye yalan söylüyorlar bu isler hic belli olmaz,belki ayni apartmandan birisi bir tanidigina tutacakti ama ev sahibi vermedi ve sırf gicikligina bile böyle dedikodu cikarabilirler.

Belkide sirf siz o evi tutmayin diye yalan söylüyorlar bu isler hic belli olmaz,belki ayni apartmandan birisi bir tanidigina tutacakti ama ev sahibi vermedi ve sırf gicikligina bile böyle dedikodu cikarabilirler.
Ya evet biz evi tuttuk 5 bin tl verdik depozitoydu, emlakçıydı. Bizden sonra kaç kişi sormuş abi bize ver diye. Allahtan vermişiz paralarını peşin ki birşey olmadı. Hatta emlakçıyı aradan çıkarıp tutmak isteyenler falan olmuş baya ama biz direk emlakçı ile anlaştığımız için tutamadılar.

bişey olmaz yahu sözleşmeniz var. kirasını ödemeyen kiracıyı tahliye etmek bile çok uzun sürüyor yani kaldı ki sizi evi sattık diye kapının önüne koyması çok zor. çok merak ediyorsanız arayıp sorun ev sahibine.

Eşyalarınız eski olduğu için yenilemek zorunda kalmışsınız. Ayrıca kalabalıkmışsınız zaten. Her halükarda büyük ev tutup yerleşmeniz gerekiyormuş. Depozitoyu bile masrafa dahil etmişsiniz. O zaten sizin paranız. Hakkınız saklı duruyor. Sizin yaptığınız kişisel masraflar ev sahibini bağlamaz. Ama dediğim gibi ev satılsa bile yeni ev sahibinin size çıkın deme hakkı yok.

Evet ama örneğin 6 odalı değil de 3 odalı ev tutsaydık ona göre yerleşim planı yapardık, bide bu ev ekstrem bir ev, kim tutsa masraf yapmadan oturamaz özel çünkü. Dediğim gibi ev sahibi uzun süreli kiracı istediği için tercih ettik ve masraf yaptık bu kadar. Yoksa hiç tutmazdık, keşke kontratı da uzun yapsaymışız diyorum şuan..

Kaç kişilik ailesine canım 6 odanın 6sınıda doldurdunzmu?

25.000 zarar değil canım sadece eşyalarınız eskimiş olur abartmayın :)
Kiralarken tahliye şartnamesi midir sözleşmesi midir nedir ondan imzaladınız mı?
İmzalamadıysanız ev sahibi kontrat bitmeden çıkaramaz hatta bitsede kolay kolay çıkaramaz uğraşırsanız..

Bir sorum daha var madem o kadar uğraştınız neden sadece 1 yıllık sözleşme yaptınız bari en az 2-3 yıllık yapsaydınız da taşındığınıza deyseydi.

Şimdi adam 1 yıl sonra çıkın kontrat bitti dese ne olacak...

Gelen kiracı bir sene oturup çıkıyorsa sorun ev sahibindedir.tecrübeyle sabit

Kontratınız varsa ev satılacak olsa bile yeni sahibinin kiracısı olarak devam edersiniz. Zaten evi almak isteyen kişi kiralandığından haberdardır, belki yatırım amaçlı almak istiyordur.

Bence ev sahibi ile konuşun hem içiniz rahat eder hem sonrasını planlama şansınız olur.Evet ev satılsa bile alan kişinin kiracısı olursunuz ama size tahliye davası açarsa bulunduğu yerde başka bir evi yoksa ve sizin o çevrede bir eviniz varsa kontratiniz bittiginde evden tahliye edilirsiniz

Evi icindeki kiraciyla beraber satabiliyor ki insanlar. Gayet yasal. Sizi kontrat bitene kadar cikaramazlar hepsi bu. Niye paniklediginizi anlamadim

Kiralık eve göre eşya almakla zaten hata etmişsiniz.Ama aldığınız eşyaları zarar olarak görmeyin.Sonuçta başka evde kullanırsınız zaten mobilyalar üç aşağı beş yukarı evlere uyuyor , sığıyor.

Bence boşuna stres yapıyorsunuz şu anda.

Kaç kişilik ailesine canım 6 odanın 6sınıda doldurdunzmu?
Evet canım doldurduk 6 kişiyiz ancak bu tarz bir eve sığabiliyorduk
Evet keşke onu yapsaydık dedik neden bilmiyorum aklımıza gelmedi ilk defa kiraya çıkıyoruz diye belki de. Eşyalar aslında zarar diye değil de eğer ki bu tarz ev bulamazsak ki biraz zor bulmamız, o zaman bazıları kalacak yani boşuna...
Gelen kiracı bir sene oturup çıkıyorsa sorun ev sahibindedir.tecrübeyle sabit
Yok aslında şundan dolayı, biraz kirası yüksek o yüzden zaten iyi düşünüp tutulması gereken bir daire. Bir de ev sahibi de tanıdıkmış bu arada o yüzden belki sıkıntı çekmeyiz o konuda.
Kontratınız varsa ev satılacak olsa bile yeni sahibinin kiracısı olarak devam edersiniz. Zaten evi almak isteyen kişi kiralandığından haberdardır, belki yatırım amaçlı almak istiyordur.
Evet bu bilgiye kesin ulaştım teşekkür ederim..
Konuştuk bugün ev sahibi ile, bir iki sene beklerse eğer biz de alabiliriz dedik evi. Tamam demiş ilk önce sana sorarım oyle veririm demiş babama:)
Evi icindeki kiraciyla beraber satabiliyor ki insanlar. Gayet yasal. Sizi kontrat bitene kadar cikaramazlar hepsi bu. Niye paniklediginizi anlamadim
İşte insanın başına ilk defa gelince belki de olabilir:)
Yok stres gibi değil aslında şuan iyiyim :) Bizim burda evler aşırı derecede küçük bizim tuttuğumuz zaten herkesin gözü olan bir evdi. Bir de eşyalarımız cidden eskiydi yani, yataklarımız falan şuanki evimiz rutubetli olduğu icin değiştiremiyorduk bu eşyaları da sıfır eve götüremezdik yani ondan aslında..

Bu arada kızlar teşekkürler yorumlarınız için, konuşmuş babam ev sahibi ile satarsan eger 1 2 yıl sonra ben de alabilirim demiş beklersen. Adam da demiş tamam ben sana sorarım öyle satmak istersem ilk sana satarım demiş..

evi satmasına satar ama kontratınız bitene kadar size bir şey olmaz.satarsa yeni ev sahibine kiranızı ödersiniz.

Aa e ben satildi bile diye anladim,siz sukadar masraf ettik esya aldik falan deyince.
Ortada satis bile yok yani?
Ayrica esyayi kendinize aldiniz bu ev sahibini ilgilendirmez.
Kiralik eve gore 25binlik masraf fazla olmus haliyle.

Aa e ben satildi bile diye anladim,siz sukadar masraf ettik esya aldik falan deyince.
Ortada satis bile yok yani?
Ayrica esyayi kendinize aldiniz bu ev sahibini ilgilendirmez.
Kiralik eve gore 25binlik masraf fazla olmus haliyle.
Yok satılmadı isteyenler olmuş, aslında fazla değil gayet normal de içerik bilinmeyince fazla gibi duruyor :) Ev sahibini tabikide ilgilendirmez ama evi kiralarken uzun süreli oturacaksınız değil mi diye sordu biz de evet dedik. Şimdi çıkıp ben evi satıyorum derse tabiki de onu da ilgilendirir. Uzun süreli kiracı istemesi evi satmayacagi anlamına geliyor haliyle biz buraya 3 4 yıl garanti alarak geldik.

bizim ev sahibide evi satisa cikarmis iyi bi alici gelse satarim dedi.bizde hazirana kadar asla cikmayiz zaten haziranda kendi evimize gecicez bi kac ay icin kiraya mi gidecez dedik.boyle bi hakkiniz var sonucta bi ayligina kiralamadiniz tabiki sizi cikaramaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…