- 11 Aralık 2018
- 42.607
- 264.810
- 598
- Konu Sahibi Hayat ne garip
-
Ben de eski bir odası rutubetli evimi kardeşime verdim kira ödemeden otursun diye kendim de büyük aydınlık bakımlı bir eve çıktım lan o da arkamdan böyle konuşuyor mudur. Ailelerin iyiliğinin görevleri olması hatta beğenilmemesi konusunda paranoyak yaptı beni kk
Konu sahibinin sorunu zaten sebepsizce her şeyin en iyisine layık olduğunu düşünmesi. Kayınvalidesinin daha iyi evde oturmasının gözüne batmasını başka türlü açıklayamıyorum. Bir zaytung haberi vardı, “her şeyin en iyisine layık olup, hemen sahip olması gerektiğini düşünen genç kızın bu kanıya nasıl vardığı araştırılıyor” diye. Bu tür konularda hep o haber geliyor aklımaAslında tüm bu fikirler geri dönüştürmek tüm dünyada bir çok kişinin ilgisini çekiyor
Hatta bununla ilgili insta hesapları falan var ev iyice harabe değilse bir boya iki mutfak tadilatı ışıklandırma tüm evi değiştiriyor
Ama niyeyse bizim insanımız hep en yenisi benim olsun diyor
Neden sinirlendi bende anlamadim.Kotu soz falan edilmedi.samimi alıntılayamadım sizi.
Benim hiç en yenisi en güzeli olsun takıntım olmadı şimdiye kadar. Yenisini alabilecekken eşimin bekar evindeki beyaz eşyaları hala kullanıyorum mesela. Zaten minimalist bir insanım çok eşya almam, kullanmam. Eve, eşyaya harcadığım para beni rahatsız ediyor. Gerçekten ihtiyaç değilse o parayı eşyaya vereceğime gezmeyi tercih ederim.
Konu sahibi neden sinirlendi hiç anlamadım ama vardır bir sebebi.
Neden sinirlendi bende anlamadim.Kotu soz falan edilmedi.
Evde fazladan esyadan bende hoslanmam.Birde gercekten insanin kendisinin birseyler uretmesi daha guzel.Mesela balkonda yaptiklarinizi oyle guzel anlattiniz ki bende karsiyakadayim simdi gozum balkonlarda olcak acaba sizinki mi diye :)
Merhaba kontratiniz varsa ev sahibi kafasina göre arttiramaz diye biliyorum ben yilda bir kontrat yenilenirken kira arttirilirdi sanki siz bir arastirin istersenizSlm bayanlar
Ne olur bana bir akıl verin kafam o kadar karışık ki ne yapacağımı şaşırdım.uykularim kaçtı yemeden içmeden kesildim
Sorunum şu ben şu an yaşadığım şehirde yüksek bir kirada oturuyorum ama evim çok güzel ve geniş sıfır daire kızımın okuluna yakın komşular iyi ama ev sahibim çok para düşkünü kirayı sürekli artırmak istiyor.ve ciddi bir kira veriyoruz yaşadığım yere göre.temiz temiz oturuyorum ama artık ev sahibinden bıktık kirayı artırması dan biktik.haziranda okulu kızı min tatil olunca cikicagiz söyledik.kv minder eski bir evi var boşaldı kendi sıfır büyük ev aldı geçti oraya bizde çıktığı küçük kirli bakımsız kırık dökük evi geçin siz oturun dedi.ama içi bakım istiyor.mutfak dolabını değiştirmeden oturulmaz çok kirli bakımsız.klozet konacak ev ye.ve yerler laminat yapılacak.fayanslar masmavi dedemden kalmalı kirli ve eski.heleki en büyük sorun çocuk odası yapacağımız oda aralığa isikliga bakıyor hiç güneş almıyor dışarıyı bile görmüyor hücre tipi.kuf oluyor oturma odası olacak odayı çocuk odası yapıp misafir odasının oturma odası yapacağız yani 3+1 i 2+1 gibi kullanıp.cocuk odasını koltuklarını kitleyip kapatacağım fazla esyamla.inanin ne yapacağım şaşırdım.cikmasam.kiram çok yüksek kvnin evine gitsem kır pis ve tadilat lazım masaraf yapacağız ne yapsam şaşırdım ne olur Allah aşkına akıl verin
Cok tesekkur ederim bende beklerim :)Haha, panjur var görünmüyor. Havalar ısınsın bir kahveye davet edeyim sizi o zaman. Balkon keyfi yaparız.
Mrb kusura bakmayın ama inanın benimde birikmiş bazı hayatta şeylerin var ben çok sıkıntı çektim eşimin ailesi ve eşimin maddi sorunları yüzünden belki de hep idare etmem ve bugüne kadar gün yüzü gormemem.ve bana karsidakilerin idare et veya doyumsuz dün gibi sanki şeyler yazması ve söylemesi belki de beni hemen kızdırıyor.ben artık idare etmek istemiyorum eski şeyler istemiyorum başkasının eskisinin artık istemiyorum temizlemekte düzeltmek ten yoruldumsamimi alıntılayamadım sizi.
Benim hiç en yenisi en güzeli olsun takıntım olmadı şimdiye kadar. Yenisini alabilecekken eşimin bekar evindeki beyaz eşyaları hala kullanıyorum mesela. Zaten minimalist bir insanım çok eşya almam, kullanmam. Eve, eşyaya harcadığım para beni rahatsız ediyor. Gerçekten ihtiyaç değilse o parayı eşyaya vereceğime gezmeyi tercih ederim.
Konu sahibi neden sinirlendi hiç anlamadım ama vardır bir sebebi.
Mrb kusura bakmayın ama inanın benimde birikmiş bazı hayatta şeylerin var ben çok sıkıntı çektim eşimin ailesi ve eşimin maddi sorunları yüzünden belki de hep idare etmem ve bugüne kadar gün yüzü gormemem.ve bana karsidakilerin idare et veya doyumsuz dün gibi sanki şeyler yazması ve söylemesi belki de beni hemen kızdırıyor.ben artık idare etmek istemiyorum eski şeyler istemiyorum başkasının eskisinin artık istemiyorum temizlemekte düzeltmek ten yoruldum
tadilat yap kira verme.biraz bakınca o eve fıstık gibi olur.Slm bayanlar
Ne olur bana bir akıl verin kafam o kadar karışık ki ne yapacağımı şaşırdım.uykularim kaçtı yemeden içmeden kesildim
Sorunum şu ben şu an yaşadığım şehirde yüksek bir kirada oturuyorum ama evim çok güzel ve geniş sıfır daire kızımın okuluna yakın komşular iyi ama ev sahibim çok para düşkünü kirayı sürekli artırmak istiyor.ve ciddi bir kira veriyoruz yaşadığım yere göre.temiz temiz oturuyorum ama artık ev sahibinden bıktık kirayı artırması dan biktik.haziranda okulu kızı min tatil olunca cikicagiz söyledik.kv minder eski bir evi var boşaldı kendi sıfır büyük ev aldı geçti oraya bizde çıktığı küçük kirli bakımsız kırık dökük evi geçin siz oturun dedi.ama içi bakım istiyor.mutfak dolabını değiştirmeden oturulmaz çok kirli bakımsız.klozet konacak ev ye.ve yerler laminat yapılacak.fayanslar masmavi dedemden kalmalı kirli ve eski.heleki en büyük sorun çocuk odası yapacağımız oda aralığa isikliga bakıyor hiç güneş almıyor dışarıyı bile görmüyor hücre tipi.kuf oluyor oturma odası olacak odayı çocuk odası yapıp misafir odasının oturma odası yapacağız yani 3+1 i 2+1 gibi kullanıp.cocuk odasını koltuklarını kitleyip kapatacağım fazla esyamla.inanin ne yapacağım şaşırdım.cikmasam.kiram çok yüksek kvnin evine gitsem kır pis ve tadilat lazım masaraf yapacağız ne yapsam şaşırdım ne olur Allah aşkına akıl verin
Şu an küçük bebeğim var doğuma ayrıldım işten çıktım çalışıyordum.Yok sorun değil, kızmadım ben size.
Maddi sorunlarınız varsa neden çalışmayı düşünmüyorsunuz? Bu kadar sıkıntı çekip çalışmamayı aklım almıyor benim pek.
Bencede alin onu satin evi, ve sizde ev alin miss gibi kira öder gibi krediye ödeyceksiniz bu da secenek 3 olsunO evi satın yeni ev alın
Kira öder gibi kredi ödeyin
Kesinlikle ben de böyle düşünüyorum.Omrum geçmiş ,ben astım,romatizma hastası olmuşum üç beş biriktirmisim neye yarar? Zaten 5 sene otursa da ,15 sene otursa da bahsettiği birikimle kiz gene ev alamıyor olacakeskiden aydinlatmaya bakan yatak odasi olan bir evde kalmistim,
astimim inanilmaz artmisti,
doktorum da havalandirman asla yetmez, gunes isigi gerekli akarlarin olmesi icin demisti.
Tasindim o evden ve rahatladim.
Yine kuf olusmasi da insani hasta ediyor.
Bunlar olmasa diger konulari ben sorun etmezdim.
Ama deneyimlerimden sonra asla boyle evlerde oturmam diyorum,
para sagligimizdan onemli degil.
Kızım zaten astım hastası öksürük var yavrumda.aman hayat insanları neye zorluyor işteeskiden aydinlatmaya bakan yatak odasi olan bir evde kalmistim,
astimim inanilmaz artmisti,
doktorum da havalandirman asla yetmez, gunes isigi gerekli akarlarin olmesi icin demisti.
Tasindim o evden ve rahatladim.
Yine kuf olusmasi da insani hasta ediyor.
Bunlar olmasa diger konulari ben sorun etmezdim.
Ama deneyimlerimden sonra asla boyle evlerde oturmam diyorum,
para sagligimizdan onemli degil.
Aynı duyguları paylaşıyoruz.tipkisiİçine sinmeyen bir evde oturma. Tadilat yapmasan orada otursan para biriktirebilecek misiniz? Benim eşim biriktiremez mesela o yüzden neden konforumdan vazgeçeyim ki diye düşünüyorum ben.
Slm bayanlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?