- Konu Sahibi Hayat ne garip
-
Bildiğim kadarıyla bu ayın 22 siymiş arkadaşım katıldı ordan biliyorum bendeBu ayın 22 simi bilgi verir misiniz
Daha uygun fiyata temiz bir eve taşınınSlm bayanlar
Ne olur bana bir akıl verin kafam o kadar karışık ki ne yapacağımı şaşırdım.uykularim kaçtı yemeden içmeden kesildim
Sorunum şu ben şu an yaşadığım şehirde yüksek bir kirada oturuyorum ama evim çok güzel ve geniş sıfır daire kızımın okuluna yakın komşular iyi ama ev sahibim çok para düşkünü kirayı sürekli artırmak istiyor.ve ciddi bir kira veriyoruz yaşadığım yere göre.temiz temiz oturuyorum ama artık ev sahibinden bıktık kirayı artırması dan biktik.haziranda okulu kızı min tatil olunca cikicagiz söyledik.kv minder eski bir evi var boşaldı kendi sıfır büyük ev aldı geçti oraya bizde çıktığı küçük kirli bakımsız kırık dökük evi geçin siz oturun dedi.ama içi bakım istiyor.mutfak dolabını değiştirmeden oturulmaz çok kirli bakımsız.klozet konacak ev ye.ve yerler laminat yapılacak.fayanslar masmavi dedemden kalmalı kirli ve eski.heleki en büyük sorun çocuk odası yapacağımız oda aralığa isikliga bakıyor hiç güneş almıyor dışarıyı bile görmüyor hücre tipi.kuf oluyor oturma odası olacak odayı çocuk odası yapıp misafir odasının oturma odası yapacağız yani 3+1 i 2+1 gibi kullanıp.cocuk odasını koltuklarını kitleyip kapatacağım fazla esyamla.inanin ne yapacağım şaşırdım.cikmasam.kiram çok yüksek kvnin evine gitsem kır pis ve tadilat lazım masaraf yapacağız ne yapsam şaşırdım ne olur Allah aşkına akıl verin
E o zaman ev sahibi kirayı arttırmakta haklıKiralar arttı eski eski evlere bizm kiraya yakın istiyorlar.yoksa bakıyoruz hanfendi
Çok tşkler çok sevince moral verdi bu paylasiminizBiz de yıllar önce maddi sıkıntılar yüzünden kayinpederimin evinde oturmak zorunda kalmıştık. Ev çok çok eski ve sobalıydı. Mutfak dolabı vs hiçbir şey yoktu. Kac oda dendiginde cevap bile veremiyordum tum odalara baska bir odadan gecis vardı kimisi kapısı çıkarılıp diğer odayla birleştirilmişti. Oturmadan en acil gerekenleri hallettim. Sonra ara ara lazim ne varsa yaptırdım. 4-5 yıl kadar oturduk. Kira günü geliyor kaygısı olmadan yaşadık her ne kadar ev eski de olsa.
Eğer kv otururken problem çıkaracak biri değilse bir süre idare edilebilir diye düşünüyorum.
Hazirana kadar vaktiniz varmış o sırada tadilat yaptırabilirsinizSlm bayanlar
Ne olur bana bir akıl verin kafam o kadar karışık ki ne yapacağımı şaşırdım.uykularim kaçtı yemeden içmeden kesildim
Sorunum şu ben şu an yaşadığım şehirde yüksek bir kirada oturuyorum ama evim çok güzel ve geniş sıfır daire kızımın okuluna yakın komşular iyi ama ev sahibim çok para düşkünü kirayı sürekli artırmak istiyor.ve ciddi bir kira veriyoruz yaşadığım yere göre.temiz temiz oturuyorum ama artık ev sahibinden bıktık kirayı artırması dan biktik.haziranda okulu kızı min tatil olunca cikicagiz söyledik.kv minder eski bir evi var boşaldı kendi sıfır büyük ev aldı geçti oraya bizde çıktığı küçük kirli bakımsız kırık dökük evi geçin siz oturun dedi.ama içi bakım istiyor.mutfak dolabını değiştirmeden oturulmaz çok kirli bakımsız.klozet konacak ev ye.ve yerler laminat yapılacak.fayanslar masmavi dedemden kalmalı kirli ve eski.heleki en büyük sorun çocuk odası yapacağımız oda aralığa isikliga bakıyor hiç güneş almıyor dışarıyı bile görmüyor hücre tipi.kuf oluyor oturma odası olacak odayı çocuk odası yapıp misafir odasının oturma odası yapacağız yani 3+1 i 2+1 gibi kullanıp.cocuk odasını koltuklarını kitleyip kapatacağım fazla esyamla.inanin ne yapacağım şaşırdım.cikmasam.kiram çok yüksek kvnin evine gitsem kır pis ve tadilat lazım masaraf yapacağız ne yapsam şaşırdım ne olur Allah aşkına akıl verin
Bence de yapılan masraf 1 yıllık kiraya karşılık gelmeyecek ..nereden baksan 2/3 yıla tekamül edecek ...5 sene içinde o yaptırdıkları ucuz yollu tadilat bile eskimiş olacak...üstüne ev de verdik niye hala kalkinamadiniz denilecek.Kiranız ne kadar bilmiyorum da mutfak dolabı, tuvalet banyo, parkeler derken 30 -40 bin masraf çıkar. Üstelik 2+1 olarak kullanabileceksin. Bir de kv minnetine gireceksin. İçini yaptırmadan oturulabilir hali yoksa bu kadar parayı kiraya vermek geniş ferah evde oturmak minnetsizce daha mantıklı. Bazen bizde de aynı muhabbetler dönüyor da çok geriliyorum açıkçası
Aslında tüm bu fikirler geri dönüştürmek tüm dünyada bir çok kişinin ilgisini çekiyorNe fikirler var bende anlatsam sığmaz buraya. Şu an banyo fayanslarını boyamaya taktım kafayı da eşim yanaşmıyor ona şimdilik. Geri dönüşümü çok seviyorum. Bir hediye gelir beğenmem ama bir köşeye atmam. Karşıma alır düşünürüm günlerce ne yapılır buna diye ampül yanınca da girişirim.
Aynen öyle insan yapmak istedikten sonra her şey çok güzel olur, oluyor. Ama bizim insanımız her şeyin yenisini en iyisini istiyor. Niye? Çünkü onda var bende de olsun, bendeki daha iyi olsun, herkes beni kıskansın mantığı.
Aslında tüm bu fikirler geri dönüştürmek tüm dünyada bir çok kişinin ilgisini çekiyor
Hatta bununla ilgili insta hesapları falan var ev iyice harabe değilse bir boya iki mutfak tadilatı ışıklandırma tüm evi değiştiriyor
Ama niyeyse bizim insanımız hep en yenisi benim olsun diyor
Valla bence de öyle ama söyleyince konu sahibi kızıyor. Dağınıklıkmış kirliymiş öyle şeyler.
Gayet mantikli ornekler verdiniz bence.Sonucta fikir almak icin konu acilmis ama tepkisi sert olmus. Bu arada bende tasindigim zaman salon masam kirilmisti, yeni tasindigim evinde mutfagi cok kucuktu.O yuzden mutfak masami salona koymak zorunda kaldim.Ama salon mobilyamdan biraz rengi koyudu.Televizyon da alinca tv sehpasini degistirmek zorunda kaldim.Onuda mobilyama birebir uygunu bulamadim.E baktim esyalarda az da olsa renk farki var. Bu farklar dikkatli bakinca belli oluyordu ama sonucta ben biliyordum.Sonunda 3 kutu beyaz boya alip tum mobilyalarimi beyaza boyadim.Gayetde guzel oldu.Herkes en guzelini en yenisini ister ama bazen gercekten elimdekileri degerlendirmek en guzeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?