Bilmediğim için soruyorum ; evin içinde kiracı varken ev satılamıyor mu ? Belki alan insan da devam edecek kiraya ? Hemen karamsar olmayın . Geldiklerinde sorun madem açıkça , mahallede böyle laflar dönüyor diye .
Saytılabiliyor sanırım, yeni ev sahibi de kendisi oturabiliyormuş eğer aynı ilde başka evi yoksa 6 ay içinde bizim çıkmamızı talep edebilirmiş.
Taşınırken 25 bin tllik ne masraf etmiş olabilirsin ki?
6 kişiyiz evde, 5 tane yatak+baza, koltuk takımı, yeni ev için perde dikimi, boya vs gibi hatta minimum 25
25 bin zarar niye, onu anlamadım. Aynı eşyaları başka evde de kullanabilirsiniz. İçinde kiracı varken de ev satılır ama sözleşmeniz devam eder.
Aynı eşyaları kullanamayız işte çünkü şuan 6 odalı bir ev tuttuk, ve bu civarda bu ev gibi bir ev bulmamız imkansız. 1.5 yılda bulduk yani bu evi düşünün. Başka ev bulsak eşyaları koyacak yer bulamayacağız.
Kontrat varsa korkmayın bide kulaktan duyma şeylere kulak asmayın arayın sorun yani
Bide bi evden bi eve geçerken eşya değişseydi sürekli taşınanlar eşyasız kalırdı biraz saçma olmuş eşyaları o eve göre aldık demeniz
Oraya olan başka evde neden kullanılmasın??
Bidaha taşınırsanz ilerde
O eşyalara uygun büyüklükte ev bulacaksınız
Eve göre başka esya değil
Afedersiniz ama suanki oturduğumuz ev baya eski ve haliyle eşyalarımız da eski. Yani yattığımız yataklardan tutun koltuklara kadar. Almasak olmazdı yani. Bu evi bulmamız 1.5 yıl sürdü maalesef ve suanki ev 6 odalı dediğim gibi, burda bu büyüklükte bir ev yok bize o büyüklükte bir ev bulana kadar zaman vermeli
Sizin yaptığınız 25bin tlik masraf içinde yeni alğınız eşyalar da var sanırım yani eşyaları bırakmayacağınıza göre adam sadece evin boya parasını falan öder bi de depozitoyu alırsınız
Evet ama o eşyalara uygun ev bulamazsak ve bize çıkın derlerse eşyalar sığmayacak yeni eve. Eşyaları ödesin demiyorum tabi ki de ben, eğerev bulursak ve eşyalar sığmayacak olursa eşyalar sığmayacak sığmayan eşyayı da geri vermemiz gerekir verebilirsek.
Arkadaş (neden bilmiyorum ) kendi şahsına aldığı eşyaları da hesaplamış.Yoksa daha taşınma eylemi bile gerçekleşmemiş
Ama bir yıllık kontrat imzalanmış, faturalar üzerimize alınmış. Şahsi eşyalar evet ama ev standart bir ev olmadığı için o eve alınan eşyalar başka bir eve sığmaz maalesef. Ayrıca ev sahibinin satma niyetini bize söyleseydi biz ona göre geçici esya alırdık. Adam gelen kiracı bir yıl duruyor çıkıyor dedi, biz de uzun süre oturacağız zaten dedik de anlaştık.
Aldığınız eşyaları ev sahibine mi ödetmek istiyorsunuz
Kontratınız olduğu için bir şey olmaz. Ev satılır, siz kirayı yeni ev sahibine ödersiniz. Kontrat sonunda da yeni ev sahibiyle anlaşıp devam edersiniz ya da anlaşamaz o zaman çıkarsınız.
Aslında öyle bir niyetimiz yok, sadece ev sahibi uzun süreli kiracı istediği için biz de ayni şekilde uzun süreli oturmak istediğimiz için eve masraf yaptık biraz. Ve standart bir ev olmadığı için de(büyük) eşyaları ona göre seçtik, hani başka aynı büyüklükte en bulursak ne ala ama bu evi bulmamiz bile 1.5 yıl sürdü çünkü bizim civarda 6 odalı ev yok
Kontratınız varsa kiracılığınız devam eder.
Ama siz tamamen bir dedikodu üzerine planlar yapıyorsunuz.
Ayrıca eşyalara yaptığınız masrafı neden ev sahibi ödesin anlamıyorum. Adam satarsa zaten kanuni hakkınız var ve kontrat bitimine kadar sizi kimse çıkaramaz. Şimdiden, daha olayın doğruluğu bile belli değilken eşyaların parasını ev sahibine ödetmek gibi bir düşünceye girmiş olmanız ilginç. Eşyaları her yerde kullanırsınız. Her ev değiştiren o eve göre mobilya almıyor ki.
Sanki siz de, ev satılsa da eşyaların parasını ev sahibine yüklesem gibi niyet içindesiniz.
Hayır eğer satılırsa ve başka eve geçersek, eşyalar sığmayacak olursa kullanamayacağız sonuçta. Çünkü yine yazıyorum ev büyük olduğu için ve uzun süre otracağımız için ona göre eşya aldık. Biz o ev büyüklüğünde bir ev bulana kadar çıkamayız yani o derece. Evet bir dedikodu üzerine düşüncelerim sanki ama zaten çok taliplisi vardı evin o yüzden dedikodudan ileri diye düşünüyorum.
İçiniz ferah olsun, satılsa bile -ki satılacağı belli bile değil- siz kontrat süresince orada oturursunuz.
Teşekkür ederim, benim istediğim yorum buydu aslında. Yani eğer hemen çıkın derse bu büyüklükte bir ev bulmadan çıkamayız, küçük ev olursa da aldığımız eşyalar sığmaz. Kullanmadığım eşyanın parasını öderim yani boşuna onu bile geçtim nereye koyacağım derdi var yeni eşyayı
Hanımefendi siz eve masraf yapmamışsınız kendinize eşya almışsınız. Bu sizin kendi tercihiniz sonuçta. Bu eve göre eşya aldım deyip kimse kirada oturduğu evden çıkmasın ya da ev sahibi çıkın derse de ama ben bu eve göre perde diktirdim sökül bakalım perdelerin parasını desin. Neyin zararındasınız anlamadım eşya sizin eşyanız . Ayrıca kontrat varken ev satılsa da kontrat bitene kadar yeni ev sahibi çıkaramaz diye biliyorum.
Iyi de o zaman bana diyecekti ev sahibi bu evi satmaya niyetim var ona göre oturun, o zaman tutmazdık yani. Ayrıca kendisi dedi gelen kiracı 1 yil duruyor çıkıyor diye aa ne güzel biz de en az 3 4 yıl otururuz zaten hatta belki daha fazla da olur demiştik ve anlaşmıştık. Aldığımız eşya evet şahsi eşya ama şu kadar zaman içinde çıkın derse ve bu büyüklükte bir ev bulamazsak çöpe mı atacağız sığmayanları? 1 yıl içinde çıkaramazsa sıkıntı yok. Ama hemen çıkın da diyebiliyorlarmis ondan bahsediyorum. Hemen çıkın derse aldığımız eşyalar büyük ev bulana kadar nerde duracak o bile belli değil.
Tadilat mi yapildi acaba? Banyo dolabı filan dedi ya belki o dur .
Yok aslında şöyle ki herkes şahsi eşya demiş. Biz kalabaligiz evde o yüzden büyük ev aradık. 5 tane yatak, 5 tane baza, o eve özel perde(başka türlü perde olmazdı), boya, banyo dolabı, koltuk takımı, kira, emlakci komisyonu falan. Şimdi diyorlar ki başka evde de kullanırsınız, ama bu kadar eşyayı alabilecek çok ev yok etrafta,ha bulursak tamam ama bulamazsak napacağız ki? Üstelik adam bize uzun süreli oturtmak istediğini belirttiği icin biz bu kadar özendik. Yoksa başka eve başka türlü esya alıp çözerdik durumu.