KİRADAMİ OTURMAK,KV NİN ESKİ EVİNEMİ TASİNMAK

Biz de yıllar önce maddi sıkıntılar yüzünden kayinpederimin evinde oturmak zorunda kalmıştık. Ev çok çok eski ve sobalıydı. Mutfak dolabı vs hiçbir şey yoktu. Kac oda dendiginde cevap bile veremiyordum tum odalara baska bir odadan gecis vardı kimisi kapısı çıkarılıp diğer odayla birleştirilmişti. Oturmadan en acil gerekenleri hallettim. Sonra ara ara lazim ne varsa yaptırdım. 4-5 yıl kadar oturduk. Kira günü geliyor kaygısı olmadan yaşadık her ne kadar ev eski de olsa.

Eğer kv otururken problem çıkaracak biri değilse bir süre idare edilebilir diye düşünüyorum.

Kiraciliginizin zorluklarını belirtmişsiniz.Kv böyle bir imkan sundu ise oraya bir kere tadilat yaptırıp zevkinize göre duzenleyin.
Bence iyi bir fırsat.

Tapusu ustume olmayan evin icini bastan asagi yenilemem
Ayrica kendi ailem haric birinin evinde kira vermeden oturmam
Zaten bedavadan oturmayacaksiniz ama size herkes bedavadan oturuyor muamelesi yapacak
Uc kurus icin laf isitmem butceme uygun baska eve cikarim

Daha uygun fiyata temiz bir eve taşının

Ortak tapu durumu olur mu evi satın kayınvalidenizin payı tapuda kendi üzerine sizin verdiğiniz miktar da kendi üzerinize olur bu şekilde yeni ev alınabilir

Siz zaten karar vermiş gibi konuşuyorsunuz. Kv nin evine girmek istemiyorsunuz sanki. Ki rutubet varsa yapacağınız masraf boşa olur. Yanlış anlamayın ama sanki kv nin yeni evde oturmasına bozulmuşsunuz gibi geldi.
Apartmana yeni taşınan kiracının kirası genelde diğerlerinden yüksek olur. Pire için yorgan yakmışsınız. Şimdi çıkacağınız evin de kirası yüksek olacaktır. Üstüne bir de taşınma masrafları eklenecek.. Kalabiliyorsanız ve evden memnunsanız kirayı arttırıp kalın. Bu sene kiralar yüzde 20 kadar arttı zaten. Ev kiranız 750 ise 850- 900 olması çok olağan...

Taşınmadan tadilatını yaptırın yenilenmiş şekilde geçin oturun.
Bir senelik kira bedelimiz diyorsunuz ama daha uzun oturursunuz. Çocuk odası için çözümü de bulmuşsunuz.

Çok tşkler çok sevince moral verdi bu paylasiminiz

Kiranız ne kadar bilmiyorum da mutfak dolabı, tuvalet banyo, parkeler derken 30 -40 bin masraf çıkar. Üstelik 2+1 olarak kullanabileceksin. Bir de kv minnetine gireceksin. İçini yaptırmadan oturulabilir hali yoksa bu kadar parayı kiraya vermek geniş ferah evde oturmak minnetsizce daha mantıklı. Bazen bizde de aynı muhabbetler dönüyor da çok geriliyorum açıkçası

Hazirana kadar vaktiniz varmış o sırada tadilat yaptırabilirsiniz
En azından bir boya banyo fayans değişimi yapılabilir

Evi hiç istemiyorsanız mecbur başka kiralık evlere bakacaksınız

Bence de yapılan masraf 1 yıllık kiraya karşılık gelmeyecek ..nereden baksan 2/3 yıla tekamül edecek ...5 sene içinde o yaptırdıkları ucuz yollu tadilat bile eskimiş olacak...üstüne ev de verdik niye hala kalkinamadiniz denilecek.

Aslında tüm bu fikirler geri dönüştürmek tüm dünyada bir çok kişinin ilgisini çekiyor
Hatta bununla ilgili insta hesapları falan var ev iyice harabe değilse bir boya iki mutfak tadilatı ışıklandırma tüm evi değiştiriyor
Ama niyeyse bizim insanımız hep en yenisi benim olsun diyor

Valla bence de öyle ama söyleyince konu sahibi kızıyor. Dağınıklıkmış kirliymiş öyle şeyler.

Butcenize gore bir eve çikin.
Neden ya cok eski yada cok yeni ve pahali arasinda secim yapmak zorunda kaliyorsunuz kiii..

samimi alıntılayamadım sizi.

Benim hiç en yenisi en güzeli olsun takıntım olmadı şimdiye kadar. Yenisini alabilecekken eşimin bekar evindeki beyaz eşyaları hala kullanıyorum mesela. Zaten minimalist bir insanım çok eşya almam, kullanmam. Eve, eşyaya harcadığım para beni rahatsız ediyor. Gerçekten ihtiyaç değilse o parayı eşyaya vereceğime gezmeyi tercih ederim.

Konu sahibi neden sinirlendi hiç anlamadım ama vardır bir sebebi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…