- 11 Aralık 2018
- 42.607
- 264.810
- 598
- Konu Sahibi Hayat ne garip
-
yerinizde olsam tadilat yapmadan oturur ev peşinatı biriktirirdim. onu da en az su an odedigim kira kadae kenara koyardim.
beklentileriniz çok yüksek. ne var dedeniz zamanı mavi fayanslar varsa. acil seyleri idare edecek şekilde duzenleyin kullanin.
benim evimde de mutfak ve bi oda havalandirmaya bakiyo güneş almiyo. yatak odasi çocuk odasi ve fazla esya olan isiksiz oda var. bunda rahatsiz olcak bisey yok kendinizi toplayana kadar idare edebilirsiniz.
kimse size aldığı yeni evi vermek zorunda değil isterse bı gün bile kalmaz. gec otur demis daha ne desin.
Evi kv kardeşinden düşen mirasla aldı.bir kuruş para katmadi.daja iyi bir evde alabilirdi o dönem para kaymadan bedava gibi burayı aldı.iknci evi geniş sıfır daire ve kayınbaba yok bizim kaynimla kalıyor.(bekar)
Kaç ay kalıyorlar biliyormusunuz üç ay icin kişi geçirip hemen köye gidiyorlar.ve evde kaç oda döşeli iki oda iki kanepe koyuyorlar birinde bir baza.bu kadar eşya için n üç ay kaliyorlarkoyde yaşadıkları ev burdaki iki evi katsak daha geniş ve lux.kis için kullanılan bir ev burası
Aslında azıcık emekle o kadar güzel yapılır ki o ev. Evlenmeden önce eşimle yaşadığımız ev çok eski acayip biçimsiz 1+1 sayılacak bir evdi. Mutfağa iki kişi zor girerdik. Ben yavaş yavaş değişiklikler yaptım evde. Mutfak fayanslarını yapı marketten aldığım arkası yapışkanlı taş görünümlü zımbırtılarla kapladım. Dolap kapaklarını boyadık. Banyonun pimapen kapısı vardı nefret ederdim ressam bir arkadaşımız resim yaptı üzerine. Yerler değişik bir malzemeydi çok uygun fiyata serfloor kaplattık. Teras çok büyük çok güzeldi ama betondu. Korkuluk niyetine yapılan duvara yine arkadaşımız resim çizdi, yanda kalan duvara ahşap platformumsu bir şey (hani bahçeleri bölmek için kullanılan) alıp yapay sarmaşık ve çiçeklerle süsledik. Yerlere yine meşhur mobilya marketinde satılan ahşap dış cephe kaplamalarından yerleştirdik. Bunlar öyle 15 günde değil yıllar içinde adım adım yapıldı. Çıkarken ev sahibi bile şaşırmıştı. Tamamı bize şimdinin parasıyla 1000 lira belki biraz üzerine mal olmuştur.
Şimdi kendi evimizdeyiz ben hala bir şeyler yapıyorum. Balkondaki eski ahşap masa sandalye takımını maviye boyadım geçen yıl. Duvara ahşap kasalar monte edip içine yerleştirdiğim saksılara sebzeler ektik. Sahil kasabası balıkçı meyhanelerine döndü balkon.
Şıkır şıkır yepyeni bir evdense kendi dokunuşlarımla güzelleştirdiğim eski evleri daha çok seviyorum ben. Bu evimize girmeden önce mutfak banyo falan tadilat yaptırdık şıkır şıkır oldu. Ama ben değişiklik yapamadığım için çok sıkılıyorum.
Ama bu sizi ilgilendirmez ki. Miras kalmış, kendi kazanmış farketmez sonuçta ona ait olan bir parayla yatırım yapmış. İstediği gibi yerleşir, dayar döşer, ister kalır ister kalmaz. Sizin buna gücenme gibi bir hakkınız yok.
Boş olan evi size vermiş, gayet şık bir hareket bence. Kiraya verip kirasını kendine de harcayabilirdi.
Bir arkadaş da söylemiş 4 yıllık birikim toplamınızı düşününce belli ki geliriniz az. Seçme, beğenmeme lüksünüz yok bana kalırsa şu an. Kira ödememek sizin için en mantıklı seçenek.
o kadar güzel seyler yapmışsınız ki. isteyen çöplüğü bile saraya çevirir ki siz cok güzel bi ornek olmuşsunuz. aynen öyle insan yuva yapmak istedikten sonra neler neler yapar. zemine parke yapilmaz da marley mi diyolar ucuz naylondan yer kaplamasina ondan döşer. neticede geçici hepsi.
ben de su an balkon seracılığı ve balkon bahceciligini araştırıyorum. bahceli bi ev alamazsam balkonu büyük bir ev alıp dediginiz gibi özgürce suslemek bakım yapmak istiyorum.
tayinci olduğumuz için su an pek bişey yapamıyorum. ama görevler bitip yerlesik hayata geçince sizden cok güzel fikirler alabilirim harikasiniz gerçekten
Burada okuyaokuya akıllandım.
Hiç bir evladıma ölmeden zırnık vermem.
Kadının malını nasıl kullandığına bile laf edilmiş.
Aynı duyguları paylaşıyoruz.aciyotum yaptıracağım şeylere bide benim degilAnlattığınız çok uğraş istiyor. Resmen baştan sona yapacaksınız evi. Değmez o kadar başkasının evine masrafa. Daha uygun fiyatlı ve daha bakımlı başka bir kira bakın. O tamirat işlerine girişince bitmiyor. Ha kendiniz evi gönlünüzce alır baştan içini yaptırırsınız orası ayrı ama zoraki olarak çıkılacak eve o kadar masrafa acırım ben.
Ne fikirler var bende anlatsam sığmaz buraya. Şu an banyo fayanslarını boyamaya taktım kafayı da eşim yanaşmıyor ona şimdilik. Geri dönüşümü çok seviyorum. Bir hediye gelir beğenmem ama bir köşeye atmam. Karşıma alır düşünürüm günlerce ne yapılır buna diye ampül yanınca da girişirim.
Aynen öyle insan yapmak istedikten sonra her şey çok güzel olur, oluyor. Ama bizim insanımız her şeyin yenisini en iyisini istiyor. Niye? Çünkü onda var bende de olsun, bendeki daha iyi olsun, herkes beni kıskansın mantığı.
Siz fikirlerinizi harika sanıyorsunuz sanırım bu yaptıklarınız evi bogucu karışık ve kirli göstermekten başka birşeye yaramaz.siz kendi dünyamızda yaratıcı olduğunuzun sanıyorsunuz acaba.ck ama çok eski fikirler..ben size neler yaptigimi ürettiğimi yazsam ohooo.iste herkes farklı yaşıyor anladınız mı.eski evi adam etmek heleki su devirde çok masraflı artık.iki kasayı çakıp meyhaneye çevirmek maviye boyamak Allah'ım ben o evde bogulurum.sizse çok mutlu oluyorsunuz belliki.size bol boyamali günler(ayrıca şunu da belirteyim konservatuar mezunuyum resim yapmak heleki yağlı boya çok severim)Ne fikirler var bende anlatsam sığmaz buraya. Şu an banyo fayanslarını boyamaya taktım kafayı da eşim yanaşmıyor ona şimdilik. Geri dönüşümü çok seviyorum. Bir hediye gelir beğenmem ama bir köşeye atmam. Karşıma alır düşünürüm günlerce ne yapılır buna diye ampül yanınca da girişirim.
Aynen öyle insan yapmak istedikten sonra her şey çok güzel olur, oluyor. Ama bizim insanımız her şeyin yenisini en iyisini istiyor. Niye? Çünkü onda var bende de olsun, bendeki daha iyi olsun, herkes beni kıskansın mantığı.
İşte bundan da korkuyorum küçük ışık almayan oda ve banyo küf içindeydi daha sonrada boyaninca küf olursa ben cildiririmEv rutubetli ise bence kesinlikle girmeyin. Oraya masraf yapsanız bile bir sene dolmadan duvarlar küf olmaya başlarsa çok siniriniz bozulur. İlk evlendiğimde eski evde 6 sene oturdum. Ama çok mutsuzdum. Hatta evde baya güneş alıyordu. Ona rağmen rutubet oluyordu. Çok sağlıksız bir ortam ayrıca. İki çocuğa yazık etmeyin. Benim evde kayınpederindi. İlk çocuğum olduktan 1,5 sene sonra eşimi zor ikna ederek çıktım. İyiki çıkmışım çünkü sağlığım bozulmuştu. Ne kadar temizlik yapsamda görünmüyordu temizlik. Konunuzu okurken birden o yıllara gittim ve kötü oldum. Bu arada eski evde acayip böcek olur. İlaçlama da kısa vadede işe yarar. O böceklerde sizi çıldırtır, tiksindirir. Yani eksileri artıları düşünüp deyip deymeyeceğine kanaat getirip öyle karar verin bence.
Estafurlah yazabilirsinizesiniz cok şanslı bi adam. herseyin en yenisini en iyisini isterim diye tutturan bi karisi yok. fayanslari da boyarsiniz yakinda bence
geri dönüşümün, eskinin öcü olmadığını fark etmek çok güzel bisey. toplumumuz eskiyi pek sevmez. dunyada herkes antika pesinde biz atalim da yenisini alalim peşindeyiz milletce.
evlerin mimarisi bile basmakalip bu yüzden, hic kendine özgü bi havasi tarzi özelliği olmayan evler yapiliyo. bi sene bina dışını tas kaplamak moda oluyo heryer o binalarla doluyo. şimdi fransiz pencereler moda fransiz penceresiz ev yapani dovuyolar gibi her yerde ayni cirkin binalar...
ayy konuyu sabote ettim resmen. cok doluyum bu konularda.
konu sahibi özür dilerim konuyu dagitmis oldum.
Çocuğunuz olunca düşünceleriniz öyle değişirki birisi demişti dersinizAhaha, ben de öyle düşünüyorum valla. Kendileri yapsın eşşolubeştombalaklar(Kendi olmayan çocuklarıma söyledim, üzerine alınmasın kimse)
Bu ayın 22 simi bilgi verir misinizTOKİ konutlarına yazılma olacağınız yok mu başvurular 22 sinde bitiyor sanırım birde ordan deneseniz şansınızı
esiniz cok şanslı bi adam. herseyin en yenisini en iyisini isterim diye tutturan bi karisi yok. fayanslari da boyarsiniz yakinda bence
geri dönüşümün, eskinin öcü olmadığını fark etmek çok güzel bisey. toplumumuz eskiyi pek sevmez. dunyada herkes antika pesinde biz atalim da yenisini alalim peşindeyiz milletce.
evlerin mimarisi bile basmakalip bu yüzden, hic kendine özgü bi havasi tarzi özelliği olmayan evler yapiliyo. bi sene bina dışını tas kaplamak moda oluyo heryer o binalarla doluyo. şimdi fransiz pencereler moda fransiz penceresiz ev yapani dovuyolar gibi her yerde ayni cirkin binalar...
ayy konuyu sabote ettim resmen. cok doluyum bu konularda.
konu sahibi özür dilerim konuyu dagitmis oldum.
Siz fikirlerinizi harika sanıyorsunuz sanırım bu yaptıklarınız evi bogucu karışık ve kirli göstermekten başka birşeye yaramaz.siz kendi dünyamızda yaratıcı olduğunuzun sanıyorsunuz acaba.ck ama çok eski fikirler..ben size neler yaptigimi ürettiğimi yazsam ohooo.iste herkes farklı yaşıyor anladınız mı.eski evi adam etmek heleki su devirde çok masraflı artık.iki kasayı çakıp meyhaneye çevirmek maviye boyamak Allah'ım ben o evde bogulurum.sizse çok mutlu oluyorsunuz belliki.size bol boyamali günler(ayrıca şunu da belirteyim konservatuar mezunuyum resim yapmak heleki yağlı boya çok severim)
Çocuğunuz olunca düşünceleriniz öyle değişirki birisi demişti dersiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?