KİRADAMİ OTURMAK,KV NİN ESKİ EVİNEMİ TASİNMAK

Oturduğum evin yarısı benim yarısı abimin. Ev alacak duruma gelene kadar oturun sonra satarız herkes hakkını alır dedi. Minnettarım kendisine. Öyle düşünmeyin, kardeşiniz de size minnettardır.

Konu sahibinin sorunu zaten sebepsizce her şeyin en iyisine layık olduğunu düşünmesi. Kayınvalidesinin daha iyi evde oturmasının gözüne batmasını başka türlü açıklayamıyorum. Bir zaytung haberi vardı, “her şeyin en iyisine layık olup, hemen sahip olması gerektiğini düşünen genç kızın bu kanıya nasıl vardığı araştırılıyor” diye. Bu tür konularda hep o haber geliyor aklıma

Neden sinirlendi bende anlamadim.Kotu soz falan edilmedi.
Evde fazladan esyadan bende hoslanmam.Birde gercekten insanin kendisinin birseyler uretmesi daha guzel.Mesela balkonda yaptiklarinizi oyle guzel anlattiniz ki bende karsiyakadayim simdi gozum balkonlarda olcak acaba sizinki mi diye :)

Haha, panjur var görünmüyor. Havalar ısınsın bir kahveye davet edeyim sizi o zaman. Balkon keyfi yaparız.

Babannemler de bize demisti oturun diye evde.Yagmur yagdiginda evin heryeri kova olurdu aktigi icin.Heryeri rutubetti.Tuvaleti disaridaydi onu banyonun icine aldirdilar.Muhit te cok kotuydu.Ama kira vermiyorduk.Boylelikle su anda Izmirin en guzel semtlerinden birinde degeri baya yuksek bir ev alabildi babam.15 sene catisi akan,zar zor isinan evde oturmanin mukafati.Cefa cekilmeden malesef guzel seyler olmuyor.Ben olsam o evi ufak tefek halletmeye calisirdim ve otururdum.

Merhaba kontratiniz varsa ev sahibi kafasina göre arttiramaz diye biliyorum ben yilda bir kontrat yenilenirken kira arttirilirdi sanki siz bir arastirin isterseniz

Mrb kusura bakmayın ama inanın benimde birikmiş bazı hayatta şeylerin var ben çok sıkıntı çektim eşimin ailesi ve eşimin maddi sorunları yüzünden belki de hep idare etmem ve bugüne kadar gün yüzü gormemem.ve bana karsidakilerin idare et veya doyumsuz dün gibi sanki şeyler yazması ve söylemesi belki de beni hemen kızdırıyor.ben artık idare etmek istemiyorum eski şeyler istemiyorum başkasının eskisinin artık istemiyorum temizlemekte düzeltmek ten yoruldum

Yok sorun değil, kızmadım ben size.

Maddi sorunlarınız varsa neden çalışmayı düşünmüyorsunuz? Bu kadar sıkıntı çekip çalışmamayı aklım almıyor benim pek.

tadilat yap kira verme.biraz bakınca o eve fıstık gibi olur.

Aman ölümlü dünya niye 2 tane ev var gibi davranıyorsunuz yemeden içmeden kesilmeye gerek yok başka ev bulurum çıkarım parasıyla değil mi

eskiden aydinlatmaya bakan yatak odasi olan bir evde kalmistim,
astimim inanilmaz artmisti,
doktorum da havalandirman asla yetmez, gunes isigi gerekli akarlarin olmesi icin demisti.
Tasindim o evden ve rahatladim.

Yine kuf olusmasi da insani hasta ediyor.

Bunlar olmasa diger konulari ben sorun etmezdim.
Ama deneyimlerimden sonra asla boyle evlerde oturmam diyorum,
para sagligimizdan onemli degil.

Kesinlikle ben de böyle düşünüyorum.Omrum geçmiş ,ben astım,romatizma hastası olmuşum üç beş biriktirmisim neye yarar? Zaten 5 sene otursa da ,15 sene otursa da bahsettiği birikimle kiz gene ev alamıyor olacak

Kızım zaten astım hastası öksürük var yavrumda.aman hayat insanları neye zorluyor işte

İçine sinmeyen bir evde oturma. Tadilat yapmasan orada otursan para biriktirebilecek misiniz? Benim eşim biriktiremez mesela o yüzden neden konforumdan vazgeçeyim ki diye düşünüyorum ben.

Ben mantıklı davranırdım.
Kir pis dediğiniz şey, tadilat ile ortadan kalkabilecek birşey.
Evin ısınma problemi yoksa, merkezi bakımdan çok köhne bir noktada değilse, kayınvalidemin evine geçerdim.
Kira vererek harcayacağım parayı da evi toparlamak için harcardım (eğer kayınvalide kira talebinde bulunmuyorsa tabii)
Zamanla da o verdiğiniz kiranın aslında size ne kadar yük olduğunu fark edeceksiniz zaten.
Tadilata harcadığınız harcamaları da peyder peyi yaparsınız eğer çok birden yapamayacak durumda değilseniz.
Mesela elzem olan konulardan başlarsınız, mutfak gibi.
Sonra banyo yapılır, sonra parkeler veya kafanıza göre en elzemi nasılsa onu yaptırıp dönem dönem çıkarsınız işin içinden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…